Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Sjiraffspråket

Foredragsholdere om Sjiraffspråket

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om sjiraffspråket. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Om emnet Sjiraffspråket

  • En kommunikasjonsform som lærer deg å håndtere vanskelige samtaler på jobb og hjemme
  • Handler om å fjerne momenter som anklager, fornærmelser, kritikk, frustrasjon og irritasjon
  • Også kalt Ikkevoldelig kommunikasjon (IVK), empatisk kommunikasjon eller anerkjennende kommunikasjon.
  • Man forsøker å basere kommunikasjonen på sunne verdier basert på ærlighet og empati. Vi kan stå opp for oss selv samtidig som vi ivaretar den andre, og vi lærer å lytte og snakke med mer innlevelse og tydelighet.
  • Kommunikasjonsverktøyet er et praktisk hjelpemiddel for å skape forståelse og kontakt når vi opplever at kommunikasjonen er fastlåst og/eller vi trenger å bli hørt eller gi beskjed. Fungerer på tvers av bakgrunn, kjønn, alder, nasjonalitet eller religion.
  • Hvorfor det heter sjiraffspråk? Sjiraffen er valgt som symbol fordi det er det landdyret med størst hjerte – og dette er et språk fra hjertet, det handler om følelser og behov. Med lang hals har sjiraffen godt overblikk og kan kikke inn bak andres forsvarsverker og se hva det egentlig handler om. Halsen symboliserer også sårbarhet, ved å fortelle hva som pågår inni oss selv. I tillegg har sjiraffen veldig gode lytter-egenskaper, og kommuniserer og orienterer seg i stor grad ved hjelp av ørene.