Lasting innhold ...

Gro Hammerseng-Edin

Gro Hammerseng-Edin

Den tidligere landslagsspiller, håndballekspert, skibent og feminist fungerer nå som en inspirerende foredragsholder!

Etter en eventyrlig håndballkarrière kombinert med et familieliv og liv i medienes søkelys, handler Gro Hammerseng-Edin nå om åpenhjertig om blant annet teamarbeid, samspill, prestasjonsutvikling og vinnerkultur.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Gro Hammerseng-Edin avsluttet håndballkarrièren våren 2017, etter 19 år som profesjonell utøver. Hun ble landslagskaptein som 23 åring og har hatt kapteinsrolle/mellomlederrolle i samtlige lag hun har spilt i.

Med sine 167 landskamper for Norge og 631 mål har Gro vært med på blant annet EM gull med Norge (2004, 2006 og 2010). EM sølv (2002), OL gull (2008) og VM sølv (2001 og 2007). Hun vant også Champions League 2010/11 med Larvik HK, og har vært håndballekspert for TV2 i to mesterskap.

Gro ble kåret til «Årets lagspiller» (2007, 2011) og «Årets forbilde» (2007) på Idrettsgallaen 2007, og til «Verdens beste spiller» av IHF (det internasjonale håndballforbundet) i 2007.

Sammen med kona Anja har hun skrevet boka «ANJA+GRO=MIO. Kunsten å få barn» (Cappelen Damm, 2014). Hun har også utgitt artikkelen «Vi leker ikke familie. Et homoeventyr.» (Samtiden 1/2016).

Gro er en engasjert feminist. Hun brenner for likestilling og jobber hardt for å gi kvinner en større følelse av empowerment. Hun ønsker også å bidra til å knuse fordommer og øke kunnskap om det å falle utenfor normen av kjernefamilien. I tillegg vil hun med sine Gro Hammerseng-Edin foredrag øke vår bevisshet rundt gevinsten av å være raus, vise sårbarhet og være fri for fordommer.

Gro har en unik og ærlig formidlingsevne. I Gro Hammerseng-Edin foredrag bruker hun egne historier og erfaring, og kommer samtidig med eksempler alle kan relatere seg til. Hun knytter alltid tråder som henviser til forskning og fagstoff for å underbygge historiene sine.

Når hun holder foredrag med Anja, tar Gro den seriøse/autoritære rollen mens Anja fremstår som den lekne og kreative. Tross alvorlige temaer, tabuer og såre emner er de flinke til å bruke humor, relaterbare- og nære eksempler.

Gro Hammerseng-Edin foredrag holdes på norsk.

Foto: Mona Nordøy

  Gro Hammerseng-Edin foredrag

  Gro – eller gro fast?

  • Et Gro Hammerseng-Edin foredrag om å være modig når man egentlig er litt redd. Å bryte barrièrer og å våge å begi seg ut i hinderløypen som kan være selve livets berg-og-dalbane. Veien til det hårete målet, utfordre fordommer og stereotyper, tabuknusing, ta nye roller etc.
  • Foredraget tar også for seg temaene samspill (kraften i et vekstorientert tankesett), målsettingprosess og individualisten/lagspilleren. Hvordan lever man helhjertet og hvor stor er betydningen av gode rollemodeller?
  • Foredraget kan tilpasses unge mennesker og utøvere. Hovedfokuset blir å forsøke å gi et ekte bilde på livet som idrettsutøver/landslagspiller.
  • Gro gir et innblikk bak fasaden, og deler erfaringer og kunnskap med ønske om å bidra til at ungdom innser at det er helt i orden og kanskje til og med en fordel å vise sårbarhet. I tillegg snakker hun om det å være annerledes. Hva er normalt egentlig? Gro utfordrer fordommer, stereotyper og applauderer mot til å våge å være seg selv og stå opp for seg selv og andre.
  • Foredraget kan også skreddersys og rettes mot voksne og eksempelvis næringslivet. Om ønskelig kan hovedfokuset være på teamarbeid, prestasjonskultur/vekstkultur, målsettingsprosesser eller samspill.
  • Gro kan også komme inn på emner som forventningspress, ledelsesstrategier og erfaringer knyttet til å leve i organisasjoner hvor lista ligger på «å forsøke å bli best i verden».

   

  Gro Hammerseng-Edin foredrag

  ANJA & GRO – HELT UTEN BALLER

  • Det går ikke upåaktet hen når to av de beste håndballspillere gjennom tidene legger ballen på hylla. Men selv om ballen og klistersprayen er byttet ut, er ikke Norges tøffeste par ferdig med å inspirere og by på sitt dynamiske samspill.
  • Anja og Gro gir deg et innblikk i hvordan de riktige byggeklossene skaper fundamentet som gir styrken til å være seg selv, og til hver dag å strekke seg etter det man ønsker. Du lærer hvordan du best kan være modig når du egentlig er litt redd, samt å stå imot fordommer, kroppshysteri, fasadedyrking og generell mental fattigdom.
  • I dette svært ærlige foredraget snakker Anja og Gro om sin filosofi og sine personlige erfaringer rundt hvordan håndtere egne følelser ved å trene tanker og bevissthet, samtidig som man befinner seg i en krevende foreldrerolle.

   

  Gro Hammerseng-Edin foredrag

  SHE CAN – EMPOWERING WOMEN

  • Gro Hammerseng-Edin foredraget baseres på kvinners rolle i samfunnet i dag. Hvor er vi, og hvor vil vi? Stikkord er SHEconomy, mangfold, feminisme, likeverd og menneskerettigheter.
  • 4 av 5 eksperter i offentlig debatt i Norge er menn. Hvorfor? Hva betyr dette? Ønsker vi en endring? Hvordan kommer vi dit?
  • Basert på egen historie, og med personlige eksempler prøver Gro å bevise at det er fullt mulig å både være en god mamma og en kvinne som har ambisjoner i yrkeslivet
  • «The three deadliest words in the world: It’s a girl. In India, China and many other parts of the world today, girls are killed, aborted and abandoned simply because they are girls.”
  • I Norge har vi kommet langt og har i stor grad oppnådd likestilling. Gro mener derfor at vi må ta ansvar, og nekte å akseptere at kvinner andre steder i verden opplever en slik urett. Ikke minst anser hun det som viktig at vi ikke lukker øynene og innbiller oss at vi er i mål her hjemme heller.
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Gro Hammerseng-Edin

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Gro Hammerseng-Edin