Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Kunstig intelligens og fremtidens teknologi gjort enkelt og forståelig

Elin Hauge profil

Elin Hauge

Kunstig intelligens er Elin Hauges hjemmebane, og med sin uredde og sterke utstråling på scenen tør hun å snakke enkelt om vanskelige teknologier.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

Som konferansearrangør har jeg vært veldig imponert over Elins klare, jordnære stil. Hun gir nye perspektiver til utfordrende emner mens hun pragmatisk forklarer AI, økosystemer, digital transformasjon - alt med energi og humor. Hvis du vil utvikle og inspirere teamet ditt til å tenke annerledes, er Elin et perfekt valg.

Jennifer Vessels Vis alle referanser

Et foredrag med Elin Hauge gir deg:

  • Pragmatisk forståelse av hva kunstig intelligens er og gjør (og ikke er og ikke gjør)
  • Overblikk over hva vi kan forvente framover, både med hensyn til muligheter, utfordringer, bærekraft og regulering
  • Nye perspektiver på kjente problemstillinger
  • Mye energi og sterk tilstedeværelse
Uforpliktende forespørsel på Elin Hauge

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Elin

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Etter lanseringen av ChatGPT i november 2022, har kunstig intelligens blitt et brennhett tema rundt ethvert lunsjbord, i alle styremøter, og på alle strategisamlinger. Men hva er det egentlig, hva kan det brukes til, hvordan vil det påvirke næringsliv og samfunn, og hvilke nye utfordringer bringer denne teknologien med seg? I følge Elin Hauge bør grunnleggende kunnskap om kunstig intelligens være like selvfølgelig for enhver leder og beslutningstaker som å ha tilgang til en datamaskin.

Et foredrag med Elin Hauge gir deg:

  • Pragmatisk forståelse av hva kunstig intelligens er og gjør (og ikke er og ikke gjør)
  • Overblikk over hva vi kan forvente framover, både med hensyn til muligheter, utfordringer, bærekraft og regulering
  • Nye perspektiver på kjente problemstillinger
  • Mye energi og sterk tilstedeværelse

Kunstig intelligens er sannsynligvis det mest omfattende teknologiske gjennombruddet i menneskenes historie, og det finnes over alt; fra ansiktsgjenkjenning på smarttelefonen din til inspeksjon av industriinstallasjoner,  fra matproduksjon til læringsapplikasjoner i skolen, fra kundeservice til cybersikkerhet. Framveksten av generativ AI er i seg selv et paradigmeskifte innenfor kunstig intelligens, og åpner for en lang rekke nye bruksområder, men også et bredt spekter av utfordringer i grenselandet mellom mennesker og maskiner. Et viktig steg på veien mot en verdiskapende sameksistens er å øke kunnskapen om kunstig intelligens i næringslivet, offentlig sektor, og samfunnet for øvrig.

Elin Hauge har bygget broer mellom forretningsverdi og digitale teknologer i mer enn 20 år. Gjennom arbeidet med ledere og entreprenører har hun utviklet en unik evne til å se sammenhenger mellom forretningsstrategi, teknologi og mennesker. Hun bringer inn nye perspektiver på kjente utfordringer og sabler iherdig ned sjargong og buzz-ord. Elin kombinerer en humoristisk og pragmatisk tilnærming til hva som faktisk er mulig her og nå med tankevekkende og engasjerende perspektiver på hva som ligger foran oss.

Elin Hauge har en MEng/Siv.ing i Biofysikk og Medisinsk Teknologi og en MSc i Management Science & Operational Research. Hun har gjennom mer enn 20 år hatt ulike leder- og rådgiverroller, primært innenfor forsikring og deretter i teknologi-/konsulentbransjen. I dag er hun styreleder og -medlem i en god håndfull teknologiselskaper. Hennes sterke akademiske bakgrunn fra matematikk og fysikk kombinert med bred forretningserfaring danner med dette et solid grunnlag for rollen som foredragsholder og strateg innenfor kunstig intelligens.

