Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-05

Avslører hvordan vi med enkle grep kan få hjernen vår til å fungere bedre

Tomas Myklebust

Tomas Myklebust

Hjernespesialist som snakker spennende og forståelig om hvordan du kan få et bedre liv ved å ta vare på hjernen.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

«Tomas leverte et topp foredrag. Han var trygg på faget, seg selv og menneskene han møtte. Han var levende og ekte og full av energi. Gode poenger, lettfattelig spekket med humor. Terningkast 6.»

May Ruud Tennebø, Innkjøper - MHWirth Filosofi og litteraturgruppe Vis alle referanser

Et foredrag med Tomas Myklebust gir deg:

 • Enkelt og konkret budskap om hvordan du kan få et bedre liv ved å ta vare på hjernen.
 • Foredragsholder med bred faglig kompetanse, spesialist på sitt område.
 • Fagstoff gjort spennende og lett tilnærmelig.
Uforpliktende forespørsel på Tomas Myklebust

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Tomas

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Tomas Myklebust er hjernespesialist. I foredrag sine snakker han om de mange spennende sidene ved hjernen, og hvilke endringer vi kan gjøre i livene våre for at den skal kunne fungere best mulig.

Et foredrag med Tomas Myklebust gir deg:

 • Enkelt og konkret budskap om hvordan du kan få et bedre liv ved å ta vare på hjernen.
 • Foredragsholder med bred faglig kompetanse, spesialist på sitt område.
 • Fagstoff gjort spennende og lett tilnærmelig.

Tomas Myklebust avslører hvordan vi med enkle grep kan få hjernen vår til å fungere bedre, hva elementer som søvn og fysisk trening, trening, kosthold og vaner har å si for hjernen, samt hvordan vi kan få det bedre, og prestere bedre, både mentalt og fysisk.

Han er utdannet klinisk psykolog med spesialisering i klinisk nevropsykologi og pedagogikk, og har lang erfaring som nevropsykolog og mental trener innen næringsliv og toppidrett. Tomas bruker eksempler både fra idretten, næringslivet og arbeidet sitt ved Ullevål sykehus i foredragene.

I foredragene formidler han kunnskap om hjerneforskning på en forståelig og engasjerende måte. Han leverer levende skildringer krydret med nevrovitenskapelig historie, idrettshistorie og fascinerende kasusbeskrivelser, sammen med kjente og ukjente hjernemyter og hva vitenskapen faktisk sier om dem.

Hvordan kan vi selv være med på å påvirke den? Hva sier vitenskapen? Tomas Myklebust gir deg enkle og konkrete svar på hvordan du kan få et bedre liv ved å ta vare på hjernen.

Tomas jobber til daglig ved klinikk for nevrofag ved Ullevål universitetssykehus. Han har også flere års arbeidserfaring med mental trening og prestasjonsutvikling innenfor toppidrett og næringsliv.

Tomas Myklebust kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Tomas Myklebust holder foredrag på norsk eller engelsk.

Vis foredrag med Tomas Myklebust
Tomas Myklebust foredrag

Tenk stort, start smått

 • For å gjøre verden forståelig og håndterbar forsøker hjernen hele tiden å etablere mønster og rutiner. Dette bidrar til at endringer ofte er krevende. For at vi skal utvikle oss som individer eller som organisasjon må vi av og til bryte tankemønster og lære oss å tenke på nye måter.
 • Utfordringer og motgang kan i mange tilfeller føre til positiv endring. Lær hvordan slike opplevelser kan bidra til å sette ny kurs og stimulere til vekst og fremgang gjennom å ta bevisste valg. Dette kalles posttraumatisk vekst.
Tomas Myklebust foredrag

Den motiverte hjerne

 • Hjernen elsker rutine, men den endres også kontinuerlig som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på.
 • Uten målsetninger, retning eller motivasjon blir hjernen et passivt resultat av omgivelsene våre.
 • Ved å bli mer bevisst på egne målsetninger og hvordan vi når dem, selv om vi møter motgang, vil vi både utvikle vår egen hjerne og påvirke omgivelsene våre i en positiv retning.
 • Lær mer om hvordan vi kan sette oss gode mål og etablere den nødvendige motivasjonen for å nå dem!
Tomas Myklebust foredrag

