Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Motiverende og underholdende foredrag om begeistring på jobben!

Jon Morten Melhus

Jon Morten Melhus

Forfatter, entertainer og fotograf med bakgrunn innen siviløkonomi som hjelper deg å øke begeistringen på jobb!

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

Jeg vil takke for et veldig inspirerende foredrag på lørdag! Vi hadde det veldig moro, og jeg kjenner at jeg har tatt til meg mye av det du tok opp. Jeg har også begynt på bøkene, og de er til stor inspirasjon! Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger lørdag. Tusen takk for at du hadde tid! Ha en strålende dag!

Nina Bjørlo, Head of Customer Service, DHL Express Vis alle referanser

Et foredrag med Jon Morten Melhus gir deg:

 • Oppdag hvor enkelt det er å skape et bedre arbeidsmiljø.
 • Inspirerende foredrag, fylt med energi og konkrete verktøy du enkelt kan ta i bruk.
 • Lær mer om hvorfor begeistring og trivsel er latterlig lønnsomt!
Uforpliktende forespørsel på Jon Morten Melhus

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Jon

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Jon Morten Melhus holder motiverende og underholdende foredrag om begeistring på jobben!

Et foredrag med Jon Morten Melhus gir deg:

 • Oppdag hvor enkelt det er å skape et bedre arbeidsmiljø.
 • Inspirerende foredrag, fylt med energi og konkrete verktøy du enkelt kan ta i bruk.
 • Lær mer om hvorfor begeistring og trivsel er latterlig lønnsomt!

Jon Morten Melhus holder svært humoristiske og begeistrede foredrag for medarbeidere og ledere. Fordi de er faglig basert, er de krydret med inspirerende praktiske eksempler og tips, og Jon Morten viser med betydelig glimt i øyet hvordan man skal skape mer entusiasme og engasjement på jobben – og dermed økt trivsel, mer fornøyde kunder/brukere og bedre resultater.

Hans kreative og lekne faglige workshops engasjerer hele organisasjonen og legger grunnlaget for bedre intern kommunikasjon og en morsommere arbeidshverdag. Jon Morten har holdt over 1000 foredrag om betydningen av medarbeiderbegeistring, begeistringsledelse og positive bedriftskulturer.

Foredragene hans er tett knyttet til bøkene han har gitt ut, på temaer som “Humor & Kreativitet: Latterlig lønnsomt ” og “Begeistringsledelse – se, bli sett, involver”, “Javisst er du kreativ!” og “God leder – god lærer”. Hans bøker om begeistring og begeistringsledelse har solgt i nærmere 50 000 eksemplarer.

Jon Morten har også lang erfaring som konferansier på seminarer og middagsunderholder/-toastmaster på banketter.

Jon Morten er utdannet siviløkonom fra NHH med bred ledererfaring (Den Norske Opera, Radio 1, «Mot i Brøstet», Stig og Stein Idélaboratorium AS, mm) og har erfaring som entertainer/standupkomiker.

Jon Morten Melhus foredrag holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Jon Morten Melhus
Jon Morten Melhus foredrag

Humor & begeistring: Latterlig Lønnsomt

 • Jon Morten Melhus har i flere år holdt variasjoner rundt sitt underholdende, men faglige foredrag “Humor & Kreativitet: Latterlig Lønnsomt” på seminarer og kickoff for en rekke virksomheter.
 • I en svært humoristisk fremføringsform påpeker han viktigheten av humor og begeistring på arbeidsplassen i kompetansesamfunnet for å skape gode prestasjoner og resultater.
 • Foredraget kan kombineres med kveldsunderholdning, bokpakker, workshop, m.m.
 • Det er vanligvis medarbeidernes motivasjon og entusiasme som bestemmer om virksomheten blir en vinner eller ikke i sin bransje. Humor og kreativitet er latterlig lønnsomt for alle virksomheter som ser behov for omstilling, innovasjon og en motivert og kundeorientert bedriftskultur.
 • Melhus snakker blant annet om ledelse av kunnskapsbedrifter, organisasjonsutvikling, samspill og begeistring mellom mennesker. Samt hvordan humor virker på oss medisinsk, psykisk og sosialt.
 • Foredraget, som er blitt svært populært, har vært fremført for både private og offentlige virksomheter og får stort sett toppscore på deltagernes evalueringer.
 • Foredraget har varighet på 60 -120 min.
Jon Morten Melhus foredrag

Lure ledere - Se, bli sett og involvér!

Hva gjorde Marit Breivik til en av verdens beste trenere? I dette foredraget får du høre om hvordan hun og andre begeistringsledere driver suksessfull ledelse av kunnskapsvirksomheter. Om organisasjonsutvikling, samspill mellom mennesker, hvordan redusere motstand mot endring, hvordan holde sykefraværet i sjakk. Kort og godt hvorfor entusiasme og begeistring er latterlig lønnsomt for alle virksomheter som ser behov for omstilling, innovasjon og en motivert og kunde-/brukerorientert bedriftskultur.

