Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Lærerikt foredrag om hjernen med aha-opplevelser i kø

Kaja Nordengen

Kaja Nordengen

Hjerneforsker, lege med spesialisering innen nevrologi og formidler av forskning på en lett og tilgjengelig måte.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Kaja hadde en veldig bra oppbygging av foredraget. Hun snakket først om utvikling av den menneskelige hjernen i forhold til bl.a. dyr, og hvor kort tid hjernen forholdsmessig har brukt på å utvikle seg til slik den er i dag. Hun formidler på en enkel og motiverende måte, bruker forståelige ord og stort sett ingen komplisert fagterminologi. Hun avsluttet med en hukommelsesøvelse slik at vi fikk en praktisk læring i det. Veldig bra!"

Janne Bjørnsen, Nestleder ICF - ICF Norge Vis alle referanser

Et foredrag med Kaja Nordengen gir deg:

 • Kunnskap om vår fantastisk hjerne.
 • En foredragsholder som formidler på en underholdende og forståelig måte.
 • Eksempler du kan relatere deg til og aha-opplevelser i kø.
Uforpliktende forespørsel på Kaja Nordengen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Kaja

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Foredragsholder Kaja Nordengen er hjerneforsker, lege og kjent for de bestselgende bøkene "Hjernen er stjernen" og "Hjernetrening", der hun forteller om den fantastiske hjernen vår på en forståelig og underholdende måte.

Et foredrag med Kaja Nordengen gir deg:

 • Kunnskap om vår fantastisk hjerne.
 • En foredragsholder som formidler på en underholdende og forståelig måte.
 • Eksempler du kan relatere deg til og aha-opplevelser i kø.

Foredragsholder Kaja Nordengen er hjerneforsker (postdoc) og lege i spesialisering i nevrologi ved Akershus universitetssykehus og førstelektor ved Universitetet i Oslo, der hun har undervist siden 2008. Hun fullførte en doktorgrad om hjernen i 2014, og ble med det en av de yngste legene med doktorgrad i Norge. Kaja Nordengen er også TEDx-speaker og har forøvrig hatt en rekke opptredener på TV, radio og aviser der hun har snakket om hjernen til folk flest.

Kaja Nordengen har vært opptatt av å formidle forskning på en lett, ledig og underholdende måte helt siden hun startet på doktorgradsarbeidet som 19-åring. I regi av Universitetet i Oslo har hun holdt foredrag og kurs for leger i spesialisering, forelesninger for psykologistudenter, og seminarer for legestudenter, sykepleiere og andre eksterne grupper.

Kaja Nordengens foredrag har de siste årene vært en stor suksess. Foredragene er underholdende og handler om ulike aspekter ved den fantastiske hjernen vår også for grupper helt uten faglig bakgrunn. Hun bruker eksempler alle kan relatere seg til, og aha-opplevelsene står i kø. Hun bruker også gjerne korte videosnutter og lydfiler for å understreke poeng og eksempler.

På slutten av hvert foredrag med Kaja Nordengen åpnes det stort sett for spørsmål fra salen. Spørsmålene behøver ikke å være begrenset til foredragstemaet, men kan være om hva som helst som har med hjernen å gjøre.

Kaja holder helst foredrag på norsk, men kan også holde på engelsk ved spesielle tilfeller.

Foto: Sturlason

Litteraturhuset i Fredrikstad sier:

«Kaja Nordengen engasjerer både store og små med sine foredrag om hjernen. Hun evner å formidle kompliserte prosesser i hjernen på en morsom og interessant måte. Dette er spennende å høre på for alle. Vi hadde 300 videregåendeelever inne og de satt som tente lys under foredraget. På kveldstid sprengte Nordengen kapasiteten i salen og flere måtte snu i døra. Hjernen er virkelig stjernen når Nordengen fordrar. Hun tilpasser seg publikum og fanger lytteren. Et friskt pust innen hjerneforskning.»
Perry Olsen, Programansvarlig

Vis foredrag med Kaja Nordengen

  Foredrag med Kaja Nordengen

  Foredrag med Kaja Nordengen handler om disse teamene:

