Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Inspirasjon og konkrete redskaper om å skape bedre relasjoner til andre

Dora Thorhallsdottir

Dora Thorhallsdottir

Gründer, relasjonsterapeut og komiker som inspirerer og gir deg konkrete verktøy for å skape bedre relasjoner.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

Veldig bra! Alle følte de kunne ta litt lærdom med seg etterpå og bruke det i sin egen hverdag.

Britt Karin Roksvåg - Seniorkonsulent, Bankregnskap i Bergen - DNB Bank ASA Vis alle referanser

Et foredrag med Dora Thorhallsdottir gir deg:

 • Konkrete redskaper til hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre.
 • Et svært underholdende foredrag som formidles på en personlig og morsom måte.
 • Inspirasjon til å vekke motet i deg for å leve ut drømmene dine og ta den plassen du er ment til å ta.
Uforpliktende forespørsel på Dora Thorhallsdottir

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Dora Thorhallsdottir

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Forespør enkelt om pris og dato

Foredragsholder Dora Thorhallsdottir holder inspirerende og underholdende foredrag, og gir deg konkrete redskaper til hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre. I 2017 og 2018 var hun aktuell med suksessen  "Familiegreier" på Latter.

Et foredrag med Dora Thorhallsdottir gir deg:

 • Konkrete redskaper til hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre.
 • Et svært underholdende foredrag som formidles på en personlig og morsom måte.
 • Inspirasjon til å vekke motet i deg for å leve ut drømmene dine og ta den plassen du er ment til å ta.

Foredragsholder Dora Thorhallsdottir grunnla EQ Institute i 2006, og arbeider til daglig som daglig leder for firmaet sitt. Hun er også en etterspurt foredragsholder, relasjonsterapeut og standup komiker. Hun har utdanning som familieterapeut fra Kempler instituttet i Danmark (med Jesper Juul som hovedlærer), og er fra før utdannet allmennlærer og journalist, med mastergrad i kommunikasjon fra England.

Dora Thorhallsdottir  har satt opp to kritikerroste show:  «Det var ikke sånn det skulle bli» (2013) og «Familiergreier» (2017), på Latter i Oslo. Showene gikk begge for fulle hus og hun ble nominert til Komiprisen 2014, som årets standup komiker. Hennes foredrag er derfor veldig humoristiske.

Dora er fast gjest i flere radioprogrammer som P1, P4 og i TV2s God Morgen Norge når temaet er relasjoner. I tillegg har hun en av Norges mest populære podcaster «Relasjonspodden», sammen med Kjersti Idem. I 2019 ga hun ut boken «Hverdagsbobler» (2019).

Dora Thorhallsdottir holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Dora Thorhallsdottir
Foredrag med Dora Thorhallsdottir

God stemning

 • Er det mange konflikter på jobben? Tisking og hvisking i korridorene? Blir det dårlig stemning når det oppstår uenigheter? Eller sliter du på hjemmebane i dine nærmeste relasjoner?
 • «God stemning» er et foredrag som gir konkrete redskaper til hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre.
 • Dora snakker blant annet om hvorfor vi er så redde for konflikter, hvorfor det er skummelt å si noe som er viktig for deg på grunn av reaksjonen du får og hvordan du blir kvitt selvkritikeren.
 • Hun snakker også helt konkret om hva som skal til for å få et bedre arbeidsmiljø.
 • Foredraget er i tillegg svært underholdende og formidles på en personlig og morsom måte.
Foredrag med Dora Thorhallsdottir

«Bobler»

 • Sammen med kunstneren, gründeren og søsteren Bjørg Thorhallsdottir holder Dora et humoristisk, inspirerende og livgivende underholdningsforedrag om å tørre å ta hele deg selv i bruk.
 • Dora og Bjørgs lykkebobler handler om verktøyene de har tilegnet seg for å kjenne på glede i sorg og for å se hvor fantastisk mye det er å lære når vi mislykkes.
 • Søstrene har fokus på hvordan du får mer tro på deg selv og å inspirere til å vekke motet i deg for å leve ut drømmene dine og ta den plassen du er ment til å ta.
 • Dora gir deg konkrete redskaper til hvordan du kan skape bedre relasjoner til andre.
Foredrag med Dora Thorhallsdottir

Relasjoner med barn

 • Ønsker du en nær, ærlig og tillitsfull relasjon med barn? Ønsker du å møte barn på en slik måte at masing og kjefting blir overflødig?
 • Foredraget gir deg redskapene og tenkningen som kan hjelpe deg til å møte barn på en likeverdig, men ikke likestilt måte. Du får svar på hva det innebærer, hvorfor det er verdifullt for barna og helt konkret hva du kan gjøre.

 • Foredraget tar blant annet opp temaer som, 1) Hvordan møte barn slik at de får det godt med seg selv og andre?, 2) Hvordan kan vi som voksne være tydelige på våre grenser og behov, uten at barnet føler seg avvist?, og 3) Hvordan få en nær og åpen relasjon med barn?

