Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Inspirerende og matnyttige foredrag om barn, unge og omsorgspersoner

Eli Rygg

Eli Rygg

Barnepleier, sanger og underholder som kan snakke til både barn og voksne om vanskelige emner på en varm og lett måte!

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Eli Rygg var utrolig dyktig til å formidle lett om et vanskelig tema. Det er en kunst å kunne bruke humor i et slikt alvor. Godt språk, god flyt og folkelig. Alt dette tror jeg bidrar til at publikum skjønner at det går an å ha større åpenhet rundt seksuelle overgrep. Eli Rygg har god kontakt med publikum og mange var beveget etter foredraget. Flere har kommet med tilbakemeldinger om at vi arrangerer flere foredrag med Eli Rygg."

Marte Skjesol, Journalist - Levangers unge sanitetsforening Vis alle referanser

Et foredrag med Eli Rygg gir deg:

 • Formidler vanskelig tema på en varm, lett og treffende måte.
 • Erfaren foredragsholder som skaper positiv energi og trygghet.
 • Budskap som beveger og rører ved hele forsamlingen.
Uforpliktende forespørsel på Eli Rygg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Eli

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Eli Rygg er en varm og sprudlende foredragsholder! Hun holder inspirerende og matnyttige foredrag om barn, unge og omsorgspersoner.

Et foredrag med Eli Rygg gir deg:

 • Formidler vanskelig tema på en varm, lett og treffende måte.
 • Erfaren foredragsholder som skaper positiv energi og trygghet.
 • Budskap som beveger og rører ved hele forsamlingen.

Eli Rygg er nok for de fleste kjent fra Portveien 2, som gikk på barne-tv på åttitallet. Siden den gang har hun gått forfatterskolen, fortsatt å jobbe med barn og holdt foredrag. Hun er også utdannet barnepleier.

Eli har også jobbet med frokost-TV og barneradio, vært omreisende eventyrforteller og medvirket på en rekke barneplater. Særlig huskes hun for sanger som Morgendagens søsken og Tenn lys.

I dag holder hun foredraget «Retten til å være meg», samt en rekke andre foredrag om vanskelige temaer for barn og deres omsorgspersoner. Hun holder også nærværskurs og enkle meditasjonskurs for nybegynnere.

Eli er også forfatter og har skrevet mange bøker. Blant dem er «Hvor gammel blir en bølge»? fra 2001, som handler om sorg og å dø ung, og «Jeg sa ikke kom inn» fra 2005, en bok om seksuelle overgrep mot barn. Hun har dessuten vært spaltist i A-pressens barneside «Barnekroken» i flere år. Spalten har blitt publisert i 27 aviser.

I 2015 ga Eli ut den selvbiografiske boken «Jeg vet at man kan bli helt glad igjen : min historie», hvor hun forteller om seksuelle overgrep hun ble utsatt for som barn, dødsangsten etter at hun mistet moren som 14-åring og om overvekt og manglende selvfølelse som hun har slitt med i voksenlivet.

I 2019 ga hun ut boken «Du er OK – Samtalebok for barn og voksne om følelser og aksept». En bok om det å være et menneske, både i det gode og det vonde, med viktige temaer er følelser, aksept, kropp og mobbing.

Eli Rygg foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Eli Rygg
Eli Rygg foredrag

Retten til å være meg

 • Fra vi ligger i magen til mammaen vår, blir vi møtt med forventninger om hvem vi skal bli. Fra vi er født, blir vi møtt med sammenlikninger.
 • Når vi møter våre søsken og venner, blir vi møtt med bedømmelser.
 • Det er sjelden vi blir møtt med å være den vi er, innerst inne. Det er viktig at vi voksne forstår dette, og forsøker å møte barna våre og alle medmennesker ut ifra deres utgangspunkt og ikke vårt eget.
 • Dette foredraget kan også ha fokus på voksne og om hvordan vi har blitt formet gjennom livet, ved å bli sammenlignet med alle andre, og om hvorfor vi er så redde for å være den vi egentlig er.
Eli Rygg foredrag

Hvordan snakke om vanskelige temaer med barn

 • Før eller senere får vi spørsmål om døden.
 • Hvordan skal vi lære oss å snakke naturlig om dette, og fortelle sannheten.
 • Hvordan kan et barn forholde seg til f. eks. en mamma som skal dø? Eller et av familiemedlemmene som har tatt sitt eget liv?
 • Hvordan skal vi møte et barn som lever med rus i familien?
 • Hvordan kan vi klare å møte barn som har opplevd et overgrep?
 • Hva gjør disse møtene med deg og meg?
 • Hvordan kan vi beskytte oss i alle disse møtene?

 

Eli Rygg kurs

Nærværskurs

 • Vi lever i en travel tid. Hver dag har vi mellom 60-70 000 tanker.
 • De aller fleste av disse tankene er negative, og ofte fordømmende av oss selv.
 • Det er derfor vanskelig for oss å være her og nå.
 • I dag har vi en unik mulighet til å komme nærmere oss selv og dermed barna våre. De er ikke så redde for autoriteter som vi var når vi vokste opp, og dette skaper et tomrom vi kan fylle med nærvær og kommunikasjon.
Eli Rygg kurs

Enklere meditasjonskurs

 • I vår hektiske hverdag er det godt med enkle øvelser som gjør at vi havner mer på plass i oss selv.
 • Eli har i mange år trent med meditasjon og kjenner godt viktigheten av dette i sitt eget liv.

