Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Populær foredragsholder med stor faglig innsikt, humor og positiv energi

Trond Haukedal

Trond Haukedal

Prisvinnende foredragsholder kjent fra TV og som forfatter med erfaring innen psykologi og ledelse.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Trond Haukedal er en fantastisk foredragsholder! Hans fremføring er engasjerende, fengende og humoristisk. Innholdet hans var akkurat det jeg hadde ønsket. Personalgruppen tilbakemeldte at det var det beste foredraget de hadde vært med på."

Kari Anne Ryttvad, Daglig leder - Læringsverkstedet Søreidtunet AS Vis alle referanser

Et foredrag med Trond Haukedal gir deg:

 • Fagstoff formidlet på en konkret og tilgjengelig måte.
 • En levende foredragsholder som motiverer med positiv energi og en folkelig fremtoning.
 • Innsikt i viktige temaer fra et psykologperspektiv.
Uforpliktende forespørsel på Trond Haukedal

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Trond Haukedal

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Trond Haukedal har i 25 år formidlet menneskekunnskap til medarbeidere, ledere og mennesker på alle nivåer i norsk arbeids- og organisasjonsliv. Trond gjør fagstoff enkelt og tilgjengelig. Han er folkelig, bruker humor bevisst, er konkret og praktiserer storytelling.

Et foredrag med Trond Haukedal gir deg:

 • Fagstoff formidlet på en konkret og tilgjengelig måte.
 • En levende foredragsholder som motiverer med positiv energi og en folkelig fremtoning.
 • Innsikt i viktige temaer fra et psykologperspektiv.

Han er 62 år og ble ferdig utdannet psykolog på Universitetet i Bergen i 1985. Trond startet sin yrkeskarrière på en psykiatrisk poliklinikk. Siden begynte han i næringslivet, først som senterleder i Knarvik Senter, deretter senterdirektør i Oasen, før han endte opp som annonsesjef i Bergens Tidende. I 1994 begynte han for seg selv som foredragsholder og motivator.

Han har i over 24 år reist land og strand rundt og formidlet menneskekunnskap, og er kåret til årets foredragsholder og årets kursholder i Norge. Han fikk hedersprisen i 2011; den mest prestisjefylte prisen som gis til foredragsholdere i Norge.

I november 2009 utga Trond sin første bok Solstråleboken, som nå er solgt i 40 000 eksemplarer. Han skrev Solstråleboken fordi han som psykolog og medmenneske har en tiltagende følelse av at mange sliter med psyken. Han ønsker å dele hverdagspsykologi som gir deg forklaringer, forståelse og råd for å gi deg livet du ønsker og fortjener.

I 2014 gav han ut Boken om Høysensitivitet i Norge, og i 2015 ble den også utgitt i Danmark hos Dansk Psykologiske Forlag. Ifølge Tronder er en million nordmenn er høysensitive. Med boken ønsker han at høysentitive gjør høysensitiviteten sin til en ressurs de kan være stolt av og glad i. Om du ikke er høysensitiv kan boken gjøre deg til en medspiller, en som får det beste ut av menneskene rundt deg.

Trond Haukedal foredrag er basert på bøkene han har skrevet, andre tema innenfor psykologi eller salg og relasjonsbygging.

Trond har vært en mye brukt fagmann for TV2s God Morgen Norge.

Trond har fått trampeklapp, strålende tilbakemeldinger og God morgen Solstråle! er et begrep for mange. Med sin lune humor og motiverende stil er Trond Haukedal foredrag og kurs både underholdende og lærerike.

Trond Haukedal kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Vis foredrag med Trond Haukedal
Trond Haukedal foredrag

Sterk sammen - unik alene! - Slik utvikler vi oss fra enkeltindivider til et motivert og sammensveiset team!

 • Et motivasjons- og inspirasjonsforedrag om hva motivasjon er, hvorfor vi trenger det, og hvordan vi kan få mer og større motivasjon i hverdagen.
Trond Haukedal foredrag

«Høysensitivitet– det glemte karaktertrekket» – Veien fra sårbarhet til ressurs!

