Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Genuint og illustrerende om psykisk helse

Stian Grastveit

Stian Grastveit

Homofil idrettsutøver som med sine erfaringer og refleksjoner rundt psykisk helse jobber for at færre skal føle på utenforskapen han selv opplevde i mange år.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

Et utrolig sterkt foredrag som både inspirerte og engasjerte! Stian var knallgod i sin formidlingsevne, og belyste viktige temaer som skapte ettertanke og engasjement hos våre ansatte. Han tok seg tid til gode samtaler med de ansatte i ettertid, og presterte med plettfri engelsk så alle våre ansatte fikk nyte godt av foredraget. Tusen takk til Stian, vi heier på deg!

Marie Haugan, Aker BioMarine Vis alle referanser

Et foredrag med Stian Grastveit gir deg:

 • En rørende historie om hvordan et forvrengt selvbilde farger en ung manns liv
 • Latter og tårer i salen når han med sin unike formidlingsevne utfordrer stereotypier og fordommer i samfunnet
 • Bedre forståelse av hvordan vi sammen kan skape mer inkluderende og prestasjonsfremmende miljøer
Uforpliktende forespørsel på Stian Grastveit

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Stian

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Få en unik opplevelse med Stian Grastveit – tidligere toppidrettsutøver og anerkjent homofil pionér. Med dyp innsikt i psykisk helse og kommunikasjon, balanserer han dybde med herlig selvironi. La deg engasjere og underholde av en ambisiøs formidler som skaper harmoni i team og inspirasjon på arbeidsplassen. Fra små skoler til store selskaper, hans prisbelønte tilnærming engasjerer og reflekterer. Bli en del av hans energiske foredrag som leverer verktøy for bedre samarbeid.

Uavhengig av om du hører hans sterke refleksjoner om psykisk helse i «Ord som dreper» eller hans lekne og muntre motivasjonsforedrag «Seiersdans», så garanteres det at du vil bli tatt med på en reise fra de høyeste topper til de dypeste daler. Latteren sitter alltid løst når Stian inntar scenen, og du skal ikke se bort ifra at en tåre kan finne veien til øyekroken heller.

Et foredrag med Stian Grastveit gir deg:

 • En rørende historie om hvordan et forvrengt selvbilde farger en ung manns liv
 • Latter og tårer i salen når han med sin unike formidlingsevne utfordrer stereotypier og fordommer i samfunnet
 • Bedre forståelse av hvordan vi sammen kan skape mer inkluderende og prestasjonsfremmende miljøer

Stian begynte sin reise som foredragsholder da han var kun 21 år gammel. Det som i utgangspunktet skulle være ett enkelt sponsoroppdrag med fokus på motivasjon og målsetninger, endte opp med å bli et dypt personlig foredrag om psykisk helse. Og så fort trampeklappet stilnet den kvelden, kom spørsmålene om han var ledig for å gjøre flere foredrag.

Den tidligere toppidrettsutøveren har gjennom syv år holdt foredrag om psykisk helse og kommunikasjon, og han har utviklet seg til å bli en unik formidler. På barneskoler, ungdomsskoler, og videregående skoler i hele landet klarer han å fange oppmerksomheten til de unge, og gjøre dem bevisst på hvordan man bør behandle sine medelever og medmennesker. Det samme gjør han når han utfordrer store norske selskaper og frivillige organisasjoner til å reflektere rundt hvordan man møter menneskene på sin vei, og hvordan man kan skape arbeidsmiljøer preget av psykologisk trygghet og harmoni.

Kontrasten mellom Stian sine foredrag er stor. Når han entrer scenen, gnistrer det fra første sekund. Han formidler på en fargerik måte hvordan vi alle har et ansvar i å bygge det arbeidsmiljøet vi ønsker å være en del av. Gjennom foredragene sine høster han fra en bank som er fylt med erfaringer fra toppidretten, en jobb som organisasjonsutvikler, og teambuilding med mange av Norges største selskaper på kundelisten. Han klarer også å legge til rette for å skape prestasjonsmiljøer preget av trygghet og samhold. Kan man ønske seg noe mer fra en foredragsholder?

