Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Inspirerende foredrag å ta livet tilbake etter mange år med alkoholisme

Michael Andreassen

Michael Andreassen

Har du eller holder du på å miste styringen i livet ditt? En tidligere alkoholiker hjelper deg med å ta livet tilbake.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Gripende foredrag om livet som alkoholiker. Hvordan man kan havne i en slik situasjon, om løgner undervei - og til sist erkjennelsen av å måtte ta tak idet. Michael er en god formidler, er ærig og legger ikke skjul på noe. Anbefales!"

Anne Langlo, Leder - Equinor Vis alle referanser

Et foredrag med Michael Andreassen gir deg:

 • En gripende, åpen og ærlig historie som rører ved publikum.
 • Motiverende foredrag med fokus på betydningen av hvor viktig det er å snakke om ting for at det skal bli enklere å få hjelp.
 • Viktig budskap om at det er mulig å ta livet tilbake.
Uforpliktende forespørsel på Michael Andreassen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Michael

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Michael Andreassen er familiefar og vellykket programleder i radio. Nå er han klar for å dele historien om sin tidligere alkoholisme, mørket og håpet i enden av tunnelen, i sitt inspirerende foredrag om at det er mulig å få livet tilbake.

Et foredrag med Michael Andreassen gir deg:

 • En gripende, åpen og ærlig historie som rører ved publikum.
 • Motiverende foredrag med fokus på betydningen av hvor viktig det er å snakke om ting for at det skal bli enklere å få hjelp.
 • Viktig budskap om at det er mulig å ta livet tilbake.

Michael Andreassen er en av Norges mest erfarne programledere på radio. De siste 20 årene har han vært programleder i P4 for program som Midt i Trafikken, Jorda Rundt på 80 sekunder og Michael Direkte.

I mange, mange år bar han også på en tung hemmelighet. Han var alkoholiker. I mars 2012, kollapset han i radiostudio rett før en direktesending. Dette var den siste dråpen – Michael klarte ikke å holde det gående lenger.

Noe av det vanskeligste for Michael har vært å være pappa. Da han sluttet å drikke var datteren 8 år gammel. De har brukt mange timer på å bearbeide alle opplevelsene sammen. – «Det er viktig å anerkjenne opplevelsene og følelsene til barn. La dem konfrontere deg og skape et rom der det er trygt og ufarlig å formidle det de føler. Det var viktig for meg at hun skulle få fritt spillerom til å lufte følelsene sine, uten at jeg ble lei meg eller sint. Jeg er voksen og skal tåle det. Vi måtte bearbeide fortiden vår sammen for å komme videre.»

Michael forteller også om hvordan han har håndtert angst og skam. – «Jeg har sluttet å skamme meg over fortiden. Jeg kan ikke forandre det som har skjedd. Det jeg kan, er å bestemme hvordan livet skal være nå og fremover.»

Han mener det må bli lettere å snakke om problemene sine og at vi må møte hverandre med et åpent sinn. – «Det skal ikke være skamfullt og flaut å fortelle at man ikke har det bra. Hvis vi møter hverandre med litt omsorg blir det lettere for de som sliter å be om hjelp.»

Han er opptatt av hvordan vi håndterer alkohol i hverdagen. – «Vi pakker det inn og kaller det noe annet. Vi «koser oss» og «slapper av». Det vi egentlig gjør er å ruse oss til en tilstand vi liker å være i. Mange døyver også følelsene når de ikke har det bra med alkohol. Jeg er ikke ute etter at folk skal slutte å drikke, alle skal få kose seg så mye de vil, men jeg tror det er lurt at vi tenker over og definerer vårt forhold til alkohol. Spesielt rundt barn. Vi vet at barn ikke liker at voksne endrer adferd, de opplever det som utrygt.»

I 2016 kom han ut med boka «Jeg heter Michael og er alkoholiker» (Kagge forlag). I boka forteller han om sin vei inn i alkoholavhengigheten – og hvordan han ble tørrlagt.

I foredragene sine gir Michael råd, motiverer, skaper håp og snakker om hva vi må gjøre for at det skal bli enklere for folk å søke hjelp.

