Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Tidsaktuelt om det nye arbeidslivet i den nye normalen, formidlet på en forståelig måte

Silvija Seres

Silvija Seres

Matematiker og teknologiekspert med mange års erfaring som leder i bedrifter innen forskjellige bransjer.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Silvija var spot on på det vi utfordret henne på og hun bidro til å gjøre panelsamtalen hun deltok i svært interessant."

Mette Siri Brønmo, Kommunikasjonsdirektør - Brønnøysundregistrene Vis alle referanser

Et foredrag med Silvija Seres gir deg:

 • Inspirerende og tidsaktuelt foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling.
 • En faglig dyktig foredragsholder som evner å gjøre ting jordnært, reelt og forståelig.
 • Konkrete råd til hvordan vi tilpasser oss de store teknologiske endringene som skjer.
Uforpliktende forespørsel på Silvija Seres

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Silvija Seres

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Dr. Silvija Seres er en akademisk techie med bakgrunn i bedriftledelse. Med sin helt spesielle evne til å gjøre ting jordnært, reelt og forståelig, handler Silvija Seres’ foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling.

Et foredrag med Silvija Seres gir deg:

 • Inspirerende og tidsaktuelt foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling.
 • En faglig dyktig foredragsholder som evner å gjøre ting jordnært, reelt og forståelig.
 • Konkrete råd til hvordan vi tilpasser oss de store teknologiske endringene som skjer.

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert DNV og Ruter og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

Silvija har lang og bred erfaring innen emnene hun snakker om, og byr på øyneåpnende ekspertise.

Silvija tar også gjerne oppdrag som moderator, konferansier og debattleder.

Silvija Seres holder foredrag på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Silvija Seres
Silvija Seres foredrag

Det nye arbeidslivet i den nye normalen

 • Vi har blitt vant til digitale møter og digitale arbeidsprosesser gjennom pandemien – men hva er bedre og hva er verre i denne nye normalen, når det gjelder arbeidsliv?
 • Vi har effektivisert en del, men vi har mistet noe av det sosiale limet. Resultat-fokuserte, rutinemessige møter går bedre digitalt, men møter som tar opp saker som er kreative, komplekse eller krevende er best når deltagerne er fysisk samlet. Ledelse på avstand kan være like bra som fysisk ledelse, men nye teknikker må til.
 • Hva har vi lært om det nye arbeidslivet fra Korona og hvor kommer digitalisering inn og frem? Vi skal snakke om hvordan DERE, som bedrift og individer og region, kan bli med på å utnytte den nye normalen i arbeidslivet og i samfunnslivet.
Silvija Seres foredrag

Bærekraft er rød, grønn og blå.

 • Bærekraft har lenge dreiet seg om ansvarlighet. I det siste har bærekraft også blitt den største vekstmotoren i økonomien og i finans, særlig på lang sikt.
 • Vi har også fått øyne opp for flere farger: den er ikke bare grønn (natur), men også rød (samfunn) og blå (innovasjon).
 • Vi skal snakke om hvordan DERE, som bedrift og individer, kan drive bærekraft fremover på en måte som spiller på deres kultur, historie og styrker.
Silvija Seres foredrag

Makrotrender og muligheter etter Korona

 • Pandemien skapte store omstillingsmuligheter – disrupsjon har blitt tvunget på oss, og vi har brukt 14 dager på noe som under normale omstendigheter ville tatt 14 år. De som ser muligheter i denne brutale omstillingen vil komme ut som førende aktører i en etter-pandemi tidsalder.
 • USA og Kina tar posisjoner, men det gjenstår en unik posisjon ledig som passer Norge som hånd i hansken. Vi skal snakke om hvordan DERE, som bedrift, individ og region, kan bli med på å videreutvikle denne posisjonen for fremtiden.
Silvija Seres foredrag

Digital verdiskapning

 • Digitalisering er en sentral vekstmotor, og teknologi blir den største maktfaktoren i fremtiden. Det er opp til oss å utnytte disse mulighetene.
 • De skaper nye muligheter på tre plan: effektivisering (samme tjenester og produkter vi har i dag, bare billigere, raskere, bedre), nye forretningsmodeller (nye tjenester og produkter som oppfyller nye behov) og bærekraft (som langsiktig vekstmotor).
 • Vi skal snakke om hvordan DERE, som bedrift, individ og region, kan gjøre dere robuste og sterke i den nye teknologiverden.
Silvija Seres foredrag

Staten og dataen – boken og visjonen

 • Jeg har skrevet en bok i to utgaver: først Digital Dugnad, som så ble sendt ut til 200 gode tenkere i Norge, som videre hjalp med å lage en felles konklusjon om gode strategier for Norges digitale fremtid. Slik ble boken Staten og dataen til.
 • Norge har en imponerende innovativ offentlig sektor, og kan bruke staten som utviklingsplattform som få andre land. Staten er en god langsiktig eier, men hvordan blir den en utålmodig utvikler for fremtiden som kommer altfor fort? Mitt svar er at fremtiden kommer bakfra. Vi har gjort det før, blant annet med 10 oljebud.
 • Jeg pakker ut tanken om hva digitale fremtidsNorge kan og bør lære fra sin utviklingshistorie, og jeg legger frem 10 digitale saker for hvert Stortingsparti for å starte neste samtalerunde.
 • Hva mener dere? La oss prate om hvordan DERE, som organisasjon, individ og region, kan være med og skape politikk for fremtiden.
Silvija Seres foredrag