 • 1 million nordmenn er høysensitive.
 • 4 millioner er ikke-høysensitive.
 • Kunnskapen om dette karaktertrekket er minimal – i begge grupper. Derfor har en stor potensiell ressurs fungert mer som en kilde til sårbarhet.
 • Dette foredraget er for «alle», enten man er høysensitiv eller bare forelder, pedagog, helsearbeider, kollega eller medmenneske.
 • Foredraget bygger på «Boken om Høysensitivitet» – og har de samme tre ambisjonene:
 • Å gi alle nødvendig kunnskap om karaktertrekket høysensitiv.
 • Å gjøre de høysensitive stolte av sitt karaktertrekk – og å gjøre de som ikke er høysensitive til medspillere, ikke motspillere.
Trond Haukedal foredrag

Jakten på den indre motivasjonen

 • Mange arbeidsplasser og klasserom fortjener å være fulle av trygge, motiverte og energifulle medarbeidere og elever som gleder seg til nye gode hverdagsopplevelser og ønsker å lære nye ting og å utvikle seg.  Mange steder er det ikke slik. Hovedgrunnen er mangelfull indre motivasjon.
 • Indre motivasjon kjennetegnes av «lyst» til å gjøre sitt beste – noe som gir oss energi og pågangsmot. Ytre motivasjon er en frykt-motivasjon som hemmer oss og reduserer energien vår.
 • Forskning slår fast at ingenting kan måle seg med høy indre motivasjon i forhold til å fremme «produktivitet»; det vi aktivitets og kvalitetsmessig gjør i skole eller arbeidstiden.
 • Dette foredraget på 1 eller 2 timer er et «must» på alle arenaer hvor motivasjon er viktig både for enkeltindividet og fellesskapet.
 • Foredraget skreddersys til akkurat din målgruppe.
Trond Haukedal foredrag

Du blir som du tenker!

 • Hvis du tenker at du kan lykkes – eller at du tror at du vil mislyktes; uansett har du rett. Holdningene som tankene representerer går som oftest i oppfyllelse.
 • Den største energilekkasjen i det norsk samfunnet er bekymringer og negative tanker. Når folk flest bruker mye tid og energi til å kvi seg, bekymre seg eller tvile på at de vil strekke til eller lykkes – så påvirker disse tankene kvaliteten i utførselen av arbeidsoppgavene og resultatet blir slik man bekymret seg for at det skulle bli.
 • Vi bestemmer selv hvordan vi tenker. Men tanker og tankemønstre utvikler seg gradvis og ofte ubevisst og gradvis har vi utviklet dårlige vaner og uheldige tankemønstre og vi er blitt slik vi har fryktet å bli. Dermed har vi havnet i negativt og dårlig selskap; vårt eget.
 • Dette 90 minutters foredraget er for absolutt alle.
 • På en omsorgsfull, morsom og inspirerende måte får du selvinnsikt og indre motivasjon til hvordan du tankemessig (kognitivt) kan ta grep om tenkningen din, omsette dette til positive og konstruktive handlinger og vaner – og så er du «plutselig» på rett vei. Og den indre lyst-motivasjonen til å være en god utgave av seg selv blir sterkere og sterkere….
Trond Haukedal foredrag

Trond kan også snakke om:

 • Selvledelse som verktøy for å takle stress og bekymringer
 • Motivasjon og arbeidsglede
 • Generasjon prestasjon
 • Fremtidens Kjøpesenter – Slik vinner vi kampen om kundene
 • Endringsmotivasjon
 • Samhandling med omsorg
 • «Slik får vi teamet til å blomstre»
 • Motivert samarbeid og samhandling – Et prosessorientert foredrag om hvordan teamet fungerer, hvordan ulike mennesketyper kan jobbe effektivt sammen ved å definere sine ulikheter som styrker, fra enkeltindivider til sammensveiset team.
Trond Haukedal kurs

Kurs

 • Trond Haukedal kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Trond Haukedal - "Å bli mitt beste jeg"

Trond Haukedal - "Å bli mitt beste jeg"

Vis foredrag med Trond Haukedal

Referanser

Kommentarer fra ansatte i etterkant: «Et av de bedre foredrag jeg har vært på.», «Veldig bra at han var så flink med å eksemplifisere de ulike tilnærmingsmåtene for motivering. Virkelig engasjerende!», «Tenker fortsatt på mye av det han snakket om. Både jobb- og privat relaterte emner.», «Veldig flink foredragsholder som var veldig lett å høre på. Brukte lett gjenkjennelige eksempler og humor for å få frem poenger.» og «En meget underholdende og interessant mann. Nye innfallsvinkler vedrørende enkel psykologi i hverdagen. Her var det mye å ta med seg. Veldig bra presentert.»

