Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Et uforglemmelig foredrag som får tilhørerne til å måpe, gråte og le

Pelle Sandstrak

Pelle Sandstrak

Underholdende og innsiktsfull foredragsholder om tourettes syndrom som utfordrer våre antagelser om det "normale".

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Foredraget hans gjør inntrykk fordi han snakker så levende, energisk, varmt og morsomt om det å være menneske og om å møte mennesker. Får oss til å bli mer glad i det uvanlige, og til å tørre å være mer modige i møte med mennesker."

Lisbeth Hansen, rådgiver - Lambertseter videregående skole Vis alle referanser

Et foredrag med Pelle Sandstrak gir deg:

 • En unik opplevelse du garantert blir berørt av.
 • En usedvanlig dyktig formidler som er et fyrverkeri på scenen.
 • Et uforglemmelig innhold som får tilhørerne til å måpe, gråte og le.
Uforpliktende forespørsel på Pelle Sandstrak

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Pelle

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Pelle Sandstrak holder underholdende foredrag om tourettes syndrom. I foredraget vrir og vender han på begrepene normalitet og vanlighet, og får oss til å innse at det å være fullt frisk er en ganske så farlig tilstand.

Et foredrag med Pelle Sandstrak gir deg:

 • En unik opplevelse du garantert blir berørt av.
 • En usedvanlig dyktig formidler som er et fyrverkeri på scenen.
 • Et uforglemmelig innhold som får tilhørerne til å måpe, gråte og le.

Pelle Sandstrak er en svært populær foredragsholder som reiser rundt i Skandinavia, Europa og Nord-Amerika med foredraget ”Mr. Tourette og jeg”. Den selvbiografiske boken med samme tittel kom ut på svensk i 2008. Overalt hvor han holder foredrag får han alltid fantastisk mottakelse.

Pelle har vokst opp med tourettes syndrom og er opptatt av hva som egentlig er normalt.

Han setter viktige temaer i fokus: mental helse, frykt for annerledeshet, vårt behov for å alltid ha det bra og den utrolige betydningen menneskene rundt oss kan ha når ting er på sitt aller verste.

Et Pelle Sandstrak foredrag tar deg med på hans reise fra ekstrem mental lidelse, helt ned i de mørkeste, dypeste dalene, til han havner på bena igjen. Pelle er opptatt av at livet er en berg- og dalbane. Han går det perfekte livet etter i sømmene og funderer over vårt behov for å bestandig ”ha det bra”.

Han oppfordrer hver og en av oss til å ikke frykte de/det som er annerledes, men heller å ta vare på vår egen og andres unike særegenheter – i privatlivet som i arbeidslivet.

Han har også skrevet bøkene “Mr.Tourette On Tour” (2012) og “Mr.Tourette Och Draken” (2016) på svensk.

Pelle Sandstraks foredrag kan holdes på svensk, norsk, nynorsk, trøndersk, engelsk, tysk-engelsk og dansk.

Vis foredrag med Pelle Sandstrak
Pelle Sandstrak foredrag

Mr. Tourette og jeg

I foredraget “Mr. Tourette og jeg” gir Pelle et særegent og unikt innblikk i opplevelsen av å bli sviktet av systemet, falle utenfor samfunnet og havne på gata. Du blir med på hans reise fra ekstrem mental lidelse, helt ned i de mørkeste, dypeste dalene, til han havner på bena igjen. Det er en skrudd, fantastisk og uvirkelig fortelling.

 • Et foredrag i 97 ulike versjoner. Foredraget er hold i store konsertsaler med fruktbolle på kanten av scenen, til små fuktige klasserom med viskelær på kanten av bordet.
 • Pelle Sandstrak forteller og skildrer de menneskene og kollegaene som så gjennom hans personlighet, som inkluderte han i fellesskapet og ikke bare så på han som en diagnose. Dette gav både fremgang og ettertanke om hva som er normalt – hvordan vi møter det uvanlige, hvem er vanlig, hvem tror man er normal?
 • Med hjelp av egen vilje og andre menneskers positive storhet, fikk Pelle et positivt selvbilde og stor fremgang profesjonelt og privat. Han skildrer og forteller med absurd humor og alvor om sine erfaringer som kommer til å gi deg uslipne nøkler å frigjøre de inngrodde vanetankene med.
 • Pelle Sandstraks foredrag ligner ingenting annet – et annerledes stand-up foredrag med humor, pedagogikk og tragedie.
 • År av magiske ritualer og tics fikk plutselig et navn og en ny mulighet. Pelle var skitten, utenfor samfunnet, sov i biler, en taper. Veien videre, til innsiden av samfunnet, var preget av motgang som sakte forvandlet seg til fremgang. Takket være egen touretteenergi og andres totalempati.
 • I foredragene som inneholder store porsjoner absurd og fysisk humor, men med et innhold som får de fleste til å måpe, fokuserer Pelle fremfor alt på de menneskene som trodde på han og gav han et selvbilde ved å oppføre seg forstyrret og våge å gjøre feil.
Pelle Sandstrak foredrag

