Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Konkret, lærerikt og engasjerende om digitalisering

Bente Sollid Storehaug

Bente Sollid

En av Internett-Norges sterkeste personligheter siden 90-tallet, suksessfull teknologi-gründer, styreproff og ettertraktet foredragsholder.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør - Widerøe Ground Handling AS Vis alle referanser

Et foredrag med Bente Sollid gir deg:

 • Foredrag om en rekke spennende, aktuelle tema innen digitalisering og ledelse.
 • Kunnskapsrik foredragsholder med stor suksess som teknologi-gründer.
 • Erfaren formidler som med sin brede kunnskap og kompetanse gir dere en unik innsikt i hvordan man lykkes med digitalisering.
Uforpliktende forespørsel på Bente Sollid

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Bente

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Bente er kjent som en av Internett-Norges viktigste stemmer siden midten av 90-tallet. Hun har vært på listen over Norges 10 mektigste kvinner, hatt stor suksess som teknologi-gründer og sitter i dag med en tung styreportefølje innen media, IT, retail, finans og energi.

Et foredrag med Bente Sollid gir deg:

 • Foredrag om en rekke spennende, aktuelle tema innen digitalisering og ledelse.
 • Kunnskapsrik foredragsholder med stor suksess som teknologi-gründer.
 • Erfaren formidler som med sin brede kunnskap og kompetanse gir dere en unik innsikt i hvordan man lykkes med digitalisering.

Bente Sollid har stått på de aller fleste foredragscener og har gjennom de siste 20 årene markert seg som en ettertraktet foredragsholder, workshop-fasilitator og konferansier.

Hun er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom navnet Cell Network ble børsnotert i Stockholm på slutten av 90-tallet. Selskapet hadde en markedsverdi på 9 milliarder svenske kroner. I 2000 var selskapet det største internett-konsulentselskapet i Europa og verdens tredje største. Senere ble den norske delen fisjonert ut og notert på Oslo Børs under navnet Bouvet ASA.

Hun har hatt et 40-talls styreverv i norsk næringsliv. I dag er hun styreleder for Placewise Group (globalt SaaS-selskap) og Vinje Ullvarefabrikk (merkevaren Lanullva). Hun har også styreverv i selskaper som Hafslund E-CO, Eika Gruppen, Polaris Media, Europris, Nortel, Questback og Motor Gruppen.

Bente er kåret til 7. viktigste nordmann på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (1999), utpekt av Abelia som en av de fremste teknologi-kvinnene i Norge (2017) og finalist i Women´s Board Award (2018).

Bente er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Hun er sterk tilhenger av livslang læring og har gjennomført både Executive Board Programme og Advances Board Programme ved INSEAD i Frankrike. Hun har også gjennomført programmet Blockchain Application and Innovation ved Massachusetts Institute of Technology og Digital Transformation, Platform Strategies for Success ved MIT. I løpet av 2021 fullfører hun siste program og får sitt Global Management Certificate ved INSEAD- I dette programmet har Bente valgt programmer innen strategi, innovasjon og ledelse i tider med disrupsjon.

Bente er også ansatt ved Handelshøyskolen BI og foreleser på samtlige samlinger på executive masterprogrammet Digitalisering, Innovasjon og forretningsmodeller (siden 2020).

Vis foredrag med Bente Sollid
Bente Sollid Storehaug foredrag

AI: Innovatørene tar seieren

 • AI har diskret tatt plass ved bordenden i styrerommet. Alle stiller seg det samme spørsmålet: “Hva betyr dette egentlig for oss?” Er vi virkelig klare for å gripe denne teknologiens fulle potensial, eller ser vi mot en fremtid med flere spørsmål enn svar?
 • Bente leder oss gjennom en reise, rett til essensen av hva AI betyr for dagens næringsliv. Det handler ikke bare om å nikke anerkjennende til et nytt teknologisk vidunder. Vi står overfor en transformasjon som kan skape en bølge av nye muligheter, om vi bare vet hvordan vi skal surfe på den.
 • De virksomhetene som allerede er i forkant? De har tatt poenget. De ser på AI ikke bare som et verktøy, men som den ultimate samarbeidspartneren i jakten på neste store gjennombrudd. Klar til å lede an i en ny digital æra, drevet av innovasjon.
 • Dette foredraget er en invitasjon: Bli med, still spørsmål, utforsk og lær. Gjør deg klar til å forstå hvorfor AI og en sterk innovasjonskultur kan være den vinnende kombinasjonen i et stadig skiftende landskap.
Bente Sollid Storehaug foredrag

