Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Om Norge sett utenfra, globale utfordringer og humanitære spørsmål

hilde-johnson

Hilde Frafjord Johnson

Sosialantropolog og internasjonal leder med bakgrunn innen politikk som utviklingsminister og fra Stortinget.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Hilde Frafjord Johnson

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hilde Frafjord Johnson er opptatt av ledelse, ikke minst i en internasjonal og multikulturell sammenheng. Som tidligere utviklingsminister, sosialantropolog og med erfaring fra internasjonale toppstillinger, har hun også sett Norge utenfra i mange sammenhenger. Med sitt fokus på globale spørsmål har hun mye å bidra med i analysen av globale trender og utfordringer.

Hilde Frafjord Johnson har innehatt toppstillinger internasjonalt og i norsk politikk. Inkludert som FNs Generalsekretærs Spesialutsending og leder for FNs fredsbevarende operasjon i Sør Sudan fra 2011 – 2014. I utviklingsbanker og som nestsjef i UNICEF globalt i New York (2007-2011).

Hun var utviklingsminister i nesten sju år i perioden 1997-2005, og innvalgt til Stortinget i åtte år for KrF.

Med sin bakgrunn fra Afrika og som sosialantropolog, har hun et ‘utenfra-blikk’ på Norge. Hilde holder foredrag om Norge sett utenfra, om globale utfordringer innen utvikling, menneskerettigheter og humanitære spørsmål, fred og sikkerhet.

I tillegg har hun med sin tunge internasjonale ledelseserfaring, også som leder for mer enn 10 000 ansatte, mye å bidra med når det gjelder kommunikasjon og ledelse. Hun holder foredrag like gjerne på engelsk som på norsk.

Hilde er akkurat ferdig med å skrive sin andre bok, og er i gang med den tredje (alt om Sudan/Sør Sudan).

Hilde Frafjord Johnson foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Hilde Frafjord Johnson

  Hilde Frafjord Johnson foredrag

   Norge sett utenfra

  • I “Norge sett utenfra” vil Hilde Frafjord Johnson dele med oss sine refleksjoner om hvordan andre ser på Norge og oss nordmenn.
  • For å kunne styrke egen virksomhet er det essensielt å forstå hvordan andre tenker og oppfatter oss. De fleste norske organisasjoner og bedrifter er del av en internasjonal bransje og et internasjonalt nettverk. Flere og flere virksomheter rekrutterer arbeidstakere som kommer fra andre land.
  • I foredraget snakker Hilde om hvordan andre ser på oss ute i den vide verden, hvordan våre internasjonale samarbeidspartnere oppfatter oss og hvordan man kan skape et inkluderende fellesskap for alle kolleger og ansatte.
  • Etter ti år i ledende internasjonale stillinger og med sine barnsben i Afrika, vil Hilde ta med sitt ‘utenfra’-blikk og gi oss noen gode råd med på veien.

   

  Hilde Frafjord Johnson foredrag

  Ledelse i en ny tid

  • Flere og flere virksomheter blir internasjonale og har arbeidstakere fra andre land. Likeledes opererer mange på flere kontinenter. Dette byr på helt spesielle ledelsesutfordringer.
  • Med bakgrunn i lederstillinger med ansvar for mer enn 10 000 ansatte fra mer enn 60 land, har Hilde Frafjord Johnson helt spesielle forutsetninger for å dele sine erfaringer med ledere på alle nivåer.
  • Hun tar utgangspunkt i enkle virkemidler som speilet, skoen og megafonen, og gir gode råd til ledere som skal ut i ilden i nytt farvann, enten det er på den hjemlige arena eller under andre himmelstrøk.

  Hilde Frafjord Johnson foredrag

  Globale utfordringer: lukker vi øynene eller bretter vi opp ermene?

  • Det rapporteres daglig om en verden som ser ut til å bli verre og verre. Enten det er bestialske handlinger fra IS, kriger, flyktningekatastrofer, klimaendringer eller fattigdomsproblemer. FN ser heller ikke ut til kunne bruke muskler; verdens ledere blir tilsynelatende ikke enige om de viktigste grepene.
  • Det er mest fristende å bare lukke øynene, stenge grensene og håpe at det holder, men problemet er at det kommer nye generasjoner etter oss. Dessuten er ikke alt så begredelig hvis man bare ser nøye nok etter. Også positive utviklingstrekk finnes, og de viser at det nytter å brette opp ermene.
  • I dette foredraget skisser Hilde hva som kan gjøres på den internasjonale arena, såvel som i hverdagslivet, for å gjøre verden til et litt bedre sted.
Uforpliktende forespørsel på Hilde Frafjord Johnson

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Hilde Frafjord Johnson