Lasting innhold ...

Vibeke Gwendoline Fængsrud

Vibeke Gwendoline Fængsrud

Gründer, forfatter, blogger og realist. Hun hjelper andre med å ta ansvar for deres egne liv - som hun selv gjorde!

Som gründer av House of Math AS og forfatter har Vibeke Gwendoline Fængsrud kapret interessen til mange. Nå tar hun også scenen med storm som foredragsholder.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Vibeke er eier og gründer av House of Math AS, og vet hva det vil si å være dårlig i matematikk; hun strøk på videregående skole og dumpa! Fra tiden på videregående frem til i dag har hun etablert en ny bransje i Norge, privatundervisning, ved at hun startet firmaet i 2006. Det begynte i det små under studietiden på matematisk institutt, men selskapet holder i dag 100 ansatte. Vibekes mål er å gjøre Norge til en realfagnasjon.

Vibeke har gått den tunge veien fra ikke å kunne brøk ved studiestart på Blindern til å produsere A’er i matematikk på universitetsnivå; hva skjedde og hvordan får man til det? Hvordan mobiliserer man motivasjon til å begynne en så tung og vanskelig vei, der ingen tror at du skal få til det du har satt deg fore? Og hvordan overkommer du alle motforestillingene og negative ytringer?

Etter å ha etablert seg i privatmarkedet har Vibeke skrevet 7 bøker for videregående skole, 1 teoribok for hele ungdomsskolen og kommer i august 2017 med 3 nye bøker for 1. til 10. klasse. Totalt har hun gitt ut 27 titler – 11 bøker, 9 kompendier og 7 hefter. Da prosessen med slike utgivelser ofte tar opp mot 2 år valgte hun å starte sitt eget forlag, House of Math Publishing, for å få hjelpemidlene ut til elevene så raskt som mulig. Kompendiene og bøkene har fått svært varm velkomst blant brukerne.

I denne sammenheng synes det naturlig å tenke; hva gjør at Vibeke tror at alt kan ordnes? Er det virkelig slik at dersom du trenger det, så er det bare å ta ansvar selv? Er alt virkelig så veldig enkelt?

Vibeke tilbyr foredrag som gir håndfaste svar på disse spørsmålene. Du blir møtt med inspirasjon, men også en ærlig holdning om hva som må til for å virkelig oppnå mestring.

Vibeke holder foredrag på norsk, engelsk og spansk.

  Vibeke Gwendoline Fængsrud foredrag 

  «Den som gir seg er en dust»

  • Vibeke mener at den eneste kuren i livet er å ikke gi seg. Uansett hva som skjer, så er det bare «å sæla på og ri videre». Alt ordner seg til slutt, selv om det kanskje ikke ordnet seg slik du planla. Det gjør ingenting. Den som ikke gir seg kommer i mål, på et eller annet vis, til slutt.
  • «Den som gir seg er en dust» tar publikum med på en reise gjennom Vibekes innholdsrike ferd frem til i dag. Hun forteller om å stryke i matte og dumpe på skolen, og allikevel lande på beina. Om å begynne på teoretiske matematikkstudier med kompetanse som en 5. klassing.
  • Vibeke snakker om hvilke valg hun gjorde som snudde den negative trenden. Hvordan hun valgte å begynne forfra til tross for det sosiale presset om vellykkethet. Og hva i alle dager som fikk henne til å tro at det i det hele tatt var mulig.
  • Dette foredraget viser at det meste er mulig, selv med en treg start. At det meste er opp til deg selv. At det å feile er grunnleggende for mennesket, og at det som definerer deg er hvordan du velger å håndtere situasjonen.

   

  Vibeke Gwendoline Fængsrud foredrag

  Fra supertreig til superkjapp i matte

  • Vibeke strøk i matte og dumpet på videregående. I dag eier hun House of Math AS, har skrevet 27 titler om matematikk og blogger.
  • Hva skjedde? Hvordan går man fra supertreig i matte til superkjapp, uten å bytte hjerne?
  • I dette Vibeke Gwendoline Fængsrud foredrag skisserer Vibeke en 6-punkts plan til å mestre matte: Hva må du gjøre? Hvor lang tid vil det ta? Hvilke utfordringer vil du møte på? Hva gjør du da? Og passer planen for alle? Hva gjorde hun for å gå fra stryk til toppkarakterer i matte? Vibeke gjør sitt for å svare på disse spørsmålene.
  • Foredraget forteller også om hennes egen historie, så vel som «myten om det late geni». Ingen mestrer matte uten innsats, men i Norge har vi en tendens til å tro det.

   

  Vibeke Gwendoline Fængsrud foredrag

  Å være gründer – «Livet er ikke for amatører» sa farfar

  • Vibeke snakker om hva det vil si å være gründer. De vanvittige arbeidsdagene, presset, det å være tilsidesatt fra arbeidsmiljøloven, lite søvn, mye motstand, hvor lite glamorøst det er å være «sin egen sjef og bestemme sin egen arbeidstid», å leve ut drømmen og hvordan å kombinere lidenskap og jobb.
  • Dette Vibeke Gwendoline Fængsrud foredrag tar deg med på en reise som gründer. Hun viser den usminkede hverdagen og levesettet det medfører, og hevder at gründerlivet er litt slik som sin farfar sa: «ikke for amatører».
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Vibeke Gwendoline Fængsrud

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Vibeke Gwendoline Fængsrud