Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Gi ungdom kunnskapen og verktøyene til å møte utfordringer

Sofie Frøysaa

Sofie Frøysaa

Engasjert samfunnsdebattant, komiker, forfatter og foredragsholder kaster lys på tema andre ikke tør å snakke om.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Sofie Frøysaa er opprinnelig utdannet grunnskolelærer, men de fleste kjenner henne nok som komikeren som kan sette fyr på et hvert publikum, og som en stødig foredragsholder for flere av temaene hun brenner for.

Et foredrag med Sofie Frøysaa gir deg:

 • Konkrete verktøy til å håndtere vanskelige situasjoner, følelser og utfordringer.
 • Morsom og engasjerende balanse av alvorlige tema.
 • Ærlig innsikt i emner vi snakker for lite om.

Sofie er brennende opptatt av likestilling og inkludering, spesielt blant unge. Ungdom blir ofte overlatt til seg selv og faller mellom to stoler. Da Sofie var på foredragsturné i forbindelse med bokutgivelsen av Jenteloven, opplevde hun — uten unntak — at elevene brant inne med spørsmål de ikke hadde fått utfordret eller besvart, hverken på skolen eller hjemme.

Sofies hjertesak er å ta opp temaer andre synes det er vanskelig å prate om. I tre år har hun hatt et månedlig konsept på Kulturhuset i Oslo, kalt Tabukveld, sammen med huspsykolog Benjamin Silseth. Her har de invitert mennesker med historier som ofte ikke blir hørt, og det har blant annet handlet om ensomhet, kjønnsidentitet, selvskading, fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, å bryte med et strengt, religiøst miljø, menn og overgrep og seksuell skam, for å nevne noe.

Sofie er kjent for å blande humor med alvor, og underbygger lidenskap med faglig tyngde. Foredragene hennes gir publikum kunnskapen og verktøyene de trenger for å møte utfordrende situasjoner.

Som komiker, har Sofie turnert Norge rundt med soloshowet Ambisiøs og deprimert, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når man har Tourettes syndrom. Sofie ble nominert til Stå Opp-prisen i 2019, komikerbransjens egen hederspris.

Vis foredrag med Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa foredrag

#Metoo i skolen

 • Seksuell trakassering er ikke bare noe som potensielt kan skje i arbeidslivet (ref. #metoo), det skjer også i klasserommet, i skolegården og etter skolen. Derfor er det viktig å forebygge og bevisstgjøre fra tidlig alder.
 • Det er spesielt viktig å ta seksuell trakassering på alvor i tenårene, da dette er en sårbar og krevende tid. Da er det essensielt å vite hva seksuell trakassering er, hvordan gjenkjenne det, og hvordan angripe det og ta det på alvor.
 • Sofie er opptatt av normkritikk og å skape gode diskusjoner med elevene ved å prate om klarsoner i stedet for gråsoner, gjensidig samtykke, kjønnsidentitet, respekt, seksualitet, og å utfordre kjønnsroller. Vi opplever helt klare forventninger til kjønn allerede før vi blir født, med lyserosa og lyseblå babyshowers. Hvordan påvirker disse kjønnsforventningene oss?
 • Foredraget er ment å gi konkrete verktøy og økt kunnskap og bevisstgjøring.
Sofie Frøysaa foredrag

Tabukveld

 • Tabukveld er utformet som en panelsamtale, der Sofie og huspsykolog Benjamin Silseth inviterer en spennende gjest for å prate om tema vi ikke snakker nok om.
 • Eksempler på tema som tidligere har blitt tatt opp: Ensomhet, kjønnsidentitet, selvskading, fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, å bryte med et strengt, religiøst miljø, menn og overgrep og seksuell skam, for å nevne noe. Publikum får dessuten mulighet til å stille spørsmål (anonymt) fra salen.
 • Tabukveld-konseptet kan skreddersys for arbeidslivet og den enkelte arbeidsplass. Er det enkelte tema som viser seg å være tabubelagt  på arbeidsplassen, som fører til nedsatt trivsel, ubalanse og konflikt? Ta det på alvor, og la Tabukveld være en god start til bedring.
 • Sofie sitt motto for Tabukveldene, er at det ikke finnes noe som er så farlig at vi ikke kan prate om det. Målet er å gå fra Tabukveld med lavere skuldre og økt innsikt.
Sofie Frøysaa foredrag

Evig pasient

 • En side av Sofie Frøysaa som kanskje ikke er like kjent, er at hun har vært pasient halve livet sitt.
 • Etter fem diagnostiseringer, inkludert feildiagnostiseringer, utallige behandlere og ulike behandlingsløp, sitter hun igjen med én diagnose og verdifulle erfaringer fra «systemet», som hun ønsker å dele med andre.
 • I foredraget Evig Pasient, byr Sofie på både humor og alvor, når hun deler sin personlige historie og kommer med konkrete «do’s and dont’s» som hun håper andre kan dra nytte av.
 • Hva gjør man i møte med en psykolog som gir deg opp? Hvordan svarer man når en arbeidsgiver spør om det store hullet i CV-en, som følge av psykisk sykdom? Og hvordan forholder man seg til egen identitet, med ulike diagnostiseringer?
 • Evig Pasient er et foredrag som passer for deg som jobber innen helse- eller med barn og unge, for deg som er i en lignende situasjon- eller er pårørende, eller for alle som er enig i at livet kan være forbanna tøft innimellom.
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Sofie Frøysaa