Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter

Våre foredragsholdere er også tilgjengelig for digitale oppdrag. Ta kontakt med oss for å få vite mer.

profile-cover-generic-02-blue

Livet er for kort til å ikke være i godt humør

Per Inge Torkelsen

Per Inge Torkelsen

Komiker og foredragsholder med fokus på verdien av å tenke positivt og betydningen av humor på arbeidsplassen.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Interessant, morsomt og aktuelt."

Kjell Jordbro, Seniorrådgiver - NAV Arbeid og ytelser Fauske Vis alle referanser

Et foredrag med Per Inge Torkelsen gir deg:

 • Engasjerende og underholdende foredrag om verdien av godt humør og å tenke positivt.
 • Foredrag skreddersydd for å møte dine behov.
 • Aktuelle og viktige budskap.
Uforpliktende forespørsel på Per Inge Torkelsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Per

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Per Inge Torkelsen holder foredrag som handler om å tenke positivt, å åpne seg opp for andre, spre humor og humør, og kose seg i livet – fordi livet er så kort.

Et foredrag med Per Inge Torkelsen gir deg:

 • Engasjerende og underholdende foredrag om verdien av godt humør og å tenke positivt.
 • Foredrag skreddersydd for å møte dine behov.
 • Aktuelle og viktige budskap.

Som selverklært klovn er Per Inge blant annet kjent for sine kraftige spissformuleringer, som at han «ønsker kristenrocken til Helvete» og «gi ungdommen en flaske brennevin før idretten tar dem».

Han er utdannet adjunkt, men er mest kjent som komiker. Han har siden 1981 skrevet ei ukentlig spalte i Stavanger Aftenblad.

Per Inge gav ut sin første bok i 1986, og har skrevet over 20 bøker. De fleste bøkene tar for seg et konkret tema (idrett, pensjonister, begravelser, jul, injurier, røyking, osv.) som han har prøvd å harselere humoristisk med. Per Inge har skrevet og lest inn over 1000 kåserier for NRK radio, og var manusforfatter og programleder for Barne-TV-serien ”Atte Katte Noa”.

Han er også kjent fra revygruppen Løgnaslaget som har holdt det gående siden 1981 med jevnlige forestillinger over hele landet, og han har spilt på Rogaland Teater.

På 70-tallet var Per Inge leder i Rogaland Unge Venstre, og han sitter i dag i bystyret i Stavanger for Venstre. Som 19-åring ble han juniornorgesmester i trylling, og begynte for alvor å opptre og snakke i mikrofon. Han var en litt annerledes tryllekunstner og ville ha budskap og politikk inn i tryllekunsten. I stedet for å si: ”Dette e ein røde ball” sa han ”Dette e Gro Harlem Brundtland.”

Per Inge har fått diverse priser. Blant annet: Rogaland Mållags Pris, Pressefotografenes Snill Gutt pris og Stavanger Kommunes Kulturpris.

Per Inge Torkelsen foredrag handler om å tenke positivt, å åpne seg opp for andre, spre humor og humør, og kose seg i livet – fordi livet er så kort.

Han skreddersyr foredragene slik at innholdet er rettet direkte mot de problemstillingene som er aktuelle for målgruppa, bedriften eller organisasjonen han skal snakke for.

Per Inge Torkelsen foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Per Inge Torkelsen

  Per Inge Torkelsen foredrag

  Humor i dagliglivet

  • Av og til er du ekstra stressa, gjerne fordi en av ungene dine sliter med noe. Av og til føler du deg ikke helt frisk, men du er ikke syk heller. Av og til er du litt ekstra trøtt (fordi du i går kveld drakk to glass rødvin for mye).
  • Ingenting av dette trenger å være så alvorlig, men det er alvorlig nok til å irritere, til å ødelegge motivasjonen, til å føle at bare det å støvsuge er et uoverkommelig ork, til å få deg til føle at ingenting er greit.
  • Per Inge skal prøve å få deg til å tenke positivt igjen.
  • Få deg til å le igjen.
  • Få deg til å se alt det du har å være glad for og skryte av.
  • Få deg til å se at det negative oftest kan fjernes ved enkle og kjappe grep.
  • Få deg til å innse at det er så uendelig mye å være glad i og lykkelige for.
  • Han vet ikke hva som er meningen med livet. Men Per Inge vet at livet er forferdelig kort, og etterpå er du død fryktelig lenge. Han vet hva han selv setter pris på i livet, hvordan han prioriterer, og hvordan han gjør ting for å nå målene sine. Og Per Inge vet at metodene kan brukes av andre, med hell.

   

  Per Inge Torkelsen foredrag

  Humor som medisin

  • Humor er den beste medisinen. Hvis du begynner å smile og le, hvis du får lyst til å springe rundt i skogen og klatre i trærne, hvis du får lyst til å invitere på nachspiel og drikke rødvin. Det er da du blir frisk.
  • For 10 år siden var Per Inge ei uke i Minsk i Hviterussland, hvor han skulle muntre opp unger som hadde fått kreft etter atomkraftulykka i Tsjernobyl. Det ble en spesiell tur, hvor Per Inge opplevde korrupsjon på nært hold, fattigdom og en elendig behandling av de syke.
  • Men han fikk noen av pasientene til å smile og le igjen, han fikk noen til å kosa seg og ha det fint. Per Inge gjorde en god jobb, og det var ikke vanskelig en gang. Folk har et iboende behov for å ha det kjekt og godt, – men noen har gått i vranglås og stoppet opp. Av og til trenger de bare et lite puff for å komme i gang igjen.
  • Et av de største problemene er at vi har en tendens til å tenke negativt. ”Jeg kommer aldri til å klare det, det går aldri bra.” Vi tenker på samme måten som dagsavisene, vi fokuserer på tragediene. Solskinnshistoriene selger ikke, vi vil ikke høre og lese om de.
  • Per Inge vil prøve å få deg til å kose deg. Til å lene deg tilbake og nyte. Til å se gledene i å ligge på sofaen med en god bok, under et pledd, med en konfekteske og gjerne et askebeger i nærheten. Per Inge vil ha deg til å trives. Til å se på utfordringer som noe positivt du vil vokse på.

