Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Å være menneske - en utfordrende jobb - men det er hjelp å få!

Jon Reichelt

Jon Reichelt

Jon Reichelt har vært nysgjerrig på mennesker hele sitt liv. Det har medført en karriere som lege og psykiater - i helsevesenet og Forsvaret. Han deler av sin kunnskap og erfaring - på en forståelig måte.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Jon Reichelt

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Jon

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Mennesket er kjennetegnet av at vi har den mest avanserte hjernen i dyreriket. Det gir oss muligheter, men skaper også problemer. Vi er ikke så fornuftige som vi tror, men mest styrt av våre følelser. Vi bruker samtidig vår hjerne på ymse vis, som til bekymring og grubling. Kunnskap om dette er en forutsetning for å kunne utvikle seg som menneske, både som leder og den som blir ledet. Belastninger er også en del av livet, og man trenger mestring og motstandskraft for å overleve.

Et foredrag med Jon Reichelt gir deg:

 • Kunnskap, økt bevissthet og derved muligheter for endring hva gjelder det å være menneske.
 • Kunnskap om og forståelse av våre holdninger og verdier.
 • Kunnskap om og forståelse av ledelse som menneskelig utfordring.
 • Kunnskap om og forståelse av mestring og motstandskraft for overlevelse.

Jon Reichelts valg av utdannelse og jobb bærer preg av en grunnleggende nysgjerrighet hva gjelder mennesket – hvorfor vi er som vi er.

Han har befalsskole fra Forsvaret, og sluttet etter plikttjenesten i 1981. Han har psykologi grunnfag, og er utdannet lege, med godkjent spesialitet i psykiatri. Jon har arbeidet i mange år innenfor psykisk helse, og er utdannet terapeut og veileder innenfor kognitiv atferdsterapi. Han har også forskningserfaring og kompetanse i form av en doktorgrad som tok for seg menneskers mestring i møtet med arvelig kreftsykdom.

Jon har videre en Master of management grad fra BI, og har gått Forsvarets sjefskurs. I 2000 vente Jon tilbake til Forsvaret, da han ble tilsatt som militærpsykiater. I 18 år var han psykiater for landets skarpeste militære avdeling, Forsvarets Spesialkommando/ FSK. Mye viktig og verdifull kunnskap og erfaring kom ut av dette langvarige samarbeidet, som bestod av både seleksjon, forebyggende arbeid og kliniske oppgaver.

I 2018 ble Jon Reichelt sjef for Forsvarets sanitet med grad generalmajor, en stilling han hadde frem til 2022. Jon Reichelt har meget høy kompetanse på den menneskelige faktor – hva som driver oss, hva som skremmer oss, og hvordan vi kan forberede oss og håndtere det livet byr på.

Mestring og motstandskraft hos mennesker er avgjørende viktig for et godt liv. Reichelt gir oss forståelige og forenklede modeller for hvordan vi fungerer som mennesker, både alene og i samspill med andre. Budskapet overbringes med vekt på god stemning. Forholdet mellom følelser og fornuft står sentralt i budskapet.

Jon Reichelt er opptatt av å se på mennesket som et vesen som ofte begrenses av sine fastlåste mønstre og holdninger, men som samtidig har store muligheter for å klare seg godt og vokse på erfaringer – endog belastninger. Budskapet er relevant for både folk flest og ledere, for hverdagsliv og ledelse.

 

Hør Reichelt under nitimen 30.04.23 HER.

 

Jon Reichelts foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Jon Reichelt
Jon Reichelt foredrag

Mestring og motstandskraft - et forsøk på hjelp til overlevelse og vekst.

 • Vi vil ha en reell risiko for å rammes av elendighet gjennom livet, ulykker og annet trist. Sånn har det alltid vært.
 • Vi mennesker er antakelig best skrudd sammen med tanke på den gang vi begynte å være mennesker. En enkel og brutal verden, langt fra vår tid, der vi tror vi kan påvirke verden, og unngå fare.
 • Det er normalt å reagere på voldsomme hendelser – det er antakelig både nødvendig og sunt. Men hva er normalt?
 • Tidvis går ikke den normale reaksjonen over, men blir et vedvarende problem. Og hvordan skal man unngå at denne normale reaksjonen blir et vedvarende problem? Hvordan komme seg på banen igjen?
Jon Reichelt foredrag

Det vil helst gå galt - men det er ikke sikkert det gjør noe!

 • Det er ingen sak å tåle gode dager.
 • De fleste av oss skal ikke nå «hårete mål», men tåle det livet bringer. Det er garantert ikke bare suksess og lykke.
 • Hvordan man skal takle dette livet vi har fått tildelt, og det faktum at livet er både urettferdig og uforutsigbart. Det er jo faktisk det vi må.
 • Hvordan takle livet uten å bruke det å bekymre for fremtiden og gruble over fortiden?
Jon Reichelt foredrag

Ledelse - å jobbe gjennom andre - hva skal til - hva er viktig?