Tokter for Norge og for oss

 • Mariana Mazzucato har endret innovasjonspolitikken i hele Europa med sine bøker «The Value of Everything», «The Entrepreneurial State» og «MIssion Economy».
 • Hun snakker om samlende storprosjekter, retningsgivende innovasjon som skaper et taktskifte og proaktiv strategi for nasjonal vekst.
 • Jeg foreslår noen slike prosjekter for Norge, basert på våre historiske styrker og bragder, som en del av ny nasjonal strategi for digitalisering. Hver region i Norge har sine styrker, og jeg bygger på slike lokale og nasjonale ideer om vekst på tvers av teknologier og fag.
Silvija Seres konferansier

Moderator, konferansier og debattleder

 • Silvija er en erfaren moderator, konferansier og debattleder. Hun stiller gjerne på ditt event.

Bærekraft er rød, grønn og blå

Digital verdiskapning

Makrotrender og muligheter etter Korona

Det nye arbeidslivet og ledelse etter Korona

Tokter for Norge og for oss

Staten og dataen

Silvija Seres - We should not worry too much about the growth of artificial intelligence

Silvija Seres - We should not worry too much about the growth of artificial intelligence

Vis foredrag med Silvija Seres

Referanser

Som vanlig er Silvija Seres veldig flink til å presentere og snakke om trender innen digitalisering og teknologi. Hun har en utrolig innsikt og bra at hun har oppdatert foredraget noe siden jeg så det for første gang for 3 år siden. Spesielt positivt at hun klarte å vinkle det noe til vår hverdag og vårt samfunnsoppdrag.

Arne Løvold

Statens pensjonskasse

Silvija Seres er meget profesjonell og leverer på et høyt nivå. Hun er i tillegg veldig behagelig som foredragsholder og meget hyggelig. Anbefaler henne på det sterkeste

Gjertrud Eide, Senior Rådgiver

Skatteetaten

"Silvija var spot on på det vi utfordret henne på og hun bidro til å gjøre panelsamtalen hun deltok i svært interessant."

Mette Siri Brønmo, Kommunikasjonsdirektør

Brønnøysundregistrene

Bydel Frogner inviterte ledere, endringsagenter og ansatte til inspirasjonsfredag med tittelen: Bli digitalt begeistret du også! Vi ble alle digitalt begeistret og imponert av den kunnskapen og innsikten Silvija har. Vi kunne gjerne hørt på henne i 2 timer til og tilbakemeldingene fra tilhørerene har bare vært gode.

Else Berit Baccouche

Bydel Frogner

"Fagpressen har sendt ut questback til deltagerne på Fagpressedagen. Silvia fikk 67,6% som ga karakter 6- de fleste andre var karakter 5. Vår beste tilbakemelding noen gang."

Per Brikt Olsen, Administrerende Direktør

Fagpressen

"Bra. Stod absolutt til forventningene."

Bjørn Are Sæther, Nestleder Regionavdeling

Parat

Meget energisk og engasjerende. Svært kunnskapsrik og utfordrer oss som tilhørere på en god måte. Klarer også å sette temaet inn i vår kontekst, selv om foredraget også formidler de større globale trendene. Kan av og til gå ut over agenda og tid. Spesielt tid medfører noen utfordring for resten av programmet, men vi ordnet det med kortere lunsj.

Dagfinn Grønvik, IT-sjef

Møre og Romsdal fylkeskommune

Foredraget ga et svært inspirerende og opplysende innblikk i viktige teknologier og aktører som driver det høye tempoet i digitaliseringen av samfunnet.

Jørn Leonhardsen, Divisjonsdirektør

Divisjon Informasjonsforvaltning, Skatteetaten

Silvija er en svært kunnskapsrik formidler som virkelig engasjerer publikum. Hun opptrer på en uformell måte som gjør at konferansen får en god dynamikk.

Heidi Sandvold, Prosjektleder

Kongsberg Næringsforum

Silvija leverte et relevant og interessant foredrag som traff tilhørerne. Topp!

Inger Johanne Langeland

Daaekvartalet kompetanse AS

Silvija leverer som alltid. Vi er meget godt fornøyd med henne.

Kenneth Johnsen

Bjørgu AS

God presentasjon med lesbare slides krydret med egne kommentarer Historiefortellinger som understreket temaene - hun er en veldig god formidler! Dagens eksponensielle utvikling innen enkelte områder, noe vi ikke har sett før Hun utfordret! Det trengte vi. Hun var tydelig, engasjerende og kunnskapsrik.

Nina Iversen

Buskerud Næringshage AS

Her traff vi midt i blinken.

Lena lundell

Infoteam user group

Veldig fornøyd

Herman Smith

Multiconsult

Foredraget passet veldig godt til konferansens tema. Vi har også mottatt gode tilbakemeldinger fra deltakere.

Thord Monsen

Fiskeridirektoratet
Uforpliktende forespørsel på Silvija Seres

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Silvija Seres
Silvija Seres

4.5 ut av 5 stjerner

"Silvija var spot on på det vi utfordret henne på og hun bidro til å gjøre panelsamtalen hun deltok i svært interessant."

Mette Siri Brønmo, Kommunikasjonsdirektør - Brønnøysundregistrene Vis alle referanser

Foredragsemner med Silvija Seres