Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Konsertforedag som gang på gang beveger publikum

Marthe Valle

Marthe Valle

Spellemannsvinner som holder konsertforedrag som var bestillingsverk til Festspillene i Nord-Norge i 2018 om ro og uro.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Marthe Valle - sangerinnen med den fantastiske stemmen, det kloke hodet og det store hjertet. Ta kontakt med Marte hvis du ønsker en stemme med engasjement, innlevelse, kraft og klokskap."

Liv Tørres, Direktør - Nobels Fredssenter Vis alle referanser

Et foredrag med Marthe Valle gir deg:

 • Gripende og aktuelle tema
 • Fantastiske musikalske innslag av en svært dyktig, prisvinnende musiker
 • Ærlig og engasjerende foredrag fylt med personlige og rørende historier
Uforpliktende forespørsel på Marthe Valle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Marthe

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Marthe Valle er artist med 20 års erfaring, og sykepleier med 8 års erfaring fra rus og psykiatrifeltet. Hun har driftet prosjekt RO/URO i samarbeid med Bergen Sanitetsforening, der hun har jobbet med forebygging av psykisk helse for ungdom og foreldre, og har mange års erfaring som foredragsholder.

Hun brenner sterkt for å snakke om hva vi mennesker dypest sett trenger, og formidler med både hodet og hjertet. Hun er kjent for sin sterke formidlingsevne, og for sin evne til å berøre lytterne.

Alle foredrag kan gjøres som konsertforedrag eller vanlig foredrag.

Et foredrag med Marthe Valle gir deg:

 • Gripende og aktuelle tema
 • Fantastiske musikalske innslag av en svært dyktig, prisvinnende musiker
 • Ærlig og engasjerende foredrag fylt med personlige og rørende historier

Marthe Valle er en kjent sanger og artist fra Harstad som er bosatt i Bergen.

Som musiker har Marthe en imponerende portefølje. Hun har gitt ut 7 plater, vunnet Spellemannpris, og turnert i Norge siden 2004. Dette har gitt henne et omdømme som en dyktig artist – og hun er blitt godt kjent for sin tilstedeværelse på scenen.

Marthe har også hatt utallige singler listet på norsk radio, og er kjent for sitt varme og nære uttrykk. Dette er også uten tvil til hjelp i hennes konsertforedrag om menneskers indre følelser. Gang på gang får Marthe overveldende positive tilbakemeldinger på det varme inntrykket publikum sitter igjen med etter foredragene hennes.

I tillegg til karrièren som musiker er Marthe også utdannet sykepleier, og har et sterkt sosialt engasjement. I Bergen jobber hun innenfor psykiatri og rusomsorg og er daglig engasjert med å hjelpe andre i hennes nærområde.

Hun har også samarbeidet med både Norsk Folkehjelp og Kirkens Bymisjon. I tillegg har hun jobbet som helsearbeider både i Midtøsten og Hellas under flyktningkrisen. Det er tydelig at lidenskapen til Marthe er å heve livskvaliteten til de rundt seg. Hun bruker egenskapene sine til å etterleve dette – både i hverdagen og i foredragene sine.

I foredragene byr Marthe på utrolig mye av seg selv og har et mål om å bedre hverdagen til publikum med en unik og spennende opplevelse.

Vis foredrag med Marthe Valle
Marthe Valle foredrag

RO/URO

RO/URO er et konsertforedrag av og med Marthe Valle, som hun har holdt for mange tusen mennesker de sisteårene. Konsertforedraget handler om vår indre uro, alt vi gjør for å distrahere oss selv vekk fra den, og ikke minst hvordan vi skal leve med uroen. Marthe bruker personlige beretninger fra eget liv, humor og nær musikalsk formidling for å gi en dypere innsikt i uroen, og ikke minst hva vi trenger for å finne ro.

Foredraget tar for seg:

 • Livet kommer med mange bølgedaler, men aldri har vi hatt så mange distraksjoner som
  skaper uro i oss som nå
 • Alt vi skal være, gjøre, rekke, mestre og lykkes med, gjør at vi aldri føler at vi har fortjent å hvile ordentlig
 • Vi kan alltid være litt mer, trene litt mer, være litt mer produktive, optimalisere oss selv enda litt mer, vi kommer aldri i mål

Konsertforedraget er en varm invitasjon til å møte egen indre uro, sette alle kravene til
enkeltmennesket i et system for å vise hvor uoppnåelige de er, og ikke minst til å kjenne på
den aller dypeste lengselen i oss, lengselen etter mening og samhørighet.

Marthe avslutter alltid konsertforedraget med å dele innsikt i ro, hvile og fellesskap, ikke
bare sånn at lytteren forstår det, men FØLER det.