Vis foredrag med Elin Hauge
Elin Hauge foredrag

“Kunstig intelligens og menneskelig dumskap - om hype, hysteri og reelle muligheter

  • Kunstig intelligens har vært et aktuelt tema i næringslivet i flere år. I november 2022 ble ChatGPT lansert, og plutselig ble kunstig intelligens et tema som nesten alle har en mening om. Men hva handler kunstig intelligens egentlig om, og hvor bekymret bør vi egentlig være? Hvilke muligheter gir kunstig intelligens for norske virksomheter og samfunnet for øvrig? Hva er konsekvensene for oss som medarbeidere, samfunnsborgere og mennesker i en verden hvor teknologien tilsynelatende veldig snart er smartere enn oss?
  • Det snakkes mye om behovet for regulering av kunstig intelligens. Hva er det som gjør at dette er et så krevende landskap, og hva må til for å oppnå en grad av tilfredsstillende kontroll? Hva er allerede i prosess og hvordan kan norske virksomheter best forholde seg til dette?
  • Datasikkerhet er et viktig fokusområde for norsk næringsliv. Med kunstig intelligens åpnes det for nye muligheter for håndtering, men det åpnes også for et betydelig større omfang av trusler. Generativ kunstig intelligens øker trusselbildet ytterligere, ikke minst fordi vi mennesker blir enda lettere å lure.
  • I dette foredraget gir Elin en oversikt over hva kunstig intelligens egentlig innebærer, understøttet av relevante og oppdaterte eksempler på hvilken verdi det kan skape for norsk næringsliv og samfunn. Publikum blir utfordret til å reflektere over hvorfor vi som mennesker sliter med å finne «vår plass» i samspillet med teknologien. Hun gir deretter konkrete forslag til hvordan bygge broer mellom teknologi, mennesker og forretningsverdi.
Elin Hauge foredrag

Digitalt og bærekraftig - en selvmotsigelse?

  • Vi tenker ofte at digitalt er bærekraftig, for disse dataene flyr jo bare sporløst og trådløst rundt oss. Dessuten har vi jo hørt gjentatte ganger at digitalisering er en viktig del av løsningen på miljø- og klimaproblemene. Men er digitalt egentlig bærekraftig?
  • Hvilke fysiske fotavtrykk avsettes når algoritmer prosesserer store mengder data? Hvor stort er avtrykket fra verdens datasentre, og hva skjer når datamaskiner går fra å være nyttige verktøy til helseskadelig avfall? Mengde strøm, strømmens opphav, og livsløpet til alt av elektroniske dingser har langt større implikasjoner for kloden enn de fleste er klar over.
  • Hvordan kan man skape en bærekraftig balanse mellom digitale teknologiers nyttige bruksområder og problematiske fotavtrykk?
  • I dette foredraget gir Elin en oversikt over noen av de miljømessige utfordringene knyttet til digitale teknologier, og gir konkrete forslag til hvordan ta mer bevisste og gjennomtenkte valg for en bærekraftig framtid.
Elin Hauge foredrag

Pålitelig kunstig intelligens - en selvmotsigelse?

  • Hvorfor trenger vi regulering for kunstig intelligens, hva slags regulering er på vei, og hva handler begrepet ‘bias’ om? Hva er konsekvensene for oss som medarbeidere, samfunnsborgere og mennesker i en verden hvor teknologien tilsynelatende veldig snart er smartere enn oss? Og hvorfor trenger vi å snakke om et par store elefanter i rommet, nemlig Du og Jeg?
  • EU nærmer seg en endelig beslutning om en ny AI-regulering. Kjernen i reguleringen handler om å beskytte individets fundamentale rettigheter og samtidig legge til rette for europeisk konkurransekraft. De aller fleste virksomheter vil påvirkes av den nye reguleringen, og ledergrupper og styrer vil måtte oppgradere sin kunnskap om algoritmers rolle i prosesser og forretningsmodeller.
  • I dette foredraget gir Elin en enkel og lettfattelig oversikt over hvorfor regulering er nødvendig, hva den kommende AI Act innebærer, og konkrete anbefalinger for en mer intelligent og ansvarlig framtid.
Elin Hauge

Elin Hauge - 2023

Elin Hauge

Er digitalisering bærekraftig?

Vis foredrag med Elin Hauge

Referanser

Jeg møtte Elin under Antler Startup-programmet i Oslo. Hun coachet oss som forberedelse til vår pitch for investorer av vår start-up Surplusmap. Hun har en fantastisk empatisk kommunikasjonsstil, med et smittsomt energinivå, intellektuell dybde og forretningsinnsikt, en sjelden kombinasjon av kvaliteter som hjalp oss til å levere en utmerket pitch. Jeg gleder meg til å jobbe med henne igjen!

