Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere

Blogg

Få gang i lattermusklene og få bedre resultater på arbeidsplassen

Tilbake til blogg

5. March 2020

Godt humør og humor skaper arbeidsglede og trivsel som igjen øker produktivitet, skaper lavt sykefravær og en stabil arbeidsstokk. Godt humør er kostnadsbesparende og en god investering. Foredrag om humør og humor er ofte svært motiverende og inneholder en stor grad av underholdning.

Vår foredragsholder, Hasse Thorbjørnsen, er en av Norges mest benyttede foredragsholdere og entertainere. Han er erklært Norges eneste “Humørreparatør” og ble døpt etter en artig bemerkning hos Telenor som skapte begrepet. Etter et møte med Thorbjørnsen følte en ansatt at humøret var nyoverhalt og reparert, og han takket Hasse – humørreparatøren, for det.

Etter nesten 40 år i bransjen er Thorbjørnsens hovedtese at det går an å bli litt bedre hver dag, men ikke stress. «Husk, glade og fornøyde medarbeidere skaper bedre resultater! …og har det bedre med seg selv,» sier han. 

Thorbjørnsen mener det har vist seg at favorittutsagnet hans “En god latter forlenger livet” er reell. 

«Det gode humøret er kjempeviktig, skaper arbeidsglede, er grunnlaget for humor og vennskap på jobb og i fritid, forebygger sykdommer, gir mindre sykdomsfravær, gir høyere effektivitet, og får folk til å glede seg til å gå på jobb,» påpeker han. 

Randstad Arbeidsmarkedsanalyse (RAMA) viser at ledere og ansatte er enig i at humor på jobben gir bedre trivsel, færre sykemeldinger og lavere turnover. 6 av 10 blant arbeidstakerne, og like mange ledere, opplever nemlig at humor på arbeidsplassen bidrar til at arbeidstakere sjeldnere bytter arbeidsplass.

Foredragsholder Karin Fevaag Larsen mener humor er vår billigste og beste vitamin, fordi det er få ting som gjør så mye bra med kroppen vår, som humor.

«Humor og latter er menneskets plaster», sier Larsen. «Når vi ler får vi et friminutt og vi glemmer det som kan være vanskelig.»

Kanskje du ønsker å lære mer om den positive effekten humor kan ha på et arbeidsmiljø, eller trenger bedriften deres et avbrekk med underholdning i en ensformig hverdag? Humor er et viktig sosialt verktøy og er med på å skape godt humør og motivasjon. 

Foredragene kan dermed både fungere som underholdning, men også være mer faglig orienterte med tips om hvordan du bruker humor. Du får konkrete verktøy og teknikker for å bruke humor til å fenge menneskene rundt deg og bli sterkere i sosiale sammenhenger. Dette kan også brukes for å styrke arbeidsmiljøet på jobb ved å skape mer glede.

RAMA viser at hele 8 av 10 arbeidstakere synes det er veldig viktig å le på arbeidsplassen. Kvinner (83%) er enda mer opptatt av humor på jobben enn menn (70%). 

Larsen sier det er ingenting som skapes av dårlig humør. 

«Arbeidsplasser med latter og humør i veggene skaper mer, klarer mer og har en bedre produktivitet,» sier hun. «En påstand, ja visst, men den er vanskelig å motbevise.»

Ifølge Larsen er sans for humor ikke bare evnen til å forstå en vits. Det er et viktig hjelpemiddel til å mestre livet.

Humorforedrag kan også utelukkende være til for å underholde. Det kan for eksempel brukes for å skjemme bort dine medarbeidere etter en lang dag med konferanser og møter. Mange av foredragsholderne kan også brukes som konferansierer. 

Nedenfor finner du vårt utvalg av foredragsholdere som snakker om humør og humor. De snakker enten om humør og humor som tema eller bruker humor som hovedingrediensen i sitt foredrag.

Få gang i lattermusklene ved å booke en av våre fantastiske foredragsholdere fra utvalget under!

Hasse Thorbjørnsen

Hasse_Thorbjornsen

Han er en formidler som setter betydningen av glede og godt humør i fokus. Hasse Thorbjørnsen holder svært engasjerende og motiverende foredrag om hvordan du kan trives bedre på jobb. I en tøff og slitsom hverdag er motivasjon og glede viktig!

Heidi Klefstad 

Heidi Klefstad

Hun er en profesjonell gledesspreder. Heidi Klefstad snakker om hvordan vi med enkle grep kan skape en bedre hverdag for oss selv og våre omgivelser. Om å spre arbeidsglede og om å lede med hjertet. 

Kjetil Hasselberg 

Kjetil Hasselberg

Kjetil Hasselberg går både vitenskapelig og humoristisk til verks når han viser hva som gjør noen arbeidsfellesskap mer harmoniske og produktive enn andre. Underveis tar han også et selvironisk tilbakeblikk på egne kreative innspill og prosjekter.

Karin Fevaag Larsen 

Karin Fevaag Larsens foredrag gir mye humor og ord til ettertanke, og hun får ofte betegnelsen «energibombe». Hun får deg til å huske, reflektere og se viktigheten i at du kan gjøre mye selv for å trives i din hverdag.

Trond Haukedal 

Trond Haukedal

Han er folkelig, bruker humor bevisst, er konkret og praktiserer storytelling. Trond Haukedal har i 25 år formidlet menneskekunnskap til medarbeidere, ledere og mennesker på alle nivåer i norsk arbeids- og organisasjonsliv. 

Klikk her for å lese om hvordan du kan få ned sykefraværet med fokus på stress!

Trenger du hjelp til å finne den perfekte foredragsholderen til ditt arrangement?

Få profesjonelle råd fra våre dyktige konsulenter og gjør arrangementet ditt til en suksess.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.