Marthe Valle foredrag

Ungdom og psykisk helse

Marthe har utviklet og driftet prosjekt RO/URO Ung siden 2018 i samarbeid med Bergen
Sanitetsforening, og har i prosjektet besøkt mer enn 100 skoler. Prosjektet har bestått av elevforedrag og dialoger, foreldreforedrag, og dialogmøter med skole og oppvekst, og det er også laget en podkast (RO/URO Ung) som tar for seg flere problemstillinger knyttet til ung psykisk helse.

Foredraget tar for seg:

 • Med utgangspunkt i UNG Data-undersøkelsene har prosjektet hatt som mål å både
  normalisere livets utfordringer, men også å gi gode verktøy for å håndtere disse.
 • Et kritisk blikk til fokuset på livsmestring for individet, og det økte søkelyset på diagnoser og sykeliggjøring.
 • Utfordringene rundt ung psykisk helse har sammensatte årsaker, men Marthe er opptatt av å fremheve hvordan vi trenger et skifte i samfunnet for å hente ressursene som ligger i fellesskapet.
 • At foreldrerollen må få sin renessanse som den viktigste og mest verdifulle jobben vi gjør, og der viktigheten av trygge og tydelige forbilder aldri har vært større for ungene våre.
Marthe Valle foredrag

Depresjon og utbrenthet i et moderne liv

Depresjon og utbrenthet koster samfunnet enorme summer hvert eneste år, både i tapte
arbeidsdager, sykemeldinger, uførhet og dødelighet. Omtrent 20 prosent av befolkningen vil oppleve å rammes av depresjon i løpet av livet, og globalt sett er det den største bidragsyteren til tap av helse målt i antall leveår med redusert helse. Marthe har jobbet mye med spesielt depresjon som sykepleier, men har også personlig erfaring med ulike spekter av diagnosen.

Foredraget tar for seg:

 • At det er mange ulike årsaker og utløsende faktorer, men dypest sett vil en depresjon alltid oppleves som et smertefullt tap av mening, og mening trenger mennesket å kjenne for å fungere.
 • At det er økende oppslutning om teoriene om frakopling, og hvordan det å være frakoplet fra de mest grunnleggende behovene våre gjør oss mye mer sårbare for både depresjon og utbrenthet.
 • Marthe bruker ny forskning, egen erfaring og sterk formidling for å synliggjøre hvorfor det er mest nyttig for både samfunnet og enkeltmennesket å investere i tilkobling til fellesskap, verdier, mening, natur og mestring, fremfor et klinisk og individbasert diagnosefokus.
 • Et arbeidsfellesskap vil alltid bli sterkere og mer motstandsdyktig av bevisstgjøring av
  grunnleggende behov, slik at man aktivt kan implementere disse i byggingen av organisasjonskultur.

Her er det enorme muligheter for de som tør å tenke nytt, og Marthe inspirerer til å sette i gang både nye tanker og prosesser.

Marthe Valle foredrag

Betydningen av solidaritet

Marthe har jobbet aktivt som solidaritetsarbeider i 15 år, både som sykepleier i felt og som
aktivist hjemme i Norge. Hun kjenner særlig godt til forholdene i de greske flyktningeleirene,
og brenner for en human og solidarisk flyktningpolitikk.

Dette foredraget er en reise fra første møte med Hellas i 2015 da den såkalte flyktningkrisen
eksploderte, og frem til i dag. Hvordan har Europa endret seg på disse årene, og hva har vært
de menneskelige konsekvensene av en stadig strengere politikk?

Marthe deler historier fra klinikken, og fra noen av de mange og sterke menneskemøtene
hun har hatt, og hun formidler et klart og tydelig budskap om at solidaritet og menneskeverd
er noe vi aldri kan slutte og kjempe for.

Referanser

"Marthe Valle - sangerinnen med den fantastiske stemmen, det kloke hodet og det store hjertet. Ta kontakt med Marte hvis du ønsker en stemme med engasjement, innlevelse, kraft og klokskap."

Liv Tørres, Direktør

Nobels Fredssenter

"Strålende formidling. En artist som både brukte sin fagkompetanse og erfaring som sykepleier og bandt det sammen på en fantastisk måte med musikalske innslag."

Mette Mikkelsen, Fylkesleder

Norsk Sykepleierforbund Hordaland

Deltakerne kom med gode tilbakemeldinger, om at dette var et foredrag som hadde rørt de, det var viktig tema, noe som kan tas med tilbake til jobb, lærerikt, satte ord på våre følelser, psykisk helse og tidlig innsats - super viktig og aktuelt. Spesielt med tanke på forebyggende aspekt, når en jobber med barn og unge ved å kombinere foredraget med musikk, forsterker det bare våre sanser og åpner opp for å kjenne på følelser og ikke bare innta verbal kunnskap. Marthe er en som byr på seg selv, er åpen og ærlig - vi trenger sånne foregangspersoner med god kunnskap som også er "vanlige" sårbare mennesker og tør å vise det! En nydelig person med glimt i øyet, som kan snakke om vanskelige ting på en særdeles fin måte, vi tror på henne - og lettere da å ta med oss budskapet videre, inn i vår egen hverdag! Det eneste som var "negativt" var at tiden gikk for fort ;)