  • Du er hjernen din (hjernen og personligheten)
  • Vinnerskalle (hva skiller en vinners hjerne fra latsabbers? Hvordan endre det?)
  • Den unike menneskehjernen (hvordan er hjernen vår bygd opp? Hvorfor finnes det ingen annen hjerne som vår? Hvorfor er mennesket smartest)
  • Hukommelsesmaskinen (hva skjer i hjernen når vi lærer og husker? Hva er demens? Hvordan huske bedre?)
  • Hjernens GPS (Visste du at vi har «Her-er-du-nå»-celler i hjernen? Hvordan finner vi veien?)
  • Den følende hjernen (Hvorfor sier vi «magefølelse»? Det er selvfølgelig hjernefølelse! Hva skjer i hjernen ved forelskelse, stress, angst, sorg, sex, sjalusi eller glede?)
  • Intelligens (Hva er det? Født sånn eller blitt sånn? Høy IQ, hva så?)
  • Multitasking
  • Kultur (C) hjernen (Hvorfor har vi kultur? Hvorfor bruker mennesker tid på kunst, musikk, religion og arkitektur? Hva er musikk?)
  • Å spise med hjernen (Hvorfor digger vi snop? Er vi født sjokoholikere? Hva er hjernemat? Dietter)
  • Rus (Hvorfor ruser vi oss? Hvorfor er kaffe også et rusmiddel? Hva skjer i hjernen ved avhengighet?)
  • Virkelighet (praktisk demonstrasjon om at vi ikke ser, hører, lukter eller smaker den virkelige verden. Hjernen gir oss en tilpasset virkelighet, og vi skal være glad for det)
  • Hjernesykdommer (tilpasses oppdragsgiver: epilepsi, MS, Parkinsons, Alzheimers ect)
  • Mythbuster (15 hjernemyter: Fleip eller fakta? Bruker vi bare 10% av hjernen? Finnes ikke psykiske sykdommer? Husker vi fremtiden? )
  • Hjerne-quiz med Kaja (interaktiv hjernequiz med Kahoot)
  • Q/A (Mange spørsmål om hjernen og hvordan den fungerer? Kaja stiller opp for å svare!)

   

  Foredrag med Kaja Nordengen

  Hjernen er stjernen

  • Hjernen din gjør deg til den du er. Den husker hendelser fra barndommen, forelsker seg og tolker kompliserte mønstre.
  • Foredraget «Hjernen er stjernen» innvier deg i hemmeligheter om ditt mest utrolige organ.
  • I dette foredraget gir lege og hjerneforsker Kaja Nordengen deg nyttig innsikt i hvordan verden oppfatter oss (personlighet) og hvordan vi oppfatter verden (persepsjon). Hva er det som gjør deg til den du er?

   

  Foredrag med Kaja Nordengen

  Hjernetrening

  • Hjernen utvikler seg og er formbar hele livet, og hvordan du bruker den vil påvirke hvor motstandsdyktig den vil være mot sykdom, også demens.
  • Visste du at du kan trene hjernen din bedre? Og at det er bra for god hjernehelse? Hjernen blir rett og slett mer robust av å bli brukt. Mye forskning tyder til og med på at det kan utsette demens i tillegg til å bedre hukommelse og søvn.
  • Hjernetrening behøver ikke være dyrt eller kreve mye ekstra tid, det er noe vi alle kan implementere i en travel hverdag ved å være bevisst på hvordan hvordan vi utfører alle de oppgavene vi uansett ville gjort.
  • I dette foredraget vil Kaja Nordengen gi utfordringer og eksempler på hjernetrening, i tillegg til å forklare hva som skjer i hjernen.

Referanser

«Kaja holdt et svært entusiastisk, spennende og morsomt foredrag for oss på vårt julebord. Hun tilpasset det spesielt til våre ønsker om innhold, og var lett å samarbeide med i forkant av foredraget. Kaja er svært imøtekommende hele veien og jeg gir henne mine varmeste anbefalinger. Jeg hadde ikke trodd at et foredrag om hjernen kunne oppleves som underholdende - men det gjorde det virkelig!»

Monica Berglund, Serviceansvarlig

Protector Forsikring ASA

"Kaja Nordengen engasjerer både store og små med sine foredrag om hjernen. Hun evner å formidle kompliserte prosesser i hjernen på en morsom og interessant måte. Dette er spennende å høre på for alle. Vi hadde 300 videregåendeelever inne og de satt som tente lys under foredraget. På kveldstid sprengte Nordengen kapasiteten i salen og flere måtte snu i døra. Hjernen er virkelig stjernen når Nordengen fordrar. Hun tilpasser seg publikum og fanger lytteren. Et friskt pust innen hjerneforskning."

