Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Bryt negative handlingsmønstre, og bli inspirert til endring

Christian René Wold

Christian René Wold

Fra et liv i rus og kriminalitet til å utdanne seg som sosionom og bli en ressurs for andre som ønsker å bryte negative handlingsmønstre.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Christian René Wold

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Christian

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Christian René Wold (f. 1972) er forfatter og sosionom av yrke og har lang erfaring med kriminalforebyggende ungdomsarbeid. Han har bakgrunn som dørvakt, modell, skuespiller og kriminell – en fortid han bruker både i sitt arbeid med vanskeligstilt ungdom og i sine romaner.

Han er nå tobarnsfar og har jobbet med oppsøkende forebyggende arbeid innenfor Oslo kommune siden 2013 hvor han har tilegnet seg en unik forståelse for hvordan man inspirer og motiverer til endring. Ved siden av har han vært Aschehoug forfatter med en prisnominert debutroman – Klovnejakten (2017) som omhandler hans liv innenfor Oslos underverden. For tiden er han også daglig leder/redaktør i Skamløst Forlag som gir ut et bredt spekter av litteratur innenfor forskjellige sjangre. Skuespill er også noe han har tatt opp igjen hvor han medvirker i flere filmer og serier.

Et foredrag med Christian René Wold gir deg:

 • En dønn ærlig historie som griper tak i deg og åpner for refleksjon og ettertanke.
 • Formidling av forståelse av hvordan utenforskap og skam kan påvirke i negativ retning.
 • Hvordan motivere til å bryte negative handlingsmønstre.

Christian René Wold er vestkantgutten med gode karakterer og sunne vaner, som bli kriminell og rusmisbruker i voksen alder. Nå er han gründer og driver et forlag – Skamløst Forlag – og er en av grunnleggerne av den ideelle organisasjonen – Skamløst Nettverk som jobber forebyggende og karriereskapende for ungdommer.

I over 6 år levde han utenfor samfunnet og var konstant på flukt fra både lovens lange arm og seg selv. Det endte med en fengselsstraff på et år og en gjeld på 1.5 millioner grunnet banksvindel. Når han skulle inn og sone hadde han blitt far til en datter og skjønte at han måtte forandre på ting etter å ha hatt razzia hjemme hvor barnevernet ble involvert. Han var nødt til å forandre på ting, men det store spørsmålet var hvordan skulle han få til dette?

I møte med saksbehandler på Nav fikk han den negative beskjeden – «at sosionom kom han aldri til å bli». Noe han ikke lot seg knekke av og begynte på utdannelse til å senere jobbe i Nav selv.

Christian R. Wold gjorde voiceover til filmen Barske Bøller/The Bad Guys, og promo for UIP Norge april 2022. Foto: Studio Eplekjekk

Han bærer på en sterk historie om knust håp og hvordan man setter bitene i livets puslespill sammen igjen. Utenforskap og inkludering er viktig for ham og gjennom sitt arbeid har han spesialisert seg på å jobbe med de sakene ingen andre vil ha, eller som virker håpløse. Mottoet hans er: Endring begynner med deg selv og slutter med deg selv. En frase som har fått mange til å innse at man må gå all inn og leve det man håper.

I 2017 ga han ut sin første av to romaner på Aschehoug forlag og har våren 2023 gitt ut sin 7 roman – Versus. Han fortsetter å gripe lesere og har en stor følgerskare på sosiale medier.

I foredragene sine gir Christian René en innsikt i hvordan det er å ta tilbake livet og bryte med negative vaner og hull i CV´en og annet er kanskje ikke så negativt når man har hørt hva han formidler.

 

Christian René Wolds foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Christian René Wold
Christian René Wold foredrag

Hver dag er en kamp!

 • Hør den spesielle og turbulente livshistorien til vestkantgutten som ble kriminell og rusavhengig, for så å snu hele livet sitt til det positive igjen.
 • Bli inspirert til endring i eget liv, eller på egen arbeidsplass, og få verktøyene Christian selv brukte for å finne tilbake til seg selv og et liv fylt med positive fortegn.
 • Hvordan resosialisere seg i det norske samfunnet? Og hvordan legge til rette for dette, slik at flere kommer seg tilbake til et lovlydig og rusfritt liv?
Christian René Wold foredrag

Lurt av gata!

