Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Motiverende og fengende om holdning og innstilling

Espen O. Simonsen

Espen O. Simonsen

Bestselgende forfatter og coach med bakgrunn i Forsvaret. Foredrag som vekker motivasjon, prestasjon og kommunikasjonsevner.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Espen er en sterk formidler, og løser oppdraget på en god måte. Han fenget tilhørerne, og klarer å formidle tøft stoff på en modig og varm måte. Jeg kan trygt anbefale Espen som foredragsholder."

Rikke Philippi, Prosjektleder, Verdensdagen for psykisk helse - Verdensdagen for psykisk helse Vis alle referanser

Et foredrag med Espen O. Simonsen gir deg:

 • Formidler som fanger publikums oppmerksomhet og holder den hele veien.
 • Prestasjon, måloppnåelse og motivasjon satt i fokus på en forfriskende måte som vil gjøre stort inntrykk.
 • Sjeldent gripende personlig historie som vil røre ved deltakerne.
Uforpliktende forespørsel på Espen O. Simonsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Espen

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Livet handler ikke om hva som skjer deg, hva som blir sagt, eller gjort. Det handler om hvordan du velger å forholde deg til det! Espen O. Simonsen holder etterspurte foredrag og kurs innen temaer som samarbeid, mental styrke, kommunikasjon og prestasjon.

Et foredrag med Espen O. Simonsen gir deg:

 • Formidler som fanger publikums oppmerksomhet og holder den hele veien.
 • Prestasjon, måloppnåelse og motivasjon satt i fokus på en forfriskende måte som vil gjøre stort inntrykk.
 • Sjeldent gripende personlig historie som vil røre ved deltakerne.

Espen O. Simonsen har 12 års erfaring fra Forsvaret, med 2 år i internasjonal tjeneste og 8 år som operatør, leder og instruktør for selektert personell ved en av forsvarets spisseste avdelinger.

I 2017 er han aktuell som programleder for TV2s nye storsatsning «ØYA» – en serie hvor deltakerne må samarbeide for å overleve, med Espens ekspertise om tilpasning, mestring og teamwork i spissen. Han har også vært ansvarlig for sikkerhet, ruteplanlegging og oppgaver i TV-produksjoner som: The Amazing Race Norge (TV2), Dual Survival (Discovery Channel), Den Siste Viking (TVNorge) og Lenket (NRK).

Espen har mange års erfaring fra salg, ledelse, teamarbeid og motivasjon i det private næringslivet. Hans personlige erfaringer og kompetanse på mennesker og deres reaksjoner i farlige, kritiske og utfordrende livssituasjoner er etterspurt og gjør han til en ettertraktet kurs- og foredragsholder.

I mange år har han også holdt forskjellige typer kommunikasjonskurs. Hans relasjonelle kompetanse blir jevnlig benyttet av Bufetat som familierådskoordinator i det kommunale barnevernet.

Espen gjør i tillegg en rekke oppdrag sammen med sin kone Bianca Simonsen. De har skrevet to bestselgende bøker som er solgt i nesten 50 000 eksemplarer om tap av ektefeller i ung alder, hvor krise, kjærlighet, glede og sorg belyses gjennom valg, tilstedeværelse og takknemlighet.

Espen kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Espen holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Espen O. Simonsen
Espen O. Simonsen foredrag

Motivasjon er like varig som å dusje

 • Et foredrag som vil løfte selvfølelsen, inspirere den enkelte til et økt ansvarlig perspektiv og styrke samarbeidet.
 • Hva får oss mennesker til å tåle, mestre, prestere og lede oss selv på en god måte? Og hvordan kan vi bygge hverandre opp og spille hverandre gode?
 • Tilhørerne vil bli minnet om at motivasjon, glede og energi er ferskvare. Derfor vil de også bli gitt konkrete verktøy og øvelser for å styrke den personlige handlekraften, evnen til selvtenning!
 • Temaene i foredraget er relevant for alle som har en ambisjon om å leve fremfor kun å overleve. Altså, alle som ønsker å skape, prestere og bety noe.
 • Nøkkelen til å lykkes ligger i å alltid huske at du har det som skal til. Så lenge du reiser deg en gang mer enn du faller, så vil du alltid komme i mål.
 • Innholdet tilpasses kunden og kan leveres til arbeidslivet, lag og foreninger eller til skole og universitet.
Espen O. Simonsen foredrag

