Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Artikkel

Slik trener du hjernen

Tilbake til blogg

26. mars 2020

Kaja Nordengen er hjerneforsker, lege med spesialisering innen nevrologi og formidler av forskning på en enkel og forståelig måte. Hun er kjent for de bestselgende bøkene «Hjernen er stjernen» og «Hjernetrening», der hun forteller om den fantastiske hjernen vår på en forståelig og underholdende måte.

Kaja har alltid likt å formidle. Hennes første foredrag var presentasjon av egen forskning. Det første populærvitenskapelige foredraget holdt hun under TEDx Oslo i 2015.

Visste du at en magefølelse egentlig er en hjernefølelse? Kaja sier at alt vi føler er med hjernen.

«Det er det eneste organet vi kan føle med,» sier hun. «Tidligere erfaring lagres og hukommelsen vår hjelper oss derfor med hva vi kan forvente i en gitt situasjon.»

Hjerneforskeren har tre viktige budskap i foredragene sine om hvordan du trener hjernen:

1) Hjernen blir mer robust av å bli utfordret,

2) med økt bevissthet får man til hjernetrening i hverdagen uten å bruke mer tid eller dyre apper,

3) Use it or loose it.

For å trene hjernen din til å bli bedre sier Kaja at du enkelt kan lese en interessant artikkel fremfor å bla tankeløst blant oppdateringer i sosiale medier, skru av GPS’en eller velge en annen middagsoppskrift. Hvor ofte lurer du? Kaja sier at all tid teller, men at det ikke behøver å være tid kun dedikert til hjernetrening, så lenge det er utfordrende og stimulerende.

Inspirerende læring

Kaja synes det er viktig at en god foredragsholder underholder, skaper «wow-øyeblikk» og overrasker, uten at det skal gå utover innholdet.

Som foredragsholder håper Kaja at publikum lar seg fascinere av det fantastiske organet vi har i kraniet vårt, som er det som gjør oss til oss.

«Jeg håper de har lært litt om det, og at de har lyst til å lære enda mer,» sier hun.

Etter foredragene åpner hun vanligvis opp for spørsmål. Hun sier det er få gjengangere og at det er det som gjør spørsmålsrunden så spennende. At hun aldri vet hva hun har i vente.

I hverdagen er Kaja selv bevisst på å skape utfordringer for hjernen sin, og ikke minst å tvinge seg selv til å møte utfordringer i stedet for å unngå dem.

«Jeg er for eksempel ikke så god til å vurdere avstander, og dermed heller ikke så flink som jeg kunne ønske i parkeringshus,» forteller hun. «MEN, nå prøver jeg oftere å parkere på vanskelige steder. Bare sånn kan jeg trene hjernen min til å bli flinkere til å bedømme avstander.»

Ønsker du at Kaja Nordengen skal hjelpe deg og din bedrift med å bli inspirert til å trene hjernen? Ler mer om Kaja Nordengen og hennes foredrag her.

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.