Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Engasjerende, ærlig og direkte om menneskerettigheter

amal-aden-cropped-e14551055753321

Amal Aden

Modig, engasjert og prisbelønnet samfunnsdebattant. Opplev spennende foredrag om likestilling og integrering!

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Amal Aden svarte absolutt til forventningene. Det har vært svært gode tilbakemeldinger etter hennes foredrag. Hun var god på formidling samtidig som hun hadde et tankevekkende og interessant innhold. Kunnskapsrik dame med meningers mot!"

Torunn-Helene Bakka - Rødberg bibliotekets venner Vis alle referanser

Et foredrag med Amal Aden gir deg:

 • Tankevekkende og interessant innhold.
 • Direkte, modig og åpen foredragsholder.
 • Svært engasjerende foredrag som vil gi deg nye perspektiver og refleksjoner.
Uforpliktende forespørsel på Amal Aden

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Amal

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Amal Aden er modig og engasjert. I 2013 fikk hun Amnesty-prisen for sitt uredde engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper og spesielt for sin synliggjøring av homofile.

Et foredrag med Amal Aden gir deg:

 • Tankevekkende og interessant innhold.
 • Direkte, modig og åpen foredragsholder.
 • Svært engasjerende foredrag som vil gi deg nye perspektiver og refleksjoner.

Amal Aden er født i Somalia i 1983. I 1996 kom hun til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge ble også tøff – møte med en annen kultur, barnevern og andre offentlige instanser som ikke klarte å hjelpe henne. Hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo.

Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid. I tillegg til Amnesty-prisen 2012 for sitt engasjement for kvinner og barn i minoritetsmiljøer har Amal tidligere blitt tildelt Zola-prisen 2010 for sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk. Hun har også fått Buskerud fylkeskommunes likestillingspris for 2010. Hun er tildelt Erik Byes minnepris 2014 av Protestfestivalen for sitt sterke engasjement for integrering og svakere stilte grupper i samfunnet. I 2016 ble hun kåret til Årets kvinnelige forbilde av Novapro for sin modighet og for å tørre å kommunisere offentlig selv om hun blir truet på livet.

I perioden 2014 til 2016 var hun fast medlem for allmennheten i Pressens Faglige utvalg (PFU), etter to år som varamedlem. Hun har vært fast spaltist i ukeavisen Dag og Tid siden 2013, hun er medlem av faglig råd i Den Kulturelle Skolesekken Akershus.

Amal Aden snakker med elever om det flerkulturelle Norge, om mobbing og mestring, om likestilling og ytringsfrihet, om homofili og minoriteter. Hun har vært foredragsholder siden 2008 og formidler med stort engasjement og egen erfaring.

Hun er forfatteren av bøkene; «Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne» (2008), «ABC i integrering – 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnet» (2009), «Min drøm om frihet» (2009) , «Det skal merkes at de gråter – Om likestilling blant somaliere i Norge» (2011), «Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger» (2012) og “Jacayl er kjærlighet på Somali” (2014).

Amal Aden holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med Amal Aden
Amal Aden foredrag

Amal Aden holder foredrag om disse emnene:

 • Likestilling
 • Homofile
 • Minoriteter
 • Integrering
 • Mestring
 • Det flerkulturelle Norge

Referanser

«Amal leverte et fantastisk foredrag som både begeistret og rørte de fleste i salen. Terningkast 6.»

A.K. Schille-Rognmo, Produsent

Vinterfestuka i Narvik

Det var direkte, åpent, ærlig, tankevekkende, utfordrende. Kort sagt: Foredraget ble svært godt mottatt, både i form og innhold.

Per Steinar Raaen

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Flott foredragsholder som klarte å engasjere en stor tverrfaglig gruppe med høy kompetanse. Hun fremstår som troverdig, kunnskapsrik og reflektert. Vi gir henne de beste anbefalinger.

Linda Berg-Heggelund

Ullensaker kommune

"Utrolig bra! Tankevekkende, morsomt, tårer og latter."

Susanne Slaatsveen, Avdelingsleder

Lederne

"Flott foredragsholder som engasjerer publikum!"

