Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Professor og scenekunstner med doktorgrad i prestasjonspsykologi.

Nils Harald Sødal

Nils Harald Sødal

Med bakgrunn i livslang erfaring fra store internasjonale scener, og en doktorgrad i prestasjonspsykologi, har Sødal utviklet konkrete strategier knyttet til prestasjonskultur og psykologisk trygghet.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Nils Harald Sødal

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Nils

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Nils Harald Sødal har en bakgrunn som solist på Den Norske Opera, skuespiller på Det Norske Teater og som romanforfatter vet Sødal mye om det å prestere under press.

Nils Harald Sødal har lang erfaring med veiledning innenfor kroppsbevissthet, og stemmebruk, og deres påvirkningskraft. Han er en formidabel formidler som tar i bruk all sin erfaring når han står på en scene også som foredragsholder.

Et foredrag med Nils Harald gir deg:

  • Nøkler til å håndtere prestasjonsangst
  • Veiledning til å forstå hvordan du kan få kroppsspråket til å spille på lag med deg
  • Strategier for å frigjøre kreativitet, skaperglede og flyt i hverdagen
  • Forskningsbasert kunnskap krydret med morsomme anekdoter og musikalske innslag hvis ønsket

Som solist på Den Norske Opera utviklet Sødal et samarbeid med Olympiatoppen knyttet til det å prestere under press. Ut ifra dette samarbeidet tok han en doktorgrad innenfor feltet prestasjonspsykologi. Her intervjuet han flere av Norges fremste toppidrettsutøver og kunstnere, og utviklet en prestasjonspsykologisk modell hvor han kombinerer kunstnerisk dybde med toppidrettens krav til resultater.

Sødal, som også har hovedfag i Statsvitenskap, er i dag en svært populær kurs- og foredragsholder. Han samarbeider med flere tunge aktører innenfor næringsliv og offentlig sektor, blant annet Utenriksdepartementet hvor han er knyttet til lederutvikling og endringsledelse.

I foredragene fokuserer Sødal på hva som hemmer og hva som fremmer kreativitet og skaperkraft. Han ser på ulike strategier for personlig energitilførsel, og hvordan man kan hente ut sitt beste når man er under press. Han tar også for seg hvordan man håndterer prestasjonsangst, nederlagsopplevelser og følelsen av ikke å strekke til.

Hvis ønsket krydrer Sødal sine foredrag med musikalske innslag, godt hjulpet av sangeren Benedikte Sofie Ribe, som tross sin unge alder har rukket å gjøre seg bemerket på flere norske scener.

Vis foredrag med Nils Harald Sødal
Nils Harald Sødal foredrag

Prestasjonskultur og psykologisk trygghet

Usikkerhet og frykt kan skape blokkeringer både på et individuelt, og på et kollektivt plan. 

  • Hvordan kan man hente ut sitt beste når man er under press?
  • Hvordan forhindre at psykologisk utrygghet skaper mentale og kroppslige blokkeringer?
  • Hvordan unngå at utryggheten skaper “energilekkasje” på en arbeidsplass?

Med bakgrunn i livslang erfaring fra store internasjonale scener, og en doktorgrad i prestasjonspsykologi, har Sødal utviklet konkrete strategier knyttet til prestasjonsangst og psykologisk trygghet. Han gir dere verktøy til å håndtere disse situasjonene i forkant, og gjøre arbeidsplassen til et sted hvor man kan få utnyttet sitt fulle potensial, både faglig og menneskelig.

Nils Harald Sødal foredrag

Kroppsspråk: X-faktoren som teller!

Som skuespiller, operasanger og coach har Nils Harald Sødal lang erfaring med veiledning innenfor kroppsbevissthet, og stemmebruk, og deres påvirkningskraft. Er du selv klar over ditt kroppsspråk og hvordan det påvirker det du ønsker å formidle? 

Med enkle grep gir han nøkler til å forstå hvordan du kan få kroppsspråket til å spille på lag med deg, enten du snakker offentlig, deltar i intervjuer/forhandlinger, prater til en skjerm eller møtes ansikt til ansikt. Kroppsspråk er x-faktoren knyttet til formidlingsevne, kommunikasjon og karisma, og Sødal gir dere verktøyene til å lykkes.

