Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-02-blue

Gi ungdom kunnskapen og verktøyene til å møte utfordringer

Sofie Frøysaa

Sofie Frøysaa

Engasjert samfunnsdebattant, komiker, forfatter og foredragsholder kaster lys på tema andre ikke tør å snakke om.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom, og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt!

Hilde Jahnsen Vis alle referanser

Et foredrag med Sofie Frøysaa gir deg:

 • Konkrete verktøy til å håndtere vanskelige situasjoner, følelser og utfordringer.
 • Morsom og engasjerende balanse av alvorlige tema.
 • Ærlig innsikt i emner vi snakker for lite om.
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Sofie

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Sofie Frøysaa er opprinnelig utdannet grunnskolelærer, men de fleste kjenner henne nok som komikeren som kan sette fyr på et hvert publikum, og som en stødig foredragsholder for flere av temaene hun brenner for.

Et foredrag med Sofie Frøysaa gir deg:

 • Konkrete verktøy til å håndtere vanskelige situasjoner, følelser og utfordringer.
 • Morsom og engasjerende balanse av alvorlige tema.
 • Ærlig innsikt i emner vi snakker for lite om.

Sofie er brennende opptatt av likestilling og inkludering, spesielt blant unge. Ungdom blir ofte overlatt til seg selv og faller mellom to stoler. Da Sofie var på foredragsturné i forbindelse med bokutgivelsen av Jenteloven, opplevde hun — uten unntak — at elevene brant inne med spørsmål de ikke hadde fått utfordret eller besvart, hverken på skolen eller hjemme.

Sofies hjertesak er å ta opp temaer andre synes det er vanskelig å prate om. I tre år har hun hatt et månedlig konsept på Kulturhuset i Oslo, kalt Tabukveld, sammen med huspsykolog Benjamin Silseth. Her har de invitert mennesker med historier som ofte ikke blir hørt, og det har blant annet handlet om ensomhet, kjønnsidentitet, selvskading, fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, å bryte med et strengt, religiøst miljø, menn og overgrep og seksuell skam, for å nevne noe.

Sofie er kjent for å blande humor med alvor, og underbygger lidenskap med faglig tyngde. Foredragene hennes gir publikum kunnskapen og verktøyene de trenger for å møte utfordrende situasjoner.

Som komiker, har Sofie turnert Norge rundt med soloshowet Ambisiøs og deprimert, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når man har Tourettes syndrom. Sofie ble nominert til Stå Opp-prisen i 2019, komikerbransjens egen hederspris.

Høsten 2021 var hun programleder for podcasten Sofie kupper Norge, der hun intervjuet forskere ved Universitetet i Oslo for å avdekke svakheter og styrker ved det norske demokratiet. Podcasten lå lenge på topplista over de mest hørte podcastene i Norge.

Vis foredrag med Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa foredrag

#Metoo i skolen

 • Seksuell trakassering er ikke bare noe som potensielt kan skje i arbeidslivet (ref. #metoo), det skjer også i klasserommet, i skolegården og etter skolen. Derfor er det viktig å forebygge og bevisstgjøre fra tidlig alder.
 • Det er spesielt viktig å ta seksuell trakassering på alvor i tenårene, da dette er en sårbar og krevende tid. Da er det essensielt å vite hva seksuell trakassering er, hvordan gjenkjenne det, og hvordan angripe det og ta det på alvor.
 • Sofie er opptatt av normkritikk og å skape gode diskusjoner med elevene ved å prate om klarsoner i stedet for gråsoner, gjensidig samtykke, kjønnsidentitet, respekt, seksualitet, og å utfordre kjønnsroller. Vi opplever helt klare forventninger til kjønn allerede før vi blir født, med lyserosa og lyseblå babyshowers. Hvordan påvirker disse kjønnsforventningene oss?
 • Foredraget er ment å gi konkrete verktøy og økt kunnskap og bevisstgjøring.
Sofie Frøysaa foredrag

