Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Få bedre dager på jobben - book et motiverende foredrag om arbeidsglede og kommunikasjon

Arild Hoksnes

Arild Hoksnes

Journalist, innovatør fra industrien og prisvinnende kulturarbeider. Han har holdt foredrag for mange av de største bedriftene i Norge.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Arild er en fantastisk formidler! Humor og dybde, i fin forening :)"

Personalrådgiver, Kjersti Westre Fremmegård - Oppegård kommune Vis alle referanser

Et foredrag med Arild Hoksnes gir deg:

 • Erfaren, underholdende og inspirerende foredragsholder.
 • Nyttige og universelle emener som passer inn på enhver arbeidsplass.
 • Humor og dybde i skjønn forening.
Uforpliktende forespørsel på Arild Hoksnes

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Arild

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Arild Hoksnes er en erfaren journalist og foredragsholder. Få bedre dager på jobben – book et motiverende foredrag om arbeidsglede og kommunikasjon.

Et foredrag med Arild Hoksnes gir deg:

 • Erfaren, underholdende og inspirerende foredragsholder.
 • Nyttige og universelle emener som passer inn på enhver arbeidsplass.
 • Humor og dybde i skjønn forening.

Arild Hoksnes er utdannet cand.mag fra Universitetet i Trondheim, med fagene musikk, fransk og historie (1980). Han har arbeidet som journalist og produsent i NRK Radio og som fredagskåsør i NRK Møre og Romsdal (1995–2010).

Siden 1991 har han drevet sitt eget firma. Han tok masterutdanning i organisasjon og ledelse med spesialisering i motivasjon ved NTNU i 2014 og arbeider blant annet som veileder.

Arild er en meget erfaren, underholdende og inspirerende foredragsholder, med artistiske og allsidige ferdigheter. I tillegg til foredrag kan han være konferansier, og med sin lange bakgrunn som NRK-journalist kan Arild også lede en paneldebatt eller intervjue personer. Som konferansier er han svært profesjonell og leder ethvert arrangement med stø kurs – og alltid på en humoristisk måte.

Arild har jobbet med innovasjonsprosjekter innen media, havbruk, elbransje og i kommuner. Han er kjent for sine lærerike foredrag og seminar, og kombinerer faglig innsikt med en humoristisk stil.

Han har skrevet et titalls bøker og er en velrenommert artist og kulturarbeider, med både Spellemannpris og Møre og Romsdal Fylkes kulturpris (2005). I 2012 ble han tildelt Gullruten sammen med Per Jarle Heggdalsvik for beste program, «Min ungdoms vår», for NRK Ut i naturen.

Arild Hoksnes kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Arild Hoksnes holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Arild Hoksnes
Arild Hoksnes foredrag

Hvordan lykkes med innovasjon?

 • Fem postulat om innovasjon fra et praktisk ståsted
 • Hva skal egentlig til for å lykkes med innovasjon? Hva bør jeg vite om hvilke utfordringer som ligger i innovasjon?
 • I dette foredraget presenterer Arild Hoksnes fem postulat om innovasjon – fem påstander med bakgrunn i praktisk erfaring og forskning:

1) Vi har enten ikke TID eller ikke RÅD til innovasjon.

2) Vi forveksler forbedringsarbeid med innovasjon.

3) Vi blir kanskje innovative under press.

4) Vi skjønner oss ikke på kreative folk.

5) Vi aner ikke hva innovasjon koster.

 •  Arild Hoksnes har jobbet med innovasjonsprosjekter innen media, havbruk, elbransje og i kommuner. Han har mastergrad i organisasjonsutvikling fra NTNU, og er kjent for sine underholdende og lærerike foredrag og seminar.
 • Foredraget kan også gjennomføres som en workshop på 2-4 timer.

 

Arild Hoksnes foredrag

Men hva gjør vi nå? - Praktisk vei til strategi for bærekraft

 • Vi har forstått at bærekraft er viktig. Men hva gjør vi nå? Hvor skal vi begynne for å komme videre? Dette foredraget og denne workshopen geleider dere gjennom én mulig vei videre: Ved å stille spørsmålet HVORFOR.
 • Hvorfor skal en bedrift stille dette spørsmålet? Jo, fordi kundene, investorene og ansatte stiller det stadig oftere.
 • Hvorfor skal vi kjøpe dette, spør kundene ? Hvis ikke svaret har bærekraft med, er det ikke sikkert du får den kunden.
  Hvorfor skal vi investere i dette, spør banker og investorer? Hvis ikke svaret har bærekraft med, går de trolig til en annen med pengene sine.
  Hvorfor skal jeg jobbe i denne bedriften, spør ansatte og jobbsøkere? Hvis ikke svaret har bærekraft med, slutter de – eller sender ingen søknad.
  Dette skjer allerede – og det kommer for fullt.
 • Ved å stille spørsmål som begynner med hvorfor – vil vi lettere komme fram til noen praktiske valg vi må gjøre – hvordan skal vi omtale oss selv som bedrift, skal vi gjøre noe med produktene og ikke minst – hvordan skal vi greie å rekruttere ungdommer med sterk verdiforankring i miljøsaken?
 • Arild Hoksnes er en svært erfaren foredragsholder, som kombinerer faglig innsikt med en humoristisk stil. Han har bakgrunn fra NRK Radio og TV, har Gullruten som manuskonsulent for “Ut i naturen”, og var med å starte forskningsmagasinet “Schrødingers Katt” i NRK. De siste 10 årene har han jobbet med strategi og bedriftsutvikling i industrien på Møre, og var i tre år Innovasjonsleder for en maritim bedrift i Molde.