Referanser

"Ca. 100 elever fra 7. kl. til og med 10. kl. fra 6 skoler var samlet. Eli har en fantastisk evne til å nå fram til hver enkelt. Dagen ble over all forventning, og fantastisk. Elevene ble delt inn i grupper etter foredraget. Elevene jobbet og la frem resultatet etterpå. Alle er så fornøyde. Eli er varm og ekte, også direkte og tydelig. Vi elsker henne."

Psykiatrisk Sykepleier Liss Iversen

Lurøy kommune

«Eli har en helt spesiell formidlingsevne. Det var befriende å oppleve en kveld hvor følelser fikk være i fokus. Terningkast 6.»

Per Ivar Bjørndal, Daglig leder

Smiehavna Gårdsbarnehage

"Tusen takk for et fint foredrag hvor vi satt igjen med mange tanker. Vårt foredrag var delt i to og ungene hadde foredrag først og det var helt fantastisk. Veldig fornøyde barn og lærere. Vi foreldre fikk opplevelsen litt senere og vi har godt av å røskes litt opp i og provoseres litt. Terningkast 6!"

Marianne M Robertsen, FAU

Drøbak Montessori Skole

Et veldig "annerledes" foredrag - både latter og tårer.

Wenche Vålbekken - Hovedtillitsvalgt

Åsnes kommune

Vi har hatt Eli som foredragsholder hos oss ved flere anledninger, bl.a. under to storsatsinger; Trygghetsuka 2019 og Trygghetsuka 2023. Hun har holdt engasjerende og personlige foredrag som har satt spor hos tilhørerne. Eli er opptatt av relasjoner og hvordan vi kan møte både oss selv og andre på best mulig måte. Hun har fokus på historiene vi bærer med oss og hvordan de setter spor, retten man har til å være seg selv, og hvordan være tro mot seg selv. Hun har også stor kunnskap om barn, og brenner for viktigheten av å ta barns følelser på alvor. Eli er en fantastisk formidler som snakker til kropp, sjel og hjerte. Hun byr på seg selv og deler raust av sine erfaringer og sin kunnskap både som fagperson og menneske på en måte som berører og inspirerer. Eli formidler budskap som gjelder oss alle på en lettfattelig måte, og kombinerer både humor og alvor. Hun gir tilhørerne påfyll av nye ideer og perspektiver som de kan ta med seg videre. Med Eli får du en trygg og profesjonell foredragsholder med det lille ekstra. Vi kan anbefale Eli på det sterkeste!

Kjersti Hildonen

Lørenskog kommune

Positivt med foredrag uten manus, hvor man spiller på lag med publikum.

Anne Lise Kvilaas - Førskolelærer

Læringsverkstedet barnehage

"Bra gjennomført foredrag."

Sekretær Rita Leite

Fagforbundet, avd. Averøy

"Eli Rygg er en kunnskapsrik og erfaren foredragsholder som byr på seg selv og sine erfaringer. Foredraget var fylt med både alvor og humor, og var variert og inkluderende. Det har kommet mange positive tilbakemeldinger fra foreldre og ansatte etter vårt foreldremøte med Eli."

Styrer Heidi Ferrandi

Noahs Ark Barnehage

«Levende og god formidling! God kommunikasjon med tilhørerne!».

Hilde Torp, Diakon

Sorg og Omsorg i Sarpsborg

"Eli bød på seg selv, og delte sin historie med oss. Det ble sterk kost, men nyttig i det arbeidet vi har med barn og videre refleksjoner vi skulle jobbe med etter foredraget. Hun delte på en måte inn foredraget i tre deler - sin historie, hvor hun beskrev hvordan hun reagerte og var som barn - definisjon av hva som juridisk er å regne som seksuelt overgrep og samlingstund med barn - formidling av tema kropp og naturlig nakenhet, samt viktigheten av å finne sitt eget ståsted, hva er greit å formidle og hvordan. Hun tok opp viktigheten av å kunne uttrykke følelser, glede, sinne, gråt og redsel. Viktigheten av å løse opp i egen floke og møte barnet med respekt og tilstedeværelse, for at barnet kanskje kan fortelle om gode og vonde hemmeligheter. Alt i alt - en sterk formiddag, som berørte og satte i gang tankeprosesser i personalgruppa som vi skal jobbe videre med. Tema i seg selv er vanskelig og vi vil bli bedre til å gjenkjenne tegn og kunne gjøre en forskjell for barn som opplever vonde erfaringer i barnehagealder. Det å kunne være den ene. Takk til Eli, som var villig til å komme til oss og dele sin historie, kunnskap og erfaring. :) Veldig nyttig for oss. :)"

Daglig Leder, Hanne Ensrud

Skogkanten Barnehage SA

"Veldig bra med personlig formidling, levende fortelleregenskaper og sterke historier. Dette husker vi bedre enn overfladisk PowerPoint-presentasjon."

