Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Foredraget burde vært en del av skolepensum - både nyttig og hysterisk morsomt

André Ulveseter

André Ulveseter

Energisk og observant komiker og forfatter, som leverer morsomme standupshow og humorforedrag om optimisme og særskriving.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

«Andre Ulveseter var ute på ungdomsskoler og i biblioteket for et voksent publikum. Han hadde like godt grep på begge aldersgrupper og var til stor underholdning og ikke minst godt faglig innhold. Latteren satt løst og lærerne tror fullt og fast på at det blir null særskrivingsfeil i fremtiden. Terningkast 6.»

Linda Selma Brandal, Bibliotekar - Ringsaker bibliotek Vis alle referanser

Et foredrag med André Ulveseter gir deg:

 • En nyttig og hysterisk morsom opplevelse.
 • Energisk komiker med gullkorn på rad.
 • Kunnskap som sitter.
Uforpliktende forespørsel på André Ulveseter

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om André

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

André Ulveseter er en energisk foredragsholder. Han byr på et humoristisk og lærerikt foredrag om særskrivingsfeil.

Et foredrag med André Ulveseter gir deg:

 • En nyttig og hysterisk morsom opplevelse.
 • Energisk komiker med gullkorn på rad.
 • Kunnskap som sitter.

André Ulveseter er født og oppvokst i Bergen, men bosatt i Ålesund hvor han bl.a. er pådriver for Stand-up Ålesund. Han begynte med stand-up allerede i 1997. Siden den gang har han reist land og strand rundt for å underholde alene og sammen med kjente, og ikke fullt så kjente komikere.

Han har blant annet gjort supportjobber for Anne-Kat, Åsleik Engmark m.fl., og satte sommeren 2012 opp showet «Baderingenes Herrer» sammen med Roar Brekke. Han har også vært å se på scenen under Standup-festivalen i Oslo 2000, 2001, 2009, 2010 og 2011.

André er en energisk og smart komiker, og med ham på scenen er du ikke langt unna gullkornene som til tider bare renner ut av denne observante komikeren.

Han lanserte i april 2013 Facebook-siden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil» – og ga senere det året ut boken «Ett ord», som følge av suksessen Facebook-siden fikk. Dette har senere blitt til et standup-show og foredrag med samme navn.

Negativ optimist var André Ulveseters andre soloshow som standupkomiker. Det første, «Plenum», ble beskrevet med kommentarer som: «Vi bare ler, før vi ler enda mer!», og høstet fine anmeldelser og høye terningkast over hele landet.

Nå er han høyaktuell med sitt tredje helaftens standupshow «Melankomiker». Den energiske komikeren, opprinnelig fra Bergen, mistet all glede og livskvalitet da kjæresten gjennom 10 år brått ble drept i trafikken sommeren 2022. Men med et skråblikk på det aller meste, finner man også humor i det mørkeste av det mørke. Å være komiker i sorg, gråtende klovn, en mann som ber om hjelp, og i tillegg pushe 50, har vært en berg-og-dalbane av følelser, men nå er han klar til å entre scenen igjen, med nye erfaringer og historier å dele. Vi lover både latter og tårer i salen.

I tillegg til sin komikerkarriere har André også vært kommunikasjonsrådgiver i Kystverket siden januar 2011, og kan snakke både bredt og dypt om god kommunikasjon, på en engasjerende og humoristisk måte som får med seg publikum.

 

André leverer stand-up på både norsk og engelsk, og stiller også gjerne som konferansier.

Vis foredrag med André Ulveseter
André Ulveseter standup

Melankomiker

André Ulveseter entrer scenen med sitt tredje helaftens standupshow «Melankomiker». Den energiske komikeren mistet all glede og livskvalitet da kjæresten gjennom 10 år brått ble drept i trafikken sommeren 2022.

Men med et skråblikk på det aller meste, finner man også humor i det mørkeste av det mørke.

Å være komiker i sorg, gråtende klovn, en mann som ber om hjelp, og i tillegg pushe 50, har vært en berg-og-dalbane av følelser, men nå er han klar til å entre scenen igjen, med nye erfaringer og historier å dele.