Rådgiver Lillian, Århus Ekerhovd

Bergen kommune

«Vi hadde gleden av å bli underholdt av Marthe Valle under vårt Brukerseminar i Tromsø i april 2018 – både på minglekvelden vår på Fjellheisen for rundt 100 gjester, og på festmiddagen på Clarion The Edge for nærmere 400 deltagere. Vi ble supersjarmert og imponert over Marthes varme formidlingsevne, og ikke minst hennes musikalske kvaliteter – både vokalmessig og hennes tangentferdigheter. I tillegg til gode, personlige og rørende historier har Marthe også en god dose humor og selvironi, og flere av kundene våre fortalte at de lo og gråt litt om hverandre. Hennes tolkning av «Har du fyr» var kanskje et av de største høydepunktene, og vi skulle ønske innslaget hennes varte enda lenger enn det gjorde… Oppsummert anbefaler vi henne på det varmeste som underholdning – både for større og mindre grupper, samt for både kortere og lengre innslag.»

Håvard S. Hansen, Salgs- og markedsansvarlig

ACOS AS

Marthe Valle er utrolig dyktig, både på formidling og tilstedeværelse. Vi hadde et digitalt konsertforedrag, dessverre hadde vi utfordringer med det tekniske. Likevel fikk Marthe strålende tilbakemeldinger fra deltakerne. Nydelig sang og mange kloke ord om det å være menneske i en urolig tid og det å takle livets bølgedaler. Vi skulle gjerne hatt henne live.

Siren Somby

Parat

Marthe hadde to foredrag i Aukra kommune, både RO/URO og et foredrag om situasjonen på Lesvos. Marthe rørte alle tilhørerne på begge foredragene. Undertegnede hadde ikke mulighet til å være med på RO/URO, men har fått udelt positive tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger om at hun fikk tilhørerne til å stoppe opp å tenke/kjenne etter og at mange ble svært berørt av det hun hadde å si. Foredraget om Lesvos og situasjonen i Moria var et sterkt foredrag. Ingen i salen var uberørte. Hun har en fantastisk formidlingsevne, og med sin lavmælte og direkte talemåte treffer hun publikum. Senest for et par dager siden (altså et par måneder etter foredraget)var den en gjest som snakket om foredraget hennes og hvilket inntrykk det hadde gjort. Foredraget, kombinert med vakker sang og musikk, var fantastisk, sterkt og tankevekkende. Vi kommer til å anbefale henne på det sterkeste, og vi benytter henne mer enn gjerne igjen som foredragsholder.

Aud Lisbeth Lillebostad, Einingsleiar

Aukra kommune

Marthe leverte langt over forventning. Hun klarte særdeles godt å tilpasse både foredrag og underholdningsinnslag for publikummet.

Øyvind Bischoff Mangerud

Human-Etisk Forbund

Klokt, nydelig og rørende. Vi kommer til å anbefale Marthe til andre!

Gunhild Holthe

FO Nordland

Vedlig godt fornøyd med alt. Fungerete fint! Det digitale foredraget med musikalske innskalg var helt topp. Gripende fortellinger om det å jobbe som sykepleier i Moria leiren. Nydelig musikk.

Mariann Fossum

Universitetet i Agder

Veldig bra tema og formidlingsevne - supert med sterke budskap og flott musikk!

Anita Eide Aase

Utdanningsforbundet

Foredraget Ro/uro til Marthe Valle var helt fantastisk. Sterkt, rørende og tankefullt. Vil absolutt anbefale konsertforedrag med Marthe Valle

Tommy Christensen

Utdanningsforbundet

Fikk bare positive tilbakemelding fra deltakerne. Marthe levere virkelig og byr på seg selv.

Agnes Norgaard

LO Region Agder

Veldig bra og godt.

Sven-Ove Rostrup

Kirkelig Undervisningsforbund

God dialog med publikum. Dyktig foredragsholder. Treff publikum med formidlinga si.

Aud Marit Sortevik

Utdanningsforbundet Bremanger

Det var et spennende og tilgjengelig foredrag. Marthe har et innhold og en personlighet som gjør at folk både kjenner seg igjen i de faglige utfordringer de har (helse/psykisk helse) og på det personlige/private plan. En fin evne til å formidle på en enkel og tilgjengelig måte og en flott personlighet.

Bjørn Bonsaksen

4/4 Forum for takt og tone
Uforpliktende forespørsel på Marthe Valle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Marthe Valle
Marthe Valle

4.5 ut av 5 stjerner

"Marthe Valle - sangerinnen med den fantastiske stemmen, det kloke hodet og det store hjertet. Ta kontakt med Marte hvis du ønsker en stemme med engasjement, innlevelse, kraft og klokskap."

Liv Tørres, Direktør - Nobels Fredssenter Vis alle referanser

Foredragsemner med Marthe Valle