Luis Fernando De Ita Maubant

Surplusmap

Som konferansearrangør har jeg vært veldig imponert over Elins klare, jordnære stil. Hun gir nye perspektiver til utfordrende emner mens hun pragmatisk forklarer AI, økosystemer, digital transformasjon - alt med energi og humor. Hvis du vil utvikle og inspirere teamet ditt til å tenke annerledes, er Elin et perfekt valg. Som internasjonal foredragsholder har jeg deltatt på mange konferanser og paneler - men den konferansen som ble organisert og moderert av Elin var virkelig ekstraordinær. Hun samlet et paneldeltakere med forskjellige synspunkter, planla og holdt oss ansvarlige for å være forberedt, og modererte diskusjonen med letthet, humor og god innsikt. Jeg anbefaler henne på det sterkeste for panelmoderering og planlegging.

Jennifer Vessels

NextStepGrowth

Elin Hauge er en kraftfull og kunnskapsrik foredragsholder som jeg har hatt den glede av å jobbe med. Hun er meget profesjonell og er alltid godt forberedt. Elin formidler budskapet på en tydelig og engasjerende måte. Gjennom sin sterke tilstedeværelse, faglige tyngde og godt oppbygget presentasjon ispedd med humor, klarer hun hele veien å holde på tilhørernes oppmerksomhet.

Torunn Meyer, Skuespiller og kursholder i presentasjonsteknikk og formidling

Torunn Meyer

Antler Norge er heldige som har Elin med på laget som faglig advisor og speaker coach. Elin har coachet våre gründere tett gjennom gjennom ulike pitch workshops hvor vi alle har tatt store hopp ut av komfort sonen på Elin’s kommando. Elin er et eneste stort powerhouse av energi med et imponerende engasjement, samt en bred erfaring som har bidratt til å forbedre våre gründerteam sine pitcher og ideer.

Alexandra Haudemann-Andersen, Program Manager

Antler Norge

Jeg så Elin holde foredrag om AI og muligheter på en konferanse. Elin har en fantastisk tilstedeværelse og får en engasjerende kontakt med deltakerne. Hun er tydelig, får med seg publikum, og er veldig godt informert om temaet. Jeg må si, som AI-profesjonell selv, var Elins foredrag veldig inspirerende.

Inge Grini, Grunnlegger & ceo

Intellectual Labs AS

Spot on foredrag om et emne som er veldig aktuelt for oss. Positivt at hun på forhånd leste seg opp på hva vi holder på med og dro eksempler relatert til vårt domene.

Robin Paulsen

Kartverket

Veldig tankevekkende og engasjerende og viktig tematikk - vi er veldig fornøyd :)!

Truls Klokkerud

Embriq AS

Elin var engasjerende og klarte på en fin måte å tilpasse innholdet til de andre foredragsholdernes innlegg.

Mikkel Lauritzen

Vestfold IT-Arena

Relevant og godt formidlet - Elin tok tidlig kontakt og viste stor interesse for hva vi ønsket oss av henne.

Britt Elin Jaabæk

Skatteetatens landsforbund

Elin Hauge fremsto som veldig faglig dyktig, profesjonell , engasjert og fremoverlent. Vi var veldig fornøyd med tilpasningene hun gjorde på foredraget til vår virksomhet.

Tonny Roger Holm

Eika Gruppen

Elin Hauge har en fantastisk evne til å skjære gjennom kompleksitet og sjargong, og kommunisere tydelig og enkelt om det som er relevant. Dette var det beste foredraget om AI jeg har hørt så langt.

Steven O'Neill

Hewlett Packard Enterprises Ireland

Meget profesjonelt gjennomført.

Kurt Werner Holsæter

Odfjell Technology
Uforpliktende forespørsel på Elin Hauge

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Elin Hauge
Elin Hauge

4.75 ut av 5 stjerner

Som konferansearrangør har jeg vært veldig imponert over Elins klare, jordnære stil. Hun gir nye perspektiver til utfordrende emner mens hun pragmatisk forklarer AI, økosystemer, digital transformasjon - alt med energi og humor. Hvis du vil utvikle og inspirere teamet ditt til å tenke annerledes, er Elin et perfekt valg.

Jennifer Vessels Vis alle referanser

Foredragsemner med Elin Hauge