Gårsdagens forretningsmodell er en risikabel strategi. Forstå de viktigste skiftene

 • Hva vil det si å retenke forretningsmodeller, og hva er konsekvensene av for sen omstilling? Handler det bare om teknologi? Absolutt ikke. Det er vi forbrukere som bestemmer tempo i den digitale transformasjonen.
 • Virksomheter må forholde seg til flere markante skift; produkter blir digitale tjenester, vellykket innovasjon har et kompromissløst kundefokus, digital distribusjon effektiviserer og automatiserer verdikjedene (mer kommer med smarte kontrakter og blockchain), arbeidsplassene digitaliseres, sirkulær-økonomi og grønn omstilling blir avgjørende og fremtidens virksomheter viser vei ved å ta større samfunnsansvar og fokus på trippel bunnlinje (people, planet og purpose).
 • Det sikreste tegnet på disse markante skiftene er at nye virksomheter erstatter de gamle. Skal det bli rom for nye, må noen gi etter. Slik er kapitalismens brutale, men nødvendige natur.
 • Bente forklarer hvordan dette endrer bransje etter bransje, og hun bruker ofte norske virksomheter som eksempler i sine foredrag.
Bente Sollid Storehaug foredrag

Hva kjennetegner virksomheter som er digitalt modne?

 • Tror du konkurransekraftige strategier er avhengig av digitalisering?
 • Er digital tenkning og strategier forankret hos styret og toppledelsen?
 • Arbeider ledelsen fra dag-til-dag med sin digitale transformasjon?
 • Hva vil det egentlig si å være «digitalt moden»?
 • Bente forklarer digital modenhet med fokus på kultur, organisasjonens evne til å iverksette digitale strategier, deres evne til å velge de rette teknologiene og hvordan datadrevne virksomheter bruker kundedatabase og innsikt som grunnlag for strategi og veivalg.
Bente Sollid Storehaug foredrag

Hvordan lede i tider med stor usikkerhet?

 • Mange ledere ser ikke den neste S-kurven innenfor sin bransje? I tider med potensiell disrupsjon oppstår det ofte en dilemma-sone der tradisjonelt lederskap blir utfordret av innovatører som praktiserer entreprenørisk ledelse.
 • Utfordrere er vant til å operere under høy usikkerhet, de prøver og feiler, de eksperimenterer, lærer og tilpasser seg kjapt, mens den tradisjonelle ledelsen har mest fokus på god kontroll og planlegging, unngå feil, følge forretningsplanen og optimalisere og forvalte verdiene best mulig.
 • Ingen bransjer er upåvirket. Hva kjennetegner de som lykkes med digital transformasjon?
WE DID KURS

Lederutviklingsprogram

 • Verden endrer seg lynraskt. Gjør din virksomhet også det? Klarer du å holde deg og din ledergruppe oppdatert på trender som påvirker din virksomhet? Har dere rigget dere på en måte som gjør at de ansatte vet hvor dere skal og kan ta beslutninger slik at dere opprettholder tempoet?
 • Vi tilbyr et leder- og kulturbyggingsprogram som gir innblikk i globale internett-trender som påvirker alle virksomheter, refleksjon rundt hvordan lederrollen har forandret seg og hva som skal til for å lykkes i en verden der det kreves tett samarbeid på tvers av fagområder, tydelig retning og raske beslutninger.
 • Leder- og kulturbyggingsprogrammet kan leveres over 1,5 eller 4 dager. Som kunde får du mulighet til å velge temaer som er mest aktuelle for deg, så du får et opplegg som er mest mulig relevant for din virksomhet.
 • «We Did – kultur som konkurransekraft» består av Hulda Haugen, Torry Pedersen, Bente Sollid Storehaug og Niels Røine – mennesker som har etablert, transformert og utviklet organisasjoner med stor suksess. De tar deg med bortenfor læreboken og gir deg verktøyene og erfaringene du trenger for å utvikle deg og organisasjonen din.
 • Ta kontakt for mer informasjon og booking.
WE DID KICK-OFF

Kick-off: På vei ut av pandemi-modus

Covid-19 har, enten vi vil det eller ei, endret oss, endret måten vi lever på, endret måten vi kommuniserer og jobber på. Pandemien har resultert i en ny organisasjonskultur der møterommet er byttet ut med hjemmekontor og elektroniske møteinnkallelser.

