Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-06

Konkret, lærerikt og engasjerende om digitalisering

Bente Sollid Storehaug

Bente Sollid Storehaug

En av Internett-Norges sterkeste personligheter siden 90-tallet, suksessfull teknologi-gründer, styreproff og ettertraktet foredragsholder.

Forespør enkelt om pris og dato

4.5 ut av 5 stjerner

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør - Widerøe Ground Handling AS Vis alle referanser

Et foredrag med Bente Sollid Storehaug gir deg:

 • Foredrag om en rekke spennende, aktuelle tema innen digitalisering og ledelse.
 • Kunnskapsrik foredragsholder med stor suksess som teknologi-gründer.
 • Erfaren formidler som med sin brede kunnskap og kompetanse gir dere en unik innsikt i hvordan man lykkes med digitalisering.
Uforpliktende forespørsel på Bente Sollid Storehaug

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Bente

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Bente er kjent som en av Internett-Norges viktigste stemmer siden midten av 90-tallet. Hun har vært på listen over Norges 10 mektigste kvinner, hatt stor suksess som teknologi-gründer og sitter i dag med en tung styreportefølje innen media, IT, retail, finans og energi.

Et foredrag med Bente Sollid Storehaug gir deg:

 • Foredrag om en rekke spennende, aktuelle tema innen digitalisering og ledelse.
 • Kunnskapsrik foredragsholder med stor suksess som teknologi-gründer.
 • Erfaren formidler som med sin brede kunnskap og kompetanse gir dere en unik innsikt i hvordan man lykkes med digitalisering.

Bente holder foredrag innen digitalisering, digital modenhet, ledelse, digital transformasjon og digital markedsføring;

 • Sterk kommersiell teft. Strategisk og visjonær leder med entreprenørbakgrunn.
 • Faglig sterk, fokus på transformative teknologier. God formidlingsevne.
 • Bente fokuserer på hvordan digitalisering endrer kundeadferd og ikke minst hvordan dette også utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller.
 • Hun forklarer hvordan digitale selskaper lykkes, og ikke minst hvordan nye sterke økosystemer erstatter tradisjonelle selskapers verdikjeder.

Bente har stått på de aller fleste foredragscener og har gjennom de siste 20 årene markert seg som en ettertraktet foredragsholder, workshop-fasilitator og konfransier. Hun er kanskje best kjent som gründer av Digital Hverdag, som gjennom navnet Cell Network ble børsnotert i Stockholm på slutten av 90-tallet.

Hun har hatt et 40-talls styreverv i norsk næringsliv. I dag er hun styreleder for Boostcom-Gruppen og Hitch (smarthus teknologi). Hun har også styreverv i selskaper som Hafslund E-CO, Eika Gruppen, Polaris Media, Europris og Motor Gruppen.

Bente er kåret til den 7. viktigste nordmann på Internett av Kapital Data (1997), nominert til årets IT-leder av ComputerWorld (1999), kåret til Norges 10. mektigste kvinne av Økonomisk Rapport (1999), utpekt av Abelia som en av de fremste teknologi-kvinnene i Norge (2017) og finalist i Women´s Board Award (2018).

Bente er også tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Hun er sterk tilhenger av livslang læring, og har det siste året gjennomført Executive Board Programme ved INSEAD i Paris. Hun er også i ferd med å gjennomføre et Blockchain-program med fokus på innovasjon ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Vis foredrag med Bente Sollid Storehaug
Foredrag med Bente Sollid Storehaug

Hvordan forstå veien videre?

 • Å være markedsleder er ingen garanti for overlevelse i en disruptiv tidsalder. Heller ikke forretningsmodeller med 200 års lønnsom historikk får stå i fred. 25 år med Internett har gitt oss mange øyeåpnere. Blackberry gikk nedenom og hjem i løpet av 4 år, fordi de ikke skjønte veien videre i sin bransje.
 • Hva kan vi lære av feilgrepene som slike selskaper gjør?
 • Hva kjennetegner de selskapene som nå vinner kundene? Først hørte vi at «software eats the world», så kom de digitale plattformene og seilte opp som vinnere på verdens børser. Ti år etter at bitcoin ble lansert,  er blockchain på trappene.
 • Bente har studert blockchain ved MIT, og levner ingen tvil om at dette er teknologien som mer enn noe annet vil endre forretningsmodellene og det næringslivet vi kjenner i dag. Hva betyr blockchain for din bransje? Vil den leve opp til sin misjon om å fjerne alle mellommennene i økonomien eller vil banker, meglere, rådgivere få andre roller i en smart kontrakts-verden?
 • Bente gir deg en verdifull og tankevekkende innføring i blockchain innovasjon og anvendelse.
 • Foredraget egner seg godt for ledergrupper og styrer som ønsker bedre innsikt i «veien videre».
Foredrag med Bente Sollid Storehaug

Nådeløs digitalisering, hva skjer?

