Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Hvordan skape et arbeidsmiljø hvor alle bidrar til god kultur.

Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen

Vinner av 13 gullmedaljer i Paralympics og mottaker av hedersprisen på Idrettsgallaen 2024. Snakker om lagånd og det å ta ansvar.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Cato Zahl Pedersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Cato

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Cato Zahl Pedersen har en livserfaring som når godt frem til ledere og ansatte i virksomheter som ønsker å skape en arbeidsplass hvor alle tar ansvar for trivsel og produktivitet.

Cato er opptatt av mestring og av at begrensningene kun sitter i eget hode. Selv om han mangler armer, er han svært opptatt av å bidra på lik linje med andre. Under Farmen Kjendis 2024 markerte han seg nettopp som en som bidrar til fellesskapet, blant annet ved å holde kjøkkenhagen i live, bære vann, samt hente ved og holde fyr på ovnen.

Cato ble i 2024 tildelt hedersprisen på idrettsgallaen.

Et foredrag med Cato Zahl Pedersen gir deg:

  • Relevant budskap som passer inn på alle arbeidsplasser
  • Inspirasjon til egen motivasjon og gjennomføringskraft
  • Foredragsholder som får svært gode tilbakemeldinger og treffer folk i hjerterota.

Etter en høyspentulykke i 1973 hvor Cato Zahl Pedersen mistet hele venstre og halve høyre arm, snudde livet seg drastisk for den 14 år gamle pianospillende odelsgutten fra Nesodden. Ikke bare endret han seg, men han oppdaget også at omgivelsene forholdt seg annerledes til en som var ”annerledes”.

Cato Zahl Pedersen gikk inn for å gjøre det beste ut av situasjonen og har siden ulykken bevisst drevet en ”Funksjonskamp”, noe som har ført til 13 gullmedaljer i Paralympics (1980-94) i grenene langrenn, friidrett og alpint. I tillegg har han tatt utfordringer som synes uovervinnelige selv for folk med armer. Han har vært med på ekspedisjon til Sydpolen (1994), besteget verdens sjette høyeste fjell, Cho Oyu (8.201 m.o.h), og klatret nesten til toppen av Mount Everest (8.650 m.o.h).

Han har også gjort en betydelig innsats for at andre skal få en opplevelse av mestring. Han var med på å etablere og ledet CatoSenteret, et senter for egen mestring i rehabilitering, i tre år. Han har vært prosjektleder for ”Gode hoder i arbeid”, et prosjekt eid av Abelia/NHO som har til hensikt å bidra til et større mangfold i arbeidslivet. Nå jobber han som coach i Olympiatoppen.

Cato Zahl Pedersen kan holde foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Cato Zahl Pedersen
Cato Zahl Pedersen foredrag

Er du den beste versjonen av deg selv, for fellesskapet?

I et samfunn som stadig blir mer individualistisk, er Cato opptatt av viktigheten av å beholde fellesskapsfølelsen og lagånden.

I dette foredraget snakker han om hvordan man skaper et arbeidsmiljø hvor alle ansatte bidrar til en god arbeidskultur. Han snakker om det å selv ta ansvar for trivsel på arbeidsplassen, og at det i stor grad handler om hvor man legger fokuset. Fokuserer du på de 10 prosentene som er en utfordring eller på de 90 som er positive? “Er du den beste versjonen av deg selv, også for fellesskapet?” handler om at du og de rundt deg skal nå sitt potensial.

Cato skulle ønske at flere yter før de krever, og stiller seg selv spørsmålet: Hva bidrar egentlig jeg inn med til fellesskapet?

Cato Zahl Pedersen foredrag

Absolutt mulig

Cato Zahl Pedersen deler sin unike livserfaring fra sykeseng til Sydpol, og forteller om de viktige individuelle og teammessige drivkreftene som kreves for å lykkes. Med støtte fra sitt nettverk, har han utfordret det “umulige” og tatt grep for å skape endring, selv når andre tvilte. Cato mener at begrensningene kun finnes i eget hode – og mulighetene likeså.

Trinn for trinn oppover i trappa, har han vært lidenskapelig opptatt av det å skape prestasjon. Det har dreid seg om både mulighetsorientering, planlegging, gjennomføringskraft, indre motivasjon, teamarbeid, og endringsvilje. Cato forteller om gjennombruddet i ulykken, Sydpolen og Mount Everest, men aller mest handler foredraget om metodene som ligger til grunn for å få ting til. Cato sin drøm er å både være og gjøre en forskjell, og «Absolutt mulig» handler om at du og de rundt deg skal nå sitt potensial.

Cato har opplevd stor suksess, heder og ære. Høydepunktene har vært mange, men de viser kun toppen av isfjellet. Bak prestasjonene ligger veien til resultatene. Det er dette Cato legger vekt på i dette foredraget. Det starter alltid med troen på seg selv, og Catos mål er å få deg til å tro på deg selv.

Tilbakemeldingene fra oppdragsgivere er at han treffer veldig godt hjerterota med et reflektert budskap som er relevant å overføre til egen virksomhet. Foredraget tilpasser han gjerne til virksomhetens utfordringer og målgruppe.

Referanser

Interessant, engasjerende og tankevekkende

Anita Bunes

Nord-Odal kommune

Foredraget var veldig inspirerende og en tankevekker for hverdagslivet. Gode innspill med tankevekkere om å gå i seg selv for å være den beste versjonen av seg selv, for fellesskapet.

Nina Selboskar

Ventistål AS
Uforpliktende forespørsel på Cato Zahl Pedersen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Cato Zahl Pedersen