Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Psykologien bak arbeidsglede

Jan-Martin Berge

Jan-Martin Berge

Klinisk psykolog og ettertraktet foredragsholder formidler arbeidsglede og arbeidspsykologi med en forfriskende vri.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

Jan-Martin leverte et solid og morsomt foredrag til våre ansatte. Foredraget gjorde at vi ble mer reflektert og bedre rustet til å takle stress. Han engasjerte publikum og det ble en fin dialog, og ikke bare en monolog. Vi kan definitivt anbefale Jan-Martin videre til andre bedrifter, en psykolog med varme, god kunnskap og humor.

Siw Grinaker, Enonic AS Vis alle referanser

Et foredrag med Jan-Martin Berge gir deg:

 • Faglig sterk og svært engasjerende foredragsholder.
 • Konkrete verktøy til å forbedre ditt arbeidsmiljø.
 • Utbredt bruk av humor og treffende eksempler.
Uforpliktende forespørsel på Jan-Martin Berge

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Jan-Martin

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Jan-Martin Berge holder motiverende og inspirerende foredrag om arbeidslivet. Han er spesialist i klinisk psykologi, arbeidspsykologi og kognitiv terapi, og har utdannelse fra Universitetet i Bergen og hovedpraksis fra San Francisco.

Et foredrag med Jan-Martin Berge gir deg:

 • Faglig sterk og svært engasjerende foredragsholder.
 • Konkrete verktøy til å forbedre ditt arbeidsmiljø.
 • Utbredt bruk av humor og treffende eksempler.

«PsykologBerge» har lenge interessert seg særlig for arbeidslivet og menneskene i organisasjoner, og hvordan godt samarbeid, arbeidsglede og gode ledere skapes.

Jan-Martin er spesialist i klinisk psykologi med fordypning i arbeidspsykologi, samt spesialist i kognitiv terapi. Han har arbeidet over flere år i offentlig og privat virksomhet og er lidenskapelig opptatt av psykologi, lederutvikling, terapi og formidling.

Over flere år har Jan-Martin utviklet varemerket akademisk stand-up og er blitt en ettertraktet og bejublet foredragsholder med fantastiske tilbakemeldinger. Han forankrer alt innholdet sitt i forskning, og er kjent for sin evne til å kombinere fag med karisma og glimt i øyet. I foredragene belyser han alltid de relevante temaene sine med humor, stort engasjement og eksempler du vil kjenne deg igjen i.

I tillegg til å være en populær foredragsholder, er «PsykologBerge» hyppig brukt innen TV og Radio, både i NRK og TV2. Han er også en anerkjent fagformidler med flere faglige publiseringer.

Jan-Martin holder foredrag på både norsk og engelsk, og kombinerer alltid fag med utbredt bruk av humor. Hans mest populære foredrag er «Arbeidsglede – Hvordan skape jobbengasjement»og «Stressmestring: Hvordan skape work-life balance». Jan-Martin skreddersyr også prosesser for teamutvikling.

Vis foredrag med Jan-Martin Berge
Jan-Martin Berge foredrag

Hvordan bevare god mental helse i krevende tider?

 • Hva er mental helse, hva er psykiske plager og hva er psykiske lidelser?
 • Hva fremmer god psykisk helse og hvordan kan vi ivareta vår egen (og andres) mentale helse? 
 • I dette foredraget får du kunnskap og verktøy for å bygge mentale muskler, også kjent som resiliens.
 • Resiliens er som en muskel med psykologisk motstandskraft. Resiliens kan læres og «muskelen» kan bygges over tid med målrettet innsats og rett fokus. 
 • Foredraget kombinerer akademisk stand up med læring, kunnskap, inspirasjon, motivasjon og ikke minst verktøy som skaper håp. Tilbakemeldingene er fantastiske.
Jan-Martin Berge foredrag