Nils Harald Sødal foredrag

Kairos-koden

Hva er det som gjør at noen lykkes bedre enn andre?

I sin doktorgrad forsket Nils Harald på flere av Norges fremste toppidrettsutøvere og kunstnere, og resultatet var en unik metode som kombinerer toppidrettens krav til resultater, med kunstens dybde og kreativitet. Dette kalte han Kairos-metoden.

I dette foredraget gir Sødal en innføring i Kairos-metoden, en prestasjonspsykologisk metode som undersøker sammenhengen mellom mental styrke, kreativitet og skaperkraft. Metoden har slått svært godt an i ulike prestasjonsmiljø, fra næringsliv og offentlig forvalting til toppidrett og kunstfelt. Er dere bevisste på hva som hemmer, og hva som fremmer skaperkraft på deres arbeidsplass? Og hvordan frigjøre skjulte ressurser, på fagspråket kalt taus kunnskap? Nils Harald gir dere metodene som trengs for å oppdage deres fulle potensiale.

 

Nils Harald Sødals phd-prosjekt på Kunsthøgskolen i Oslo.

Nils Harald Sødal, Lulu, Den Norske Opera & B

Vis foredrag med Nils Harald Sødal

Referanser

«Sødals presentasjon på vårt seminar for mellomledere og ledere gikk rett hjem. Dette ble en innertier i form og innhold!»

Professor Arne Carlsen, institutt for ledelse og organisasjon,

Handelshøyskolen BI

«Benedikte og Nils har en helt egen tilstedeværelse på scenen. Innholdet er unikt, genuint og virkningsfullt. Både interne og eksterne deltakere var over seg av begeistring.»

Anders Kunz, Head of Design

Sopra Steria

«Takk for en berikende deling av kunnskap og klokskap. Høyt verdsatt.»

Gunnar Marius Bjelke, Fagdirektør for ledelse,

Utenriksdepartementet

«Kombinasjonen av foredrag og musikalske innslag er både rørende og svært givende. Tilbakemeldingene fra våre ansatte er alltid og med uten unntak svært positive.»

Anlaug Haarbye, Senior Vice President Group Reporting & Control

Wilhelmsen Holding ASA

Scenebetennelse

Stine er stipendiat ved Den Norske Opera og håper å bli med over i de nye lokalene i Bjørvika. Men først må hun overbevise i Carmenforestillingen som settes opp bare måneder før operaen forlater Youngstorget. Det blir en tøff periode, både profesjonelt og privat. Stine er operasanger. Men hun er også mor, kjæreste, datter og kollega … I denne romanen tar fjorårets debutant Nils Harald Sødal oss med på innsiden av en operaproduksjon. Det blir en historisk reise i Folketeaterbygningen, med avslørende innblikk i nervøse kunstneres arbeidsprosess og kamp for å overleve på scenen. Forfatteren er selv operasanger, med erfaringer fra Den Norske Opera i Folketeaterbygningen og overgangen til nye lokaler i Bjørvika. Høsten 2008 gjør han Alfred i Flaggermusen.

Les mer/kjøp her

Fuglene under himmelen

En norsk forfatter blir kontaktet av en kvinne fra Sudan. Fra seksårsalderen har hun vært på flukt, alene i en verden av krig, voldtekt, overgrep og menneskehandel. Etter et opphold i en flyktningleir kommer hun i voksen alder til Norge, hvor problemene på ingen måte viser seg å være over. Sarah insisterer på å fortelle sin historie. Og forfatteren skriver: Dette er historien om Sarah slik hun fortalte den på våre møter på bussterminalen i Oslo høsten 2010. Fuglene under himmelen er en gripende fortelling om barnefødsler, mishandling og flukt gjennom afrikansk villmark og norsk vinterkulde. Det er også en fortelling om vennskap, morskjærlighet og et rasende livsmot.

Les mer/kjøp her

For ingens øyne

Handlingen utspiller seg både på en øy på Sørlandet og en brun kafé i Oslo. Hverdagen til barndomsvennene Jakob og Camilla endrer seg plutselig dramatisk, og de skal oppleve at livet rommer mer enn de kanskje ønsker seg. Dette er forfatterens debut.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Nils Harald Sødal

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Nils Harald Sødal