Perry Olsen, Programansvarlig

Litteraturhuset i Fredrikstad

"Vi var så heldige at vi klarte å booke Kaja Nordengen til å holde foredrag om boka si «Hjernen er stjernen» i november. Vi arrangerer mange foredrag og forfatterbesøk i løpet av et år, men dette var desidert en av våre store suksesser i 2016. Det kom nesten flere mennesker enn vi klarte å ta imot – til sammen var det ca. 125 tilhørere! De/vi fikk en svært lærerik, interessant og ikke minst morsom time i selskap med Kaja og hjernen og vi fikk masse gode tilbakemeldinger fra fornøyde folk i etterkant. I tillegg til å være en dyktig fagperson, er Kaja en svært god formidler. Hun kan snakke og forklare dette forholdsvis kompliserte temaet på en slik måte at også vi som ikke er hjerneforskere forstår og blir inspirert til å lære mer. Vi kan bare anbefale Kaja Nordengen som foredragsholder for alle og håper mange får sjansen til å høre henne snakke om den fantastiske hjernen vår."

Lise Haugen Larsen, Bibliotekar/arrangementsansvarlig

Moss bibliotek

"Vi hadde gleden av besøk av Kaja Nordengenen på Scene 5 på Lillestrøm kultursenter. Det ble en svært inspirerende kveld for en stor forsamling av hovedsakelig lekfolk. Kajas kunnskap om komplisert, medisinsk forskning og innføring i nyere resultater av hjerneforskning ble formidlet på en lettfattelig og begripelig måte. Det var en fornøyelse å ha besøk av Kaja – hun var sikker, tydelig og interessant – en særdeles god formidler. Et foredrag som bare må oppleves!"

Sissel Tveit, daglig leder Scene 5

Lillestrøm kultursenter

"I ti år har vi i forskning.no arrangert seminar for informasjonsmedarbeidere ved universiteter og høyskoler. Jeg har aldri sett noen trollbinde dette publikumet slik Kaja Nordengen gjorde på årets arrangement. De vanligvis så strenge forskningsformidlerne så ut til å glemme hvorfor de var på seminar og kjempet heller om å komme med sine oppfølgingsspørsmål både etter foredraget og videre utover kvelden. I etterkant av seminaret har vi gjennomført en evaluering blant deltakerne. I fritekst uttrykker de seg blant annet slik: «Minneverdig forelesning», «Et eksempel på en svært god formidler» og «Rett og slett helt strålende»."

Eivind Torgersen

forskning.no

"Kaja hadde en veldig bra oppbygging av foredraget. Hun snakket først om utvikling av den menneskelige hjernen i forhold til bl.a. dyr, og hvor kort tid hjernen forholdsmessig har brukt på å utvikle seg til slik den er i dag. Hun formidler på en enkel og motiverende måte, bruker forståelige ord og stort sett ingen komplisert fagterminologi. Hun avsluttet med en hukommelsesøvelse slik at vi fikk en praktisk læring i det. Veldig bra!"

Janne Bjørnsen, Nestleder ICF

ICF Norge

"En utrolig god formidler, med humor og glimt i øyet på tross av et vanskelig og litt alvorlig tema. Hun traff tilhørerne godt med sitt budskap, faglige trygghet og entusiasmen for det hun holder på med. Godt gjennomarbeidet foredrag med god oppbygging og flyt. Anbefales varmt også i den settingen jeg hadde leid henne inn, 60 års lag for alle mine jenter."

Privatperson / Økonomisjef Pedro Consulting AS

Elisabeth Frydnedal Pedersen

"Foredraget ble mer interessant når foredragsholder henvendte seg til oss som lærere med eksempler fra vår hverdag. Positivt at Kaja var så åpen for spørsmål fra salen og tok seg til til å snakke med de som kjøpte bøker av henne. Terningkast 6."

Hanne Berg-Johansen, Lærer

Utdanningsforbundet Sarpsborg

"Flott foredrag som var til vår målgruppe, Kaja var enkel å samarbeide med."

Toril Kristiansen, Selger

Østfold Bygdekvinnelag

"Kaja har vært suveren å jobbe med. Vi opplever henne som profesjonell, godt forberedt og lydhør og fleksibel i forhold til våre behov. Vi anbefaler Kaja til alle som ønsker å lære mer om hjernen og hjernetrening :-)"

Nora Rolstad, Endringsagent HR

Storebrand
Uforpliktende forespørsel på Kaja Nordengen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Kaja Nordengen

5 ut av 5 stjerner

"Kaja hadde en veldig bra oppbygging av foredraget. Hun snakket først om utvikling av den menneskelige hjernen i forhold til bl.a. dyr, og hvor kort tid hjernen forholdsmessig har brukt på å utvikle seg til slik den er i dag. Hun formidler på en enkel og motiverende måte, bruker forståelige ord og stort sett ingen komplisert fagterminologi. Hun avsluttet med en hukommelsesøvelse slik at vi fikk en praktisk læring i det. Veldig bra!"

Janne Bjørnsen, Nestleder ICF - ICF Norge Vis alle referanser

Foredragsemner med Kaja Nordengen