 • Foredraget bygger på tenkningen fra boken «Relasjoner med barn» skrevet av Herdis Palsdottir, og er holdt for over 90.000 personer.
 • Foredraget passer fint for bedrifter, organisasjoner og personer som jobber med barn, eller på for eksempel et foreldremøte.
  Dora Thorhallsdottir - God stemning

  Dora Thorhallsdottir - God stemning

  Dora Thorhallsdottir - Fastelavn

  Dora Thorhallsdottir - Fastelavn

  Dora Thorhallsdottir - Familietre

  Dora Thorhallsdottir - Familietre

  Vis foredrag med Dora Thorhallsdottir

  Referanser

  Veldig bra! Alle følte de kunne ta litt lærdom med seg etterpå og bruke det i sin egen hverdag.

  Britt Karin Roksvåg - Seniorkonsulent, Bankregnskap i Bergen

  DNB Bank ASA

  "Noen tilbakemeldinger: Morsomt. Fikk mye å tenke på, reflektere over egen væremåte. Hun er god på å formidle. Godt med påfyll. Det er lett å høre på henne, faglig stoff formidles på en måte som er lett å forstå. Glødende og energisk.»

  Anne Lise Rydal, Daglig leder

  Lillehagen FUS Barnehage

  "Dora hadde 220 spente damer i sin hule hånd gjennom hele foredraget. Det var ingen tvil om at publikumet hennes koste seg med å lære hvordan de skulle be noen å dra til h..., på en slik måte at de gledet seg til turen :-) Som konferansier på moteshowet var hun både presis i det hun skulle si om hver enkelt modell og med egne små gullkorn så ble det meget bra!"

  Markedsansvarlig Solrunn Irene Nordlien

  Scandic Elgstua, Elverum

  "Likte godt at hun trakk fram konkrete verktøy man kan bruke i hverdagen. Veldig bra med kombinasjonen av humor og alvor."

  Seniorrådgiver Wenche Jensen

  Norsk Sykepleierforbund Oslo

  Dora leverte til de grader og var utrolig profesjonell og personlig i sin fremføring både som konferansier og foredragsholder. Dora er ekte, ærlig og leverte et show som traff ALLE i salen. Dora er i tillegg veldig tilpasningsdyktig, løsningsorientert og kom med gode innspill før og underveis. Terningkast seks!

  Hanne Hansen, Administrerende ansvarlig

  Infotjenester AS

  "For oss ble det en fin mix av foredrag og show, Dora snakket med oss på forhånd om planene. Det ble veldig godt tatt i mot av salen. Flott mix av fag, informasjon, humor og alvor. Mye latter og tårer, og nesten trampeklapp etterpå. :)"

  Lill Johansen, Øk.- Og Adm.leder

  Akan kompetansesenter

  "Dora var helt topp! Kunne ikke blitt bedre. :)"

  Gry Johansen, Brandmanager

  Unil AS

  "God balanse mellom skjemt og alvor."

  Halvor Hektoen, Øk.dir

  Duett AS

  "Veldig god foredragsholder, flink til å få frem poengene og eksemplifisere. Hun gjør det med kløkt, erfaring og humor. Veldig bra!!"

  Margareth Magistad, Enhetsleder

  NAV Sagene

  Enkel å samarbeide med - og veldig tilpasningsdyktig i forhold til hva vi ønsket og endringer som kom opp etter hvert.

  Lene Høysæter Larsen, CEO

  Bardum AS

  Dora holdt to foredrag for oss. Ett på formiddagen, da var det også en del ungdommer til stede (ca. 150), og ett på ettermiddagen, da var det stort sett bare voksne der. Hun hadde en "fagdel" først, så pause, og så en stand-up del etterpå. Stand-up delen var ulik på formiddag og ettermiddag. Så jeg vil si at repertoaret hennes er imponerende. Alt i alt var det en helt fantastisk dag. Hun klarte å treffe så utrolig bra, både med fagbiten, og humoren. Hun er også fremragende til å formidle, og hun er akkurat så hyggelig som hun framstår, det fikk vi erfare da hun hadde tid til en liten lunsj sammen med arrangementskomiteen. Hun klarte også å treffe hele aldersspennet. Vi snakker da om fra 18 - 70. Vi har bare hørt positive tilbakemeldinger. Formålet med dagen var at det var en inspirasjonsdag, og folk ble virkelig inspirert. Mange har snakket om den i etterkant, både faglig, når det gjelder hvordan vi kommuniserer, og på humoren. Mange kjente seg nok igjen. Dora var et fyrverkeri, og sparte ikke på noe. Det var flere som ganske raskt bestilte seg billetter til Lykkebobleshowet hun også har. De ville gjerne høre mer. Hvis noen spør om jeg kan anbefale et foredrag med Dora, kan jeg lett gjøre det, det er en god investering; både faglig påfyll og masse herlig latter. Jeg kunne fortsatt og fortsatt å øse ut positive kommentarer, og jeg har ingen negative. Terningkast seks. Minst.