Arbeidsglede og helse i Koronaens tid

 • For mange har det vært en krevende tid, og mange har anstrengende uker og måneder foran seg.
 • Hvordan kan vi bevare arbeidsgleden i slike tider? I dette foredraget får du både inspirasjon og råd om hvordan du kan holde arbeidsgleden og motivasjonen oppe.
Jan-Martin Berge foredrag

Søvnhygiene

 • Råd om søvnhygiene og fokus på hva man selv kan gjøre for å sikre god og nok søvn.
 • Rådene er basert på søvnforskning og kognitiv atferdsterapi som er en anbefalt metodikk rettet mot behandling av søvnvansker.
Jan-Martin Berge foredrag

Den viktige og nødvendige samtalen

 • Mange ledere opplever det som krevende å forholde seg til ansatte som sliter og velger ofte å unnvike den viktige og nødvendige samtalen.
 • Hvordan kan du som leder bli bedre på å kommunisere og møte ansatte på en god måte i krevende tider? Hvordan ivareta ansatte i permittering? Dette foredrage er for ledere og tillitsvalgte.
Jan-Martin Berge foredrag

Arbeidsglede: Hvordan skape jobbengasjement?

 • Dette inspirasjonsforedraget ble til etter følgende bestilling: -Vi ønsker ikke moralisering og tungt stoff, men påfyll, og inspirasjon. Foredraget passer når dere ønsker faglig påfyll, inspirasjon, og mye latter!
 • «Akademisk standup» er en dekkende betegnelse. Her blandes forskningsresultater om jobbtilfredshet og arbeidsglede med humor og eksempler. Temaet er alvorlig nok og tema presenteres på en underholdende, nyansert og forskningsbasert måte. Målet er å inspirere ved å vise engasjement, tilstedeværelse og kunnskap.
 • Et foredrag om arbeidsglede skal virke arbeidsgledende!
Jan-Martin Berge foredrag

Arbeid under press: Hvordan jobbe effektivt og bevare overskuddet?

 • Foredraget fokuserer på hvordan vi kan lære oss å jobbe effektivt og bevare overskudd.
 • Tema som belyses er stress, stresshåndtering, og fokuserer på hvordan du kan mestre utfordringer på en effektiv måte samtidig som du har overskudd og balanse mellom jobb og fritid.
 • Lær mer om hva som er arbeidsgivers ansvar og hvilket ansvar den enkelte har for å jobbe effektivt under krevende omstendigheter.
 • Foredraget kombinerer psykologisk kunnskap med eksempler fra arbeidslivet og med en god dose humor!
Jan-Martin Berge foredrag

Sykefraværsoppfølging: Når livet blir for mye å takle - gode verktøy til den vanskelige samtalen

 • Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon?
 • Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne?
 • Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.
Jan-Martin Berge foredrag

Inkluderingskompetanse

 • Arbeidsinkludering er et fagområde i kraftig utvikling. Foredraget tar sikte på å gi økt kunnskap og fokus på hvordan den vanlige arbeidsplassen kan brukes som middel og mål for mennesker som står utenfor arbeidslivet.
 • Foredraget er midt i blinken for NAV, HR og helsepersonell.
Jan-Martin Berge foredrag

Ledelse i usikre tider

 • Det nye arbeidslivet vil kreve omstilling og endring. Hvordan skal bedriften og de ansatte skape gode og sunne omstillingsprosesser?
 • Dette foredraget ble første gang presentert i forbindelse med et oppdrag der en bedrift ønsket å forberede tillitsvalgte, verneombud og ledere om forestående omstilling og endringsprosess.
 • Foredraget tematiserer omstilling og belyser hvorfor over 50% av bedriftene som er i omstilling ikke når sine mål etter endt omstilling.
 • I dette foredraget avslører Berge suksessfaktorer for en vellykket omstillingsprosess. Et foredrag som har mottatt meget gode tilbakemeldinger.
Jan-Martin Berge kurs

Kurs

 • Lederkurs: Hvordan fremme økt indre motivasjon hos våre ansatte? Skape økt bevissthet og kunnskap om indre motivasjon. Lære hvordan man som leder fremmer indre motivasjon hos seg selv og sine kollegaer.
 • Sykefravær: Når livet blir for mye å takle – gode verktøy til den vanskelige samtalen: Hvordan kan ledere bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon?
 • Arbeidsglede når du jobber under press: Kurset fokuserer på hvordan vi kan bevare arbeidsgleden i tider endring og press.