Når du hører et foredrag med Stian Grastveit, inviteres du med på en reise fra dype refleksjoner om psykisk helse, til inspirerende og motiverende høydepunkter som vil sette spor lenge etter at foredraget er over. Stians evne til å kombinere faglig dybde med personlig erfaring og en sjenerøs dose humor, gjør hans foredrag til en uforglemmelig opplevelse.

For organisasjoner som søker å forbedre kommunikasjonen, bygge sterkere team, eller bare inspirere sine medarbeidere, er Stian Grastveit et naturlig valg. Uansett temaet, vil deltakerne garantert forlate rommet med ny kunnskap, inspirasjon, og verktøy de kan bruke i praksis.

Er du klar til å gi ditt team en opplevelse som de vil huske og verdsette? Book Stian Grastveit til ditt arrangement, og se forskjellen han kan gjøre.

Stian Grastveits foredrag kan holdes på norsk og engelsk, og kan også bookes som konferansier.

Vis foredrag med Stian Grastveit
Stian Grastveit foredrag

Ord som dreper

 • Dette er et foredrag som ved hjelp av enkle verktøy lærer oss hvordan vi kan bli mer bevisste i måten vi bruker språket vårt.
 • En bevisstgjøring for alle som noen gang har opplevd å føle seg utenfor, eller som har bidratt til at andre føler seg utenfor.
 • Stian klarer ved hjelp av enkle bilder å skape forståelse for hvordan vi alle kan møte mennesker med mer respekt og forståelse.
 • Psykisk helse formidlet med et språk som vi alle forstår, og i en form som vil gi både den ene og den andre et par “aha-opplevelser.”
 • Med sin unike formidlingsevne klarer Stian å ta mennesker med på en følelsesladet reise fra blanke øyne til ukontrollert latter.
Stian Grastveit foredrag

Seiersdans

 •   Et motivasjonsforedrag som med unike virkemidler engasjerer til samhandling og lagfølelse
 • Foredraget redefinerer seiersbegrepet, og viser hvor viktig det er for den enkelte og oppleve sine små eller store personlige seiere
 • Stian illustrerer hvordan det å nå våre personlige seiere kan gagne det kollektive
 • En tidligere toppidrettsutøvers refleksjoner om det å skape miljøer hvor den enkelte kan prestere ut fra egne forutsetninger og samtidig styrke helheten
 • Konkrete erfaringer fra idrettsverden som inspirerer til fokus på mellommenneskelige relasjoner
 • Et engasjerende, innsiktsfullt, og tankevekkende foredrag om det å skape prestasjonskulturer
 • Etterlater seg en full verktøykasse som kan brukes til å skape arbeidsmiljøet man drømmer om

Referanser

kke bare fikk jeg akkurat den type foredragsholder jeg ønsket meg, jeg fikk meg også en ny kompis. Og det tror jeg gjelder flere som var tilstede på Himmelblå, for makan til karismatisk fyr skal du lete lenge etter. Alle flokket seg rundt han etter foredraget. Eldre, yngre, kvinner og menn. Jeg tror Stian likte Helgelandskysten også siden han begynte å spørre etter hus til salgs. Jeg booker mer enn gjerne Stian igjen ved en høvelig anledning, og han får mine varmeste anbefalinger.

Hanne Pernille Andersen

Vega Pride

Utrolig flott foredrag! Fantastisk formidlingsevne! Artig, gripende og veldig lærerikt!

Anne Gry Mandt Pettersen

Drammen kommune

En svært engasjert foredragsholder med god formidlingsevne. Stian formidlet et viktig budskap og et tema som passet godt inn i skolens fokusuke, der nettopp inkludering og at alle skal oppleve å kunne våge å være den man er. Han tilpasset foredraget til de ulike aldergruppene på en god og profesjonell måte. Foredragsholderen med foredraget "Ord som dreper" anbefales på det sterkeste for ungdomstrinnet.

