Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Hvorfor er oppmerksomhet din viktigste ressurs - og hvordan kan du bruke den bedre?

Charlotte Lunde

Charlotte Lunde

Charlotte Lunde er lege, journalist og tidligere programleder for NRK Barne-TV. Hennes foredrag dreier seg om oppmerksomhet, og om hvordan vi kan ta vare på vår psykiske helse.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Charlotte Lunde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Charlotte

Lecture icon

Charlotte tilbyr

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Charlotte er både lege og journalist, med lang arbeidserfaring fra den psykiske helsetjenesten. Hun er opptatt av hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på vår mentale helse.

Et foredrag med Charlotte Lunde gir deg:

 • Innsikt i hvordan og hvorfor oppmerksomheten vår er en begrenset ressurs og hvordan vi kan bruke den bedre
 • Hvorfor vi trenger lek for å lære
 • Kunnskap om hvordan du bedre kan ta vare på din egen – og dine barns – mentale helse

Charlotte har jobbet som lege både med barn og voksne, men jobber nå med ungdom i akuttpsykiatrien. Hun har ti års erfaring fra spesialisthelsetjenesten, vært daglig leder for Lommelegen og har lang fartstid som journalist.

Hun har blant annet jobbet i TV2-nyhetene, Aftenposten og VG – og som programleder for NRK Barne-TV.

Charlotte har utviklet en egen app for angstmestring og oppmerksomhetstrening i samarbeid med Rådet for Psykisk Helse. Hun har også vært rockejournalist, og er sannsynligvis den eneste legen som har intervjuet 90-talls bandet Nirvana.

Hun ga nylig ut boken «Lek og læring i et nevroperspektiv» om hvorfor barn trenger lek for å lære.

Charlotte Lundes foredrag kan holdes på norsk og engelsk 

Vis foredrag med Charlotte Lunde
Charlotte Lunde foredrag

Lek for livet - Hvordan stimulerer lek til livslyst og utvikling?

 • Foredraget er basert på boka “Lek og læring i et nevroperspektiv – Hvordan gode intensjoner kan ødelegge barns lærelyst” som har skapt store overskrifter og mye engasjement i Norge.
 • Lek er utvilsomt barns foretrukne læringsform og har enorm betydning for hjernens utvikling. Etter alt å dømme gir lek det beste grunnlaget for videre læring i skole og arbeidsliv. Det er et stort samfunnsproblem når vi ikke greier å ta vare på barns naturlige lærelyst utover i skoleløpet.
 • Reagerer vi voksne med økt lærelyst og arbeidsinnsats hvis vi stadig blir målt og vurdert? Eller, som i noen skoler, blir pålagt å evaluere vår egen innsats med smile- eller surefjes? Svaret på det er vel relativt enkelt, mener Charlotte.
 • Livet er ikke bare en lek, men får vi ikke lekt, kan livet ende som en dans på nevroser.
 • Hør hvordan lek kan forebygge psykisk sykdom og hvordan den bidrar til å utvikle livsviktige kapasiteter som oppmerksomhet og motivasjon.

 

Opplev et høyaktuelt og interessant foredrag, basert på solid forskning og kunnskap. Foredraget passer for barnehager, skoler, kommuner, organisasjoner og foreldre.

Charlotte Lunde foredrag

Oppmerksomhet: Din viktigste superkraft. Hvordan bruke den bedre?

 • Oppmerksomheten din er noe av det mest verdifulle du har. Oppmerksomheten din er deg. Den er lyset i bevisstheten din. Forstørrelsesglasset du ser virkeligheten gjennom. Den danner grunnlaget for det du lærer og valgene du tar. Likevel gir du den daglig vekk til en enorm mengde informasjon du knapt interesserer deg for.
 • Dette er et foredrag om hva oppmerksomhet egentlig er, hvorfor den er stjålet og hva vi kan gjøre for å finne tilbake til vår evne til å konsentrere oss.
Charlotte Lunde konferansier

Konferansier, intervjuer og debattleder

Charlotte Lunde kan også bookes som:

 • Konferansier
 • Intervjuer
 • Debattleder

Referanser

Super fornøyd med foredrag, innhold og presentasjoner. Leken er barnets studietid!!! Godt samarbeid med Charlotte i forkant og undervegs i foredraget. Styrk barnet for livet- gi dem gode lekevilkår.

Refsnes Irene Havrevoll

Sterk Marte Meo

Lek og læring i et nevroperspektiv - Hvordan gode intensjoner kan ødelegge barns lærelyst

Lek i tidlig barnealder gir det beste grunnlaget for senere læring og vekst, og vi vet at leken er små barns foretrukne læringsform.

Lek er derfor et gjennomgangstema i boken, som også belyser grunnleggende betingelser for hvordan mennesker lærer, uansett alder og situasjon. Her omtales hovedtrekk i hjernens bygning og virkemåte som bidrar til en dypere forståelse av læring, og knytter dette til lekens betydning for en hjerne i utvikling.

Forfatterne går inn på forhold i skolen og samfunnet som kan redusere lærelyst og øke stress og mistrivsel, slik det er rapportert gjennom de siste 10-20 årene. Spesielt er de opptatt av at barns mulighet for lek er betydelig begrenset de senere årene, både gjennom seksårsreformen, endringer i barnehagene, skolens prioriteringer og mer voksenstyrte aktiviteter i fritiden.

Økende bruk av antidepressiva, sovemidler og ADHD-medikamenter er konkrete tegn på en økende opplevelse av mistrivsel. I siste kapittel tar de opp hvordan psykiske lidelser kan bli resultatet hvis en opplevelse av ytrestyring, hjelpeløshet og manglende mestring dominerer.

Kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Charlotte Lunde

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Charlotte Lunde