Tabukveld

 • Tabukveld er utformet som en panelsamtale, der Sofie og huspsykolog Benjamin Silseth inviterer en spennende gjest for å prate om tema vi ikke snakker nok om.
 • Eksempler på tema som tidligere har blitt tatt opp: Ensomhet, kjønnsidentitet, selvskading, fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, å bryte med et strengt, religiøst miljø, menn og overgrep og seksuell skam, for å nevne noe. Publikum får dessuten mulighet til å stille spørsmål (anonymt) fra salen.
 • Tabukveld-konseptet kan skreddersys for arbeidslivet og den enkelte arbeidsplass. Er det enkelte tema som viser seg å være tabubelagt  på arbeidsplassen, som fører til nedsatt trivsel, ubalanse og konflikt? Ta det på alvor, og la Tabukveld være en god start til bedring.
 • Sofie sitt motto for Tabukveldene, er at det ikke finnes noe som er så farlig at vi ikke kan prate om det. Målet er å gå fra Tabukveld med lavere skuldre og økt innsikt.
Sofie Frøysaa foredrag

Evig pasient

 • En side av Sofie Frøysaa som kanskje ikke er like kjent, er at hun har vært pasient halve livet sitt.
 • Etter fem diagnostiseringer, inkludert feildiagnostiseringer, utallige behandlere og ulike behandlingsløp, sitter hun igjen med én diagnose og verdifulle erfaringer fra «systemet», som hun ønsker å dele med andre.
 • I foredraget Evig Pasient, byr Sofie på både humor og alvor, når hun deler sin personlige historie og kommer med konkrete «do’s and dont’s» som hun håper andre kan dra nytte av.
 • Hva gjør man i møte med en psykolog som gir deg opp? Hvordan svarer man når en arbeidsgiver spør om det store hullet i CV-en, som følge av psykisk sykdom? Og hvordan forholder man seg til egen identitet, med ulike diagnostiseringer?
 • Evig Pasient er et foredrag som passer for deg som jobber innen helse- eller med barn og unge, for deg som er i en lignende situasjon- eller er pårørende, eller for alle som er enig i at livet kan være forbanna tøft innimellom.
Sofie Frøysaa konferansier

Konferansier

 • Sofie Frøysaa er også en erfaren og profesjonell konferansier som leder deg trygt gjennom ditt arrangement.

Referanser

Veldig fint og personlig foredrag!

Laila Austrheim

Høyskolen Kristiania

Sofie Frøysaa tilpasset foredraget til vårt behov, og var veldig lydhør til det vi ønsket. Vi anbefaler henne på det varmeste til andre som ønsker foredragsholdere til tema innen mental helse.

Hanne Mulelid

Karmøy folkebibliotek

Helt fantastisk! Perfekt til konfirmanter, samtidig som de voksne gjenkjente seg. God balanse mellom humor og alvor, fikk frem både latter og tårer. Meget samtidsriktig og aktuelt for ungdommen. Svært gode tilbakemeldinger fra både konfirmanter og foresatte. Hun talte TIL konfirmantene, på deres "språk". I tillegg var hun et nydelig menneske som vi hadde en veldig hyggelig dag sammen med.

Inger Johanne Lindholm

Human-etisk forbund, Elverum og omegn lokallag

Foredraget var utrolig spennende, veldig fin balanse mellom humor og seriøs tematikk.

Daniela Visekruna

Juvente

Basert på tilbakemeldinger fra deltakerne ble foredraget tatt godt i mot. Sofie valgte å inkludere Tina (også innsender og booker) i foredraget og fremføre dette som en samtale på scenen. Dette ble svært godt likt og skilte seg ut fra resten av foredragene i kurset. Det ble også opplevd som mer personlig og ekte samt skapte engasjement i salen.

Tina Riise Gjøen

Negotia avdeling Bergen

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt :)

Hilde Jahnsen

Fellesorganisasjonen
Uforpliktende forespørsel på Sofie Frøysaa

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa

5 ut av 5 stjerner

Sofies underholdning var både veldig morsom og traff publikumet utrolig godt. Sofie er sjarmerende, skarp og morsom, og formidler på en utrolig god måte! Vi kan anbefale henne på det varmeste både internt i organisasjonen og eksternt!

Hilde Jahnsen Vis alle referanser

Foredragsemner med Sofie Frøysaa