Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Konkret, kunnskapsrikt og inspirerende om god kommunikasjon

Vibeke Holtskog

Vibeke Holtskog

Pedagog, retoriker og forfatter, ekspert på god kommunikasjon og formidling.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Vibeke var levende, dyktig og trygg på det hun formidlet og vi har sjeldent opplevd at en bestilling av en foredragsholder har truffet så godt som det det gjorde med hennes foredrag om kommunikasjon. Det var ingen tvil om at hun visste hva hun snakket om - det var lett å tro på henne. Hun byr på seg selv og har en fin balanse mellom humor og alvor i sin formidling."

Odd Espen Høili, Lokallagsleder - Utdanningsforbundet Fredrikstad Vis alle referanser

Et foredrag med Vibeke Holtskog gir deg:

 • Kunnskap formidlet på en lærerik og involverende måte.
 • Foredragsholder med stor positiv utstråling som vil løfte forsamlingen.
 • Relevante og viktige tema som vil gi stort utbytte.
Uforpliktende forespørsel på Vibeke Holtskog

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Vibeke

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Vibeke er en ettertraktet foredragsholder som inspirerer og motiverer. Hun blir beskrevet som profesjonell, tydelig, konkret og kunnskapsrik. Hun formidler om retorikk, motivasjon, hersketeknikker og trivsel – med glimt i øyet.

Et foredrag med Vibeke Holtskog gir deg:

 • Kunnskap formidlet på en lærerik og involverende måte.
 • Foredragsholder med stor positiv utstråling som vil løfte forsamlingen.
 • Relevante og viktige tema som vil gi stort utbytte.

Vibeke Holtskog er daglig leder i Holtskog AS, og holder engasjerende kurs og foredrag om kommunikasjon, formidling og samhandling.

Hun er utdannet språklærer med fordypning i didaktikk, og har videreutdanning innen retorikk, kommunikasjon og ledelse. Vibeke er medforfatter av flere lærebøker innen språk, motivasjon og didaktikk, både for grunnskole og universitet. I 2018 ga hun ut boken «Formidling som funker – Din guide til gode presentasjoner» (Universitetsforlaget). Nå har hun akkurat gitt ut den høyaktuelle «Digital formidling som funker» (Universitetsforlaget 2021).

Da Vibeke Holtskog var yngre, våget hun knapt å åpne munnen foran en forsamling. I dag har hennes store skrekk blitt hennes levebrød. Hun har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine små og store formidlingsoppgaver.

Vibeke gir alltid 100% på scenen. Hun er autentisk, underholdende, har god energi – og beveger mennesker fra bevisstgjøring til handling og endring.

Vibeke kan også levere kurs innenfor samme tematikk som hun holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Vibeke Holtskog holder foredrag på norsk, engelsk og spansk.

Vis foredrag med Vibeke Holtskog
Vibeke Holtskog foredrag

Digital formidling som funker

Digital formidling stiller høyere krav til både deg og tilhørerne dine. Det er ekstra vanskelig å holde på oppmerksomheten gjennom skjermen. Du må være kjappere og tydeligere, mer strukturert, personlig og engasjerende.

Dette foredraget vil gi deg verktøy og tips til forberedelser, struktur, tydelighet og engasjement.

 • Hvordan forbereder du deg best til de digitale presentasjonene?
 • Hvordan gir du folk lyst til å lytte til deg?
 • Hva kan skape støy og stjele oppmerksomhet fra budskapet ditt?
 • Hvordan bruker du hjelpemidler som forsterker og ikke forstyrrer?
 • Hvordan holder du interessen oppe og skaper engasjement i de digitale møtene?

På Zoom eller Teams.

Vibeke Holtskog foredrag

Effektive og engasjerende møter på nett

 • Ønsker du å bli en bedre digital møteleder? Da er det tre stikkord som er viktige: Tydelighet, struktur og engasjement.
 • Dette kurset vil gi deg større trygghet som digital formidler. Det er ikke en teknisk innføring i bruk av digitale verktøy, men et kurs som vil gi deg verktøy, tips og gode råd for å bli en tydeligere og mer strukturert møteleder, samt skape mer engasjement i de digitale møtene.
 • Deltakerne får 9 ½ konkrete tips i verktøykassen.
 • Minikurset gjennomføres i Zoom. Varighet 1,5 time.
Vibeke Holtskog foredrag

Formidling som funker – og alt som ikke funker!

 • Hva er oppskriften på en god presentasjon? Hvordan gjør du budskapet ditt spisset, relevant og interessant?
 • Alle kan bli bedre. Men ikke alle kan følge samme oppskrift. Likevel er det noe som alltid funker. Og noe som aldri funker!
 • Dette foredraget er for deg som vil lære hvordan du blir mer strukturert, inspirerende og overbevisende når du presenterer – og få vite hvilke feller du bør unngå å tråkke i.
Vibeke Holtskog foredrag

Å herske og beherske – et foredrag om hersketeknikker

 • Hersketeknikker er uttrykksmåter og atferd som noen bruker for å få en annen person til å føle seg underlegen og dum. Mennesker som bruker hersketeknikker, er først og fremst opptatt av å vise at de har makt.
 • Hersketeknikker brukes også ubevisst og tilfeldig, uten å være planlagt. Kanskje har du selv brukt hersketeknikker, uten å være klar over det?
 • Når hersketeknikkene virker, får de deg ut av balanse, og kan gjøre deg nervøs og usikker. Du kan føle deg mindreverdig, ubekvem eller forbannet. Hersketeknikker sår tvil – om kunnskap, verdi, betydning og meninger.
 • I dette foredraget vil du lære å kjenne igjen de vanligste hersketeknikkene, og få gode råd for hvordan du kan møte og motstå dem.
Vibeke Holtskog foredrag

