Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere

Artikkel

Er du en maur?

Tilbake til blogg

10. October 2023

visninger902 visninger

Mange av oss kjenner diktet til Inger Hagerup, Mauren.
Liten?
Jeg?
Langt ifra.
Jeg er akkurat stor nok.
Fyller meg selv helt
på langs og på tvers
fra øverst til nederst.
Er du større enn deg selv, kanskje?

Kloke ord, som ikke alltid er så lett å tro på. Når batteriet er på minimum og tvilen kommer, når alle de kritiske tankene om meg selv dukker opp, når de mørke skyene siger inn. Da er det ikke så lett å tenne et lys. Eller å kjenne at jeg har lys(t). Når jeg lengter etter å bli virkelig sett og hørt. Når jeg savner mening og leter etter en klar retning. Når jeg ønsker meg letthet, å kjenne ordentlig på at JA, jeg hører til! JA, jeg gjør en forskjell! Når savnet etter bekreftelse er der, da er det ikke lett å være en maur. Selv om jeg vet at jeg er nok, innerst inne et sted.

Å få kontakt med og sette ord på følelser og behov, kan hjelpe oss når vi står fast.

Det er fascinerende at vi mennesker har kapasitet til både å være i en situasjon og observere oss selv i situasjonen samtidig. Legg merke til hva som skjer i kroppen, og hvilke følelser som rører seg i deg. Sett ord på hva du trenger og lengter etter. Er det trygghet? Tid til å forberede deg? Hjelp og støtte? Å porsjonere kreftene? Å bestemme selv? Ta deg tid her. Hvis du klarer det, omfavn og ønske velkommen det som er, akkurat nå. Ta imot hele deg. Alt som skjer i deg er en del av deg, og det skjer av gode grunner. Du er akkurat sånn du skal være.

Etter hvert, forsøk å se for deg det du ønsker, så konkret som mulig. Hvordan ser suksess ut? Hjernen vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet, og den liker best å gjøre det den har gjort før. Når du ser for deg ønsket scenario med en god følelse, styrkes sjansen for at det blir slik når du skal gjøre det i virkeligheten. Det er som en arbeidstegning for underbevisstheten å jobbe etter. Skal du bygge en båt, er det fint med en tydelig arbeidstegning, og det hjelper også å ha sett båten for deg inne i hodet først, ikke sant?

I min forståelse er alt vi gjør, styrt av dypere behov.

Det er de gode grunnene til at vi gjør ting som kan virke ulogiske. Kontakten med følelsene og behovene mine gir meg kraft og klarhet. Jeg kan dermed ta et bevisst og mer rasjonelt valg. Den risikoen jeg opplever når jeg
er stresset, er ofte «spøkelser i hodet». Hvor mange ganger har ikke du opplevd at det du bekymret deg for ikke ble noe av? At når du først hev deg utpå, så gikk det mye bedre enn du trodde?

Det ligger mye kraft i å bestemme seg. Når du tar en beslutning og sier JA, så får du kraft til å håndtere akkurat det du sier ja til. Har du opplevd det? En ytterst interessant og nyttig mekanisme.

Selvtillitmuskelen kan trenes. Vi kan bygge erfaring i å våge og å lykkes! Det handler om å ha tro på at du kan klare det, og trygghet til å våge. I møte med noe nytt er det ofte to krefter som trekker i oss. Lysten til å lykkes på den ene siden, og frykten for å mislykkes på den andre. Så spørs det hvilken som vinner. Det handler ofte om «å være trygg nok til å være utrygg», å velge å stole på at du har det som skal til.

At du er en maur, du også.

Les mer om Trond Ullenes og book han her  https://www.athenas.no/flx/foredragsholdere/trond-ullenes/

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.