Sett, hørt og anerkjent! - Dine ansatte, din viktigste ressurs

 • Kunnskap om relasjoner er kanskje noe av det viktigste en leder kan inneha i dagens samfunn. Når produkt, pris og lokasjon er ikke lenger unikt, konkurransen stadig tiltar og kundene er mer bevisste og kunnskapsrike enn noen gang tidligere, er det menneskene som blir stående igjen som bedriftens viktigste ressurs.
 • Hvorfor gjør vi mennesker det vi gjør? Hva motiverer og inspirerer, og hva har motsatt effekt på dine ansatte, kollegaer og kunder.
 • Hvordan håndteres uenighet og konflikt på din arbeidsplass? Og hvordan kan dere i større grad jobbe sammen som et team?
 • Espen fokuserer på kommunikasjon, tilbakemeldingsstruktur og positiv forsterkning. Med bruk av verktøy og øvelser vil han lære deg grunnleggende coaching-metodikk og -ferdigheter som du og dine ansatte vil ha stor nytte og glede av både på arbeidsplassen og hjemme.
 • Temaet leveres også som hel- og halvdagskurs.
Espen O. Simonsen foredrag

 Pårørendeperspektiv ved krise og alvorlig sykdom

 • Espen var Tones nærmeste pårørende gjennom fire år med oppturer og nedturer. Tone var bare 25 år gammel da legene fant svulsten. Da behandlingen ble stoppet etter to år hadde hun gått igjennom 3 store operasjoner og 57 cellegiftbehandlinger.
 • 30 år og enkemann måtte Espen finne seg selv på nytt, livet hadde stått på pause og holdt pusten. Da Tone døde 28 år gammel, forsvant også alt det kjente i Espens hverdag, han hadde vært pårørende. Nå var hun borte, han skulle leve videre.
 • Tone og Espens historie er dessverre ikke unik. Hver dag opplever mennesker at sykdom, ulykker og kriser snur opp ned på deres tilværelse.
 • Uansett om du står i krisen selv, utdanner deg til, eller er helsearbeider som møter mennesker som Espen og Tone i din hverdag vil dette være et nyttig foredrag. Espen deler usminket sine perspektiver og refleksjoner på en jordnær og lettfattelig måte noe som gir lærdom og ettertanke både på jobb og privat.
Espen O. Simonsen foredrag

Takknemlig tilstede

Espen og samboer Bianca T. Vestvik har de seneste årene holdt utallige foredrag og kurs for fagmiljøer, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum.

Samtidig har mange hundre norske par deltatt på deres kommunikasjonskurs, som de blant annet holder for ansatte i Forsvaret.

 • Dette er et jordnært og folkelig foredrag om hverdagsmagi. En bevisstgjøring i de små, men viktige valgene vi mennesker foretar oss daglig, både på jobb og privat.
 • Er du klar over den innvirkningen dine hverdagslige valg har på dine kolleger, kunder, venner og din familie? For ikke å snakke om deg selv!
 • Vet du egentlig hvor viktig nettopp du er? Og vet du hvor lite som skal til for at du skal ha det enda bedre?

Vi kan love deg at du vil bli både beriket og berørt. Med humor, refleksjon og enkle verktøy vil dette garantert være et foredrag til ettertanke.