 • Det diskuteres høylytt i media, blant foreldre, lærere og ungdommen selv: Narkotikabruken øker blant en stadig yngre gruppe mennesker, og kokainen ser ut til å bli et normalt syn på ungdomsfestene.
 • Hvilke konsekvenser kan bruk av kokain og andre rusmidler få?
 • Hvor kommer stoffet fra? Hva er det blandet med, og hvilke nedbrytende effekter kan det ha på kropp og samfunn?
 • Christian snakker om ungdom og rus, med førstehånds erfaring i bakhånd. Selv var han kokainavhengig i fem år, men klarte å bli rusfri på egenhånd. Nå deler han av sine erfaringer, og har som jobb å følge opp unge mennesker som sliter med rusmisbruk og psykisk helse.
 • Denne foredragsholderen når virkelig inn til ungdommen på et helt annet plan, og gjør seg forstått på en unik måte.
Christian René Wold foredrag

Psykisk helse - Hvordan lage seg en bedre hverdag?

 • Utenforskap er og blir et stort samfunnsproblem. Hvorfor er det så farlig? Og hva er mekanismene bak?
 • Lær hvordan arbeidsplassen, vennegjengen, kolleger og du selv kan arbeide med inkludering, og forebygging av psykisk uhelse i hverdagen.
 • Få konkrete verktøy som hjelper til med å lage et godt miljø og bedre hverdager.
Christian René Wold foredrag

Ikke mitt barn!

 • Hvordan tilnærme seg barn og ungde på riktig måte, slik at man både blir hørt og forstått?
 • Hva er et selvbilde, og hva har dette å si for unge mennesker? Christian gir deg noen nøkler til å både forstå og bygge selvbildet.
 • Få muligheten til å skape positiv endring på deres skole, organisasjon eller andre arenaer hvor barn og unge ferdes.
 • Hvilke ressurser må man hente fram i seg selv for å nå fram hos sine egne barn? Og viktigheten av å være i forkant i dialogen med barn og unge.
Christian René Wold foredrag

Sakene ingen vil ha

Christian deler av erfaringer fra over 30 år på gatene, og hvordan de siste ti årene har foregått i Bydel Sagenes kommunale gårder hvor han har spesialisert seg på sakene ingen vil ha. Foredraget bygger på tanken om at “endring begynner og slutter med en selv”.

I foredraget deler han metoder for tilnærming, relasjon, tillitsbygging og kartlegging, og har fokus på hvordan man kan ivareta egen sikkerhet i arbeidet med klienter som har ekstraordinære behov. Wold har en høy suksessrate i sitt arbeid og bevisstgjør ofte klienter som selv har gitt opp troen på seg selv.

Foredraget retter seg mot offentlig sektor – Nav – Barnevern osv og handler om perspektiver i sosialt arbeid, utfordringer, metode og endring.

Christian René Wold intervju

Krimiforfattere: På jobb med Tom Egeland | DRTV

Se videoen her

Christian René Wold intervju

Christian på God Morgen Norge

Se videoen her

Vis foredrag med Christian René Wold

Referanser

Fint og nyttig for mange å få denne vinklingen fra levd liv. Publikum var lydhøre og veldig godt fornøyd med Christian. Håper å kunne bruke han som foredragsholder ved en senere anledning også.

Bente Smaavik-Borge

Norsk kulturskoleråd

En svært engasjerende foredragsholder. Passer godt både for ungdommer og voksne. Veldig bra formidlingsevne og utrolig folkelig fyr. Vi var alle veldig fornøyd med kvelden

Grete Findahø

Støttepilar

Christian leverte etter de forventningen vi hadde, han kan vi bruke igjen:)

Kjetil Hardal

Osloskolen

Kontra

Kontra er en relansering og omskrevet versjon av forfatterens prisnominerte og bestselgende debutroman fra 2017. Bli med på denne utrolige reisen gjennom Oslos underverden, som viser seg å bli en meget farlig lek med skjebnen. Her står vennskap og forhold på kanten av stupet når Kiran havner i livstruende problemer og blir konfrontert med et enormt pengekrav. Nedtellingen er i gang. Vil han klare det?

Lydbok
E-bok

Les mer/kjøp her

Versus

Oslo 2003. Kiran er en garvet dørvakt som har havnet midt oppe i en gryte med trøbbel. Nå ønsker han å bryte med kriminalitet og rus, men trenger spenn for å starte sin egen nattklubb og det planlagte bryllupet med Erica, kvinnen i hans liv.

Det får fryktelig galt. Snart er han i klammeri med politi, mafiabosser og Roger, en livsfarlig hevner. Klarer Kiran og Erica å overvinne egne demoner og beholde kjærligheten når det er som mørkest?

Lydbok
E-bok

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Christian René Wold

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Christian René Wold