Lasting innhold ...

Toril Wik

Toril Wik

Profilert advokat med ekspertråd om det meste fra varsling til konflikthåndtering!

Toril Wik er en målrettet, erfaren og dyktig foredragsholder. Hun er en profilert advokat og mediator, med spesialisering innen arbeidsrett.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Toril Wik er en profilert advokat innen arbeidsrett og varsling, og driver sitt eget firma – Dialog Advokater AS. I den kjente “Monica-saken” (2014-2015), var hun advokat for Robin Schaefer og to av de øvrige varslerne ved Politidistrikt Vest, i det som har blitt kalt “Monica-saken del II”.

Toril er også spesialist i granskninger. I 2016 gjennomførte hun en omfattende gransking ved Den Nasjonale Scene i Bergen og bidro gjennom sitt arbeid til at en årelang intern strid fant sin løsning.

Hun har forelest i kreativ forhandlingsteknikk, samt avdekking og håndtering av hersketeknikker for statlige og private institusjoner, og har vært fast foreleser ved BI innen forretningsjus i 10 år. I tillegg til advokatpraksis, rettsmekling og rådgivningstjeneste, holder Toril kurs og foredrag både for privat og offentlig virksomhet.

Toril er hovedforfatter av boken, “Varsling. Fra problem til verdi”. Her ledes leseren på en kortfattet, enkel og lærerik måte gjennom varslingslabyrinten. Nå er neste varlingsbok i startgropen, denne vil være spisset mot ledelse og varsling.

Toril har tilleggsutdanningen innen psykologi, organisasjonspsykologi og en Master of Management fra BI. Hun har et klart fokus på tverrfaglige tilnærminger til løsning av konflikter i arbeidslivet.

Toril skreddersyr gjerne foredrag slik at de har den vinklingen du ønsker.

Toril holder foredrag på norsk.

  Toril Wik foredrag

  En lederutfordring: «Ta varsleren – eller varselet»?

  I dette foredraget tar Toril Wik for seg suksesskriterier og fallgruver i forbindelse med håndtering av varsling av kritikkverdige forhold.

  Hva skal til for å lykkes og hvorfor havner saker i media? Wik har skrevet om temaet og holder nå på med bok nummer to. Hun har arbeidet med varsling siden 2004 og var blant annet Robin Schaefer sin advokat i den kjente Monika saken ved Politidistrikt Vest.

  I foredraget vil du lære å:

  • Forstå situasjonen
  • Se konsekvenser og potensiale
  • Foreta ditt valg
  • Du høster som du sår

   

  Toril Wik foredrag

  Forhandling og påvirkningsprinsipper: muligheter og fallgruver

  De som har relevant kunnskap og kompetanse om påvirkningsprinsipper kan i stor grad opptre offensivt, oppleves konstruktive samtidig som de bevisst og målrettet påvirker og styrer forhandlingsprosessen.

  En motpart som ikke innehar denne kompetansen kan bli en defensiv deltaker med liten prosess- og beslutningsinnflytelse.

  Foredraget tar utgangspunkt i de seks påvirkningsprinsippene professor Robert Cialdini beskriver i sin bok” Påvirkning, teori og praksis” (2011). Prinsippene er basert på 60 års forskning innen påvirkning som Cialdini sammenfatter i denne berømte boken. Etisk bruk av disse påvirkningsprinsippene kan være helt avgjørende for å lykkes med forhandlinger.

  Foredraget er krydret med eksempler, utfordrer kursdeltakerne og gir dem et kraftfullt forhandlingsverktøy.

   

  Toril Wik foredrag

  Hersketeknikker

  Dette foredraget omhandler hersketeknikker og dens omfattelse i alle samfunnslag.

  Bruk av hersketeknikker er like gammelt som menneskeheten. Selv om hersketeknikker har fått et negativt stempel og «de fleste» tar avstand fra den, er de i aktiv bruk i alle samfunnslag.

  I forhandlingssituasjoner kan bruk av hersketeknikker i prinsippet avgjøre utfallet, og en risikerer å inngå avtaler man ikke ønsker. Dette kan være avtaler som i verste fall kan er direkte skadelig for deg eller den du representerer.

  Hvordan arter hersketeknikker seg, og hvor skadelig kan de være? Hvordan kan de avdekkes og ikke minst – nøytraliseres? Alt dette vil du få lære om i dette foredraget.

   

  Toril Wik foredrag

  Varsling: En forbannelse eller velsignelse?

  Toril Wik har gjennom sin advokatpraksis spesialisert seg i arbeidsrett, og særlig i håndtering av varslingssaker. Hun har blant annet vært Robin Schaefer sin advokat i den kjente «Monika-saken» i Vest politidistrikt. I dette foredraget får du:

  • Kunnskap om hva som kjennetegner en eskalert konflikt
  • Nyttig lærdom om hvordan slike eskalerte konflikter kan forebygges
  • Hvilke psykologiske mekanismer som styrer en varslingsprosess og hvorfor
Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Toril Wik