Steinar Strand Jensen

Presterød ungdomsskole

Stians foredrag utgjorde en dyptgående og emosjonell reise, en som kan beskrives som intet mindre enn en berg-og-dal-bane av følelser. Det som virkelig fengslet publikum, var ikke enkeltvis de dramatiske hendelsene han delte, men snarere den bemerkelsesverdige måten han bearbeidet disse opplevelsene på. Hans evne til ikke bare å overkomme disse utfordringene, men også å transformere dem til kraftfulle lærepenger med et ønske om å gjøre verden til et bedre sted, var dypt inspirerende. Hans presentasjon skiller seg ut ved å være en eksepsjonell kombinasjon av humor og autentiske livshistorier, nøye vevet sammen for å formidle sitt budskap. Gjennom å balansere lettelse og alvor, tillot Stian sitt publikum å engasjere seg fullt ut i fortellingen, og etterlot et varig inntrykk med sin genuine tilnærming og engasjement for å inspirere endring . Videre, er det verdt å merke seg hvordan Stians personlige refleksjoner og innsikter ble delt på en måte som resonerte med alle til stede. Han demonstrerte en unik evne til å koble sine personlige erfaringer med større sosiale og globale temaer, og inviterte dermed til et fellesskap av refleksjon og handling blant lytterne.

Vangelis Folsland

Tekna

Stian leverte et utrolig bra foredrag. Han rørte ved oss alle ved å dele sin sterke historie. Dette foredraget anbefales for alle som vil sette kommunikasjon, psykisk helse eller inkludering og manfold på agendagen.

Janicke Skatvold

NITO

Utrolig flott foredrag med en kjempe fin fyr! Stian formidler på en entusiastisk måte og får med seg publikum på sin reise. Han sjonglerer det såre og vanskelige på en urolig fin måte. Og hvor det var lett for publikum og kjenne seg igjen. Fokus på hele menneske på godt og vondt, det var veldig bra! Vi var svært fornøyde og anbefaler Stian på det varmeste! 🫶 Takk for en flott, engasjerende, rørende, ærlig og varmt foredrag med masse humor og glimt i øyet.

Veronica Grubbli

Nittedal kommune

Deltakerne var svært fornøyde med Stian sitt foredrag, og ble veldig inspirert av det. Det var flott med en prat på telefon i forkant, og Stian traff virkelig på måten han tilpasset foredraget til publikummet her.

Anders Ekeland

Norges Røde Kors

Stian er en utrolig dyktig foredragsholder. Han gir god energi til hele salen med en gang han går på scenen. Foredraget er morsomt, ærlig og alvorlig. Det å balansere alvor med humor kan være vanskelig, men dette klarer Stian på en veldig fin måte. Også veldig lett å forholde seg til som arrangør, vi anbefaler Stian på det varmeste!

Tina Riise Gjøen

Negotia

Det var en godt voksen forsamling som hørte på Stian denne kvelden. Stian holdt forsamlingen i sin hule hånd den timen foredraget varte. Vi fikk et genuint innblikk i hvordan det er å voksne opp og forstå at man er annerledes, hvordan prøve desperat å passe inn, og hvordan oppgivelsene reagerer på det og reagerer når den unge mannen senere står fram med sin legning. Denne historien gjorde dypt inntrykk på forsamlingen. Det kom tydelig fram gjennom kommentarer etter denne kvelden. Her var vi mange som fikk en økt forståelse for mangfold og psykisk helse og "noen fjell ble flyttet", som en kommenterte. Stian Grastveit anbefales på det varmeste.

Ellen Beccer Brandvold

Røde Kors

Stian er en veldig engasjert og flink foredragsholder. Veldig god til å formidle budskapet sitt. Et gripende, ærlig og særdeles viktig tema å ta opp blant ungdom i dag. Han klarte å blande både det alvorlige med humor så det gikk rett hjem hos ungdommen.

Kjersti Simpson-Larsen, Inspektør

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Bra formidling. Nådde godt fram til ungdommer på ca 20 år. Bra tema

Marita F. Tveiten

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Stian Grastveit var konferansier på Havangkonferansen. Stian gjorde en utmerket jobb, og gjorde så daglig leder bare kunne lene seg tilbake og nyte dagen. Han var trygg i det han sa og hadde gjort et godt forarbeide og satt seg inn i de som hadde innlegg. Han utstråler så god energi! Stian er en jeg kommer til å anbefale til andre!

