I 2013 fikk Amal Aden Amnesty-prisen for sitt uredde engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper og spesielt for sin synliggjøring av homofile. Hennes kraftfulle foredrag om integrering, mangfold og likestilling, er basert på hennes personlige reise og omfattende erfaring.
Med flere priser som bla. Zola-prisen og Gina Krog-prisen, gir hun unike verktøy og innsikt til bedrifter som ønsker å bygge inkluderende og mangfoldige arbeidsmiljøer. Hennes klare og inspirerende budskap hjelper organisasjoner med å overvinne barrierer, skape sterkere team, og fremme sosial forståelse som gir langsiktig verdi i både interne og eksterne prosesser.
Et foredrag med Amal Aden gir deg:
- Inspirerende innsikt som gir langsiktig verdi for bedriftskultur og resultater
- Skap et mer mangfoldig og likestilt arbeidsmiljø med konkret veiledning.
- Praktiske verktøy for å bygge inkluderende arbeidsmiljøer.
Amal Aden er født i Somalia i 1983. I 1996 kom hun til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge ble også tøff – møte med en annen kultur, barnevern og andre offentlige instanser som ikke klarte å hjelpe henne. Hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo.
Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid. I tillegg til Amnesty-prisen 2012 for sitt engasjement for kvinner og barn i minoritetsmiljøer har Amal tidligere blitt tildelt Zola-prisen 2010 for sitt arbeid med norsk innvandrings- og integreringspolitikk. Hun har også fått Buskerud fylkeskommunes likestillingspris for 2010. Hun er tildelt Erik Byes minnepris 2014 av Protestfestivalen for sitt sterke engasjement for integrering og svakere stilte grupper i samfunnet. I 2016 ble hun kåret til Årets kvinnelige forbilde av Novapro for sin modighet og for å tørre å kommunisere offentlig selv om hun blir truet på livet.
I perioden 2014 til 2016 var hun fast medlem for allmennheten i Pressens Faglige utvalg (PFU), etter to år som varamedlem. Hun har vært fast spaltist i ukeavisen Dag og Tid siden 2013, hun er medlem av faglig råd i Den Kulturelle Skolesekken Akershus.
Amal Aden snakker med elever om det flerkulturelle Norge, om mobbing og mestring, om likestilling og ytringsfrihet, om homofili og minoriteter. Hun har vært foredragsholder siden 2008 og formidler med stort engasjement og egen erfaring.
Hun er forfatteren av bøkene; «Se oss. Bekymringsmelding fra en ung norsksomalisk kvinne» (2008), «ABC i integrering – 111 gode råd om hvordan alle kan bli fullverdige borgere i det norske samfunnet» (2009), «Min drøm om frihet» (2009) , «Det skal merkes at de gråter – Om likestilling blant somaliere i Norge» (2011), «Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger» (2012) og “Jacayl er kjærlighet på Somali” (2014).
I sine foredrag gir Amal Aden organisasjoner praktiske verktøy for å fremme sosial forståelse, redusere kulturelle barrierer og skape sterkere team. Med hennes personlige bakgrunn som tidligere flyktning og aktivist, kombinert med omfattende erfaring innen mangfoldsarbeid, gir hun et unikt perspektiv som inspirerer til handling. Hennes foredrag tilbyr ikke bare innsikt, men konkrete strategier for hvordan din bedrift kan lykkes med å bygge et arbeidsmiljø som fremmer samarbeid og tillit blant alle ansatte.
Amal Aden holder foredrag på norsk.
Foto: Vidar Stenseth
Vis foredrag med Amal Aden