 • Det blir sett på de fem elementene som skaper begeistring hos enhver medarbeider, uansett hva de jobber med og på hvilket nivå. Og de tre sentrale virkemidlene lederen har for å legge forholdene til rette for dette.
 • Teori og forskningsresultater kobles mot en rekke cases fra ulike virksomheter, og også dette foredraget gir bra underholdningsverdi i tillegg til det faglige utbyttet.
 • Foredraget er rettet mot mellom- og toppledergrupper, HR-medarbeidere og stabsgrupper i både privat og offentlig sektor.
Jon Morten Melhus foredrag

Workshop og idédugnad til glede og nytte

 • Et foredrag er en nyttig påminnelse om hva som skaper bedre organisasjoner og bedre resultater, men vil som enkeltstående tiltak sjelden gi varig endring.
 • For å øke forståelse og vilje til utvikling og forbedring har vi derfor svært gode erfaringer med å involvere alle medarbeidere og/eller ledere i engasjerende idédugnad og gruppearbeid etter foredraget.
 • Etter foredraget, som har åpnet opp tilhørernes hoder, er de godt forberedt til en brainstorm for å utvikle ideer til forbedringstiltak i virksomheten. f.eks. “Hvordan kommunisere bedre og få det morsommere på jobben”, “Hva er god ledelse hos oss?”, eller andre konkrete områder det er ønske om å finne nye og bedre løsninger på.
 • Etter idéspruting i grupper, samles alle til en svært underholdende gjennomgang av alle ideene, som løpende skrives ned på PC og projiseres så alle kan følge dem. Ansvarlige pekes ut og tidsfrist fastsettes for å bearbeide ideene og komme med forslag til videre fremdrift internt. Umiddelbart etter at idé-presentasjonen er ferdig, mailes alle ideene til kontaktperson i virksomheten, som kan videresende dem til alle deltagerne og/eller legge dem ut på internett.
 • I tillegg til kreativitetstreningen og nytten av å få frem konkrete ideer til forbedringer, fungerer også en slik seanse svært teambyggende: Alle fokuserer på og jobber med samme interne tema og øker felles virkelighetsforståelse. Latteren og lekenheten i prosessen ryster medarbeiderne sammen.
Jon Morten Melhus foredrag

Javisst er du kreativ!

 • Foredraget fokuserer på hva som fremmer og hemmer kreativitet i grupper og organisasjoner, og omfatter i tillegg til teori og cases også gruppeøvelser underveis.
 • Jon Morten Melhus bruker her både sine personlige erfaringer fra ulike kreative arbeidsplasser og prosjekter, og har referanse til forskning og research på området.
 • Ideell innledning til workshop eller idédugnad!
 • Alle er kreative, det handler mer om holdninger enn om egenskaper, og kreativitet kan læres og trenes opp.
Jon Morten Melhus foredrag

Lederprosesser internt

 • Jon Morten Melhus tilbyr prosesser internt for å følge opp og inspirere implementeringen av tiltak og coaching av ledere. For å styrke organisasjonens begeistring, åpenhet og mellommenneskelige kommunikasjon.
 • Coop Norge, Statoil Detaljhandel, DnBNOR Nettbankdivisjonen og Tusenfryd er blant organisasjonene som har kjørt slike prosesser med gode resultater.
Jon Morten Melhus foredrag

God leder - god skole!

Sjansen er stor for at barnet ditt går på en dårlig skole og ikke får den undervisningen norsk lov gir rett til. Nasjonale og internasjonale undersøkelser viser at den norske skole er blant Europas dårligste, til tross for store ressurser. Resultatet er manglende lærelyst, kunnskap og resultater.

 • I dette foredraget får du vite hvordan du avslører en dårlig skole, hvem som har ansvaret og hva du som forelder kan gjøre.
 • Men du får også høre om skoler som lykkes, som har fornøyde elever, foreldre og lærere.
 • De gode skolene har ikke problemer med for lite penger, for dårlige lærere, manglende disiplin eller frafall.
 • Fellestrekket er at de har en dyktig leder: En rektor som har tatt de nødvendige grep og skapt en inspirerende arbeidsplass, motiverende undervisning og gode resultater for hver enkelt elev.

Det er ledelse det handler om – gode skoler skyldes gode rektorer!

Jon Morten Melhus foredrag

Konferansier

 • Melhus gjør også konferansieroppddag på seminarer, kåserier, middagsunderholdning. Gjerne som oppfølging av foredrag/workshop tidligere på dagen, i form av en utvidet toastmasterrolle.
 • Det nokså visjonære fremtidsforedraget “Trender mot år 3000” med fremtidsheltene Sølve & Spitfire, Oscar-Galla (hvor deltagerne i løpet av to timer lager en ett minutts reklamefilm om et aktuelt tema for bedriften, med påfølgende Oscar-middag med visning av alle filmene og kåring av beste film, beste skuespiller, beste kjærlighetsscene etc.)