Michael Andreassen holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Michael Andreassen
Michael Andreassen konferansier

Konferansier

 • Michael har jobbet som konferansier i over 20 år. Han har ledet alt fra moteshow på kjøpesenter, til store show på store arenaer – alt i sin lette, ledige og humoristiske stil.
 • De siste 9 årene har han vært fast speaker på indre bane på Ullevål Stadion, på alle landskamper og ved cupfinalen for Norges Fotballforbund. Han har også ledet Vinterlyd, som er en konsertturne i samarbeid med kreftforeningen, flere år på rad.
 • Som en erfaren programleder og konferansier leder Michael ethvert arrangement med stø hånd. Han skaper en trygg og profesjonell ramme, samtidig som han bidrar med humor og folkelige stil, slik vi også kjenner ham fra radio.
Michael Andreassen foredrag

Ta livet ditt tilbake

 • Michael Andreassen forteller om hvordan det er å leve med rus og samtidig prøve å fungere som pappa.
 • Han forteller en historie om bunnløs fortvilelse og angst, men også håp – for det er mulig å få livet tilbake!
 • Hvordan håndterer man rusproblematikk på arbeidsplassen?
 • Ifølge en undersøkelse fra organisasjonen Av og Til, sier over 50 prosent at de er bekymret for noens alkoholbruk. Men det er vanskelig å si fra. Hvordan skal vi snakke om det?
 • Hvordan skal du snakke med noen du opplever har et problem? Hvem skal du snakke med?
 • Hva gjør du når du er på sydentur og opplever foreldre som er for fulle til å ta vare på barna sine?

Referanser

"En rå mann med en sterk historie! Det var helt fantastisk! Alle har noe å lære av han, uansett hva og hvilket nivå man jobber på. Jeg elsker Michaels oppskrift for måloppnåelse! En dag av gangen sitter i ryggmargen etter et fantastisk foredrag, anbefales på det sterkeste!"

Cecilie Ystenes, Mentaltrener og foredragsholder

RAW Trening

"En svært nær og sterk opplevelse. Vi i Blostrupmoen hadde gleden av et foredrag med Michael Andreassen ifb med et seminar/kick-off vi arrangerte. Dønn ærlig, reflekterende og med en usminket og sterk beskrivelse av egne opplevelser. Alkohol som samfunnsproblem, rus som virkelighetsflukt og medisin. Å finne balansene i sitt eget liv, og løse hverdagene. Michael tar oss med gjennom sitt eget private helvete, hvor konsekvensen av rusen endte i kollaps. Vi får også være med på veien tilbake, utfordringer og kamper, tilbake til det livet skal være, fylt av glede, familie og livsgnist. Michael skaper en nærhet til deltagerne som er helt eksepsjonell. Han rører lengst inn i hjertene våre, og lar oss få et innblikk i «mørket» samtidig som vi alltid vises lyset og varmen som befinner seg i mennesker. Jeg har arrangert mange seminar og liknende, og dertil mange foredragsholdere. Å hente inn Michael til dette, var kanskje det mest meningsfylte vi har gjort i slike sammenhenger. Han skaper i tillegg til en sterk direkte opplevelse, også en nærhet mellom deltakerne. Mange åpner seg med historier og refleksjoner rundt egne liv. Merverdien av et slikt foredrag er så langsiktige og gode i vår interne relasjonsbygging i selskapet. Tusen takk, takk for at du tørr å fortelle, som gjør deg sårbar og sterk på en gang."

Henrik Mohn, Administrerende direktør

Blostrupmoen

"Vi har brukt Michael som speaker på indre bane på alle våre landskamper og cupfinaler de siste 9 årene. Han gjør en strålende jobb for oss! Vært en viktig medspiller for å skape glede og entusiasme for fremmøtte tilskuere på en veldig god måte. Dette er en svært viktig jobb og kun det beste er godt nok!"

Vidar Sanderud, Venue Director

Norges Fotballforbund

Michael gjorde inntrykk på gruppen. Han fikk fine tilbakemeldinger fra alle. Dette til tross for digital gjennomføring Han har en sterk historie og fikk budskapet meget godt frem.

Heidi Sundkøien

NAV Oslo

"Et ærlig og direkte foredrag."

Sykepleier Kaspara Nesseth Tørlen

Norsk Sykepleierforbund

"Vi hadde Michael Andreassen som konferansier ved et par anledninger ved våre ledersamlinger. Han har alltid stilt godt forberedt og vært dyktig til å lede arrangementene. Mange improvisasjoner og ting tatt på sparket, dog uten å ta for mye plass selv. I tillegg tar han seg god tid til å prate med deltagerne og gi av seg selv, så alle får en god opplevelse. Jeg anbefaler ham med glede som konferansier ved ulike arrangement."

Nicolai Martens, tidl. Adm Dir

Location

"Mange kjenner P4-Michael som en munnrapp programleder. I sitt foredrag blir du kjent med en annen siden av ham. Han forteller nært og ærlig om hvordan rusen preget livet hans, på jobb, hjemme og i papparollen. Han prøver ikke å kamuflere, han er reflektert og han utfordrer publikum. Mange vil kjenne seg igjen i hans historie, og mange vil sette pris på å høre på dette foredraget."

