Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-06

Min Skam - en historie om forventninger og løsrivelse

Nadia Ansar foredrag

Nadia Ansar

Møt Nadia Ansar, en anerkjent psykologspesialist, som bruker sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Nadia Ansar

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Nadia

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Opplev Nadia Ansar, en fremstående psykologspesialist, som bruker sin personlige historie til å fortelle hvordan sosial kontroll trekker tilsynelatende frigjorte kvinner med minoritetsbakgrunn tilbake til undertrykkelse. Selv blant de som står med begge beina i det norske samfunnet og lever norske liv. 

Dette er også hennes side av den dramatiske kjærlighetshistorien med Abid. Selv i et «glansbilde ekteskap» med utdannede, integrerte ektefeller, var det frykt for hva storfamilien ville si, skam og kontroll. Abid ble hennes redning i livet, men representerte også noe hun måtte frigjøre seg fra.

Et foredrag med Nadia Ansar viser deg:

 • Hvor ødeleggende skam kan være. Hvordan skam og sosial kontroll kan gjøre barn og voksne mer sårbare.
 • At den underliggende smerten er universell. Åpenhet er viktig, vi trenger flere stemmer for at vi skal skjønne at vi ikke er alene.
 • At det finnes en vei mellom benektelse og fordømmelse. Det går an å forstå uten å akseptere og vi kommer ingen vei ved å klandre og dømme.

Nadia Ansar er psykolog, spesialist i emosjonsfokusert terapi og spesialist i klinisk familiepsykologi. Hun er gift med politikeren Abid Raja. Ansar har de siste 19 årene jobbet som psykolog og prosjektleder i blant annet Alternativ til vold, i barne- og ungdomspsykiatrien, i familievernet, og som avdelingsleder i Blå Kors Kompasset. De siste 6 årene har hun jobbet ved Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo og har nylig fullført en doktorgrad i emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre, i regi av Norsk Institutt for Emosjonsfokusert terapi, Norges forskningsråd og Universitetet i Oslo.

I 2023 gav hun ut boken “Min Skam” I boken bruker Nadia Ansar sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv. Dette er en personlig historie om forventninger og løsrivelse.

Nadia Ansar holder også kurs i Emosjonsfokusert foreldreveiledning, som er en anerkjent vitenskapelig metode for å håndtere følelser i foreldrerollen. Målet med kurset er å støtte foreldre og omsorgspersoner, og gjøre de enda bedre rustet til å møte barn på en god måte. Metoden er bygget på humanistisk menneskesyn, med deg som forelder i fokus, med vekt på empati og validering.

Nadia Ansar holder foredrag på norsk.

Vis foredrag med Nadia Ansar
Nadia Ansar foredrag

Min Skam - Bokforedrag

 • Nadia Ansar bruker sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv. Dette er en personlig historie om forventninger og løsrivelse.
 • Om kampen for likestilling i forholdet til Abid som fortsatte, selv etter at kjærligheten hadde vunnet fram.
 • Om veien ut, gjennom forståelse og endring.
 • En historie som handler om en kamp for å få aksept og få lov til å være seg selv.
Nadia Ansar foredrag

Klok på følelser

 • Nadia Ansar er spesialist i emosjonsfokusert terapi og klinisk familiepsykologi.
 • Dette foredraget tar et dypdykk i hva følelsene prøver å fortelle deg?
 • Hvordan validering, reparasjon og grenser forebygger psykisk lidelse/ styrker din psykiske helse
Nadia Ansar foredrag

Emosjonsfokusert foreldreveiledning

Dette kurset tar deg gjennom fire nøkkelferdigheter for å styrke relasjonen mellom foreldre og barn/ mellom deg og barnet ditt.

 • Empatisk validering: Hvordan møte et barns følelser på en god måte som lærer barnet ditt å forstå, tåle, kunne håndtere og ikke skamme seg over egne følelser?
 • Håndtering av egne følelser: Hvordan kan dine egne følelser og emosjonelle sår stå i veien for at du får gjort det beste for barnet ditt, og hvordan overkomme det?
 • Reparasjon: Hvordan reparere med barnet ditt og si unnskyld når du har gjort noe dumt eller feil som barnet ditt har fått vondt av?
 • Grensetting: Hvordan sette grenser for barnet ditt på en sunn og fleksibel måte?

Kurset er opplevelsesbasert, med en blanding av teori, forskning og øvelser. Det fordrer høy deltakelse og en villighet til å kunne utforske egne følelser i møte med ditt barn, da vi vet at det gir best utbytte.

Kurset egner seg godt for samboende foreldre, enslige foreldre, bonusforeldre og helsepersonell.

Referanser

Denne kommentaren blir skrevet morgenen etter foredraget, og i løpet av de få timene har biblioteket allerede mottatt mengder med positive tilbakemeldinger. Det var utrolig fint å ha besøk av Nadia Ansar, vi kan ikke annet enn å applaudere hennes historie, formidlingsevne og person. Tusen takk for besøket!

Lilli-Ann Tjøsvoll

Karmøy folkebibliotek

Foredraget til Nadia overgikk virkelig alle forventninger. Jeg hadde gledet meg masse til å høre foredraget til Nadia og jeg ble virkelig helt imponert over evnen hennes til å kommunisere på. Det er ikke alle psykologer som får til å forklare fagspråk på den måten Nadia gjør, og jeg har kun fått gode tilbakemeldinger fra tilskuerne etter foredraget til Nadia.

Elizabeth Ledal

Hjernesvulstforeningen
Uforpliktende forespørsel på Nadia Ansar

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Nadia Ansar