Marianne Stokkeland, Avdelingsleder

NAV Hjelpemiddelsentral Rogaland

«Trond Haukedal leverte et to dagers kurs, pålogget og dyktig. Skapte et godt klima og god interaksjon mellom deltagere og ham selv. Faglig sterk, men ikke minst brenner for det han snakker om. Terningkast 6.»

Lise Smith, Daglig leder

Børesvingen barnehage

«Vi startet helgen med hans foredrag og tilbakemelding fra kursdeltakerne var bla. perfekt start på helgen, ga mye energi, fikk opp stemningen. Terningkast 6.»

Inger Myrtvedt, Leder

Diabetesforbundet

Faglig godt, underholdende og engasjerende.

Ronny Olsen

Nordland Fylkeskommune

"Trond klarer kunststykket å få levert faglig teori på en god humoristisk måte. Det er spennende, utviklende, oppløftende og meget underholdende. Takk!"

Kenneth Helmersen - Rådgiver

Askøy Kommune

Foredragsholderen er kunnskapsrik, har unik formidlingsevne og er morsom. Kort sagt det vi ønsket oss!

Brit Irene Kaasa - Lærer

Lerberg skole og kompetansesenter

Trond Haukedal er en fantastisk foredragsholder! Hans fremføring er engasjerende, fengende og humoristisk. Innholdet hans var akkurat det jeg hadde ønsket. Personalgruppen tilbakemeldte at det var det beste foredraget de hadde vært med på.

Kari Anne Ryttvad - Daglig leder

Læringsverkstedet Søreidtunet AS

Veldig godt tilpasset vårt behov. Skikkelig "feelgood", med masse påfyll!

Inger Stende Kjelsrud - Leder

Ringsaker Kommune

Meget fornøyd! Trond er flink til å bruke eksempler. Det gjør det enklere å forstå og huske budskapet.

Knut Bertil Øygard - Assurandør

Finansforbundet

"Fantastisk, energisk, to the point, godt forberedt og tilpasset gruppen, vitamininnsprøyting. Og mye mye mer! Verdt hver krone!"

Marianne Farnes - Administrasjonssjef

Utrykningspolitiet

Vi var meget fornøyd med foredraget og måten stoffet ble formidlet. Trond Haukedal er en utrolig inspirerende foredragsholder. Humor og glimt i øyet satte vi stor pris på!

Wenche Skjelfoss - styremedlem

AVYO avd. Østfold

Et morsomt og tankevekkende foredrag. Anbefales!

Ragnhild Høyem - Rådgiver

Bufetat Inntak- og fosterhjemsrekruttering Trondheim

" Trond har en utrolig bra formidlingsevne - uavhengig av publikum! Han evner å nå inn til oss, og byr på seg selv på en utrolig fin måte. Med humor ufarliggjør han sitt budskap og det treffer oss veldig godt. Tilbakemelding fra samtlige I salen var at Trond sitt budskap og måten han formidlet det på var veldig bra! En ren fornøyelse å lytte til Trond - og ikke minst oppleve hans utrolige energi."

Lena Aarhus, Leder

Statoil ASA

"Meget dyktig, engasjerende og entusiastisk foredragsholder som virkelig trollbandt sitt publikum. Bedre kan det ikke bli. Kommer absolutt til å anbefale dette videre."

Senior Salgssjef Per Rune Dåtland

Tryg Forsikring AS

"Selvmord er et tungt tema. Trond fikk sitt budskap frem med en kombinasjon av alvor og humor... VI BLE LØFTET! ! Perioder i livet kan en fastlåst tanke endres med et nytt fokus. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger."

Jarle Kirkhorn Mortensen

LEVE Hordaland

"Trond Haukedal holdt et inspirerende foredrag om hvordan ulike mennesker forholder seg til endringer i tilværelsen- på jobb eller privat. Det ble godt tilpasset de øvrige elementene i konferansen da han tok seg god tid til å sjekke ut våre behov i forkant. Tilbakemelding fra samlingen var svært positiv."

