Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Inspirerende om eventyrlyst, samarbeid, medfølelse, engasjement og visjon

Børge Ousland

Børge Ousland

En svært engasjerende foredragsholder og eventyrer som tar opp spennende emner som eventyrlyst, klima, samarbeid, medfølelse, engasjement, grundervirksomhet og visjon.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Børge Ousland ga en times foredrag, eller rettere billedreise, med presise og beskrivende kommentarer. Noen humoristiske innslag krydret presentasjonen, så vel som filmsnutter innimellom bilder og fortelling. En saklig, men samtidig fargerik, beretning om hans eventyrlige ekspedisjoner."

Spesialrådgiver, Harald Johan Bergmann - Næringslivets sikkerhetsorganisasjon Vis alle referanser

Et foredrag med Børge Ousland gir deg:

 • Et viktig og tidsaktuelt budskap om klimaendringer.
 • Fargerik og spennende fortelling om eventyrlige ekspedisjoner.
 • En engasjert og dyktig formidler.
Uforpliktende forespørsel på Børge Ousland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Børge

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Linker

Et Børge Ousland foredrag tar opp spennende emner som eventyrlyst, samarbeid, medfølelse, engasjement og visjon! Børge er en svært engasjerende foredragsholder og forfatter. I tillegg er han en anerkjent fotograf og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer.

Et foredrag med Børge Ousland gir deg:

 • Et viktig og tidsaktuelt budskap om klimaendringer.
 • Fargerik og spennende fortelling om eventyrlige ekspedisjoner.
 • En engasjert og dyktig formidler.

Børge Ousland er en svært engasjerende foredragsholder og forfatter. I tillegg er han en anerkjent fotograf og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer.

I mer enn 30 år har Børge foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Han gjennomførte historiens første solo-ekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene. Han er også en anerkjent fotograf og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer.

Arktis er i endring, drivis og isbreer smelter i raskt tempo. Som øyenvitne til de dramatiske endringene formidler Børge hva som skjer med klimaet. Nå er han i gang med et nytt prosjekt – krysningen av de 20 største isbreene i verden. Her skal han og franskmannen Vincent Colliard dokumentere hva som skjer med verdens isbreer i et klimaperspektiv.

Mens han planlegger nye utflukter til avsidesliggende steder, lever Børge av å holde foredrag, guidede turer, skrive bøker om ekspedisjonene (11 bøker så langt) og bidra til filmer fra villmarken.

Børge har i tillegg stor suksess som reiselivsgründer med øya Manshausen i Steigen. Et unikt designkonsept som har vunnet tyve internasjonale arkitektpriser, inkludert «arkitektenes Oscar» – The Architizer award i New York. Artikler om Manshausen har blitt presentert i de fleste store livsstilsblader og Manshausen har allerede fått ikonstatus som reiselivsdestinasjon. I 2018 besøkte kongeparet Manshausen, og i 2019 ble Manshausen sertifisert som den første plastfrie øya i Skandinavia.

Børge Ousland foredrag kan holdes på norsk eller engelsk. Foredragene kan tilpasses tematisk. Varighet tilpasses mellom 15 og 75 minutter.

Foto: Pål Laukli

Vis foredrag med Børge Ousland
Børge Ousland foredrag

Mot alle odds

 • I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Han gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene. Han er også en anerkjent fotograf og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer.
 • I 2019 gjennomførte han og Mike Horn en av de mest banebrytende ekspedisjonene i moderne tid, – over Nordpolen i mørket. Mesteparten av turen foregikk med hodelykter og de fikk raskt kjenne naturens tøffeste sider på kroppen –, skruis, farlige råker, kulde og mørke.
 • På denne ekspedisjonen så det lenge så det ut til at de måtte gi tapt for de ekstreme forholdene, men de ga aldri opp. Med rå gjennomføringsevne overvant de utfordringer og nådde målet etter 87 dager, to dager på overtid.
 • Børge inviterer deg med på en spektakulær visuell opplevelse, med fantastiske skildringer og historier fra de tallrike ekspedisjonene hans. Bli med på et dypdykk i tema som eventyrlyst, planlegging, klimaendringer, entusiasme, samarbeid, – og hvordan man klarer det umulige.
Børge Ousland foredrag

Kalde fakta - øyenvitne til klimaendringene

 • Isen smelter og havet stiger. Hvorfor oppstår endringene så raskt nettopp i polare strøk og hvilken funksjon har denne fjerne isverdenen for temperaturen på jorda?
 • Gjennom 30 år med polare ekspedisjoner er Børge også et tidsvitne til klimaendringene. Med sitt nye prosjekt, IceLegacy, har Børge som mål å krysse de tyve største isbreene i verden for å dokumentere og formidle hva som skjer.
 • I dette foredraget forteller Børge hva som skjer, hvordan det påvirker oss og hva vi kan gjøre for å løse klima-krisen.
 • Børge har holdt en rekke foredrag for Klima og Miljødepartementet på universiteter og høyskoler i hele landet.
 • Børge har publisert fem artikler i National Geographic Magazine. Bildene og videoene han presenterer i foredraget er i seg selv en reise inn i en skjør og uforglemmelige verden full av sterke inntrykk.
Børge Ousland foredrag