Le Hang Duong, Prosjektmedarbeider

Verdensdagen for psykisk helse

"Vi hadde den store gleden av å ha Michael Andreassen hos oss på Relasjonssenteret, to ganger, for å forelese om hans vei ut av rusen. Foredraget ble holdt for våre studenter på relasjonsstudiet og responsen var helt enorm. Kort fortalt opplevde vi en sterkt, personlig og lærerikt historie, fortalt med både humor og alvor. Michael har en unik evne til å fengsle sitt publikum, foredraget er engasjerende, rørende og rett og slett fantastisk! Umulig å ikke bli berørt. Jeg anbefaler foredraget for absolutt alle, for tematikken angår oss alle."

Dora Thorhallsdottir, Daglig leder

Relasjonssenteret AS

"Foredraget til Michael var en tøff og ærlig skildring av hans liv frem til i dag. Jeg likte veldig godt måten han formidlet historien på, som både var trist, alvorlig, inspirerende og morsom! Hvordan han har jobbet målrettet og bevisst etter at han ble rusfri treffer veldig godt det vi på RAW Trening er opptatt av og jobber med hver eneste dag. Kan virkelig anbefale dette foredraget!! "

Ronny Døhli, Eier, Daglig leder, Partner

RAW Trening

"Michael har en sterk historie han formidler med stor troverdighet. Han har evnen til å gripe publikum med sin ærlige, åpne og følelsesladde fremføring. Spesielt inntrykk gjorde enkeltepisodene han fortalte om fra sin aller tøffeste periode i livet. Det er umulig å ikke bli preget etter å ha hørt på Michael."

Pål Gordon Nilsen, Communication manager

Lillehammer2016

"Vi var veldig fornøyd, og foredraget var kjempebra. Vi er glad for at han spesialdesignet et kortere foredrag for oss, slik at det passet inn i vår konferanse."

Kommunikasjonsrådgiver, Hege Braaten

ExtraStiftelsen

Michael leverte et meget godt foredrag med ærlig innlevelse og en fin åpenehet. Våre ledere fikk påfyll i trygghet og støtte i kunne ta den nødvendige samtalen, og Michael formidlet på godt vis betydningen av arbeidsgivers rolle når livet slår sprekker. Anbefales.

Håvard Kvamme

Aker Solutions

"Kommentarer fra evalueringsskjema: Flott og kjempenyttig! Sterkt og engasjerende. Veldig bra og inspirerende. Det er så lærerikt og nyttig å høre konkret eksempel fra en som har egen erfaring. En klasse for seg."

Deltagere

Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo Universitetssykehus

"Familieklubbene i Norge hadde gleden av foredraget til Michael Andreassen på det årlige medlemskurset, og vi fikk mer enn vi hadde håpet på! Han ga en utrolig ærlig og usminket historie, og står for det som har vært. Ingen unnskyldninger teller, det er bare virkeligheten som gjelder. For våre medlemmer, som alle er berørt av rusproblematikk på en eller annen måte, er det dette som har en betydning! Det kom også tydelig fram i evalueringen, hvor Michaels foredrag scoret 4,8 av 5 mulige poeng."

Styret, Familieklubbene i Norge

Familieklubbene i Norge

"Michael som foredragsholder var veldig engasjerende. Han hadde en sterk historie, som var utrolig godt formidlet. Det personlige og ærlige, gjør at foredraget hans var veldig interessant og lærerikt. Bra at han hadde slik fokus på barna sine. Michael var virkelighetsnær, personlig og givende. Michaels foredrag får oss til å kjenne på egne følelser, medmenneskelighet og kjærlighet. Viktig å høre fra noen med egen erfaring. Bilder og "kort" info på powerpoint, gjorde dette virkelighetsnært. Michael fikk mest 5 og 6, på foredraget sitt."

Kontaktperson

Se Meg Konferansen i Alta 2017

"Michael Andreassen fortalte med både ekthet, personlighet og varme. Tilhørerne fikk del i den usminkede historien om hvor tøft det faktisk kan bli i rusens klør, illustrert med private bilder fra den vanskelige tiden. Det var svært gode tilbakemeldinger etter foredraget. Flere formidlet at «Dette skulle jo alle ha hørt!». Michael Andreassen har en meget god måte å kommunisere sitt budskap på. Vi anbefaler ham på det varmeste. Det er og et svært aktuelt tema siden godt voksne drikker stadig mer alkohol."

