Lasting innhold ...

Jan-Ole Hesselberg

Jan-Ole Hesselberg

Psykolog og programleder som brenner for å hjelpe andre med effektiv kommunikasjon, atferdsendring og psykisk helse!

Jan-Ole Hesselberg holder faglig forankrede foredrag innen psykologi, effektiv kommunikasjon og atferdsendring. Han har stor tro på en jordnær tilnærming til tema, med mye humor – lite «visdomsord».

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Jan-Ole Hesselberg holder faglig solide foredrag innen psykologi, effektiv kommunikasjon og atferdsendring. Med humor, uten «visdomsord.» Han brenner for kunnskapsformidling og er heldig som får muligheten til å gjøre dette gjennom foredrag, podcast og i media.

Altfor mange foredragsholdere lover altfor mye. Det skal (heldigvis) mer til å endre privatliv, arbeidsliv og bedrifter enn 45 minutter med en polfarer eller Twitter-ekspert.
Jan-Ole lover lite annet enn et foredrag med faglig tyngde, lite tekst og flere overraskelser – servert med engasjement og gestikulering.  Det kurerer verken depresjoner eller dårlig arbeidsmiljø, men tilbakemeldingene tyder på at tilhørerne har blitt både underholdt og fått noe nytt å tenke på.

Høsten 2012 dukket han opp som medprogramleder i TV-serien «Folkeopplysningen« på NRK1, og siden da har han hatt en fot innen TV-produksjon. Nå jobber han i Teddy TV, hvor han har gleden av å være fagansvarlig for neste runde av «Folkeopplysningen» og «Typisk deg». Jan-Ole trives imidlertid godt som psykolog og har beholdt privatpraksisen ved siden av formidlingsarbeidet.

Tema han snakker om inkluderer hjernens feilslutninger, effektiv kommunikasjon, psykisk helse, atferdsendring, atferdsøkonomi, risikokommunikasjon, psykologimyter, mm.
Jan-Ole kan også bookes som konferansier.

Jan-Ole holder foredrag på norsk.

  Jan-Ole Hesselberg foredrag

  NUDGE! Små dytt, store effekter?

  • Med gode populærvitenskapelige bøker som Daniel Kahnemans «Tenke, fort og langsomt», Antonio Damasios «Følelsen av hva som skjer» og Dan Arielys «Predictably irrational: The Hidden Forces That Shape Our Decisions», har mange fått med seg at vi mennesker ikke alltid har oversikt over hvorfor vi gjør som vi gjør – selv om vi tror at vi har det.
  • Kunnskap om hvordan vi faktisk fungerer, brukes i stadig større grad til å påvirke egne og andres beslutninger. Tilnærmingen har fått navnet «nudge» eller «nudging», som betyr «puff» eller «dytt». Ved hjelp av små puff og dytt kan man tilrettelegge arbeidsplasser, slankeprogram, spareplaner og mye mer på en måte som øker sjansen for at vi får det utfallet vi ønsker.
  • Foredraget gir en innføring i nudging, hva det kan brukes til og hvilke begrensninger som finnes.
  • Foredraget tilpasses problemstillingene til oppdragsgiver.

   

  Jan-Ole Hessenberg foredrag

  VILJESTYRKE – Kunsten å bruke lite

  • Viljestyrke er den egenskapen folk flest mener de har aller minst av, men viljestyrke er langt ifra bare en egenskap man har mye eller lite av. I stedet tyder mye på at den er som en muskel.
  • Forskning viser at når du har motstått noe, f.eks fristelsen til å dytte i deg et lekkert kakestykke, så mister viljestyrken din mye av kraften sin – akkurat som en muskel, etter noen repetisjoner på ditt lokale treningssenter.
  • Viljestyrke er noe vi bruker nesten hele tiden: Når du prøver å beherske deg i et kjedelig møte, når du kjemper mot å gå inn på nettaviser i arbeidstiden, når du går forbi sjokoladehyllen i butikken og når du må ta deg sammen for ikke å kjefte på ungene dine. Du bruker viljestyrken hele dagen og når kvelden kommer er evnen til å motstå fristelsene betraktelig dårligere.
  • Du får høre om den underlige forskningen på viljestyrke, får forklart linken mellom marshallows og suksess og ikke minst hva man bør gjøre for å oppnå målene sine.