Anja Haugen, Fagutvikler

Kreativ Barnehage AS

"Tilbakemeldingene fra de 100 kursdeltagerne er unisont i forhold til: Tydelighet på tema, tydelighet på ansvar, gode eksempler, gode verktøy vi kan bruke i etterkant, tankevekkende, lun og varm om et vanskelig tema, gode refleksjonsspørsmål til gruppearbeid - bare superlativer!"

Anne Berit Lyng Malmo, Regionleder

Læringsverkstedet AS

"Eli Rygg var utrolig dyktig til å formidle lett om et vanskelig tema. Det er en kunst å kunne bruke humor i et slikt alvor. Godt språk, god flyt og folkelig. Alt dette tror jeg bidrar til at publikum skjønner at det går an å ha større åpenhet rundt seksuelle overgrep. Eli Rygg har god kontakt med publikum og mange var beveget etter foredraget. Flere har kommet med tilbakemeldinger om at vi arrangerer flere foredrag med Eli Rygg."

Marte Skjesol, Journalist

Levangers unge sanitetsforening

"Her er et knippe av gode tilbakemeldinger fra foredraget: "Ærlig, ekte, kjente meg igjen, jordnært, fantastisk åpenhet." "Gjenkjennelse som gir forståelse for egne reaksjoner." "Føler meg ikke så alene." "Beste og mest givende temakveld noensinne." "Bekreftelse på at det er greit å føle." "Jeg får håp, jeg skal rydde i flokene." "Hjelper meg til å forstå sinne og aggresjon." "Foredraget gav håp og styrke, kraft og mot.""

Bjørg Nilsen, Faglig Veileder

Smiso Hordaland

"Eli Rygg trollbandt omlag 800 elever fra videregående skoler og ungdomsskoler i distriktet. I tillegg omlag 150 voksne tilhørere på et kveldsarrangement. På en skala fra 1 til 10 scorer hun full pott."

Aage Haukoe, Leder

Mental Helse Nærøy og Vikna

"Eli var levende og engasjert, bød på seg selv og traff svært godt. Levende og jordnær. Publikum var i all hovedsak foreldre på grunnskolen. Fikk spørsmål etterpå om vi også kunne arrangere tilsvarende for ungene på mellomtrinnet/ungdomsskolen. Kort oppsummert: Viktig tema og bra formidlingsevne."

Laila Furunes, Leder

FAU Hommelvik skole

Vi var ca 90 påmeldte, og med noen avbud grunnet sykdom. Eli ga et godt inntrykk fra første samtale på telefon og også underveis i kontakten. Hun fenget publikum på en ekte måte som gjorde at hun traff både barnehjertet og lærerhjertet. Vi kan varmt anbefale Eli til de som vurderer å bruke henne. Hun tok seg også god tid til samtale med de som ønsket å ta en prat med henne.God kombinasjon mellom det som er vanskelig å snakke om, og også humoristiske temaer. Man føler seg litt ekstra varm i hjertet etter et foredrag med Eli.

Jannicke Johansen, Nestleder

Utdanningsforbundet Halden

Magisk, utrulig bra formidlingsevne. 198 tillitsvalgte i salen og ikke en lyd. Kan anbefales.

Marta Tryjanska, Opplæringsansvarlig

Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo

Levende og tilrettelagt tema som engasjerte!

Daglig Leder, Mette Eriksen

Steinerbarnehagen i Moss

Meget fornøyd. Engasjerende og levende foredragsholder.

Marianne Lund - Fagleder

Ospa barnehage

Eli Rygg er en engasjert og hjertevarm foredragsholder. Hun får oss som hører på henne til å tenke på en litt annen måte over temaer hun snakker om.

Torhild Nesvåg - Miljøterapeut

Fagforbundet Dalane

Et fantastisk foredrag med et godt faglig innhold og en kjempeflink formidler. Foredraget svarte som sagt til forventningene og vi har hatt mange gode tilbakemeldinger.

Torill Leganger - Hovedtillitsvalgt

Fagforbundet Storfjord

Eli er det flotteste og mest inkluderende menneske jeg noen gang har møtt.

Lillian Flaglien Simensen - Pedagogisk Medarbeider

Fagforbundet Ringerike
Uforpliktende forespørsel på Eli Rygg

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Eli Rygg
Eli Rygg

4.75 ut av 5 stjerner

"Eli Rygg var utrolig dyktig til å formidle lett om et vanskelig tema. Det er en kunst å kunne bruke humor i et slikt alvor. Godt språk, god flyt og folkelig. Alt dette tror jeg bidrar til at publikum skjønner at det går an å ha større åpenhet rundt seksuelle overgrep. Eli Rygg har god kontakt med publikum og mange var beveget etter foredraget. Flere har kommet med tilbakemeldinger om at vi arrangerer flere foredrag med Eli Rygg."

Marte Skjesol, Journalist - Levangers unge sanitetsforening Vis alle referanser

Foredragsemner med Eli Rygg