Bibliotekar Trine Bergstå

Hof bibliotek / Hof fengselsbibliotek

«Foredraget ble formidlet med en imponerende tydelighet og styrke. Amal Aden foredro fra scene i 1,5 time kun med seg selv og sin egen stemme, og uten manus. Det tilførte foredraget både en intensitet og en ledighet som styrket formidlingen av budskapet hennes. Hun oppnådde også en god dialog med publikum, slik at flere valgte å ta ordet og stille spørsmål og komme med innspill. Ett av foredragene Amal Aden holdt i Kongsberg var et internt foredrag for ansatte i Kultur og Velferd. Hensikten var å øke kunnskapen om kulturmøter i arbeidssituasjonen, bevisstgjøre og trygge de ansatte i å sette grenser og samtidig møte fremmedkulturelle på en verdig måte. Tilbakemeldinger jeg har fått fra ansatte etter foredraget viser at de både har fått bekreftet synspunkter og fått ny innsikt som er nyttige i arbeidshverdagen.»

Elisabeth Bergstrøm, Biblioteksjef

Kongsberg bibliotek

Amal imponerte veldig! Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på Amal hvor samtlige som har svart på spørreundersøkelsen har gitt 6/6. Amal har en utrolig sterk historie, god formidlingsevne og rørte alle i salen. Hun har en fin og god balanse mellom alvor og humor som fungerte utrolig bra.

Tina Riise Gjøen

Negotia

"Midt i blinken for vårt tema."

Gudbjørg Navjord, Dgl.leder

Beiarn Folkeakademi

Et veldig gripende foredrag, helt stille i salen. Veldig positive tilbakemeldinger. Flere som var der var interessert i å booke henne ved en senere anledning.

Anne-Grethe Henriksen, Opplæringsansvarlig

Fagforbundet Hedmark

Svært fornøyd. Amal har en meget tankevekkende historie å fortelle.

Karl Sellgren

Kirkens Bymisjon Trondheim

Amal Aden leverte mykje meir enn det vi hadde forventa. Ho har ein eigen evne til å fortelje så alle lytter. Det er sjølvsagt ei sterk historie ho formidler, men ho får fram bodskapet sitt på ein fantastisk måte. Vi var i alderen 20 til +80, og alle var imponert over foredraget.

Aina Alfredsen Førde

Norges Kvinne- og familieforbund

Amal er en sterk formidler med store kunnskaper og bred erfaring på vondt og godt. Hun får fram viktige poeng og refleksjoner på en jordnær og forståelig måte. Det ble en meget god dialog etter foredraget.

Hildur Roll-Hansen

Sørum Flerkulturelle Forening og Folkeakademiet Sørum

Amal la opp foredraget slik at det passet både for ungdom og voksne, kjempefornøyd med at hun var tilgjengelig både før og etter.

Rita Krogh

Tolga Helselag

Amal Aden leverer som forventet, ingen manus, ingen presentasjon. Kun seg selv og stemmen sin, Amal Aden snakker direkte fra levra og treffer alle. Utrolig dyktig formidler og som bredder det mange minoriteter opplever i Norge, både godt og vondt. Hun treffer viktige poeng og refleksjoner på en varm og forståelig måte.

Yuksel Kayhan

Søster til søster, Kirkens Bymisjon Trøndelag

Amal Aden svarte absolutt til forventningene. Det har vært svært gode tilbakemeldinger etter hennes foredrag. Hun var god på formidling samtidig som hun hadde et tankevekkende og interessant innhold. Kunnskapsrik dame med meningers mot!

Torunn-Helene Bakka

Rødberg bibliotekets venner
Uforpliktende forespørsel på Amal Aden

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Amal Aden
Amal Aden

5 ut av 5 stjerner

"Amal Aden svarte absolutt til forventningene. Det har vært svært gode tilbakemeldinger etter hennes foredrag. Hun var god på formidling samtidig som hun hadde et tankevekkende og interessant innhold. Kunnskapsrik dame med meningers mot!"

Torunn-Helene Bakka - Rødberg bibliotekets venner Vis alle referanser

Foredragsemner med Amal Aden