Manshausen - en grunderhistorie innen reiseliv

 • I 2010 kjøpte Børge øya Manshausen i Steigen kommune. Han ønsket seg egentlig bare en hytte ved sjøen, men endte isteden opp med å skape en av de mest unike reiselivsdestinasjonene i Norge.
 • Manshausen Island åpnet for overnatting i juni 2015. I to år før det jobbet Børge og arkitekten Snorre Stinessen med tegninger og planer før de endelig sa seg fornøy. Til nå har prosjektet hentet i land over tyve internasjonale arkitektpriser, deriblandt «arkitektenes Oscar» – The Architizer award i New York. Medier som Der Spiegel,
  Finincial Times, Guardian Wallpaper og Vouge har alle lovprist de spesielle hyttene og øya som en must see destination.
 • I dette foredraget forteller Børge om suksessfaktorene og fallgruvene og hvordan Manshausen Island på kort tid vokste fra ingenting til ikonstatus.
Børge Ousland video

Trekking across the North Pole under the darkness of Arctic Winter | Børge Ousland | TEDxPatras

Børge Ousland video

Børge Ousland - Utrolige ekspedisjoner

Vis foredrag med Børge Ousland

Referanser

Knallsterkt. En helt utrolig mann som formidlet veldig godt- vi hadde en prat i forkant og opplevde foredraget var 100% tilpasset denne samtalen.

Sigrid Kirkevoll

Statens vegvesen

"Børge Ousland ga en times foredrag, eller rettere billedreise, med presise og beskrivende kommentarer. Noen humoristiske innslag krydret presentasjonen, så vel som filmsnutter innimellom bilder og fortelling. En saklig, men samtidig fargerik, beretning om hans eventyrlige ekspedisjoner."

Spesialrådgiver, Harald Johan Bergmann

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon

Børge Ousland var en populær foredragsholder på vår årlige reiselivskonferanse på Helgeland. Han fortalte om sin gründervirksomhet ifm Manshausen i Steigen og kunne gi mange gode tips ifht det å være gründer, midt i blinken for alle reiselivsbedriftene i salen. Børge fikk 4,7 poeng av 5 mulige på evalueringen av konferansen. Vi kan absolutt anbefale han videre.

Gunn Johansen, Reg.ansvarlig

Helgeland Reiseliv AS

Foredraget ble meget godt mottatt og traff tema for vår konferanse veldig bra. Børge er også en meget god formidler og klarte å engasjere publikum.

Espen Bruun

Norsk Folkehjelp

Foredraget traff svært godt. God kommunikasjon i forkant av foredraget, og flott formidling underveis. Levende og engasjerende foredrag og god formidlingsevne!

Ane Hagtvedt

Tekna

Veldig bra foredrag av Børge. Profesjonelt, gode vinklinger, bra blanding av budskap og humor. God tidsbruk. Relevant for de fleste, både ledere og ansatte.

Asbjørn Ringstad

Equinor ASA

Flott og levende foredrag. Spot-on temaet for vår samling; Miljø og bærekraft, ispedd eventyrlige opplevelser. Et varmt og oppriktig møte med selveste polfareren. Trollbandt hele vår forsamling.

Anita Helgerud Johansen

Kruge AS

Formidlingsevne i særklasse! Børge har en egen evne til å trekke oss ut av møterommet og inn i tussmørket på polarisen. Samlingens desiderte høydepunkt. Det at Børge også satt av god tid til en Q&A-sesjon ble satt veldig stor pris på.

Lars Andre Hundvin

TINE SA

Børge holdt et strålende foredrag! Vi fikk en "bukett" av imponerende fortellerkunst, vakre og sterke inntrykk fra film og bilder komplementert med flere sitater til inspirasjon ettertanke.

Kjartan Medle

Metier OEC

Flott foredrag fra Børge Ousland! Vi hadde et par møter i forkant, hvor vi diskuterte noen detaljer og det gikk akkurat som planlagt. Veldig inspirerende innhold, som Børge tilpasset til vår bedrift og publikum.

Elina Kaikova

TOMRA

Vi hadde store forventninger og Børge innfridde! Fantastisk inspirerende historieforteller og en person du bare lytter til. Det han han gjennomført av dykkeroopdrag, turer eller andre ekstremopplevelser overgår alt vi vanlige folk kan forestille oss. Etter foredraget fikk vi muligheten til å stille spørsmål. Satt med et inntrykk av at han kunne svart i timevis. Tusen takk for et uforglemmelig foredrag.

Trond Berget-Ausland

STØ Entreprenør

Veldig bra .)

Øivind Dahle

Frøiland Bygg Skade

Børge er en fantastisk person, leverte 2 stk foredrag og var utrolig hyggelig å jobbe med. Jobber gjerne med Børge igjen. Hans ro på scenen, humor og en fantastisk presentasjon med seriøse og humoristiske slides var midt i blinken.

Andrew Watson

Lyn & Torden Event

Børge Ousland: Exit Nordpolen program på NRK

Se trailer til programmet her

Radio: Polfarer Børge Ousland - NRK P2

Hør hele radioprogrammet her

Vis foredrag med Børge Ousland
Uforpliktende forespørsel på Børge Ousland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Børge Ousland
Børge Ousland

4.5 ut av 5 stjerner

"Børge Ousland ga en times foredrag, eller rettere billedreise, med presise og beskrivende kommentarer. Noen humoristiske innslag krydret presentasjonen, så vel som filmsnutter innimellom bilder og fortelling. En saklig, men samtidig fargerik, beretning om hans eventyrlige ekspedisjoner."

Spesialrådgiver, Harald Johan Bergmann - Næringslivets sikkerhetsorganisasjon Vis alle referanser

Foredragsemner med Børge Ousland