Lasting innhold ...

Ole O. Moen

Ole O. Moen

Prisvinnende professor Emeritus. I mer enn 30 år har han hjulpet nordmenn med å få en bedre forståelse av Nord-Amerika!

Ole O. Moen holder foredrag om en rekke temaer som angår amerikansk samfunn, kultur, politikk og politisk system. Ole O. Moen foredrag holdes for skoler, klubber, seniorakademier, business-selskaper – for å forberede forretningsmenn som skal bo og/eller arbeide i USA eller forhandle med amerikanske forretningsforbindelser.

UFORPLIKTENDE FORESPØRSEL

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpliktende.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Ole O. Moen er professor emeritus i Nord-Amerikastudier ved Universitetet i Oslo.

Han tok sin doktorgrad i American Studies ved University of Minnesota i 1978, har en mastergrad i samme fagfelt, også fra U. of M., og engelsk hovedfag fra Universitetet i Oslo. Han har i sine USA- studier arbeidet mest med forfatningshistorie, politikk og minoriteter, men er godt oppdatert på en rekke andre felter innenfor kultur og samfunnsliv.

I over 30 år har Moen vært en av de mest benyttede kommentator om amerikansk politikk og kultur i radio og TV i Norge, og har skrevet flere hundre avisartikler om det amerikanske samfunn.

Han har også skrevet en rekke bøker om USA for norske lesere, blant andre: “USAs presidenter: fra George Washington til Donald J. Trump”, ”USA – Annerledeslandet i en ny tid”, «Den amerikanske borgerkrigen», «Det hvite hus», «USA: Supermakt i dyp demokratisk krise» og «Fem presidenter som endret USA». Han har skrevet en rekke vitenskapelige artikler i  internasjonale publikasjoner, og hans mest kjente akademiske bok er «Race, Color, and Partial Blindness: Affirmative Action under The Law» (2001).

Moen har vært president i The Nordic Association for American Studies  og  generalsekretær i The European Association for American Studies . Han har vært norsk redaktør for The Journal of American History (utgitt av The Organization of American Historians) og rådgiver for The American University of Beirut og Universitetet i Beograd.

I 2010 ble han tildelt Kongens Fortjenestmedalje i gull for sitt arbeid for å fremme nordmenns forståelse av det amerikanske samfunnet. Han er medlem av den akademiske merittorganisasjonen Phi Kappa Phi.  Moen har vært autorisert ski- og flyinstruktør og er blitt tildelt Norsk Aero Klubbs Utmerkelse for sikker flyging. Han har også vært universitetsmester i fotball ved Universitetet i Trondheim.

Ole O. Moen foredrag kan holdes på norsk eller engelsk (idiomatisk amerikansk).

  Ole O. Moen foredrag

  Forslag til titler på med Ole O. Moen foredrag

  • Amerikansk økonomi i en krisetid
  • Den amerikanske borgerkrigen – Krigen mellom brødre
  • USAs Presidenter: Fra Georhe Washington til Donald J. Trump
  • Den amerikanske drømmen
  • Amerikanske myter og legender
  • Amerikanismen – en spesiell nasjonalideologi
  • Unilateralisme i amerikansk utenrikspolitikk
  • USAs høyesterett – en unik institusjon
  • Religionens plass i amerikansk historie
  • Presidenter som endret  USA
  • USA under Donald J. Trump,  en annerledes president
Dette sier kunder som har opplevd foredrag med Ole O. Moen

Les mer...

Foredragsholdere relatert til

Foredragsemner med Ole O. Moen