Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

Artikkel

Slik sparer du penger allerede i morgen

Tilbake til blogg

9. mars 2020

visninger158 visninger

Hallgeir Kvadsheim har formidlet kunnskap om privatøkonomi i mange år. Først ved å skrive i magasiner og aviser, og senere på TV. Han var et kjent ansikt som journalist i Dagbladet og Dine Penger, og etter at han ble med på Luksusfellen som økonomisk rådgiver i 2007 begynte folk å kjenne han igjen på gaten.

Siviløkonomen sier det var naturlig for han å ta erfaringen sin videre i foredrag, og Hallgeir har nå holdt foredrag i over 10 år.

Hallgeir sier at altfor mange tror økonomi er vanskelig og kjedelig. Gjennom foredrag ønsker han å vise at det er gøy – og at det ikke tar så mye tid å stelle fint med egen privatøkonomi. 

«Mine råd skal være lette å følge og mitt mål er at alle i salen får konkrete tips som gjør at de sparer penger allerede neste dag!» sier Hallgeir.

Som økonomiekspert får han ofte spørsmål fra den yngre befolkningen om hvordan man bruker boligsparing for ungdom smart. Hallgeir sier at mange også er opptatt av om de sparer nok. 

«Mange studenter er klare over at de kan få kutt i studiestøtten hvis de tjener eller eier for mye,» sier Hallgeir. «Men hvor går grensen og hvordan regnes dette ut? Hva er pengefellene som studenter oftest går i?»

Økonomikspertens mantra er at folk ofte er litt feige med pengene sine. «Penger som du ikke behøver på 5-10 år skal ikke stå på bankkonto. Punktum!» sier han.

Hallgeir får også ofte spørsmål om hvilke forsikringer folk bør ha. Han sier at vi må ha bil- og husforsikring, men hva med reiseforsikring? Trenger du det når du allerede har betalt reisen med kredittkortet ditt? Eller hva med barneforsikring? Behøver du det eller du godt nok dekket av det offentlige?

Økonomitips

Hallgeir sier at mange bruker tid på å bytte strømleverandør for å spare penger. Det er vel og bra, men han sier at det er på boliglånet og forsikringene dine at du virkelig kan tjene mye penger på å være aktiv. 

«Du sparer fort flere tusenlapper på å vise ditt selskap at du kan få lavere priser fra konkurrenter,» sier økonomieksperten. «Jeg utfordrer også folks spareevne og vilje. Hvordan kan du klare å sette av penger som du egentlig ikke trodde du hadde? Bedre handlevaner, smartere kjøp, riktigere forsikringer og bankkonti.»

Hallgeir ønsker å formidle at økonomi er gøy og at det er enkelt å ta tak i egen privatøkonomi. At man ser sammenhengen mellom bedre handlevaner, smartere sparing og et rikere liv. 

«Har man for eksempel en plan over hva man skal handle i butikken, sparer man ikke bare penger. Man sparer tid og sannsynligvis miljøet – fordi man kaster mindre mat,» sier han. 

Hallgeir har vært interessert i privatøkonomi siden han var tenåring og prøver å leve som han lærer. Som research for foredragene sine tester han ut nye banker og spareprodukter, bytter forsikringsselskap og laster ned apper – for å følge med på hvordan aktørene i dette markedet kommuniserer med kundene.

Hallgeir har også skrevet bøkene «Spar skatt» og «Din økonomi» om personlig økonomi.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.