Melankomiker er et ærlig, selvironisk og humoristisk show med et alvorlig bakteppe, levert av en av Norges skarpeste komikere.

Hvordan reagerer en som aldri tidligere har mistet annet enn en katt og en undulat i hele sitt liv, på det å miste sin aller viktigste støttespiller, kjæreste og venn? Og hvorfor i all verden eksisterer egentlig sukat?

 

“André leser sitt publikum på standupshow på en fortreffelig måte!” – Kultur, Lørenskog Kommune

I sine tidligere show har André snakket om frykten for å ikke leve, og hvorfor krenking er blitt folkesykdom nummer én. I tillegg til sine to standupshow har han også siden 2013 turnert land og strand med sitt morsomme, engasjerende og lærerike foredrag «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil». Det populære foredraget er fremført omlag 700 ganger, fordi folket åpenbart ønsker å lære mer om hvorfor det er forskjell på å fiske kake og fiskekake.

Nå kan du få med deg årets mest meningsfulle humorshow, krydret med både latter og tårer.

André Ulveseter foredrag

Ett ord

 • Dette foredraget er humoristisk og handler om særskriving – en «epidemi» i det norske språket.
 • Facebook-siden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil», fikk i løpet av fem dager 100 000 følgere. Den ble fort en snakkis både i media og på sosiale medier. Et halvt år etter lanseringen av Facebook-siden var det også kommet en bok av prosjektet.
 • Norsklærere rundt om i landet bruker bildene i klasserommene sine. Til og med Språkrådet har hyllet Ulveseters bilder og hans humoristiske vinkling for å drive språkrøkt.
 • I foredraget presenterer André en del av sine bilder og litt om bakgrunnen for kampanjen, og hvorfor det er viktig å skrive korrekt. Han har siden 2011 jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Kystverket og tar også for seg noen kommunikasjonsutfordringer.
 • Har du planer om seminar, temadag, kick-off eller lignende? Sprit opp dagen litt ekstra med et innslag alle kan relatere til.
 • Foredraget varer ca. en halvtime og er ypperlig som en start, et lite avbrekk eller som avslutning på en fagdag.

Er du helt skker?

André Ulveseter standup

Negativ optimist

Et standupshow av og med André Ulveseter

“Kan like gjerne være optimist. Det går jo til helvete uansett.”

 • Negativ optimist er en fin betegnelse på André Ulveseter, som misliker mye, men ofte på en relativt optimistisk måte. Han tenker f.eks. at en fjelltur kommer til å bli helt forferdelig, men på den positive siden så kommer den neppe til å ta livet av ham.
 • I dette showet får mange gjennomgå. Blant annet syklister, politikere, allergikere – men kanskje mest av alt; ham selv. 
 • Negativ optimist er et standupshow med høyt tempo, av en rutinert komiker som har over 20 år bak seg på scenen. Én mann, én mikrofon – slik det skal være.

André Ulveseter - Irriterende fyr

Andrè Ulveseter - Handlevogn

Andrè Ulveseter - Handlevogn

Vis foredrag med André Ulveseter

Referanser

«Andre Ulveseter var ute på ungdomsskoler og i biblioteket for et voksent publikum. Han hadde like godt grep på begge aldersgrupper og var til stor underholdning og ikke minst godt faglig innhold. Latteren satt løst og lærerne tror fullt og fast på at det blir null særskrivingsfeil i fremtiden. Terningkast 6.»

Linda Selma Brandal, Bibliotekar

Ringsaker bibliotek

"Alle var særs nøgde. Passar godt til møte i Utdanningsforbundet eller andre liknane arenaer!"