Hva gjør dette med fellesskapsfølelsen, motivasjonen og identitetsfølelsen til de ansatte?

We Did gir deg muligheten til å skreddersy den perfekte kick-off ved å velge fra en rekke spennende tema, så du får et opplegg som er mest mulig relevant for deg og din virksomhet.

 • Sentrale, digitale trender som er blitt fremskyndet av Korona
 • Hvordan lede i endring
 • Kommunikasjon i pandemi-tiden
 • Hvordan bruke OKR-metodikk til å sette retning for måloppnåelse.

«We Did – kultur som konkurransekraft» består av Hulda Haugen, Torry Pedersen, Bente Sollid Storehaug og Niels Røine – mennesker som har etablert, transformert og utviklet organisasjoner med stor suksess. De tar deg med bortenfor læreboken og gir deg verktøyene og erfaringene du trenger for å utvikle deg og organisasjonen din.

Ta kontakt for mer informasjon og booking.

Hvordan omfavne innovasjon i egen organisasjon?

Bente Sollid Storehaug foredrag

Bente Sollid Storehaug foredrag

Vis foredrag med Bente Sollid

Referanser

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør

Widerøe Ground Handling AS

Bente var helt fantastisk god, og ikke minst var hun meget hyggelig å samarbeide med i forkant av arrangementet vårt. Interessert, lydhør, tålmodig, erfaren og retorisk svært flink til å formidle sin kompetanse innenfor både teknologi, innovasjon, digitalisering og de litt større linjene i dagens samfunn. Vi anbefaler henne på det sterkeste og vil gjerne bruke henne igjen til andre arrangement.

Håvard S. Hansen, Salgs- og markedsansvarlig

ACOS AS

Godt forberedt, underholdende og nyttig foredrag. Vi er veldig fornøyde.

Brede Edvardsen, Nestleder

Norsk Arbeidsmandsforbund

Bente er kunnskapsrik og inspirerende.

Hilde Sandmel

Fredrikstad Næringsforening

Bra forberedt. Bra fremføring!

Daglig Leder, Baard-Espen Hansen

Elscoop AS

Kulturbyggerne leverte heilt og fullt i høve til oppdraget. Lotteri og Stiftelsestilsynet (LS) har ei relativt ny leiargruppe, ein ny strategi og ein ny vedtekten organisasjonsplan. Leiarutviklingsprogrammet bidrog til at leiargruppa vart meir samkøyrt, fekk felles forståing for kor viktig det er å ta ansvar for heile organisasjonen, og å leie med utgangspunkt at vi skal utvikle synergiar og tverrfaglegheit mellom ulike fagmiljø og avdelingar i LS. Bente, Torry, Hulda og Børge leverte svært gode føredrag, som både motiverte og gav oss retning. Metodikken brukt undervegs til gruppearbeid/prosessar traff gruppa godt, og tilbakemeldingane frå leiargruppa var at det var eit variert og godt samansett program.

Atle Hamar

Lotteri og Stiftelsestilsynet

Bente levererade med hög kvalitet på kort tid. Hon var även fantastiskt dynamisk i sin dialog med publik och andra talare under paneldebatten. Vi anlitar gärna Bente igen.

Stellan Kristiansson

Puzzel

Bente er full av innsikt, erfaring og har riktig mindset. Hun formidler dette på en tydelig og relevant måte og med en stoisk ro og trygghet. Veldig veldig bra!

Gry Gulbrandsen

Gyldendal ASA

Opplevelsen og hele prosessen med å booke Bente til vårt webinar var svært hyggelig og profesjonell. Hun ga et fantastisk inspirerende og lærerikt foredrag om datadrevet markedsføring, hvor vi fikk utelukkende strålende tilbakemeldinger fra deltagerne. Vi opplevde henne som veldig engasjert, imøtekommende og at hun virkelig ønsket å bidra med det lille ekstra for at vi skulle lykkes med vårt digitale arrangement.

Ann-Jeanette Rustad

Degree

Bente og hennes foredrag passet perfekt inn i vår forsamling av maskingrossister og tema for dagen.

Bente Austad

Maskingrosissternes Forening

Veldig bra innlegg og enkelt å forholde seg til Bente.

Lars Dingstad-Eriksen

Trøgstad Sparebank
Uforpliktende forespørsel på Bente Sollid

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Bente Sollid
Bente Sollid

4.5 ut av 5 stjerner

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør - Widerøe Ground Handling AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Bente Sollid