Hjernehvile

 • På samme måte som musklene trenger hvile for å bli sterkere, trenger hjernen hvile for å bli smartere. Likevel går vi stort sett gjennom dagen uten å gi hjernen en eneste pause.
 • Gjennom dette foredraget får du lære hvordan du kan øke din kreativitet, bedre problemløsningsevnen, redusere stress og forbedre nattesøvnen gjennom teknikker for effektiv hjernehvile.
Tomas Myklebust foredrag

Sov deg smart

 • Dersom du kunne gjøre en eneste ting for å øke hjernekapasiteten din, bygge muskulatur, forbrenne fett, se bedre ut og leve lenger – ville du gjort det?
 • Alt du trenger er litt søvntrening. Søvnkvalitet er en av de viktigste faktorene for å skape gode prestasjoner, både mentalt og fysisk. Nøkkelen til bedre søvn er ikke å nødvendigvis å sove mer, men å sove bedre.
 • I dette foredraget får du lære om søvn og hvordan du kan bli god til å sove. Du får lære hvorfor vi sover, hvordan søvnen påvirker oss, og ikke minst, hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten din gjennom å bli mer bevisst på hvordan du kan påvirke, justere og tilpasse søvnen for å få det bedre og få til mer.
Tomas Myklebust foredrag

Vi er arkitekten bak vår egen hjerne

 • I hundrevis av år har vi vært relativt uvitende om våre muligheter til å påvirke vår egen hjerne. Vi hadde ingen anelse om at hjernene våre er i konstant endring som en respons på våre egne handlinger og holdninger, og at endringene skjer lynraskt hver eneste dag. Vi har lenge trodd at hjernen vår er konstant og begrenset av genetiske faktorer. Nå vet vi hvor langt dette er fra sannheten!
 • Den menneskelige hjerne er i konstant forandring, hver dag, så lenge vi lever. Den endrer sin struktur, sitt nettverk, sin kjemiske sammensetning og antallet hjerneceller som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på. Dette kalles nevroplastisitet. Vi har evnen til å holde hjernen vår effektiv og i stand til å lære nye ting hele livet, dersom vi beskytter den mot skadelige vaner og stimulerer den på riktig måte.
 • Med utgangspunkt i sin unike erfaring og moderne hjerneforskning gir Tomas Myklebust deg og dine medarbeidere kunnskapen, verktøyene og motivasjonen til å øke din egen kapasitet, motivasjon og glede i hverdagen.
Tomas Myklebust foredrag

Vår sosiale hjerne

 • Vi mennesker er sosiale vesener. Nesten halvparten av hjernen vår, frontallappene, har utviklet seg som en konsekvens av vårt komplekse sosiale univers. Det å være menneske og å forholde seg til forskjellige individer, på forskjellige arenaer, i forskjellige settinger, i forskjellige kulturer, på bakgrunn av egen og andres variasjon i humør og dagsform er eksepsjonelt krevende. Derfor har hjernen laget seg noen snarveier. De gjør oss i stand til å vurdere sosiale situasjoner og andre mennesker ekstremt effektivt, men stort sett feilaktig.
 • Ved hjelp av sosialpsykologiske eksperimenter og eksempler illustreres hvordan vår sosiale hjerne fungerer, på godt og vondt.
Tomas Myklebust foredrag

Mental hjernetrim

 • Hjernen er som en muskel – den er enormt trenbar. De fleste av oss har et forhold til fysisk trening, men de færreste kjenner elementene i mental trening.
 • Gjennom å bruke prinsipper fra toppidrett og prestasjonsmiljøer, kombinert med kunnskap om hjernen vår, får du oppskriften på hvordan du kan trene din egen hjerne til å klare ting du aldri trodde var mulig.
 • Se hvordan mental trening kan endre genene dine, og videreføre dine evner til neste generasjon. I dette foredraget går vi hele veien fra mentaltrening via nevroplastisitet til epigenetikk, og du får bli med!
Tomas Myklebust kurs

Kurs

 • Tomas Myklebust kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Referanser

«Tomas leverte et topp foredrag. Han var trygg på faget, seg selv og menneskene han møtte. Han var levende og ekte og full av energi. Gode poenger, lettfattelig spekket med humor. Terningkast 6.»

