Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Alle hverdager mellom 08:00-16:00
profile-cover-generic-06
Frode Thuen

Frode Thuen

Psykolog og forsker i samspillet mellom mennesker privat og i næringslivet i relasjon til trivsel og produktivitet.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Frode Thuen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Frode

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Frode Thuen er professor ved Høgskolen i Bergen, og en av landets mest profilerte psykologer og samlivseksperter.

Frode Thuen er utdannet psykolog, og fikk i 1993 den akademiske graden dr. psychol. Siden 1998 har han jobbet som professor ved blant annet NHV i Göteborg, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Bergen. De siste 20 årene har han også hatt en privat praksis som psykolog og par-terapeut.

Som forsker er han opptatt av samspillet mellom mennesker. Både i parforhold, familier og i arbeidslivet. For tiden er han blant annet leder for et stort forsknings- og utviklingsprosjekt. Prosjektet fokuserer på hvordan den fysiske utformingen av arbeidsplassen påvirker trivsel og produktivitet på jobben.

Thuen har gitt ut og bidratt til en rekke bøker. Blant annet «Kunsten å være voksen», som kom ut i 2011. Han har dessuten hatt en ukentlig samlivsspalte i A-magasinet siden 2006, og opptrer ellers hyppig som ekspert i aviser, magasiner, radio og TV. Han har også vært faglig ansvarlig for fire populærvitenskapelige TV-dokumentarer for NRK.

Frode Thuen foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Frode Thuen

  Frode Thuen foredrag

  Smart vs. klok

  • Hva hjelper det å være intelligent hvis man ikke er riktig klok? Og hvorfor kan åpenbart smarte mennesker gjøre åpenbart ukloke valg?
  • For å forstå det, må vi vite noe om hva det vil si å være klok og hva som kan stå i veien for kloke vurderinger og valg – både på jobben og i privatlivet.
  • Denne innsikten åpner for at vi kan bruke vår intelligens og talenter på bedre måter, til glede for oss selv og andre. For klokskap er – til forskjell fra intelligens og medfødte talenter, noe vi kan utvikle og foredle, gjennom hele livet.

   

  Frode Thuen foredrag

  To liv på en gang

  • Mange av oss lever i en evig skvis mellom forpliktelser hjemme og på jobb, på en slik måte at det går utover tilstedeværelsen og innsatsen på begge arenaene. Mange føler derfor at vi ikke strekker til på noen av dem, og ikke så sjelden fører det til at vi kjenner oss utslitte og utbrente.
  • Så hvordan kan vi skape større balanse i livet? For noen handler det mest av alt om å gripe fatt i uforenelige verdier og målsetninger, for andre handler det mer om å identifisere energilekkasjer og tidstyver. For andre igjen handler det først og fremst om å lære seg til å sette tydeligere grenser for seg selv og andre.
  • Uansett hva som er de største utfordringene er vi ofte ikke tilstrekkelig bevisst dem. Og det er først når vi virkelig skjønner hva det handler om, at vi kan finne bedre løsninger – og bedre balanse i livet.

   

  Frode Thuen foredrag

  Produktiv kommunikasjon

  • Det moderne arbeidsliv krever store kommunikative ferdigheter. Vi jobber i team og må hele tiden omgås kolleger, samarbeidsparter, oppdragsgivere, kunder og klienter. Hvis ikke kommunikasjonen foregår på en konstruktiv måte er det vanskelig å gjøre en god jobb.
  • Samtidig er det mange faktorer som kan hindre produktiv kommunikasjon, for eksempel negative fortolkninger, uhensiktsmessige følelser og et rigid reaksjonsmønster. Mange av disse faktorene er vi heller ikke bevisst, hverken hos oss selv eller andre.
  • For å sikre at vår kommunikasjon blir så god som mulig, er det viktig å bli oppmerksom på alt som påvirker kommunikasjonen. Har vi først innsikt i det, kan vi for alvor lære oss til å bli bedre til å kommunisere.

   

  Frode Thuen foredrag

  Kjærlighetens bakgater

  • For å klare å ta vare på kjærligheten må vi ha innblikk i alt det som påvirker oss som individer og som par. Ikke alt i kjærlighetslivet er like lett å få øye på.
  • Mye er skjult; følelser og behov vi ikke vedkjenner oss eller forstår, fortrengte og glemte opplevelser, og tapte minner. Noen ganger også hemmeligheter og løgner.
  • Vi bærer alle på uante ressurser og verdifulle skatter som kan berike vårt parforhold – hvis vi bare tar dem i bruk. Samtidig bærer mange av oss også på indre demoner og en sårbarhet som kan undergrave parforholdet, eller sannheter som ikke tåler dagens lys. Velkommen til kjærlighetens bakgater.

Referencer

"Et svært aktuelt foredrag om hjulsporene som det er lett å kjøre seg fast i, i et samliv. Negative sirkler som låser oss fast. Frode Thuens foredrag formidlet noe om å endre strategi når noe ikke fungerer. Få øye på den andres perspektiv. Alle kan vi bli bedre på å åpne opp, være utforskende og nysgjerrig...."

Astri Tretterud, Sykepleier/Diakon

Den norske kirke
Uforpliktende forespørsel på Frode Thuen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Frode Thuen