Espen O. Simonsen foredrag

Skreddersøm

Espen skreddersyr gjerne både foredrag, kurs, seminar og workshops etter ditt ønske, innen følgende temaer:

 • Kommunikasjon
 • Takknemlighet og tilstedeværelse
 • Motivasjon, inspirasjon og prestasjon
 • Selvledelse og mestring
 • Hvordan håndtere omstilling og endring
 • Relasjonslære
 • Kriseberedskap og – håndtering
 • Sorg og sorgarbeid
 • Pårørendeperspektiv ved alvorlig sykdom og krise
Espen Simonsen kurs

Kurs

 • Espen kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Espen Simonsen - Gripende, humoristisk og lærerikt

Espen Simonsen - Gripende, humoristisk og lærerikt

Vis foredrag med Espen O. Simonsen

Referanser

"MKS har brukt Espen Simonsen som foredragsholder og motivator på våre lærlingesamlinger, som stort sett er ungdom fra 18-22 år. Tilbakemeldingene fra ungdommene har blant annet vært; «Når Espen snakker MÅ vi bare følge med!» og «Espens foredrag har virkelig gitt meg noe å tenke på». MKS tror foredraget «Motivasjon, like varig som å dusje» treffer alle på en eller annen måte, uansett alder og ståsted i livet."

Lise L. Mandal, Opplærings- og KS leder

Maritimt Kompetansesenter Sørøst Norge

"Vi har vært så heldige å få Espen til å motivere deltagerne våre rett før de drar på ekspedisjon. Han har holdt flere foredrag for oss, hvor fokuset har vært å prestere mot alle odds og finne de rette verktøyene for å klare dette. Deltagerne har akkurat gått igjennom en avrusningsperiode og skal videre på en 3 måneder lang ekspedisjon, som er en krevende fysisk og mental tur for å ta tilbake livene deres. Foredraget til Espen har gitt de akkurat de verktøyene de trenger å ha med seg i sekken. Foredragene til Espen er gripende, humoristiske og veldig lærerike. Vi gleder oss alltid til Espen kommer og sprer håp og tro på at det ”umulige” er mulig."

Katrine Chi, Stifter av Veien Ut

Veien Ut

"Espen er en sterk formidler, og løser oppdraget på en god måte. Han fenget tilhørerne, og klarer å formidle tøft stoff på en modig og varm måte. Jeg kan trygt anbefale Espen som foredragsholder."

Rikke Philippi, Prosjektleder, Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse

«Foredraget var balansert i forhold til å ikke underkjenne det vonde og vanskelige, samtidig som fokuset på å ta kontroll og poengtere at vi mennesker kan bestemme oss for ganske mye – inklusiv å ville komme videre i livet, kom tydelig frem gjennom mange gode små og store eksempler fra hverdagen. Mange kriserammede og etterlatte fra ulike situasjoner med sykdom og død vil ha nytte av å høre Espen!»

Kari Dyregrov, PhD, Center for Crisis Psychology

For pårørende etter Utøya

"Energisk mann som holdt forsamlingen i sitt grep gjennom tårer og latter."

Kari Stavne, Enhetsleder

Bufetat

"Kjempeforedrag, sitter igjen med masse nyttig informasjon og en sterk historie. Kjempeglad for at vi valgte akkurat Espen Simonsen for å komme og holde et foredrag for oss!"

Espen Martinsen, Assistent

Gjøvik Kommune/ Fagforbundet Gjøvik

Foredraget svarte til våre forventninger. Det var en levende og engasjerende fremstilling av ønskede temaer.

Marit Meder, Avdelingsleder

Barnevern, Bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger
23.02.2017

Blir motivert av de som sier at noe ikke går

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?
Jeg holder en del forskjellige typer foredrag, men jeg vil nok si at det er et hovedbudskap. Fellesnevneren er styrken som ligger i at vi mennesker tar et ansvarlig perspektiv i situasjonene og relasjonene vi er en del av. Dette er like viktig på arbeidsplassen som på hjemmebane, og ikke minst i relasjonen til oss selv.

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?
Jeg tror alle vi som foreleser om motivasjon og inspirasjon ofte snakker om mye de samme tingene. Selvfølgelig pakketert i vår egen personlige drakt. Jeg bruker min egen historie og erfaringer i mine foredrag, samtidig er jeg opptatt av å formidle på en enkel, humoristisk og folkelig måte som publikum lett kan kjenne seg igjen i.