May Ruud Tennebø, Innkjøper

MHWirth Filosofi og litteraturgruppe

"Tomas leverte både faglig og personlig. Meget dyktig foredragsholder. En engasjerende og spennende person som jeg varmt kan anbefale."

Avdelingsdirektør Jonny Johansen

Oslo Pensjonsforsikring AS

"Supert foredrag fra en engasjert mann. Anbefales!"

Dr Bente Talseth-Palmer

Helse Møre og Romsdal HF

"Veldig bra foredraget. Vi sendte et evalueringsskjema til deltagerne, og de var unisont veldig fornøye, nesten bare score på 9 og 10. Denne kommentarene er dekkende for mange av kommentarene "Veldig spennende tema, engasjert og kunnskapsrik foredragsholder. Ikke et kjedelig øyeblikk" Vi spurte også om Hva ville gjort foredraget enda bedre? Her var det mange som svaret Ingen ting! men to-tre hadde kommentarer av typen "Kanskje delt inn den ene figuren i de delene av hjernen han nevnte.""

Kristin Hoffart, Prosessutvikler

Storebrand

"Thomas er en dyktig fagperson og en engasjerende foredragsholder. Tiden fløy!"

Signe Norbotten, Lokallagsleder

Utdanningsforbundet Haugesund

"Interessant og morsomt foredrag. Fikk de som hørte på til å le. Skulle gjerne ønske han tok imot spørsmål på slutten."

Elisabeth Christensen, Fagansvarlig

Bjørnegildet, Realistforeningen

Det var veldig god tilbakemelding på Tomas sitt foredrag i går. Han traff publikumet med en relevant vinkling av sitt hovedtema.

Morten Skjelbred

Nord Universitet

Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på foredraget! Siden vi var en liten gruppe ble det en del diskusjoner og tilbakemeldinger underveis som gjorde at det ikke bare ble en enveis kommunikasjon og det ble godt tilpasset vår gruppe. Har kun fått en tilbakemelding fra en som hadde ønsket seg mer eksempler fra foreleserens arbeid.

Sissel Eikvar, Overingeniør

UiO

Interessant foredrag, og Tomas har en veldig god formidlingevne. Fikk masse gode tilbakemeldinger fra kollegaer.

Rikke Holler

Discovery Networks

Vi er veldig godt fornøyd med foredraget om søvn. Tomas er dyktig og har en god formidlingsevne. Løs og ledig og det er veldig positivt at han ikke bruker en presentasjon. Normalt kommer det ikke så mange spørsmål fra ansatte, men denne gangen måtte vi kutte før han fikk svart på alle og det er veldig positivt at han klarte å skape engasjement:)

Christine Langbråthen

Computas AS

Tomas ga oss et veldig flott foredrag, og alle gjestene kom med gode tilbakemeldinger i etterkant. Tomas var morsom, kunnskapsrik og avslappet på scenen, og han hadde forberedt seg godt. Foredraget var tilpasset publikummet og tematikken for dagen på en utmerket måte!

Nina Helen Johansen

Montessori Norge
Uforpliktende forespørsel på Tomas Myklebust

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Tomas Myklebust
Tomas Myklebust

4.75 ut av 5 stjerner

«Tomas leverte et topp foredrag. Han var trygg på faget, seg selv og menneskene han møtte. Han var levende og ekte og full av energi. Gode poenger, lettfattelig spekket med humor. Terningkast 6.»

May Ruud Tennebø, Innkjøper - MHWirth Filosofi og litteraturgruppe Vis alle referanser

Foredragsemner med Tomas Myklebust