Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-01-blue

Foredrag om noen av de viktigste samtidsspørsmålene

Ole Jacob Madsen

Ole Jacob Madsen

Psykolog, filosof, forfatter og en av Norges fremste tenkere holder lærerike foredrag om verden vi lever i.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Ole Jacob Madsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ole Jacob Madsen er utdannet psykolog og filosof, og er professor i kultur og samfunnspsykologi ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo.

Et foredrag med Ole Jacob Madsen gir deg:

 • Et spennende foredrag om et av de viktigste samtidsspørsmålene.
 • Forfriskende perspektiv på samfunnets blikk på ungdom og deres problemer.
 • Gode råd om hvordan du bedre kan forstå og kommunisere med ungdom i ditt liv.

Gjennom sitt doktorgradsarbeid har Ole Jacob Madsen opparbeidet seg viktig kunnskap om psykologi og dens plass i kjernen av samtidskulturen, muligens på lik linje som en sekulær religion. Effektene av dette kan være både positive og negative for mennesker og samfunnet, noe Madsen ønsker å finne ut mer av.

Dette er noe han har drøftet i bøkene Den terapeutiske kultur (2010/2017), Det er innover vi må gå (2014) og Generasjon prestasjon (2018).

Madsen har skrevet over 50 vitenskapelige artikler i både Norske og utenlandske tidsskrifter. I løpet av ett tiår har han jevnlig skrevet kronikker og artikler for allmennheten og deltatt i offentlige debatter der psykologi er relevant for noen av tidens store samtidsspørsmål.

Det kan for eksempel være hva som feiler de unge, livsmestring, psykologisering, kosmetisk kirurgi, selvhjelp, individualisme, nyliberalisme, senkapitalisme, identitet, og miljø og klima. Dette er også tema Madsen gjerne holder foredrag om.

Ole Jacob Madsen er svært opptatt om dagen, men stiller gjerne til samtale, paneldeltagelse eller intervju.

Vis foredrag med Ole Jacob Madsen
Ole Jacob Madsen intervju

Samtale, paneldeltagelse eller intervju.

 • Ole Jacob Madsen er svært opptatt om dagen, men stiller gjerne til samtale, paneldeltagelse eller intervju.
Ole Jacob Madsen foredrag

Generasjon prestasjon

Unge i dag føler at de tidlig må planlegge og disiplinere seg for framtiden, prestere optimalt på skolen, på treningssenteret og på sosiale medier som Snapchat, Instagram og Facebook. For mange unge, spesielt jenter, resulterer dette i økte psykiske helseplager, stress og press. Hva må gjøres? Til stadighet blir det gjentatt at vi må snakke mer om hvordan unge egentlig har det, og livsmestring er på full vei inn i skolen for å lære elever følelsenes ABC, men kanskje er tiden moden for også å spørre om de terapeutiske løsningene og det forskende blikket egentlig er så sunt. Vi ser ikke ut til å gjøre annet enn å snakke om det, uten at det ser ut til å dempe uroen verken hos de unge eller de voksne.

 • Et foredrag relevant for ungdom og alle som er i kontakt med dem.
 • Gir et nyttig perspektiv på tiden vi lever i og hvordan det er å vokse opp i den.
 • Gode råd om hvordan du kommer i kontakt med ungdom og er imøtekommende med deres problemer.
Ole Jacob Madsen foredrag

Livsmestring

 • Fra høsten 2020 kommer folkehelse og livsmestring inn i læreplanen i den norske skolen. Denne oppdateringen av Kunnskapsløftet er hilst velkommen av elever og lærere, helsepersonell og samtlige politiske partier. For hva er egentlig galt med å forberede seg på livets utfordringer?
 • Men lar egentlig livet seg mestre? Er mestring en god målestokk for hvordan vi bør leve? Og vil livsmestring som tema i skolen løse de utfordringene barn og unge sliter med i dag?
 • Psykolog og filosof Ole Jacob Madsen mener at innføringen av livsmestring i skolen viser en tendens i vårt samfunn til å legge stadig mer ansvar på individet. Og til at problemer som egentlig bør løses politisk, blir noe enkeltmennesket – i dette tilfellet barna våre – selv må håndtere ved hjelp av psykologiske teknikker. Det virker enklere å lære dem å takle presset enn faktisk å redusere det. Men risikerer vi da bare å lage nok en arena der barn skal prestere?
Uforpliktende forespørsel på Ole Jacob Madsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Ole Jacob Madsen