Hilde Nilseng

Lillehammer brukerstyrte senter Havang

Stian leverer med stort engasjement, gjennom glitrende formidling og med temaer til ettertanke og refleksjon. Foredraget passer både for et yngre og eldre publikum.

Øyvind Bischoff Mangerud

Human-Etisk Forbund

Godt foredrag som samsvarte med forventningene. Stian holdt en veldig imøtekommende kommunikasjon og justerte foredraget etter våre ønsker.

Janne Skare

Lynghaug skole

Utrolig fin fyr - jordnær og veldig hyggelig med glimt i øyet!

Elin Grønlie Nilsen, Event Manager

Visma Enterprise AS

Svært fornøyd med innhold i foredraget "ord som dreper". God formidling til publikum. Behagelig og engasjert foredragsholder. Lydhør forsamling som ga gode tilbakemeldinger til foredragsholder.

Ragnhild Mork

Spjelkavik videregående skole

Et utrolig sterkt foredrag som både inspirerte og engasjerte! Stian var knallgod i sin formidlingsevne, og belyste viktige temaer som skapte ettertanke og engasjement hos våre ansatte. Han tok seg tid til gode samtaler med de ansatte i ettertid, og presterte med plettfri engelsk så alle våre ansatte fikk nyte godt av foredraget. Tusen takk til Stian, vi heier på deg!

Marie Haugan

Aker BioMarine

Flott gjennomført foredrag. Stian kjører sin økt men greier å gjøre små tilpasninger til gruppen som er representart i salen. Treffer så godt som mulig på opplegget. Dette ble akkurat slik vi hadde håpet på.

Fred Andre Olsen

Skanska Norge AS

Flott foredrag med en engasjert foredragsholder som er trygg på å formidle et viktige budskap og trygg på seg selv. Tydelig, klart og skjønnbart. 45 min. gikk alt for fort. Dette foredraget kommer jeg til å anbefale til andre.

Jill Farstad

Hjalmar Johansen vgs

Stian er en autentisk og dyktig formidler, som balanserer publikum og budskap på en forbilledlig og troverdig måte.

Kristine Øverås

Hjalmar Johansen vgs

Stian engasjerte og berørte både ansatte og elevene på 4.-7.trinn. Vi vil ta med oss innholdet i foredraget i vårt videre arbeid med bevisstgjøring av språkbruk, inkludering og hvordan være en god skole venn. Vi har jobbet helt bevisst med ordet «Homo» som skjellsord, og vi tror det er viktig at vi starter tidlig å jobbe for at barn får større mangfoldsforståelse og respekt for at alle er like verdifulle uavhengig av hudfarge, religion, legning, utseende, ferdigheter…. mm… Stian engasjerte barna i ca. 60 minutter, og mange hadde gode samtaler i klassene etter foredraget.

Nina Lindblom Eylertsen

Arnestad skole

Vi var så heldig å få besøk av Stian på vår team-samling og fikk høre hans foredrag 'Seiersdans'. Foredraget passet helt perfekt til formålet som var fokus på kommunikasjon, samarbeid og at man i aller fleste tilfeller ikke er 'best alene'. Stian som foredragsholder er helt perfekt. For en fin fyr! Han rørte alle og fikk frem tårer i øyekroken i det ene øyeblikket og rå latter i det andre. Det var helt nydelig. Hele pakka var så bra at vi endte opp med å ønske å ha han som kollega på fast basis! Dessverre for oss er han ikke ledig på markedet! Kjempefornøyd!!

Kine Svarstad-Fjeldstad

InflowControl AS

Foredraget var rørende, treffende, informativt, trist og berørte mange. Barna fulgte godt med. Veldig fornøyd og tiden gikk så altfor fort.

Irene Mandt

Sør-Aurdal Kommune

Veldig tankevekkende foredrag og en veldig sympatisk foredragsholder.

