Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-06

Lege og hjerneforsker med magisk formidlingsevne

Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle

Lege, hjerneforsker og bestselgende forfatter med foredrag om betydningen av fysisk aktivitet for hjernen.

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Ole Petter Hjelle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Ole

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Ole Petter Hjelle er kjent som en av Norges beste formidlere og foredragsholdere. Som lege og hjerneforsker stiller han med sterk faglig kunnskap og bygger foredragene sine rundt erfaringer og forskning.

Et foredrag med Ole Petter Hjelle gir deg:

 • Spennende foredrag om betydningen av fysisk aktivitet for hjernen, og hvordan vi kan dra nytte av denne kunnskapen.
 • Formidlet på en fantastisk levende og forståelig måte av en av Norges beste foredragsholdere.
 • Få innsikt som kan øke livskvaliteten din betraktelig.

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder. Han har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og over 7500 fallskjermhopp under beltet.  Ole Petter har også 15 års ledererfaring fra privat næringsliv, og holder foredrag om ledelse med hjernen i fokus.

Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Her er noe av det juryen sa om Ole Petter: «Her dreier det seg om en mann som kan kommunisere! Ole Petter Hjelle er åpenbart en helt eksepsjonell foreleser med magiske formidlingsevner.»

Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Opplegget ble beskrevet på NRK og videoen av innslaget har blitt sett over 1,5 millioner ganger på Facebook.

Hjernen vår er sannsynligvis det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Vi kan si det så enkelt som at hjernen vår er helt avhengig av fysisk aktivitet for å fungere optimalt. En gåtur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50%. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen.

I 2018 ga han ut boken «Sterk hjerne med aktiv kropp». En bok om hvordan hjernen vår påvirkes av fysisk aktivitet. I 2020 publiseres hans andre bok «Lev til du blir 100».

Ole Petter er en av Norges mest erfarne formidlere. Han engasjerer og inspirerer publikum og gir dem konkret kunnskap de kan bruke i sine egne liv.

Ole Petter kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Vis foredrag med Ole Petter Hjelle

  Ole Petter Hjelle foredrag 

  Sterk hjerne med aktiv kropp – hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet

  • Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet.
  • Fysisk aktivitet er gunstig for så og si alle hjernens funksjoner. En gåtur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50%. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen. Hjernen vår er sannsynligvis det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Vi kan si det så enkelt som at hjernen vår er helt avhengig av fysisk aktivitet for å fungere optimalt.
  • Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens.
  • Ole Petter gir en innføring i vår fantastiske hjerne og forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form.

  Ole Petter Hjelle foredrag 

  Det digitale dopet – hvordan hjernen vår påvirkes av teknologi

  • Visste du at vi i snitt plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?
  • Dagens teknologi har gitt oss bedre liv og det er nesten umulig å se for seg en hverdag uten smarttelefoner. Men, teknologien har en bakside.
  • Vi vet fra større studier at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, angst og søvnlidelser. Spesielt er dette godt dokumentert hos barn og ungdom. Ironien er at de fleste av oss bruker mest tid på de plattformene som gjør oss mindre lykkelige.
  • Facebook, Instagram og Snapchat er eksempler på dette. Dette virker ulogisk, men det er en god forklaring på hvorfor det er slik. Disse programmene er laget for å gjøre oss avhengige. Og avhengige har vi blitt. En undersøkelse fra USA viser at over 80% av ungdommer mellom 10-16 år heller vil være en dag uten stemmen sin, enn en dag uten mobilen.
  • For teknologiselskaper er dette gode nyheter. Jo mer tid vi bruker på plattformene deres, jo mer øker markedsverdien på selskapene. Visste du at Facebook, med sine over 2,5 milliarder brukere, i dag er verdt over 500 milliarder dollar? Det er mer enn brutto nasjonalproduktet til et mellomstort europeisk land!
  • Teknologien har kommer for å bli, men vi kan velge hvordan vi ønsker å bruke den.
  • I Ole Petters foredrag vil du høre om hvordan mobilbruk påvirker hjernene våre og hvordan du ved hjelp av noen enkle grep kan redusere avhengigheten av smarttelefoner. Men, kanskje aller først og fremst, få noen tips hvordan vi kan bruke teknologien på en best mulig måte. I våre egne liv, og i barnas.

  Ole Petter Hjelle foredrag

  Historiefortellingens kraft 

  • Moderne hjerneforskning har vist oss det mange av oss har vært klar over lenge-det finnes knapt noen bedre måte å formidle et budskap på, enn gjennom historiefortellinger.
  • Bare tenk fra ditt eget liv. Historier engasjerer og får deg til å huske det du blir fortalt. Allikevel er det få som benytter seg av dette verktøyet.
  • Uansett om du er selger, næringslivsleder, eller profesjonell formidler, vil du kunne bruke historiefortelling til å få gjennomslag for nettopp ditt budskap.