Ruth Manskow Løken, prosjektleder NERO

Eldre og rus, avdeling Mestring og omsorg, Bydel Østensjø

“Michael Andreassen ledet en panelsamtale hvor tema var hvordan vi kan se og møte sårbare barn, som medmenneske, lokalsamfunn og fagpersoner. Michael har selv stått frem som alkoholiker og er åpen om hvordan det rammet hans egne barn. Han erkjenner på en beundringsverdig og stødig måte at hans misbruk har påført egne barn smerte og sår som er strevsomme å leve med og som det er en evig prosess å reparere. Vi valgte Michael som panelleder fordi han er genuint engasjert i saken, ansvarlig, erfaren og trygg. Panelsamtalen var denne gangen av kort varighet og relativt mange deltakere skulle gis taletid samtidig som tema skulle belyses fra ulike hold. Michael håndterte denne krevende situasjonen profesjonelt. Han møtte godt forberedt, tok tydelig regiansvar, skapte en god innledning i overgangen fra film til panel og lykkes i å få samtalen raskt i gang. Alle deltakerne i panelet fikk anledning til å svare på spørsmål uten at det virket stakkato, overgangene ble sømløse og tema ble godt belyst. Vi har i ettertid fått flere tilbakemeldinger på at Michael fremstår ryddig og folkelig og bidro til at panelsamtalen ble konkret ved å stille oppfølgende spørsmål. Det har vært berikende og inspirerende å samarbeide om denne filmlanseringen og vi er glade for Michaels stemme i arbeidet med rusfamilier og pårørende.”

Mette Norman, Avdelingsleder

Blå Kors

"Da jeg møtte Michael på et arrangement i regi av FRI i Drammen spurte jeg om han kunne komme å holde en presentasjon hos oss i Hof fengsel. Michael takket umiddelbart ja til dette. Han har et sterkt samfunnsengasjement og mente at hvis det han hadde å fortelle om kunne hjelpe innsatte til å se muligheter så skulle han gjøre sitt. Han gjennomførte foredrag for innsatte Nordre Vestfold fengsel, Hof avd tirsdag 17 oktober. Det var om lag 60 innsatte som møtte opp. Etter foredraget åpnet Michael opp for spørsmål og dialog. Flere av de innsatte valgte å bli igjen for individuelle samtaler. Tilbakemelding fra innsatte var følgende: Fy søren, for en kul type….. Det var kjempefint at han viste oss bilder av hvordan han så ut da han var syk……. Så flott å se hvordan han klarte å stoppe å ruse seg……. Det han egentlig sa, var at det er håp for meg også…. Hadde ikke tenkt å møte opp, men er veldig glad jeg kom for å høre på ham. Hof fengsel er meget fornøyd med leveransen og ønsker Michael alt godt i et langt og alkoholfritt liv."

Tone Gran Myhre, Leder metode og innhold

Hof Fengsel

"Michaels ekte engasjement og forståelse for den målgruppen vi jobber med var viktig da vi trengte en konferansier til en for oss svært viktig konferanse. Samarbeidet i forkant var enkelt og ryddig, og gjennomføringen var helt strålende. Michael evner å balansere bruk av egne, dyrekjøpte erfaringer der det passer, humor og enkel profesjonalitet."

Guro Sollien Eriksrud, Prosjektleder

Oslo Røde Kors

""Svelvikhuset opplevde foredraget som ekte og ærlig. Formidlet på en usminket måte noe som gjorde at dette var et budskap som traff alle de ulike tjenestene som var representert denne seminar dagen. Opplever at foredraget var med på å gi oss i feltet et godt felles brukerperspektiv, og en påminner om hvordan man ønsker å bli møtt når familien står i en krise. Videre kom det tilbakemeldinger som et ansikt til et vanskelig tema , en oppfordring om å bry seg om hverandre."

Mona M Malmros, Barnevernskonsulent

Barnevernet

"Gripende foredrag om livet som alkoholiker. Hvordan man kan havne i en slik situasjon, om løgner undervei - og til sist erkjennelsen av å måtte ta tak idet. Michael er en god formidler, er ærig og legger ikke skjul på noe. Anbefales!"

Anne Langlo, Leder

Equinor ASA
Uforpliktende forespørsel på Michael Andreassen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Michael Andreassen
Michael Andreassen

4.75 ut av 5 stjerner

"Gripende foredrag om livet som alkoholiker. Hvordan man kan havne i en slik situasjon, om løgner undervei - og til sist erkjennelsen av å måtte ta tak idet. Michael er en god formidler, er ærig og legger ikke skjul på noe. Anbefales!"

Anne Langlo, Leder - Equinor Vis alle referanser

Foredragsemner med Michael Andreassen