"Mr. Tourette og jeg 2.0"

 • Endelig er den her, den etterlengtede og frittstående oppfølgeren til den klassiske ”Mr. Tourette og jeg” – som også har fått fantastiske publikumsreaksjoner!
 • Fokus denne gangen er på motivasjon og på å hjelpe. Foredraget har flere ”direkte fra livet”-eksempler, treffende assosiasjoner og unike insider tips!
 • Pelle skisserer et liv styrt av impulser, tics og tvang samtidig som han viser at det er mulig å kompensere for symptomene.
 • Først og fremst får vi høre det håpefulle budskapet om hvordan vi kan styrke sjelen vår og oppnå holdningen: Så frisk som jeg vil være!
Pelle Sandstrak foredrag

Salige Er De Uvanlige

Tør du utfordre dine egne tanker om hva som er normalt? Ja, hvem ser egentlig på seg selv som normal? Med hjelp av egen tourette-energi og andre menneskers positivt forstyrra bilde (iMadness) fikk Pelle et positivt selvbilde. I dette foredraget forteller Pelle – med absurd humor og grovt alvor – om sine egne erfaringer fra uteligger til inneligger, fra samfunnets bunn til å bli så “normal” som han vil bli.

 • Muligheten til å tenke nytt om samfunnets normer, og dets usynlige regler, som igjen leder til refleksjon over ditt eget syn på hva som anses å være normalt og vanlig.
 • Pelle Sandstraks personlige reise tilbyr deg inspirasjon og innsikt til å utvikle et positivt selvbilde, selv om du føler at du befinner deg utenfor de etablerte normene.
 • Få konkrete verktøy og metoder til å møte mennesker på en inkluderende måte.
 • Dette foredraget tilbyr et annerledes fokus på det å møte hverandre og gir verdifull innsikt tilpasset for sektorer innen skole og helse, samt innen lederskap. Og passer for alle som arbeider med mennesker. Noe vi jo alle gjør, på vår egen måte.

 

Pelle Sandstrak foredrag

Mr. Tourette – for uvanlighetens skyld

 • Hvordan møte det uvanlige, hvem er vanlig, hvem tror man er normal?
 • Pelle Sandstrak forteller om de menneskene som så hans personlighet, som inkluderte ham i en sammenheng, som ikke bare så en diagnosegutt. Ved hjelp av egenvilje og andres positive forstyrra sider (i Forstyrra +) fikk Pelle et selvbilde og en positiv framgang privat og profesjonelt.
 • Her gestalter han og forteller med absurd humor og grovt alvor om sine erfaringer. Du får verdifulle, uslipte tips slik at du slipper taket på dine inngrodde vanlighetstanker. “Alle er jo ulike… utenom meg”.
 • Advarsel om ekstremt stygge ord, vanvittig humor og brutalt alvor. Samt improvisert pianospill med tics.
 • “Mitt mål for kvelden er at publikum skal bli mer glad i sin egen positivt forstyrra side, erstatte vanlighetsfascismen med verdighetsvalsen.”
Pelle Sandstrak workshop

Hold kjeft, snakk - Foredragsworkshop

 • Pelle Sandstrak er en av de mest originale og ettertraktede foredragsholderne i Skandinavia, og har også jobbet i Nord-Amerika og deler av Europa. Foredragene hans har tiltrukket seg publikum i over tyve år.
 • Pelles presentasjonsteknikk er annerledes, uvanlig. Det er ingen som har klart å kopiere hvordan han rører seg på scenen, snakker eller innholdet som selvfølgelig er hans eget. Denne unike stilen, kalt Speaker Performance, har skaffet han mengder av oppdrag som profesjonell foredragsholder. Han har også mottatt priser som Speaker of the Year opp gjennom årene.
 • Pelle Sandstrak har unik erfaring i kunsten å fange publikum og beholde dem. Ikke minst det siste, for å holde et publikum er en kunst i seg selv. Uansett om det er ti eller tre tusen i salen.
 • Pelle introduserer nå workshops hvor han ønsker å lære og gi tips til folk som rett og slett ønsker å lære og våge. Våge å snakke bedre, nå ut og ikke minst holde på publikum.
 • Workshopen ‘Speakers Lounge’ er designet for alle – enten du ønsker å forbedre dine muntlige ferdigheter, holde et foredrag eller om du ønsker å bli en profesjonell foredragsholder. Har du et interessant budskap å nå ut med? Hvorfor når du ikke ut?
Pelle Sandstrak foredrag

Speaker Lounge

Speaker Lounge-pakke

 • Privatundervisning – Fra én time grunnleggende innføring til 6-timers workshop som slutter med et K-merke, et kvalitetsmerke og en ferdig presentasjon.
 • Målgruppe – Enkeltpersoner, skoler, arbeidsplasser og universiteter.