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?
For meg er det viktig at publikum ikke bare opplever å høre en sterk historie, men at de også kan relatere budskapet til sin egen hverdag og sitt liv. Jeg ønsker å berøre, men også å berike og skape varig endring. Derfor lærer jeg alltid bort enkle verktøy og metoder for mer handlekraft.

Hvem henvender foredraget seg til?
Mine foredrag henvender seg til ALLE. Jeg skreddersyr alltid mine foredrag til målgruppen jeg skal snakke for. Men tematikken er like relevant om du er student, fostermor, toppleder i næringslivet, ansatt i en stor kjede, eller om du skal overleve på en øde øy.

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?
Modig, energisk og folkelig

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?
Jeg får ekstremt mye ut av jobben min. Først og fremst vil jeg fremheve alle menneskemøtene, alle historiene jeg selv får høre og alt jeg lærer. Samtidig er det å få muligheten til å berike og berøre andre mennesker en gave. Jeg får stadig tilbakemeldinger fra folk som er takknemlige for åpenheten jeg har vist, at jeg har inspirert dem til handling, eller at de har satt pris på noe jeg har delt. Derfor er det å holde foredrag noe av det mest meningsfulle jeg opplever å kunne drive med.

Hva inspirer og/eller motiverer deg?
Først og fremst blir jeg inspirert av å se mestring, engasjement og glede. Jeg blir motivert av mennesker som våger å gå for drømmen sin, og gir gass! Skal jeg være helt ærlig blir jeg ganske motivert av alle de som sier at noe ikke går også.

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?
Mine forberedelser starter alltid i den første dialogen med oppdragsgiver der jeg får masse verdifull informasjon om arrangementet/oppdraget og publikummet jeg skal snakke for. Noen dager før selve foredraget setter jeg meg ned og går igjennom hvilke poenger jeg ønsker å løfte frem og hvilke historier jeg vil fortelle. På selve dagen har jeg et sett med rutiner jeg alltid går igjennom. Også bruker jeg mine egne mentale verktøy for å sette meg i tilstand for å gå på scenen. Når det er sagt så er det sjelden foredraget blir nøyaktig slik jeg har sett det for meg, og det er jeg glad for. Jeg er opptatt av at foredraget skal være levende og også kunne tilpasses publikum underveis. Jeg ønsker ikke å levere foredrag på autopilot.

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om motivasjon som ferskvare?
Bakgrunnen er enkelt og greit at motivasjon ikke er varig. Det er ikke engasjement, glede, arbeidslyst, eller energi heller, for å nevne noen av de andre tingene vi opplever at går over. Derfor må vi evne å fylle på, først og fremst oss selv, men også hverandre. Å lære seg det var for meg helt kritisk for i det hele tatt å få det bra igjen.

Kan du kort si noe om hva som karakteriserer hverdagsmagi?
Da kona mi døde av kreft bare 28 år gammel, og jeg ett år etterpå satt og skrev ferdig boka om vår historie sammen – så var det ikke diagnosen, operasjonene og selve dødsdagen det var vanskelig å skrive om. Det var de enkle hverdagslige tingene. Det er hverdagene det er flest av. Og det er i de små daglige valgene at magien ligger, både når vi ser tilbake og savner, men også når vi ser fremover og skal oppnå noe.

Vis foredrag med Espen O. Simonsen
Uforpliktende forespørsel på Espen O. Simonsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Espen O. Simonsen
Espen O. Simonsen

4.5 ut av 5 stjerner

"Espen er en sterk formidler, og løser oppdraget på en god måte. Han fenget tilhørerne, og klarer å formidle tøft stoff på en modig og varm måte. Jeg kan trygt anbefale Espen som foredragsholder."

Rikke Philippi, Prosjektleder, Verdensdagen for psykisk helse - Verdensdagen for psykisk helse Vis alle referanser

Foredragsemner med Espen O. Simonsen