Ann-Kristin Høgseth, Kongsskogen vgs

Osloskolen

Dette foredraget traff virkelig elevene. De satt musestille i hele timen det varte. Det var en fin blanding av personlige historier og refleksjoner rundt utenforskap. I tillegg ble vi utfordret på både fordommer og egne fastlåste tankesett, og vi fikk råd om hvordan vi kan bidra selv om vi ikke selv har det bra. Det var rett og slett et flott møte mellom foredragsholder og elever, og mange har i ettertid sagt at de ble inspirerte til å utfordre seg selv.

Trine Vennes Kongvold

Kongsskogen Videregående Skole

Stian anbefales på det varmeste. Dette foredraget gav oss ærlige refleksjoner og ekte historier . Stian var RÅ på scenen og holdt 400 kursdeltakere frå utdanningsektoren "fanget" i 90 min - i det han vekslet mellom å ta oss fra latter, selvrefleksjon til rørende/gripende historier. (90 minutter føltes som 10 :) Vi behøver alle oppleve tilhørighet og Stian deler åpent om eget liv og egne erfaringer som igjen gav oss masse: kunnskap, refleksjoner og dimensjoner av utenforskap/tilhørighet.

Refsnes Irene Havrevoll

Sterk Marte Meo

Veldig bra foredrag med et svært relevant tema for ungdommene på vår skole. Elevene var veldig fornøyde og opplevde det som interessant og lærerikt.

Guro Vikingstad

Hoppensprett Akademiet AS

Stian treffer mål gruppen og leverer ett fyrverkeri av et foredrag. Vi hadde han i to forskjellige settinger, både med spillere og samarbeidspartner. Stian klarer å ta oss med på en reise med sin unike formidlingsevne og sin evne til å la oss føle både på klumpen i magen, latter, tårer og glede. Som person er Stian lett å bli glad i og genuint opptatt av mennesket. Vi i Steinkjer HK er meget godt fornøyd med valget av foredragsholder! Terningkast 6!

Jan-Terje Brandsegg Mathisen

Steinkjer Håndballklubb

Inspirerende foredragsholder, klarer å holde tråden gjennom hele foredraget. En unik evne til å få med seg de han underviser for.

Liv Karin Myrvang

Grindvold omsorgsbolig

Engasjert og energisk! Kommuniserte godt med vår målgruppe om veldig aktuelle temaer, som er våre elever fra Vg1 til voksne.

Atle Eikeland

Eilert Sundt Vgs- Lyngdal

Fantastisk foredrag! Inspirerende og engasjerende :)

Marie Hofer Dahl

Maya Eiendom

Et veldig inspirerende og flott foredrag som passet godt for vår seksjon! Beskrivelsen fra nettsiden passet bra, og vi er veldig fornøyde. Kan virkelig anbefale Stian Grastveit! :)

Linn Dahl Eikås

Oslo kommune, Bydel Nordre Aker

Stian var en del av en panelsamtale. Utrolig likanes, flink og reflektert rundt temaet. Mange som skrøt av han.

Karina Lundmark-Orrego

TV 2

Foredraget til Stian imponerte oss veldig, og traff følelsesmessig. Stian er veldig tilstedeværende og det er umulig å ikke følge tett med hele tiden. Stian fremstår ekte, bruker sine egne historier, og man merker at det ikke er noe lagt på. Han kom med eksempler som treffer publikumet og spiller opp til ettertanke og viktigheten av alles rolle i å skape aksept, inkludering og åpenhet i samfunnet og på arbeidsplassen. Kan varmt anbefales!

Gry Walstad

Diversitas
Uforpliktende forespørsel på Stian Grastveit

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Stian Grastveit
Stian Grastveit

5 ut av 5 stjerner

Et utrolig sterkt foredrag som både inspirerte og engasjerte! Stian var knallgod i sin formidlingsevne, og belyste viktige temaer som skapte ettertanke og engasjement hos våre ansatte. Han tok seg tid til gode samtaler med de ansatte i ettertid, og presterte med plettfri engelsk så alle våre ansatte fikk nyte godt av foredraget. Tusen takk til Stian, vi heier på deg!

Marie Haugan, Aker BioMarine Vis alle referanser

Foredragsemner med Stian Grastveit