Speaker Lounge-innhold

 • Stemme og kropp – Stemmeøvelser, tekster, bevegelseskjema, tekstanalyse, improvisasjon.
 • Konsultasjon med tekst – Hvordan få budskapet på scenen, ut av munnen og i publikumets fang.
 • Fleksibelt sted – Pelle kommer til deg og din arbeidsplass, eller så kommer du til hans lokaler i Linköping.
Pelle Sandstrak - Mr Tourette og jeg

Pelle Sandstrak - Mr Tourette og jeg

Vis foredrag med Pelle Sandstrak

Referanser

Fantastisk! Morsomt, rørende, gir stort rom for ettertanke og refleksjoner.

Marita Løhren - Daglig Leder

Foodtech Interiør og Storkjøkken

Det var bare fantastisk. Bare gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne.

Bjørg Hauger - Rådgiver

Oppland Fylkeskommune

"Et helt fantastisk foredrag."

Daglig Leder, Anne Mari Svinsaas

Meldal Frivilligsentral

"Veldig bra foredrag. Pelle var som et fyrverkeri på scenen. :)"

Avd.leder Wenche Marseliussen

Sentrum Næringshage AS

"Et fyrverkeri av et foredrag, masse energi, morsomt utført om et alvorlig tema."

Grete Brudeseth, Overtannpleier

Helseetaten-Tannhelsetjenesten Oslo kommune

Foredraget hans gjør inntrykk fordi han snakker så levende, energisk, varmt og morsomt om det å være menneske og om å møte mennesker. Får oss til å bli mer glad i det uvanlige, og til å tørre å være mer modige i møte med mennesker.

Lisbeth Hansen, rådgiver

Lambertseter videregående skole

"Veldig bra foredrag som passet godt for barnehageansatte, god oppstart til ett nytt barnehageår. Tilbakemeldingene var at det rørte noe ved veldig mange, og mange var "utslitte" på kvelden :)"

Trude Fiskum, Styrer

Barnehage

Her er noen av tilbakemeldingene vi har fått på Pelles innlegg: "Mr Tourette var fantastisk og inspirerende" "Mr. Tourette var veldig bra" "Og selvsagt Pelle Sandstrak, som er en svært god formidler. Heseblesende, men perfekt avslutning på konferansen." "Siste innlegg med Pelle Sandstrak var utrolig bra. En detaljert og levende fortelling om et liv med motgang, endring og finne seg selv. En særdeles god blanding av humor og alvorlighet, man ønsket å høre mer." "Det siste innlegget med Pelle var desidert det som har festet seg."

Michael B. Lensing, Seniorrådgiver

NevSom

Pelle er et fyrverkeri av et menneske med en helt unik historie. Publikum var bergtatt fra start til slutt, og ingen merket at timene gikk. Alle var enige om at vi kunne tenke oss et oppfølgingsforedrag ved en senere anledning.

Siw Aina Strømøy

Frøya Frivilligsentral

Meget bra foredrag; mye energi, humor, engasjement og alvor i 2 timer. Vårt publikum fikk mye de kunne ta med seg videre, både som lærere og som medmennesker. Anbefales!

Isabell Buvik

Utdanningsforbundet Trondheim

Fantastisk , svært gode tilbakemeldinger fra alle deltagere. Vi lo og vi grein:) Enormt sterk og fascinerende foredrag, og Pelle formidler på en fantastisk måte.

Margrete Eintveit

Helse Stavanger HF

Flott foredrag som jeg anbefaler på det sterkeste.

Tina Mari Dybsland

AVYO

Kurset var for fosterforeldre og fagkonsulenter for fosterhjem. Vi fikk utelukkende positive kommentarer fra deltakerne. Foredragsholder var hysterisk morsom, samtidig som han rørte oss med sin formidlingsevne av alvoret. Å ta utgangspunkt i eget liv og historie er modig. Men det gir en troverdighet som setter dype inntrykk hos lytterne.

Nina Trapness

Stendi

Fordraget var fantastik levert. Pelle har en magisk evene til å få frem alvorlige budakap gjennom humor. Hans formidling er levdende og han fikk stående apllaus da han var ferdig.

Nina Jacobsen

Utdanningsforbundet Viken

Et levende og engasjerende foredrag der publikum ler og gråter sammen med Pelle ettersom han forteller sin historie.

Markus Hay

Sædalen skole

Meget fornøyd! Som sist har vi kun fått positive tilbakemeldinger.

Kathrine Gilbu - Kulturkonsulent

Ullensaker kulturhus
Uforpliktende forespørsel på Pelle Sandstrak

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Pelle Sandstrak
Pelle Sandstrak

4.75 ut av 5 stjerner

"Foredraget hans gjør inntrykk fordi han snakker så levende, energisk, varmt og morsomt om det å være menneske og om å møte mennesker. Får oss til å bli mer glad i det uvanlige, og til å tørre å være mer modige i møte med mennesker."

Lisbeth Hansen, rådgiver - Lambertseter videregående skole Vis alle referanser

Foredragsemner med Pelle Sandstrak