Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Alle hverdager mellom 08:00-16:00
Børge Ousland

Børge Ousland

Mannen bak den første soloekspedisjon til Nordpolen og til å krysse Antarktis alene - dette er en imponerende mann!

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Børge Ousland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Børge

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Et Børge Ousland foredrag tar opp spennende emner som eventyrlyst, samarbeid, medfølelse, engasjement og visjon! Børge er en svært engasjerende foredragsholder og forfatter. I tillegg er han en anerkjent fotograf og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer.

I mer enn 20 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig.

Han gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene. Fremdeles er han den eneste som har lykkes med begge prestasjonene.

Nå er Børge i gang med et enda større prosjekt – kryssningen av de 20 største isbreene i verden. Her skal han og franskmannen Vincent Colliard vil vise hva som skjer med verdens isbreer i et klimaperspektiv. Prosjektet er estimert til å vare til 2024.

Børge har i tillegg stor suksess som reiselivsgründer med øya Manshausen i Nord Norge. Et unikt konsept som har vunnet ni internasjonale arkitektpriser, inkludert «arkitektenes Oscar» – The Arcitizer award i New York i 2016. Artikler om Manshausen har blitt presentert i de fleste store livsstilsblader i verden bla. Wallpaper.

Børge Ousland foredrag holdes på norsk.

Foto: Pål Laukli

 

Vis forelesninger med Børge Ousland

  Børge Ousland foredrag

  Mot alle odds

  • I dette populære foredraget deler Børge Ousland høydepunktene fra sine banebrytende ekspedisjoner til polarområdene de siste tjuefem årene – inkludert den nylige jordomseilingen av Arktis.
  • Etter å ha krysset noen av verdens minst farbare områder – ofte alene – beviser Børge at det er mulig å oppnå det «umulige». Ved hjelp av streng planlegging, overvinning av frykt og ved å finne motivasjon selv i de tilsynelatende mest håpløse situasjonene, har han gjentatte ganger lykkes i å nå målet.
  • I 2006 ble Børge og partner Mike Horn de første som nådde Nordpolen på ski uten etterforsyninger i vintermørket. En av de mest teknisk vanskelig ekspedisjoner noensinne oppnådd. Med relevant innsikt i teamarbeid, demonstrerer Børge verdien av samarbeid, medfølelse, engasjement og visjon.
  • Gjennom sine eksempler viser Børge oss ekte eventyrlyst og åpner øynene våre for våre ubegrensede muligheter. Han utfordrer oss til å bryte gjennom våre mentale barrièrer for å avdekke vår unike styrke og lykkes med egne utfordringer.
  • Børge har publisert fem artikler i National Geographic Magazine. Bildene og videoene han presenterer i foredraget er i seg selv en reise til en uforglemmelig verden full av sterke inntrykk.

   

  Børge Ousland foredrag

  Øyenvitne til global oppvarming

  • I dette tidsaktuelle og bevegende foredraget presenterer Børge Ousland en øyenvitnerapport om klimaendringer fra tjue års erfaring i Arktis – som i dag er en av planetens mest sårbare regioner.
  • Sommeren 2010 seilte Børge og partner Thorleif Thorleifsson gjennom både Nordøst- og Nordvestpassasjen. De siste og dramatiske endringene i isforholdene gjorde denne ekspedisjonen mulig – på godt og vondt.
  • Reisen viser på mange måter hvor hurtig disse endringene påvirker klimaet i en global sammenheng, og konsekvensene de har på arktiske dyr som sel og isbjørn som er avhengig av havisen for å overleve.
  • Med imponerende historier og visuelle høydepunkter fra Børges mest kjente ekspedisjoner kombinerer foredraget ”Øyenvitne til Global oppvarming” ekstreme eventyr med miljøhensyn. Det tilbyr et sjeldent innblikk fra jordens ytterpunkter av en av historiens mest erfarne polfarere.

  Børge har publisert fem artikler i National Geographic Magazine. Bildene og videoene han presenterer i foredraget er i seg selv en reise inn i en skjør og uforglemmelige verden full av sterke inntrykk.

Referencer

"Børge Ousland ga en times foredrag, eller rettere billedreise, med presise og beskrivende kommentarer. Noen humoristiske innslag krydret presentasjonen, så vel som filmsnutter innimellom bilder og fortelling. En saklig, men samtidig fargerik, beretning om hans eventyrlige ekspedisjoner."

Spesialrådgiver, Harald Johan Bergmann

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon
Uforpliktende forespørsel på Børge Ousland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Børge Ousland