Lasting innhold ...

Olaf Tufte

Olaf Tufte

Roer, Bonde, Gründer, Foredragsholder

Olaf Karl Tufte er for de fleste kjent som den store norske konkurranseroeren – men er i virkeligheten en veldig allsidig mann, som går inn i alt han gjør med alt han har.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Olaf Tufte begynte ikke med roing før han var 17 år, men viste et uvanlig fysisk talent og debuterte internasjonalt ett år senere i Junior VM.

Allerede som 20-åring debuterte Tufte i de Olympiske Leker. I 2001 ble han som første nordmann verdensmester i singlesculler. Han ble tildelt Aftenpostens gullmedalje, og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» for denne prestasjonen.

Tufte ble også tildelt Fearnleys olympiske ærespris for sin OL-tittel fra Beijing, og mottatt pris fra Europeen Lung Fondation i 2012. Til sammen har Tufte vunnet fire olympiske medaljer på seks OL (2 gull, 1 sølv, 1 bronse), og 6 VM-medaljer (2 gull, 2 sølv, 2 bronse).

Selv om Tufte er kjent for sine idrettsprestasjoner, er han bonde og brannmann av yrke. Tufte driver en korngård på Nykirke i Vestfold med utleie av motorcrossbane og selskapslokaler. I tillegg arrangerer han hvert år Tufte Farmer Challenge, hvor kjente utøvere fra forskjellige idretter møtes og får brynt seg på ekte «gårdsøvelser». Ikke uventet er det Olaf Tufte selv som har stukket av med seieren de siste årene.

I 2008 grunnla han Team Tufte i samarbeid med Norges Roforbund. Tanken bak dette laget var å utvikle unge roere slik at de kan oppnå gode internasjonale resultater.

I 2014 stakk han av med seieren i kjendisversjonen av TV-programmet 71° nord.

Han er tillitsvalgt i Vestfold for Gjensidigestiftelsen, utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right to play, MOT-ambassadør og har startet sitt eget klesmerke.

I dag bruker Tufte mye av sin tid på å holde foredrag knyttet opp mot motivasjon og samarbeid.

Alt Tufte foretar seg er nøye planlagt, og blir beskrevet som «200%». Tufte formidler med sterkt engasjement, og foredragene er seriøse med et humoristisk preg.

Olaf holder foredrag på norsk, svensk, dansk og engelsk.

    Book et foredrag med Olaf Tufte i dag!

Foredragsholdere relatert til