Lasting innhold ...

Michael Andreassen

Michael Andreassen

Har du eller holder du på å miste styringen i livet ditt? Tidligere alkoholiker hjelper med å ta livet tilbake!

Michael Andreassen er familiefar og vellykket programleder i radio. Nå er han klar for å dele historien om sin tidligere alkoholisme, mørket og håpet i enden av tunnelen, i sitt inspirerende foredrag om at det er mulig å få livet tilbake.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Michael Andreassen er en av Norges mest erfarne programledere på radio. De siste 20 årene har han vært programleder i P4 for program som Midt i Trafikken, Jorda Rundt på 80 sekunder og Michael Direkte.

I mange, mange år bar han også på en tung hemmelighet. Han var alkoholiker. I mars 2012, kollapset han i radiostudio rett før en direktesending. Dette var den siste dråpen – Michael klarte ikke å holde det gående lenger.

Noe av det vanskeligste for Michael har vært å være pappa. Da han sluttet å drikke var datteren 8 år gammel. De har brukt mange timer på å bearbeide alle opplevelsene sammen. – «Det er viktig å anerkjenne opplevelsene og følelsene til barn. La dem konfrontere deg og skap et rom der det er trygt og ufarlig å formidle det de føler. Det var viktig for meg at hun skulle få fritt spillerom til å lufte følelsene sine, uten at jeg ble lei meg eller sint. Jeg er voksen og skal tåle det. Vi måtte bearbeide fortiden vår sammen for å komme videre.»

Michael forteller også om hvordan han har håndtert angst og skam. – «Jeg har sluttet å skamme meg over fortiden. Jeg kan ikke forandre det som har skjedd. Det jeg kan, er å bestemme hvordan livet skal være nå og fremover.»

Han mener det må bli lettere å snakke om problemene sine og at vi må møte hverandre med et åpent sinn. – «Det skal ikke være skamfullt og flaut å fortelle at man ikke har det bra. Hvis vi møter hverandre med litt omsorg blir det lettere for de som sliter å be om hjelp.»

Han er opptatt av hvordan vi håndterer alkohol i hverdagen. – «Vi pakker det inn og kaller det noe annet. Vi «koser oss» og «slapper av». Det vi egentlig gjør er å ruse oss til en tilstand vi liker å være i. Mange døyver også følelsene når de ikke har det bra med alkohol. Jeg er ikke ute etter at folk skal slutte å drikke, alle skal få kose seg så mye de vil, men jeg tror det er lurt at vi tenker over og definerer vårt forhold til alkohol. Spesielt rundt barn. Vi vet at barn ikke liker at voksne endrer adferd, de opplever det som utrygt.»

I 2016 kom han ut med boka «Jeg heter Michael og er alkoholiker» (Kagge forlag). I boka forteller han om sin vei inn i alkoholavhengigheten – og hvordan han ble tørrlagt.

Et Michael Andreassen foredrag gir råd, motiverer, skaper håp og snakker om hva vi må gjøre for at det skal bli enklere for folk å søke hjelp. Det er mye å lære av hans historie, og viktigst av alt er hans levende eksempel på at det er mulig å få livet tilbake.

Michael Andreassen foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

  Michael Andreassen foredrag

  Ta livet ditt tilbake

  • Michael Andreassen foredrag forteller om hvordan det er å leve med rus og samtidig prøve å fungere som pappa.
  • Han forteller en historie om bunnløs fortvilelse og angst, men også håp – for det er mulig å få livet tilbake!
  • Hvordan håndterer man rusproblematikk på arbeidsplassen?
  • Ifølge en undersøkelse fra organisasjonen Av og Til, sier over 50 prosent at de er bekymret for noens alkoholbruk. Men det er vanskelig å si fra. Hvordan skal vi snakke om det?
  • Hvordan skal du snakke med noen du opplever har et problem? Hvem skal du snakke med?
  • Hva gjør du når du er på sydentur og opplever foreldre som er for fulle til å ta vare på barna sine?

   

  Michael Andreassen foredrag

  Konferansier

  • Michael har jobbet som konferansier i over 20 år. Han har ledet alt fra moteshow på kjøpesenter, til store show på store arenaer – alt i sin lette, ledige og humoristiske stil.
  • De siste 9 årene har han vært fast speaker på indre bane på Ullevål Stadion, på alle landskamper og ved cupfinalen for Norges Fotballforbund. Han har også ledet Vinterlyd, som er en konsertturne i samarbeid med kreftforeningen, flere år på rad.
  • Som en erfaren programleder og konferansier leder Michael ethvert arrangement med stø hånd. Han skaper en trygg og profesjonell ramme, samtidig som han bidrar med humor og folkelige stil, slik vi også kjenner ham fra radio.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Michael Andreassen

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Michael Andreassen