Opplegget for: “Men hva gjør vi nå” – Praktisk vei til strategi for bærekraft

Enten: 1 times foredrag med litt refleksjon i to-to-gruppe i salen.
Eller: Workshop med innledningsforedrag og inntil totalt 3×45 min gjennomføring.

Arild Hoksnes foredrag

Bedre dager på jobben

 • Det er tre T-er som står i veien for å få det bedre på jobben: mangel på Tilbakemelding, energitappende Tenkning og ufokusert bruk av Tid.
 • Dette har foredragsholderen Arild Hoksnes funnet ved å studere arbeidsmiljøundersøkelser i norske bedrifter over flere år.
 • I dette foredraget presenterer han sine funn om problemet med de tre T-er, og kommer også med resepten mot problemene:
  – Hvordan du skaper tilbakemeldingskultur
  – Hvordan du får kontroll over tankevirksomhet som tapper energien
  – Hvordan du tar tiden tilbake
 • Hoksnes har en særlig evne til å forenkle faglige problemstillinger og presentere dem på en humoristisk måte. Han har Mastergrad i motivasjon fra NTNU, og er prisbelønt journalist fra NRK (Gullruten 2012) , i tillegg til å ha artistiske ferdigheter som har gitt ham både Spellemannpris (1981) og Møre og Romsdal Fylkes Kulturpris (2005).
 • I foredraget blir du også med på en overraskende reise i norsk kulturhistorie: Hva er det som har skjedd med vår oppfatning om arbeid, fra våre besteforeldres tid til i dag? Jo, sier Hoksnes – vi har sluttet å bruke kroppen, og lar hjernen ta jobben. Vi har forstått at kroppen må trenes, men hvordan steller vi med hjernen? Det stiller oss overfor nye spørsmål om hvordan vi motiveres og hvorfor vi er slitne, uten å jobbe fysisk.
 • Dette er ikke et foredrag du glemmer. Hoksnes lar publikum ta i bruk en effektiv MEMO-teknikk slik at kunnskapen om de tre T-er sitter som spikret i hodet.

Foredraget har vakt stor begeistring og ettertanke, fordi det så tydelig sier: Jeg har også ansvar selv for å ha bedre dager.

Arild Hoksnes konferansier

Konferansier

 • Med sin lange bakgrunn som journalist, har Arild en særlig evne til å forenkle faglige problemstillinger. Han er svært profesjonell og leder ethvert arrangement med stø kurs – og alltid på en humoristisk måte.
Arild Hoksnes kurs

Kurs

 • Arild Hoksnes kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

5 påstander om innovasjon!

Arild Hoksnes - Hva gjør vi nå?

Arild Hoksnes - Det må ikke være vanskelig å gjøre noe med arbeidsmiljø

Vis foredrag med Arild Hoksnes

Referanser

Det ble veldig treffende og bare positive tilbakemeldinger. Det traff ekstra godt da halvparten av våre ansatte er fra Fræna, og Arild fra Romsdalen. Han evnet å tilpasse seg den situasjonen raskt, og kunne bruke eksempler/kommentarer mer direkte samt komme med litt mer lokal humor. Arild var både jordnær og "folkelig" - og budskapet/foredraget var både enkelt, forståelig, treffende og med faglig tyngde. Vi fikk med oss noen felles "knagger" til bruk i hverdagen - og det ble påfyll av latter og litt fag, noe som var helt i tråd med forventningene!

Marianne Farnes, Administrasjonssjef

Utrykningspolitiet

Vett og uvett i skjønn forening! Mye "livsvisdom" og god psykologi kombinert med fakta. Dyktig formidler!

Hilde Roald Bern - Prosjektleder/fagkoordinator

Norsk kulturskoleråd

Å fenge byråkrater er ikke lett. Og da Arild og Tore startet, tenkte jeg litt oppgitt at nå skulle jeg bruke to timer på enda et foredrag om folk med suksess. Folk med talenter som ikke er mine, eller flaks jeg ikke har. Men så ble det mye bedre enn forventet. Det var ikke bare beretninger om egen suksess, mye mer var det om måten å tenke på for å bli bedre til å gjøre det man gjør. Arilds og Tores erfaringer fikk klar overføringsverdi for oss, og da siste ord var sagt, satt vi igjen med både begeistring og økt innsikt.

Morten Berg - Ekspedisjonssjef, Næringspolitisk avdeling

Nærings- og handelsdepartementet

"Arild er en fantastisk formidler! Humor og dybde, i fin forening :)"

Personalrådgiver, Kjersti Westre Fremmegård

Oppegård kommune

"Fin form og god på kommunikasjon med forsamlingen. God match."

Bydelsdirektør Lasse Østmark

Bydel Gamle Oslo

Veldig bra, terningkast 6!

Espen Melby

KFØ

Formidler med god kontakt med forsamlingen. Godt språk. Godt forberedt. Engasjerende.

Anita Helgerud Johansen, CFO

Kruge AS

Veldig bra og tilbakemeldingen har bare vært positive fra de lag og foreninger som var der.

Kari Buvik

Varig Forsikring
Uforpliktende forespørsel på Arild Hoksnes

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Arild Hoksnes
Arild Hoksnes

4.75 ut av 5 stjerner

"Arild er en fantastisk formidler! Humor og dybde, i fin forening :)"

Personalrådgiver, Kjersti Westre Fremmegård - Oppegård kommune Vis alle referanser

Foredragsemner med Arild Hoksnes