Seniorrådgiver Hovland Kari Mette

Ytelsesavdelingen, Arbeids-og velferdsdirektoratet

"Det passet helt fortreffelig til og for vårt tema pårørende som trenger å ta vare på seg selv, samtidig som en bekymrer seg med stort hjerte for sine barn. Den balansen ble godt formidlet, vi skulle bare så veldig gjerne hatt mer tid til Trond Haukedal. Men våre tilbakemeldinger fra alle de 70 pårørende som dannet vårt Landsmøte fra ulike steder i landet, var tilbakemeldingen helt topp. Han vinklet det til fordel for vårt ståsted, veldig bra. Tusen takk på vegne av Landsforbundet Mot Stoffmisbruk, Bergen Lokallags vegne."

Leder Inga-Alice Næss Blaha

Landsforbundet Mot Stoffmisbruk

"Dyktig faglig og har god humor! Engasjerende og vi sitter igjen med mange positive inntrykk. Klarte å formidle hovedbudskapet i prosjektet vårt. God balanse mellom faglige innspill og gode historier. Forståelig og motiverende."

Prosjektleder, Gøran Tamminen

Halsa kommune

"Fantastisk sprudlende og faglig flink foredragsholder som klarer å smitte over sitt gode humør og positive energi på tilhørerne. Helt topp!"

Kontorleder Astrid Nordheim

NITO Hedmark

"Veldig engasjerende. Gav en god balansering mellom alvor og humor, som gir gode tips å ta med seg i hverdagen."

Avd.Dir Rina Halvorsen

NAV Forvaltning Skien

"Veldig engasjerende foredragsholder som holder oppmerksomheten vår hele tiden. Temaet/ene er veldig aktuelle for alle uansett yrke. Han setter fokus på tanker og "problemer" vi alle er innom og belyser de fra en annen side, ufarliggjør det så vi kan le litt og riste litt på hodet av oss selv."

Sykepleier Gunn Elen Heggholmen

Haraldsplass sykehus

Godt forberedt foredragsholder, gikk inn i salen og formidlet på en bra måte budskapet.

Villy Stølen

Enebakk kommune

"Friskt og fargerikt foredrag, traff gruppen på en god måte."

Johnny Pedersen, Forpleiningsleder

Eni Norge og ESS

"Vi hadde ein kjempekveld i Bergen på fredagskvelden - sosialt og vi avslutta kvelden med Hellbillies konsert. So kjem Trond på lørdagen og toppa det heile. Vi fekk meir enn vi forventa og det vart skapt ein god stemning. Nyttig - tankevekkandes foredrag. La grunnlaget for gode refleksjoner - og vi går no rundt å kaller kvarandre: hei solstråle!"

Per-Øyvind Sørbø, HR Rådgjevar

Sogn og Fjordane Energi AS

"Han er rett og slett RÅ! Jeg er kritisk og har hørt mange, men han klarer imponere meg hver gang med all sin kunnskap, sette med ut, få meg til å le...og til tider gråte. Skulle hatt ham her en gang i uken!"

Ann Kristin Bjerved, Senterleder

AMFI Askøy

Litt annenrledes innfallsvinkel i sin formidling av poengene, og bruk av mue humor underveis.

Grethe Bråthen

Bane NOR

Veldig bra mottatt!

Morten Jakobsen, Rådgiver

Vestbo

Haukedal tilpasset foredraget til sitt publikum! Det var veldig bra. Han var godt forberedt og hadde satt seg godt inn i informasjonene jeg hadde sendt på forhånd. En varm og nærværende foreleser som "lever som han snakker".

Janicke Larsen, Avdelingsleder

Bergen brannvesen

Vi hadde høye forventninger og de ble innfridd! Trond gjør fagstoffet enkelt tilgjengelig med mange gode eksempler som gjør at det setter seg bedre. Han var flink til å trekke inn oss som eksempler og det var tydelig at han hadde satt seg inn i våre kommuner og vårt interkommunale samarbeid. En foredragsholder på dette nivået har så mye omgang med mennesker at han lett kunne ha blitt noe overfladisk i kommunikasjonen utenom foredraget. Trond opplevdes som "hel ved" hele veien. Genuint interessert i folk og at de skulle bli mer dyktig i sine møter med mennesker generelt og pasienter spesielt. Jeg fikk som arrangør mange kommentarer underveis om hvor bra denne dagen var!