Jon Morten Melhus video

 

Vis foredrag med Jon Morten Melhus

Referanser

Jeg har benyttet Jon Morten som foredragsholder i ulike sammenhenger. Min erfaring er at han formidler et viktig budskap med mye varme og humor. De tilbakemeldingene jeg har hørt etter hans foredrag har vært udelt positive og jeg opplever at å være på foredrag med Jon Morten er som å få en energiinnsprøytning. Jeg kan anbefale ham på det varmeste.

Seksjonssjef Cornelia Madsen

Statens legemiddelverk

Foredraget til Jon Morten er ledelsesfaglig interessant, inspirerende og ikke minst, morsomt!

Tom Steen, Enhetssjef HR-utvikling,

Bærum Kommune

Vi hadde et svært vellykket personalseminar, og ditt bidrag var et høydepunkt! Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på foredraget, og workshopen og framføringene engasjerte.

Rektor Hans Kristian Voje

Greveskogen videregående skole

Takker så mye for en lærerik, inspirerende og ikke minst morsom workshop :-) !

Tor Arne Sandholt, Daglig leder

HS Media AS

Vi fikk meget god respons etter ditt innlegg og i evalueringen fra medlemmene har ditt innlegg fått samlingens høyeste score så langt! Det er hyggelig : )

Per Johan Waag, Kjedeleder / Retail manager

Elite Foto AS

Hei Jon Morten! Takk for sist og et fremragende foredrag som satte spor etter seg og som jeg har fått mange positive tilbakemeldinger om.

Finn Kaldheim, HMS – rådgiver, HR-avdelingen

Moss kommune

Jon Morten holdt et meget underholdende foredrag som gjorde det lett å skape engasjement og bred involvering til omstillingsprosessen vår.

Rune Ø. Sandaker, Seksjonssjef

Universitetet i Sørøst-Norge

Hei Jon Morten:) Tusen hjertelig takk for et fantastisk foredrag. Du er årets snakkis – vi siterte deg hele kvelden. Det kom faktisk flere gode og enkle forslag som vi skal iverksette! Ønsker deg en riktig god førjulstid:) Så snakkes vi helt sikkert neste år.

Amila Sehic

NELFO – Foreningen for El og It Bedriftene

Hei og takk for for et meget inspirerende foredrag. Jeg har fått mye positiv respons fra deltagerne på at dette var et høydepunkt under konferansen. Så vi satser på fortsatt begeistrede dager.

Rune Dyrvik, FHL, NHO

HMS-dag NHO Mat og Drikke

Jeg vil takke for et veldig inspirerende foredrag på lørdag! Vi hadde det veldig moro, og jeg kjenner at jeg har tatt til meg mye av det du tok opp. Jeg har også begynt på bøkene, og de er til stor inspirasjon! Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger lørdag. Tusen takk for at du hadde tid! Ha en strålende dag!

Nina Bjørlo, Head of Customer Service

DHL

Dataforeningens Rosingpriser er IT-miljøets Spellemann og uten tvil årets viktigste arrangement for oss profilmessig. Jon Morten Melhus var konferansier og bidro sterkt til at arrangementet fløt knirkefritt og ble så vellykket som det ble. Det engelske uttrykket ’above and beyond expectations’ er dekkende her. Vi håper Jon Morten har tid ved neste anledning også.

Edgar Valdmanis, MBA, Markedsdirektør

Dataforeningen

Jeg vil igjen si tusen takk for et fantastisk foredrag du hadde for oss i Bergen 6 mai. Jeg har fått så utrolig mye positiv tilbakemelding og de sier at dette har vært det beste de har vært med på, noen gang. Ditt budskap har uten tvil hatt en formidabel innvirkning på oss og jeg er overbevist om at vi tenker litt annerledes nå.

Jan Roger Thorstensen, HVO

Statoil Forpleining

Hei Jon! Dette var en god start på dagen, takket være deg. Bak din begeistring synes en kompetanse som er imponerende. Takk.

Per Ivar Grenness, Rådgiver New Sense

Flying Friday frokostmøte
Uforpliktende forespørsel på Jon Morten Melhus

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Jon Morten Melhus
Jon Morten Melhus

4.75 ut av 5 stjerner

Jeg vil takke for et veldig inspirerende foredrag på lørdag! Vi hadde det veldig moro, og jeg kjenner at jeg har tatt til meg mye av det du tok opp. Jeg har også begynt på bøkene, og de er til stor inspirasjon! Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger lørdag. Tusen takk for at du hadde tid! Ha en strålende dag!

Nina Bjørlo, Head of Customer Service, DHL Express Vis alle referanser

Foredragsemner med Jon Morten Melhus