  Ole Petter Hjelle foredrag

  Bli en bedre formidler!

  • Hjernen vår blir bombardert med impulser-og i løpet av noen sekunder må den bestemme seg for hva den ønsker å bruke tid på. Dette betyr at du som formidler bare har noen sekunder til å overbevise lytteren om at du er verdt deres oppmerksomhet.
  • Ole Petter bruker funn fra nyere hjerneforskning til å vise og forklare deg hvordan du kan fange lytterens oppmerksomhet- og holde på den.

  Ole Petter Hjelle foredrag

  Hvordan hjernen din lurer deg til å ta dårlige valg

  • Vi liker å tro at hjernen vår gir oss et objektivt bilde av verden rundt oss og at den handler rasjonelt. Virkeligheten er en helt annen. Hjernen blir stadig vekk lurt. Den får bare med seg fragmenter av det som skjer rundt oss, og bruker denne mangelfulle informasjonen til å danne seg et subjektivt bilde av verden.
  • Ole Petter gir deg innblikk i hvordan hjernen vår ofte tar avgjørelser på sviktende informasjonsgrunnlag, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å ta gode valg i ditt eget liv.

   

  Ole Petter Hjelle foredrag

  Lyst til å gjøre endringer i livet ditt?

  • Mange mennesker lever et liv med (u)vaner de er grunnleggende misfornøyd med. Allikevel klarer de ikke å gjøre noe med dem. Det har i mange år vært snakk om hvor vanskelig det er å endre inngrodde atferdsmønsstre hos mennesker.
  • Nyere forskning viser at hjernen vår har en fantastisk kapasitet for endring-bare vi bruker riktig framgangsmåte. Ole Petter har har hjulpet mennesker til å endre livsstil i over 15 år og gir deg konkrete tips til hvordan du skal klare å gjøre endringer i livet ditt.

  Ole Petter Hjelle foredrag

  Kurs

  • Ole Petter kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Ole Petter Hjelle - Hva skjer i hjernen når vi forteller en historie?

Ole Petter Hjelle - Hva skjer i hjernen når vi forteller en historie?

Vis foredrag med Ole Petter Hjelle

Referanser

Ole Petter Hjelle holder foredrag for oss i vårt arbeid med leger og helsepersonell. Samtlige deltakere jeg snakker med etter våre møter er strålende fornøyd med Ole Petter Hjelle. Kunnskap, energi og en helt rå formidlingsevne er tilbakemeldinger fra våre deltakere. Vi fortsetter å bruke han og gleder oss stort til videre samarbeid. Anbefales 100%.

Christian Thorrud

AstraZeneca AS

Vi har hatt gleden av å jobbe med Ole Petter gjennom flere folkemøter i regi av Aktivitetsalliansen. Da vi skulle ha en hovedinnleder om fysisk aktivitet på Årskonferansen var han et opplagt valg. Tilbakemeldingene fra publikum (ca. 450) var svært gode, og selv om jeg har hørt Ole Petter mange ganger om samme tema, overraskes jeg stadig over hvor engasjerende han er å høre på. Han er profesjonell til fingerspissene, men har likevel en nærhet og tilstedeværelse som gjør dette til noe ekstra.

Lars Erik Mørk

Gjensidigestiftelsen

Over 300 markeds- og kommunikasjonsfolk fikk høre Ole Petter snakke om historiefortelling på Mynewsday. Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger på foredraget hans, og han fikk en vurdering på 4.82 av 5! Vi er kjempefornøyde!

Maria

Mynewsdesk

Ole Petter Hjelle sitt engasjement tok hele Klinikk for Alle med storm. Det var 190 mennesker som ble skikkelig engasjert der jeg fikk SMSer neste dag fra ansatte som aldri har trent, som skulle ut på tur. Utrolig lærerikt samt inspirerende foredrag spesielt siden vi driver i samme bransje. Det gikk opp ett viktig lys for mange av oss. Han vil bli brukt mer av oss. Takk for at du satte prikken over i-en for Klinikk for Alle sin årsfest / samling.

Jan Rune Austad

Klinikk for Alle

Glitrende!

Ellen Brække, Markedssjef

Fønix AS

Ole Petter er en dyktig formidler, og er flink til å tilpasse seg sitt publikum.

Leder, Tomas Collin

Norsk Osteopatforbund
Uforpliktende forespørsel på Ole Petter Hjelle

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Ole Petter Hjelle