Renate Nitter, Lokallagsleiar

Utdanningsforbundet Fjaler

"Et sammendrag av tilbakemeldinger fra publikum: 1. Svært vellykket på alle vis, faglig godt og nyttig innhold, strålende kontakt med elevene, og morsom læring. 2. Terningkast seks. Fantastisk evne til å formidle, sette fokus på viktig tema. Humor som elevane forstod. 3. Både elevar og lærarar lo i 43 minutt! Kjempekjekt og lærerikt. 4. Dette er den beste DKS forestillingen jeg har sett. Først og fremst fordi det traff elevene så godt, de forstod budskapet og kan dra umiddelbar nytte av dette i eget arbeid. At budskapet ble pakket inn i mye god humor var også et pluss.

Skoler i Hordaland

DKS Hordaland

"Veldig bra! Morsomt, tankevekkande og underhaldande."

Marit Tone Aasen, Rektor

Langevåg skule

"Veldig bra foredrag! Morsomt, men nyttig. Fin formidlingsevne. Anbefales!"

Kristin Høibakk, Lokallagsleder

Utdanningsforbundet Nedre Eiker

"Vi hadde et møte og diskuterte noen lokale vrier og det ble veldig bra."

Runar Horn, Leder Nordea

Nordea

Fantastisk engasjerende og energisk foredrag. Løsnet godt opp etter at vi hadde flere interne fagforedrag i forkant av at André Ulveseter kom på scenen. Temaet i foredraget var relevant for mange og dermed satt latteren løst i salen når han viste frem eksempler.

Stian Sørensen, HR-Sjef

DIPS AS

Veldig bra foredrag som appellerer bredt!

Siv Marie Lien, Sr Kundeansvarlig

DIPS as

Andre Ulveseter klarte seg meget godt som konferansier på KS dagene 21 i Bergen. Det var bare positive tilbakemeldinger og gode ord om hans opptreden og jobben han gjorde. Som ansvarlig for å bestille han, så er jeg enig. Han gjorde en meget god jobb, han var godt forberedt og gjennomførte oppdraget med høy kvalitet. Han samarbeidet godt med oss i Bergen Kundeservice Forum, og dagene forløp knirkefritt.

Bjørn Bohne

Bergen Kundeservice forum

André leser sitt publikum på Stand-up show på en fortreffelig måte! Hos oss var han en del av et større program - og dette fungerte ypperlig! Hans temaer og form treffer alle! En behagelig fyr å ha med å gjøre i alle deler av prosessen.

Mildrid Solholm

Kultur, Lørenskog kommune

Underhaldande og engasjerande. Eit triveleg føredrag.

Arne Austarheim

Utdanningsforbundet

Veldig bra foredrag. Vi var 90 gjester og tror alle fikk seg en ordentlig god latter:)

Wenche Sletnes Zouari

Grilstad FUS barnehage

Sporty å stille opp for oss på kontoret. Vi ble alle veldig positivt overrasket. Han tok flere saker på strak arm og var godt forberedt og klar. Imponerende å komme helt fra Ålesund bare for et foredrag for oss.

Ann Mari Østtorp

KiiltoClean AS

Foredraget var meget bra og innfridde alle forventninger. Det var mye skryt i etterkant av foredraget. Med en gjeng lærere som publikum slo det ekstra godt an.