Lena Røsæg Olsen, Daglig leder

Midt-Troms regionråd/LØKTA

Han var veldig bra!! Akkurat slik vi ønsket. Anbefaler han gjerne til andre :-)

Regionsjef, Monica Botnen

Anticimex

Humoristisk og faglig bra innen ledelse.

Inspektør, Robin Johnsen

Nordland politidistrikt

Takker for et fantastisk bra foredrag som inspirerte og traff oss alle. Er mest sannsynlig det beste jeg har deltatt på, og det samme syntes de andre lederne. Du klarer å spisse dette inn mot rollen som sensor, har faglig tyngde og bruker humor på en strålende måte. Ikke mange som klarer å holde forsamlingen i ca 3 timer og i tillegg syntes vi tiden gikk fort. Har fått fantastiske gode tilbakemeldinger fra de ansatte og lederne.

Tom Gullachsen, seksjonsleder

Statens-Vegvesen

To supre og gode dager med Trond som foredragsholder. Traff blink med hensyn til sitt budskap og hva vi trengte akkurat nå både som individ og gruppe. Han trakk gode veksler og relevans til de to andre foredragsholderne som også var hos oss disse dagene. Veldig gode tilbakemeldinger fra våre ansatte.

Tove Lie

NAV Familie- og pensjonsytelser Bergen

Et godt foredrag som alle i salen kan relatere seg til - både i jobbsammenheng og privat. Nyttig!

Jon Røstum

Volue

Synes foredraget passet godt til bestilt ønske, og flott kombinasjon av alvor og humor. Fikk inntrykk av at ble meget godt tatt i mot av publikum.

Lise Bjørkhaug Gundersen

Høgskulen på Vestlandet

Flott formidling av et viktig budskap, dette løftet personalgruppen.

Anne Gro Asbjørnsen

Øyjorden barnehage

Glimrende foredrag som treffer midt i hjertet. Foredragsholder med ett varmt blikk, unik formidlingsevne, motivator og mye humor. Anbefales på det sterkeste!

Heidi Mæland

Skranevegen barnehage, Bergen kommune

Et fornøyd publikum som ble holdt våken og aktiv i tre kveldstimer etter jobb. Tema som ble snakket om både med humor og alvor. Vel verdt å bruke penger på.

Miriam S. Fagerli

Vågønes musikk og friluftsbarnehage

Alle ledere burde ha en dag med Trond! Energisk, direkte og «spot on» ift lederne sitt ansvar for å «se» og lede medarbeiderne. Mye bruk av humor og eksempler gjør at du husker og forstår budskapet bedre. I tillegg er kunnskapen/ kompetansen/ erfaringen han har om mennesket, følelser og tanker spesielt viktig.

Berit Dokkebakke Navrud

Vestre Slidre Kommune

Vi er svært fornøgde med måten foredaget vart gjennomført på. Både innhald og stil gjorde at dette vart eit foredrag vi vil hugse lenge.

Bente Breivik - Adm.ass

Rolls-Royce Marine

God formidlingsevne. Levende og engasjerende. Aktuell.

Marit Terkelsen Foss - Rektor

Slåtthaug skole

Trond har en fantastisk formidlingsevne og fremstiller tema enkelt og forståelig.

Monica Mikkelsen - Avdelingsleder

Sørreisa kommune

Eit veldig bra foredrag! Sjølv med 2 timars opplegg klarte Haukedal å halde elevane interesserte og engasjerte. Veldig gode tilbakemeldingar frå både elevar og tilsette i etterkant.

Hilde-Kristin G. Nord - Miljøkoordinator

Eid vidaregåande skule

Veldig bra og entusiastisk foredragsholder. Levde absolutt opp til forventningene og hadde forberedt seg godt i forhold til hvem han snakket med.

Merethe Brynildsen - Kunderådgiver

Berg Sparebank
Uforpliktende forespørsel på Trond Haukedal

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Trond Haukedal
Trond Haukedal

4.75 ut av 5 stjerner

"Trond Haukedal er en fantastisk foredragsholder! Hans fremføring er engasjerende, fengende og humoristisk. Innholdet hans var akkurat det jeg hadde ønsket. Personalgruppen tilbakemeldte at det var det beste foredraget de hadde vært med på."

Kari Anne Ryttvad, Daglig leder - Læringsverkstedet Søreidtunet AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Trond Haukedal