  Hilde Austenå Nilsen, Saksbeh/fagutvikler

  Risør kommune
  24.10.2019

  Kunsten å skape gode relasjoner

  Av Rigmor Sørensen

  Dora Thorhallsdottir er en gründer, relasjonsterapeut og komiker som inspirerer og gir deg konkrete verktøy for å skape bedre relasjoner. 

  Som komiker har Dora satt opp to kritikerroste show: «Det var ikke sånn det skulle bli» (2013) og «Familiergreier» (2017), på Latter i Oslo. Showene gikk begge for fulle hus og hun ble nominert til Komiprisen i 2014, som årets standup komiker. I 2019 ga Dora ut boken «Hverdagsbobler».

  Dora var standup-komiker i fire år før utdannet seg til familieterapeut ved Kempler instituttet i Danmark med Jesper Juul som hovedlærer. Hun er også utdannet allmennlærer og journalist, med en mastergrad i kommunikasjon fra England. 

  Til daglig jobber hun som daglig leder ved EQ Institute som hun startet sammen med moren sin, Herdis Palsdottir, i 2006. Herdis hadde i flere år holdt foredrag om hvordan du møter barn på en måte som gjør at de får god selvfølelse. Etterhvert begynte Dora å holde foredraget med sammen med moren, og deretter på egenhånd. Dermed «skled» hun inn i foredragsbransjen hvor hun hadde mye fra erfaring fra standup-scenen som kom godt med. 

  Dora er fast gjest i flere radioprogrammer som P1, P4 og i TV2s God Morgen Norge når temaet er relasjoner. I tillegg har hun en av Norges mest populære podcaster «Relasjonspodden», sammen med Kjersti Idem. Begge var programledere for sommerturnéen til P4 i 2015 da de snakket om at det hadde vært gøy å starte en podcast, uten å vite hva den skulle handle om. I 2016 begynte Kjersti på skolen Dora driver for å bli EQ-terapeut. Etterhvert ble det naturlig at de to kvinnene skulle fokusere på relasjoner, siden begge var veldig opptatt av det, og 8.februar 2018 var Relasjonspodden lansert.

  Usagte ord og hinte-kommunikasjon

  I Relasjonspodden handler det veldig ofte om nære relasjoner: forholdet til partner, barn, sine egne foreldre og kanskje den viktigste relasjonen: den du har til deg selv.  

  Doras erfaring er at svært få er ærlige om seg selv om hva de tenker, føler og mener. Dermed blir det ofte å gå på akkord med seg selv, og du finner deg i ting som du egentlig ikke vil. Dora sier at det da fort blir mye frustrasjon og gnisninger, som enten kunne vært unngått eller minimalisert. 

  Relasjonsterapeuten forteller at de fleste av oss ikke er oppdratt til å være ærlige om oss selv, og sier at mange rett og slett mangler et språk for å snakke om følelser. 

  «Legg til at svært mange ikke har hatt så gode rollemodeller i våre foreldre, så får du fort en herlig suppe av usagte ord, hinte-kommunikasjon og mye unødvendig krøll!» sier hun. 

  Gjennom foredrag har Dora som mål å gi publikum redskaper for når de opplever noe kjipt med andre.  

  Når det gjelder å kvitte seg med selvkritikeren sier hun at du ikke ble født med en indre kritiker, men at den er noe du har overtatt fra andre. Den gode nyheten er du kan bli kvitt den! Men Dora sier det er umulig å endre noe før du er klar over det, så først trenger du å legge merke til hvordan du snakker til deg selv. De gangene du sier noe nedlatende, så kan du faktisk øve deg på å kaste vekk de tankene, f.eks ved å knipse eller vifte de vekk, som om du legger noe bak deg du ikke vil ha lenger. Dora anbefaler også å skifte ut det negative, med «jeg gjør så godt jeg kan», «jeg har lov til å være meg», eller noe annet som er oppbyggende. 

  «Og veldig viktig: rett deg opp i ryggen når du sier det,» sier hun. «Kroppen din tror ikke på deg om du har lut holdning!»

  Gründeren forteller at smørbrødlista over konflikthemmende/-fremmende ord kom som følge av at hun selv var veldig konfliktsky og virkelig trengte å bli bedre på å være uenig med andre. 

  «Så det er 100% egenerfart det jeg snakker om: det funker!» sier hun. «Ellers hadde jeg nok ikke hatt det engasjementet jeg har om dette temaet.»

  Vis foredrag med Dora Thorhallsdottir
  Uforpliktende forespørsel på Dora Thorhallsdottir

  Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

  Eller ring til oss på

  Tlf: 911 16 989
  Dora Thorhallsdottir

  4.5 ut av 5 stjerner

  Veldig bra! Alle følte de kunne ta litt lærdom med seg etterpå og bruke det i sin egen hverdag.

  Britt Karin Roksvåg - Seniorkonsulent, Bankregnskap i Bergen - DNB Bank ASA Vis alle referanser

  Foredragsemner med Dora Thorhallsdottir