Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Kunnskap og verktøy til å møte utfordringer

Sofie Frøysaa

Sofie Frøysaa

Lærer, standup-komiker, programleder og foredragsholder som jobber for å skape mer åpenhet og trygghet rundt det å snakke om vanskelige ting. Foredragene hennes har inspirert mennesker over hele landet.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom, og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt!

Hilde Jahnsen Vis alle referanser

Et foredrag med Sofie Frøysaa gir deg:

 • Konkrete verktøy til refleksjon og bevisstgjøring.
 • Morsom og engasjerende balanse av alvorlige tema.
 • Ærlig innsikt i emner vi snakker for lite om.
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Sofie

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Sofie Frøysaa har en egen evne til å ufarliggjøre vanskelige temaer. For de som har sett henne opptre live, er det ingen tvil om at hun hører hjemme på en scene: Hun har en genuin tilstedeværelse, er varm og inkluderende, samtidig som hun er uredd og usedvanlig kjapp i replikken. Sofie kombinerer sin lærerbakgrunn med standup-karrieren, blander humor med alvor og underbygger lidenskap med faglig tyngde. Hun er spesielt opptatt av temaene psykisk helse, likestilling og skole.

Et foredrag med Sofie Frøysaa gir deg:

 • Konkrete verktøy til refleksjon og bevisstgjøring.
 • Morsom og engasjerende balanse av alvorlige tema.
 • Ærlig innsikt i emner vi snakker for lite om.

Sofie Frøysaa er utdannet grunnskolelærer, jobber som standup-komiker og programleder, og er en stødig foredragsholder for temaene hun brenner for: Mental helse, likestilling og skole.

I tillegg til å være standup-komiker, programleder og foredragsholder, har Sofie utgitt bøkene Jentelovenfeministisk førstehjelp (2018), skrevet sammen med Ulrikke Falch, og Alt bra? – en mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende (2023), skrevet sammen med moren Ellen Frøysaa. 

Sofie er en drivende god formidler. For de som har sett henne opptre live, er det ingen tvil om at hun hører hjemme på en scene. Hun har en genuin tilstedeværelse, er varm og inkluderende – samtidig som hun er uredd og usedvanlig kjapp i replikken.

Sofie er sjeldent god på infotainment, altså kunnskapsformidling blandet med humor. Hun har for lengst markert seg som et stort humortalent i standup-bransjen, og viser hvordan komedie kan gjøres både smart og veldig morsomt. Sofie har turnert Norge rundt med soloshowet Ambisiøs og deprimert, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når man har Tourettes syndrom. Hun er et forbilde for kvinner som kommer etter henne, og har to ganger blitt nominert til Stå Opp-prisen.

Sofie er også en erfaren konferansier og samtaleleder. Hun har skapt konseptet Tabukveld, et panelsamtale-format hvor hun sammen med psykolog og TV-profil Benjamin Silseth inviterer spennende gjester for å prate om tabubelagte og underkommuniserte tema. Tabukveld hadde fulle hus på Kulturhuset i Oslo i flere år. Nå er konseptet tilgjengelig for studenter og jobbmarkedet – og kan også bookes her.

Sofie har vært programleder for flere podkaster, blant annet Terapi, Tabuprat, Unnskyld, Sofie kupper Norge og Sofies grønne skifte – de to sistnevnte i samarbeid med Universitetet i Oslo. Hun har også vært med i en rekke TV-programmer, slik som Latterlig politikk, 24 stjerners julekalender, Kjendis-VM, True Klein og Alle mot alle.

Sist, men ikke minst er Frøysaa en tydelig stemme i samfunnsdebatten. Helt fra hun var tenåring har hun brukt stemmen sin i det offentlige ordskiftet, særlig når det gjelder mental helse, likestilling, Pride og utdanningspolitikk.

Vis foredrag med Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa foredrag

Perspektiv fra en Evig pasient

 • I Evig Pasient byr Sofie på både humor og alvor og deler raust om hvordan hun opplever å ha en nevrobiologisk tilstand som ofte blir klisjéaktig fremstilt: Tourettes syndrom. Hun er dessuten opptatt av å snakke om diagnosen ut fra et kvinnelig perspektiv.
 • Sofie forteller om hvordan mobbing og utenforskap i oppveksten har preget henne,  og hva det har lært henne.  
 • Foredraget passer for deg som jobber med barn og unge, innen helse, for deg som er i en lignende situasjon eller er pårørende – eller for alle som er enige i at livet kan være forbanna tøft innimellom.
 • Publikum vil sitte igjen med konkrete verktøy til refleksjon og bevisstgjøring.
Sofie Frøysaa foredrag

Alt bra?

