Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
Lyrikk

Foredragsholdere om Lyrikk

Her finner du foredragsholdere som kan snakke om lyrikk. Du kan klikke deg inn under de enkelte foredragsholderne og lese om dem der. Samtidig er du velkommen til å ringe oss eller fylle ut et forespørselsskjema dersom det er lettere for deg at vi kommer med forslag til foredragsholdere som passer til ditt arrangement. Det er både raskt og enkelt!

Om emnet Lyrikk

  • Med lyrikk menes typisk diktekunst, ikke sjeldent på rim, dog ikke nødvendigvis. Man snakker også om lyrikk i forbindelse med f.eks. sangtekster.
  • Diktekunsten er kjennetegnet ved ofte å bruke språket på en annen måte enn man kjenner fra f.eks. dagligspråket, typisk i et forsøk på, på den andre måten, å kunne uttrykke annet og mer.
  • Det finnes selvsagt et veld av forskjellige lyriske uttrykk, fra den tidligste antikken og frem til i dag, fra romantikere som Lord Byron til postmodernismens og Norges egen Jan Kjærstad.
  • Foredrag om lyrikk kan omhandle lyrikken som overordnet litterær sjanger eller kanskje dykke ned i forskjellige perioder, sjangre eller uttrykk. I noen tilfeller er foredragsholderen kanskje selv dikter.