Referanser

Fin blanding av humor og alvor. Setter fingeren på det som kan være problematisk og hvordan forholde seg til dette. Kan brukes både som inspirasjonsforedrag og til mer systematisk arbeid med arbeidsmiljø i avdelingene. Har ingen endringsforslag. Han får med seg publikum på en god måte.

Lena Røsæg Olsen

Norsk Sykepleierforbund

Veldig bra. Flink til å relatere det til vår hverdag og våre utfordringer.

Ragnar Sand Fuglum

Asker kommune

Det var et fint foredrag. De ansatte følte seg sett og anerkjent.

Marianne Grinder-Jespersen

NAV Fredrikstad

Han leverte et foredrag som traff publikum. Det ble en vellykket helaften der han satt god stemning første delen med mye humor og et viktig budskap som ga publikum inspirasjon.

Sølvi Sabado Heggen

Oppdal kommune

Jan-Martin var gjest på Tolletatens digitale juleavslutning. Her skulle vi på en fin, verdig og samtidig lystig måte oppsummere året og sette alt vi har gjort i litt perspektiv. Stikkordene for vårt år er utrolig mye spennende og bra, men også ting som har slitt på alle fra topp til bunn i organisasjonen. Ny organisering, omstilling, ny kultur, krevende arbeidshverdag (covid-19) og ledelse var bare noe av det som ble belyst igjennom denne seansen. Alle disse temaene hjalp Jan-Martin oss med å sette ord og perspektiv på med innsikt, humor og glimt i øyet. Sendingen ble en stor suksess takket være deg. Kan anbefale Jan-Martin på det varmeste.

Kim Gulbrandsen, Kommunikasjonsdirektør

Tolletaten

Jan-Martin leverte et solid og morsomt foredrag til våre ansatte. Foredraget gjorde at vi ble mer reflektert og bedre rustet til å takle stress. Han engasjerte publikum og det ble en fin dialog, og ikke bare en monolog. Vi kan definitivt anbefale Jan-Martin videre til andre bedrifter, en psykolog med varme, god kunnskap og humor.

Siw Grinaker

Enonic AS

Jan-Martin tilpasset foredraget mot PHARMAQ sine behov og forventninger. Terningkast 6.

Geir Harald Sandvær

PHARMAQ

Jan-Martin Berge hadde fått som oppdrag å formidle viktigheten av egen psykisk helse til ledere og han innfridde med glans. Han har en lett formidlingstone og brukte eksempler som forsamlingen kunne kjenne seg igjen i. Det er tydelig at han har god faglig kompetanse som han formidler på en humoristisk, forståelig og treffende måte. Kan absolutt anbefales.

Monica Kopperstad

Utdanningsforbundet

Jan Martin leverte et svært godt foredrag. Vi fikk masse gode tilbakemeldinger. Både innhold og presentasjon var svært bra. Han brukte ikke PP og kommuniserte med gode bilder....og delte kunnskap og personlige opplevelser....læring m humor ;)

Gunda Hamland

NAV Arbeidslivssenter Troms og Finnmark

Kjempe flott foredrag.

Therese Bondhus

Reco Bygg & skadeteknikk
Uforpliktende forespørsel på Jan-Martin Berge

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Jan-Martin Berge
Jan-Martin Berge

5 ut av 5 stjerner

Jan-Martin leverte et solid og morsomt foredrag til våre ansatte. Foredraget gjorde at vi ble mer reflektert og bedre rustet til å takle stress. Han engasjerte publikum og det ble en fin dialog, og ikke bare en monolog. Vi kan definitivt anbefale Jan-Martin videre til andre bedrifter, en psykolog med varme, god kunnskap og humor.

Siw Grinaker, Enonic AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Jan-Martin Berge