   

  Jan-Ole Hesselberg foredrag

  ELEFANTEN & RYTTEREN – Om hvordan hjernen din lurer deg

  • Du liker kanskje å se på deg selv som et rasjonelt vesen, men hjernen din er ikke laget for at du skal være rasjonell. Den er laget for at du skal overleve.
  • For å få til overlevelse tolker den og tar noen voldsomme snarveier – uten at du merker det. Det kan få konsekvenser du ikke alltid ønske, både i privatlivet og arbeidslivet.
  • Det var tema for Folkeopplysningen (NRK1) og det er tema for dette underholdende foredraget hvor snarveiene avsløres på en måte som får deg til å le, så tenke.
  • Og du vil bli lurt.

   

  Jan-Ole Hessenberg foredrag

  FORDOMMER. Hvorfor du bør være glad du har dem, men likevel bør bli kvitt dem.

  • Vi dømmer andre mennesker før vi har noen som helst grunnlag for å gjøre det. Hvorfor er vi konstruert slik? Ville det ikke være mer hensiktsmessig å vente til vi i det minste har slått av en prat med dem?
  • Forskningen er tydelig på at folk forskjellsbehandles. Har du et navn som ikke høres norsk ut, er sannsynligheten for at du blir kalt inn til jobbintervju dramatisk redusert – selv om kvalifikasjonene er like gode. Det samme om du har en funksjonsnedsettelse. Spør man imidlertid folk om de har fordommer mot disse gruppene, er svaret som regel et rungende «Nei!».
  • Kan vi ikke stole på at folk mener det de sier? Og finnes det andre måter å vurdere dette på?
  • Fordommer er et fascinerende tema som viser hvordan vi mennesker er skrudd sammen – på godt og vondt. Deltakerne får satt sine egne fordommer på prøve.
  • Foredraget kan tilpasses de konkrete problemstillingene organisasjonen/bedriften står over.

   

  Jan-Ole Hesselberg foredrag

  HJERNEN I ARBEID. Slik tar du egentlig beslutninger

  • Hvorfor er ikke 1.000 kr alltid 1.000 kr, selv ikke hos norske siviløkonomer? Hvorfor klarer du ikke å overbevise andre når du vet at du har rett? Og hvorfor gir du mer penger til stakkars Lise enn du er villig til å gi til Afrika?
  • Menneskelig rasjonalitet er betydelig mer begrenset enn vi liker å tro. Følelser (emosjoner) spiller en vesentlig rolle når vi tar beslutninger i arbeidslivet, noe som får konsekvenser både for din bedrift og ditt privatliv.
  • Et lett og ledig foredrag for alle som ønsker å lære mer om hvordan vi egentlig tar beslutninger og hvordan vi kan unngå å gå i de verste fellene.

   

  Jan-Ole Hesselberg foredrag

  PSYKOLOGIMYTER

  • Du har kanskje hørt at vi bare bruker 10 % av hjernekapasiteten vår? Eller at babyer blir smarte av å høre klassisk musikk? At pubertale tenåringer er ekstra vanskelig å ha med å gjøre? Eller at Norge ligger i verdenstoppen for selvmord?
  • Ukeblader, folkevisdom, sunn fornuft og kjerringråd er ikke alltid gode kilder når du skal lære deg hvordan du er skrudd sammen. Noen av mytene er uskyldige, men morsomme å påpeke. Andre gjør livet unødvendig vanskelig for deg.
  • Foredraget tar for seg de største mytene fra psykologiens verden og forteller deg samtidig hva som er sant.
  • Foredraget passer for alle og kan tilpasses bedrifter spesielt.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Jan-Ole Hesselberg

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Jan-Ole Hesselberg