Kunsten å kommunisere tydelig

 • Tydelig kommunikasjon fører til færre misforståelser og konflikter, mer effektive møter – og bedre relasjoner mellom mennesker. Med god og tydelig kommunikasjon oppnår du mer, både som fagperson og menneske. Men hvordan gjør vi det? Hvordan blir vi tydelige?
 • I dette foredraget får du gode tips til hvordan du kan nå fram med ditt budskap på en overbevisende og troverdig måte, og du får vite hvordan du kan kommunisere godt og effektivt med andre. Foredraget vil gi deg nyttig kunnskap og konkrete verktøy som kan tas i bruk umiddelbart.
Vibeke Holtskog foredrag

Jakten på vi-følelsen

 • Trivsel er en ettertraktet vare på de fleste arbeidsplasser, fordi trivsel fører til økt motivasjon, engasjement og arbeidsglede! Flere av nøklene til å trives ligger i begrepet vi-følelse.
 • Men hva er egentlig en vi-følelse? Hvorfor skal vi bruke tid og ressurser på å finne den? Og hvordan i all verden finner vi den?
Vibeke Holtskog kurs

Kurs

 • Vibeke kan også levere kurs innenfor samme tematikk som hun holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Formidling som funker med Vibeke Holtskog

Formidling som funker med Vibeke Holtskog

Vis foredrag med Vibeke Holtskog

Referanser

"Vibeke tok kontakt på forhånd og stilte alle de riktige spørsmålene. Traff veldig bra både på innhold og i forhold til publikum. Personalet var veldig fornøyd."

Rektor Stig Lund Johannessen

Varden ungdomsskole, Sandefjord

"Spennende og veldig relevant. Fikk tilbakemeldinger fra flere deltakere om at dette tilførte kursene våre noe nytt, og at det hun formidlet var "hands on" og noe de kunne benytte seg av umiddelbart. Det eneste negative for vår del var at vi gjerne skulle hatt mulighet til å høre på henne mye lengre (men det gikk ikke med den timelinen vi hadde)."

Field Manager Anine Resch Johnsen

ECCO Norway

«Vårt storkurs ble en suksess og Vibeke la listen høyt for de som skulle på podiet etter henne. Vibeke var levende, dyktig og trygg på det hun formidlet og vi har sjeldent opplevd at en bestilling av en foredragsholder har truffet så godt som det det gjorde med hennes foredrag om kommunikasjon. Det var ingen tvil om at hun visste hva hun snakket om - det var lett å tro på henne. Hun byr på seg selv og har en fin balanse mellom humor og alvor i sin formidling. Jeg fikk en tilbakemelding fra en av kursdeltakerne etter hennes foredrag: "Det var ufint gjort mot de andre foredragsholderne at du satt opp Vibeke først!" Den tilbakemeldingen oppsummerer vel det meste. Vi kommer til å anbefale henne til både interne og eksterne samarbeidspartnere.»

Odd Espen Høili, Lokallagsleder

Utdanningsforbundet Fredrikstad

«Traff godt med innhold i forhold til det vi snakket om på forhånd, veldig dyktig, profesjonell og hyggelig dame. Terningkast 6.»

Heidi Nakken, Prosjektleder

ProtoMore Kunnskapspark AS

Veldig fornøyd! Vibeke Holtskog ga inspirasjon og kunnskap om det å holde digitale kurs. Hun formidlet på en jordnær og uhøytidelig måte, og ga oss realistiske verktøy å jobbe videre med. Har fått flere positive tilbakemeldinger fra de andre som var med. Tusen takk!

Anna H. Hovland

Helse Fonna HF

Energisk og godt foredrag - litt forsinket av programmet og etter lunsj, men Vibeke Holtskog fikk direkte kontakt med publikum og fikk dialogen igang. Vibeke Holtskog er personlig, hun introduserer seg og sin bakgrunn og bruker egne erfaringer og hvordan overkomme utfordringer etc på en spennende måte. Vi opplevde at innhold og team var godt tolket og formidlet i forhold til vårt behov og forventninger.

Anne Helga Tandberg Solheim

Equinor ASA

Knallbra! Må gjentas :)

Jon Ole Bjørklund Whist

Norges Farmaceutiske Forening

Tusen takk for alt du gjorde for oss på Vettre i forrige uke. Du er en flott person som er utrolig dyktig til å formidle ditt budskap på en inspirerende og lærerik måte!

Kari Ingjer Bøen

Nortura

Jeg kan anbefale Vibeke på det aller varmeste. Hennes positive utstråling og gode gjennomførelse av kurset gav oss det løftet vi trengte for å bli tryggere i presentasjonsteknikk. Vibeke gav gode, konstruktive tilbakemeldinger og vi opplevde kurset som svært godt lagt opp, både med tanke på struktur, involvering og motivasjon for å lære. Etter evaluering internt i FMC gav Vibeke topp score fra alle mine mellomledere. Skal vi ha flere kurs, vil jeg kontakte Vibeke. En god investering når utbytte blir høyt.

Elisabeth Vethe

FMC Kongsberg Subsea AS
Uforpliktende forespørsel på Vibeke Holtskog

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Vibeke Holtskog
Vibeke Holtskog

4.75 ut av 5 stjerner

"Vibeke var levende, dyktig og trygg på det hun formidlet og vi har sjeldent opplevd at en bestilling av en foredragsholder har truffet så godt som det det gjorde med hennes foredrag om kommunikasjon. Det var ingen tvil om at hun visste hva hun snakket om - det var lett å tro på henne. Hun byr på seg selv og har en fin balanse mellom humor og alvor i sin formidling."

Odd Espen Høili, Lokallagsleder - Utdanningsforbundet Fredrikstad Vis alle referanser

Foredragsemner med Vibeke Holtskog