– en mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende

 • Et foredrag basert på boka Alt bra?, handler om Sofie og moren Ellen sitt møte med skolen og helsevesenet når Sofie blir psykisk syk i tenårene. Hvordan familiedynamikken endres, om forventninger, frykt, tvil og skam.
 • Et usensurert vitnesbyrd om utenforskap og ufrivillig skolefravær.
 • I foredraget vil Sofie belyse tematikken både fra et elevperspektiv og et lærerperspektiv.
 • Foredraget vil også fokusere på hvordan ta de vanskelige, men nødvendige samtalene med sine nærmeste – både når det stormer som verst, men også i ettertid.
Sofie Frøysaa foredrag

Tabukveld

 • Tabukveld er utformet som en panelsamtale, der Sofie og huspsykolog Benjamin Silseth inviterer en spennende gjest for å prate om tema vi ikke snakker nok om.
 • Eksempler på tema som tidligere har blitt tatt opp: Ensomhet, kjønnsidentitet, selvskading, fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, å bryte med et strengt, religiøst miljø, menn og overgrep og seksuell skam, for å nevne noe. Publikum får dessuten mulighet til å stille spørsmål (anonymt) fra salen.
 • Tabukveld-konseptet kan skreddersys for arbeidslivet og den enkelte arbeidsplass. Er det enkelte tema som viser seg å være tabubelagt  på arbeidsplassen, som fører til nedsatt trivsel, ubalanse og konflikt? Ta det på alvor, og la Tabukveld være en god start til bedring.
 • Sofie sitt motto for Tabukveldene, er at det ikke finnes noe som er så farlig at vi ikke kan prate om det. Målet er å gå fra Tabukveld med lavere skuldre og økt innsikt.
Sofie Frøysaa foredrag

#Metoo i skolen

 • Seksuell trakassering er ikke bare noe som potensielt kan skje i arbeidslivet (ref. #metoo), det skjer også i klasserommet, i skolegården og etter skolen. Derfor er det viktig å forebygge og bevisstgjøre fra tidlig alder.
 • Det er spesielt viktig å ta seksuell trakassering på alvor i tenårene, da dette er en sårbar og krevende tid. Da er det essensielt å vite hva seksuell trakassering er, hvordan gjenkjenne det, og hvordan angripe det og ta det på alvor.
 • Sofie er opptatt av normkritikk og å skape gode diskusjoner med elevene ved å prate om klarsoner i stedet for gråsoner, gjensidig samtykke, kjønnsidentitet, respekt, seksualitet, og å utfordre kjønnsroller. Vi opplever helt klare forventninger til kjønn allerede før vi blir født, med lyserosa og lyseblå babyshowers. Hvordan påvirker disse kjønnsforventningene oss?
 • Foredraget er ment å gi konkrete verktøy og økt kunnskap og bevisstgjøring.
Sofie Frøysaa konferansier

Konferansier

 • Sofie Frøysaa er også en erfaren og profesjonell konferansier som leder deg trygt gjennom ditt arrangement.

Referanser

Veldig fint og personlig foredrag!

Laila Austrheim

Høyskolen Kristiania

Sofie Frøysaa tilpasset foredraget til vårt behov, og var veldig lydhør til det vi ønsket. Vi anbefaler henne på det varmeste til andre som ønsker foredragsholdere til tema innen mental helse.

Hanne Mulelid

Karmøy folkebibliotek

Helt fantastisk! Perfekt til konfirmanter, samtidig som de voksne gjenkjente seg. God balanse mellom humor og alvor, fikk frem både latter og tårer. Meget samtidsriktig og aktuelt for ungdommen. Svært gode tilbakemeldinger fra både konfirmanter og foresatte. Hun talte TIL konfirmantene, på deres "språk". I tillegg var hun et nydelig menneske som vi hadde en veldig hyggelig dag sammen med.

Inger Johanne Lindholm

Human-etisk forbund, Elverum og omegn lokallag

Foredraget var utrolig spennende, veldig fin balanse mellom humor og seriøs tematikk.

Daniela Visekruna

Juvente

Basert på tilbakemeldinger fra deltakerne ble foredraget tatt godt i mot. Sofie valgte å inkludere Tina (også innsender og booker) i foredraget og fremføre dette som en samtale på scenen. Dette ble svært godt likt og skilte seg ut fra resten av foredragene i kurset. Det ble også opplevd som mer personlig og ekte samt skapte engasjement i salen.

Tina Riise Gjøen

Negotia avdeling Bergen

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt :)

Hilde Jahnsen

Fellesorganisasjonen
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa

5 ut av 5 stjerner

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom, og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt!

Hilde Jahnsen Vis alle referanser

Foredragsemner med Sofie Frøysaa