   

  Per Inge Torkelsen foredrag

  Humor på arbeidsplassen

  • Humor skaper trivsel. Trivsel skaper gode arbeidsforhold, øker produktivitet, skaper lavt sykefravær og er en stabil arbeidsstokk. Humor er kostnadsbesparende. Humor er en gode investering.
  • Humor trenger ikke være å springe rundt og fortelle vitser. Hysteriske folk som skal fortelle vitser hele tiden er en pest og en plage. Humor kan være å si «god morgen».
  • Hvor kjekt hadde det ikke vært å bli møtt av et smil og et ”god morgen” når du kommer på jobben? ”God morgen! Kjekt å se deg. Fin du var på håret. Skal vi ha sex på kopimaskinen?”
  • Det koster så lite å få folk i godt humør, og som så viktig det er! Det blir satt pris på, og det smitter. Alle har lyst til å være positivt imøtekommende, men det er liksom så unorsk, det føles mer ufarlig å ikke se på noen, og ikke si noe.
  • Per Inge snakker om 5 ord på T, som han tror er viktige: Trivsel, Troverdighet, Tillit, Trygghet og Toleranse.
  1. Toleranse er det flotteste ordet Per Inge vet om. Og ikke bare det å tolerere at vi er forskjellige, men å finne det spennende. Å oppsøke folk som er forskjellige fra deg. Snakke med de, lære de å kjenne. Det hadde vært en kjedelige verden hvis alle var prikklike. Hvis alle var homofile. Hvis alle bare hørte på Sputnik sin musikk. Hvis alle bare leste Margit Sandemo og ”Sagaen om ishockeyfolket”. Noen må være ”På gjengrodde stier” med Knut Hamsun óg.
  • Per Inge skal prøve å lære deg hvordan du kan få det kjekt på jobben. Ennå kjekkere.
  • Han skal prøve å få deg til å glede deg til å gå på jobb.
  • Han skal prøve å få deg til å trives. Til å smile og le, og kose deg.

   

  Per Inge Torkelsen foredrag

  Konferansier

  • Per Inge jobber også som konferansier og deler konferansierjobbene inn i tre kategorier.
  • Seminarer og kurs: I senere tid har noen bedrifter og organisasjoner oppdaget fordelene med en profesjonell møteleder, en som kommer utenfra. Og gjerne en humorist, for å spre litt latter og glede, og for å sprite opp den stemningen som er faglig vanskelig. For å vekka publikum igjen.
  • Show, kabaret, kor/korpskonserter: Det viktigste et ofte å lage en god rekkefølge. At programmet blir variert, at ingen innslag ødelegger for andre, at der et stigning i programmet og at avslutningen et skikkelige og passende. At de forskjellige artistene/aktørene blir presentert på en seriøst og ordentlig måte som de er komfortable med.
  • Middag: Konferansieren skal sørge for at middagen og underholdningen glir smertefritt og smakfullt. Han skal også ha kontrollen, sørge for at alt går etter planen, og gi arrangementet den stil, eleganse og humor som det fortjener.

   

  Per Inge Torkelsen foredrag

  Stand-up

  • Genren har egentlig revolusjonert humorverdenen, for mens du før gjerne måtte leie inn et helt revyensemble, så kan du nå leie inn en person som tar hele showet alene.
  • Og, stand-uperen kan, i større grad enn revy, være dagsaktuell, stand-up-to-date, og han kan spesialsy stoffet til den målgruppa han opptrer for.
Per Inge Torkelsen - Far min eksploderte

Per Inge Torkelsen - Far min eksploderte

Vis foredrag med Per Inge Torkelsen

Referanser

«Bra gjennomført. Vi hadde også en hyggelig samtale dagen før, og delte en del informasjon som ble vel ivaretatt i foredraget. Terningkast 6.»

Arne Kristian Wadahl, Markedsansvarlig

ABB AS

«Gode tilbakemeldinger fra publikum. God rød tråd relevant til hoved tema.»

Ole Bernt Lenning

Randaberg kommune

"Interessant, morsomt og aktuelt."

Kjell Jordbro, Seniorrådgiver

NAV Arbeid og ytelser Fauske

"Per Inge var veldig god til å tilpasse seg sitt publikum, så vi er veldig fornøyde. Hyggelig å samarbeide med."

Knut Joar Knutsen, Frivillig

Haydomfarmens venner
Uforpliktende forespørsel på Per Inge Torkelsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Per Inge Torkelsen
Per Inge Torkelsen

4.5 ut av 5 stjerner

"Interessant, morsomt og aktuelt."

Kjell Jordbro, Seniorrådgiver - NAV Arbeid og ytelser Fauske Vis alle referanser

Foredragsemner med Per Inge Torkelsen