Anita Helgesen

Utdanningsforbundet Fauske

Standup kan i utgangspunktet humorbedekke mange av livets sider, og det skal etter manges mening more. Så har man innimellom lagt lista både litt høgere og på helt andre stativ, det man også ser på livets mørke sider. Der er vi over i alvorsgropa, der man nærmer seg det som for mange er tabubelagt, det kan dreie seg både om touchy saker, sjukdom, lyter, kleine situasjoner. Og død. Store sprang, stor fallhøyde, og her går det på hva tilhørerne/mottakerne kan fordøye, og også hva komikeren/kåsøren/formidleren kan og tør gripe i av egen og andres liv og levnet. André Ulveseter tar det langt ut, og han tar det også helt inn. Helt til sitt innerste, næreste og lar oss publikum i sitt standupshow «Melankomiker» touche sine helt innerste nervebaner, tanker og følelser. Jo, vi satt der litt spente på hvordan nå dette kunne gå. Men fra første øyeblikk tok André publikum i sitt faste grep og loset oss gjennom både det fryktelige og det forløsende, lattervekkende. Så dermed var denne anmelder i likhet med de 500 andre berørte «skjebnepassasjerer» bergtatt på en spesiell måte denne kvelden i Parken kulturhus. Vi – i likhet med ham – felte kanskje våre medfølende lettelsens tårer ved teppefall, både fordi dette hadde vært så forløsende bra og ikke minst fordi vi hadde vært vitne til en standupseanse så medrivende, omfavnende og vidtspennende som vi bare kunne ønsket oss. Om livet. Om døden. Ulveseter hadde en god, trygg og stilsikker innramming på showet ved både å starte og avslutte med vitser, gags og humoristisk-filosofiske betraktninger rundt mye annet enn «det alvorlige», og vi fikk raus covid-hjemmeskole-zoom-karantene-humor, så vel som gjenkjennbar butikk-komikk og noen milde sveiper innom hans gode, gamle spesialfelt «ordskrivingsfeil». Det skapte den nødvendige frisone av god, poengtert standuphumor. Knallbra! Denne gang har han begått en fyndig ordsammenslåing, og «melankomikeren» slår seg løs i dette nyskapte univers. I full bredde og med hele følelsesregisteret, med presise hint og med beskrivelser gjennom det tragiske, det at hans kjære Kathrine «Katt» Krogen på brutalt vis omkom i en trafikkulykke som for svært mange er meislet fast i bevisstheten i og omkring Ålesund. André dveler ikke mye ved det åpenbart tragiske og med den svært tunge tiden i etterkant, men likevel gir hans realistiske og som sagt nære forestillinger om det passerte en meningsbærende tyngde i forestillingen jeg aldri har opplevd maken til. Melankomikerens suverene evne til å betrakte både seg selv, menneskene rundt ham og verden rundt – inklusive kommunens skjematilbud for rask psykisk helse – er formidabel, sett på bakgrunn av det som skjedde for litt over ett år siden, etter en komiaften. Nå forstår vi hvilket enormt redigeringsarbeide som må ha ligget i forkant for showet, hvilket arbeide han har hatt med å stokke tankene han både har slitt med, grått over og funnet lattervekkende inni konglomeratet. Velmenende venner, ukloke refleksjoner, støtteapparat, økonomi og fruktbart psykisk helsevern og sorgarbeid, forhold vi kanskje ikke tenker noe om før vi står midt i det. André er et funn av en veileder, og dette må mange få oppleve. Til de avsluttende tonene av Phoenix fra Satyricon ble vi fra scenen bedt om å kjøre pent hjem. En gripende, givende, humoristisk alvorsstund var over. André Ulveseters «Call of Duty» i humorens og i melankoliens tjeneste var fullført på glimrende vis. Terningkast: 6

Ole Foss

Sunnmørsposten

Et kreativt foredrag som stimulerte til fornyet innsats for korrekt myndighetsspråk! Beste norsktime siden barneskolen!

Anne Marie Storli

Samferdselsdepartementet

Fikk frem latteren og engasjementet. Morsomste allmøtet på lenge!

Høgskolen i Ålesund

Andrè formidler "Bilder i kampen mot særskrivingsfeil" på en forståelig måte og med mye humor. Her var det masse å lære om kommunikasjon og ikke minst, hvordan man ikke skal gjøre det. Skulle ønske han viste enda flere eksempler på særskrivingsfeil, for de var utrolig morsomme. Vel gjennomført foredrag!

Gunn Johansen

Helgeland Reiseliv
Uforpliktende forespørsel på André Ulveseter

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
André Ulveseter
André Ulveseter

5 ut av 5 stjerner

«Andre Ulveseter var ute på ungdomsskoler og i biblioteket for et voksent publikum. Han hadde like godt grep på begge aldersgrupper og var til stor underholdning og ikke minst godt faglig innhold. Latteren satt løst og lærerne tror fullt og fast på at det blir null særskrivingsfeil i fremtiden. Terningkast 6.»

Linda Selma Brandal, Bibliotekar - Ringsaker bibliotek Vis alle referanser

Foredragsemner med André Ulveseter