 • Ledelse er i sin enkleste og mest kompliserte form å arbeide gjennom andre – man skal ikke gjøre alt selv.
 • På solskinnsdager trenger man kanskje ikke ledelse, men all erfaring tilsier at når det brenner et visst sted så trenger man at noen har ansvar og myndighet til å gjøre noe med akkurat det! Så man trenger ledelse, og det må etableres før det begynner å brenne.
 • Det er fort gjort å innkassere all framgang som resultat av sin ledelse, fraskrive seg ansvar for alt som går galt, og glemme at resultatet er mye mer påvirket av flaks og uflaks enn man liker å tro. Det bør man være realistisk på, ellers blir nedturene veldig skumle.
 • Ledere vil ofte kjenne at de har stort ansvar og mer begrenset myndighet – og hvordan skal man leve med det?
 • Finnes det en spesiell oppskrift på ledelse? Eller dreier det seg mer om egenskaper.?
Jon Reichelt foredrag

Følelser og fornuft - hva styrer våre liv, egentlig?

 • Vi mennesker tror jeg gjerne at vi er fornuftige – spesielt oss selv. Andre kan fremstå som lang fra fornuftige, og nærmest sjokkere oss med sin ufornuft. Kanskje er du i samme båt som alle andre.
 • Kanskje er det viktig å erkjenne at mennesket ikke er så fornuftig, og at det er gode grunner til at vi ikke er det.
 • Hvordan skal vi forholde oss til at vi har mindre kontroll enn vi tror.
 • For å ta oss frem under denne erkjennelsen kan vi trenge både forståelse og bruksanvisning på det å være menneske.
Jon Reichelt - Bertrands Univers podcast
Forsvarets ledelseskonferanse 2021 (Jon Reichelt fra 3:23:44)
Vis foredrag med Jon Reichelt

Referanser

Jon var fantastisk!! Humoristisk, men med mange gode mer alvorlige budskap som kom godt frem. Fikk bare positive tilbakemeldinger i etterkant! Jon er en utrulig hyggelig kar, som ydmykt deler av sin kompetanse på en folkelig og god måte.

Katrine Skrede

Helse Møre og Romsdal

Fantastisk foredrag og mann! Vi booker gjerne Jon til fremtidige arrangementer.

Christina Ohr

Sopra Steria

Utrolig dyktig foredragsholder!

Hauk J Nyhus

Norwegian Cyberdefence

Foredraget var bare helt fantastisk. Underholdende, morsomt, men ikke minst lærerikt.

Halvor Jordbakke

Spama

For en mann og for ett foredrag, Jon var både morsom, tydelig og direkte i sine anbefalinger og råd. En mentor som Jon skulle alle ledere, foreldre og undommer hatt - da ville nok flere mennesker vært lykkelig.

Jan-Erik Kleven

Camfil Norge AS

Svært godt bygget opp fra lune betraktinger til hvordan man endre tankesett og egne forventninger. Klokt!

Joe-Helge Ruud

Spoton Event

Jon har en egen evne til å presentere budskapet med tydelighet og humor. Foredraget er relevant for alle kunder og temaer, da dette handler om folk. Jon har en meget sterk formidlingsevne få andre har i like stor grad. Hans interaksjon med salen og eksemplifiseringen av temaer, treffer 100%. Ferdig snakka..

Stian Bruaset

Eventgarden AS

Takk til Jon for både gode forberedelser, genuin interesse i våre ønsker, og et veldig godt foredrag!

Martine Lovise Drevvatne

GK Norge AS

Jon var like behagelig som det vi har sett på TV. Han kom dagen i forveien og vi hadde et hyggelig måltid. I forkant informerte han om når han kom, at han gledet seg til å møte nye mennesker og nye plasser. Foredraget var midt i blinken for kunden, og med sin inkluderende og lune fremtoning, fikk han med seg hele gruppen. Han fortalte at han hadde hatt blikkontakt med de aller fleste i salen under foredraget.

Elisabeth Nilsen

Traveldesign/KIWI Midt-Norge

Vi var kjempefornøyd med foredraget, jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra de ansatte.

Ingunn Skalstad

Nav Nordre Follo

Håndbok i militærpsykiatri

Å være soldat er forbundet med helt spesielle utfordringer. Deltagelse i stridshandlinger, enten det er krig i tradisjonell forstand eller nyere tids fredsbevarende eller fredsopprettende operasjoner, innebærer økt risiko for både død og fysisk og psykisk skade. I tillegg kan soldater bli nødt til å ta liv som en del av oppdraget eller for å beskytte eget eller andres liv. Alt dette kan være såpass store påkjenninger at man normalt ville frarådet mennesker å delta i slikt.

Denne håndboka er basert på et bredt erfaringsgrunnlag og gir konkrete råd for hvordan man kan forholde seg til de mulige negative psykiske konsekvensene av det å være soldat. Håndboka henvender seg primært til militære ledere og militært helsepersonell. Den kan også være nyttig for andre som kommer i kontakt med soldater eller personell som er trent og forberedt, men likevel møter påkjenninger i sitt arbeid, som politi, brann- og redningspersonell.

Jon G. Reichelt har hatt fagansvar for psykiatrien i Forsvaret, og har vært leder for Institutt for militærpsykiatri og stressmestring i Forsvarets sanitet. Han er oberstløytnant, har en doktorgrad i medisin og er lege med spesialitet i psykiatri.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Jon Reichelt

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Jon Reichelt