 • Handler det bare om teknologi? Absolutt ikke. Nye teknologier driver frem endret kundeadferd, som igjen påvirker konkurransebildet. Sterke innovatører river ned gamle monopoler, men skaper til gjengjeld nye sterke digitale «winner takes it all».
 • Det sikreste tegn på et skifte er at nye bedrifter erstatter de gamle. Skal det bli rom for nye, må noen gi etter. Slik er kapitalismens brutale, men nødvendige natur. Bente forklarer hvordan dette endrer bransje etter bransje, og hun bruker ofte norske virksomheter i sine eksempler.
Foredrag med Bente Sollid Storehaug

Hva kjennetegner virksomheter som er digitalt moden?

 • Tror du konkurransekraftige strategier er avhengig av digitalisering? Er digital tenkning og strategier forankret hos styret og toppledelsen? Arbeider ledelsen fra dag-til-dag med sin digitale transformasjon? Hva vil det egentlig si å være «digitalt moden»? Bente forklarer digital modenhet med fokus på kultur, organisasjonens evne til å iverksette digitale strategier, evne til å velge de rette teknologiene og innsikt som grunnlag for strategi og veivalg.
 • Bente kan tilpasse foredrag innenfor tematikken digitalisering, entreprenørskap og ledelse.
WE DID KURS

Lederutviklingsprogram

 • Verden endrer seg lynraskt. Gjør din virksomhet også det? Klarer du å holde deg og din ledergruppe oppdatert på trender som påvirker din virksomhet? Har dere rigget dere på en måte som gjør at de ansatte vet hvor dere skal og kan ta beslutninger slik at dere opprettholder tempoet?
 • Vi tilbyr et leder- og kulturbyggingsprogram som gir innblikk i globale internett-trender som påvirker alle virksomheter, refleksjon rundt hvordan lederrollen har forandret seg og hva som skal til for å lykkes i en verden der det kreves tett samarbeid på tvers av fagområder, tydelig retning og raske beslutninger.
 • Leder- og kulturbyggingsprogrammet kan leveres over 1,5 eller 4 dager. Som kunde får du mulighet til å velge temaer som er mest aktuelle for deg, så du får et opplegg som er mest mulig relevant for din virksomhet.
 • «We Did – kultur som konkurransekraft» består av Hulda Haugen, Torry Pedersen, Bente Sollid Storehaug og Niels Røine – mennesker som har etablert, transformert og utviklet organisasjoner med stor suksess. De tar deg med bortenfor læreboken og gir deg verktøyene og erfaringene du trenger for å utvikle deg og organisasjonen din.
 • Ta kontakt for mer informasjon og booking.
WE DID KICK-OFF

Kick-off: På vei ut av pandemi-modus

Covid-19 har, enten vi vil det eller ei, endret oss, endret måten vi lever på, endret måten vi kommuniserer og jobber på. Pandemien har resultert i en ny organisasjonskultur der møterommet er byttet ut med hjemmekontor og elektroniske møteinnkallelser.

Hva gjør dette med fellesskapsfølelsen, motivasjonen og identitetsfølelsen til de ansatte?

We Did gir deg muligheten til å skreddersy den perfekte kick-off ved å velge fra en rekke spennende tema, så du får et opplegg som er mest mulig relevant for deg og din virksomhet.

 • Sentrale, digitale trender som er blitt fremskyndet av Korona
 • Hvordan lede i endring
 • Kommunikasjon i pandemi-tiden
 • Hvordan bruke OKR-metodikk til å sette retning for måloppnåelse.

«We Did – kultur som konkurransekraft» består av Hulda Haugen, Torry Pedersen, Bente Sollid Storehaug og Niels Røine – mennesker som har etablert, transformert og utviklet organisasjoner med stor suksess. De tar deg med bortenfor læreboken og gir deg verktøyene og erfaringene du trenger for å utvikle deg og organisasjonen din.

Ta kontakt for mer informasjon og booking.

Hvordan omfavne innovasjon i egen organisasjon?

Bente Sollid Storehaug foredrag

Bente Sollid Storehaug foredrag

Vis foredrag med Bente Sollid Storehaug

Referanser

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør

Widerøe Ground Handling AS

Godt forberedt, underholdende og nyttig foredrag. Vi er veldig fornøyde.

Brede Edvardsen, Nestleder

Norsk Arbeidsmandsforbund

Bra forberedt. Bra fremføring!

Daglig Leder, Baard-Espen Hansen

Elscoop AS

Kulturbyggerne leverte heilt og fullt i høve til oppdraget. Lotteri og Stiftelsestilsynet (LS) har ei relativt ny leiargruppe, ein ny strategi og ein ny vedtekten organisasjonsplan. Leiarutviklingsprogrammet bidrog til at leiargruppa vart meir samkøyrt, fekk felles forståing for kor viktig det er å ta ansvar for heile organisasjonen, og å leie med utgangspunkt at vi skal utvikle synergiar og tverrfaglegheit mellom ulike fagmiljø og avdelingar i LS. Bente, Torry, Hulda og Børge leverte svært gode føredrag, som både motiverte og gav oss retning. Metodikken brukt undervegs til gruppearbeid/prosessar traff gruppa godt, og tilbakemeldingane frå leiargruppa var at det var eit variert og godt samansett program.

Atle Hamar

Lotteri og Stiftelsestilsynet
Uforpliktende forespørsel på Bente Sollid Storehaug

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Bente Sollid Storehaug
Bente Sollid Storehaug

4.5 ut av 5 stjerner

"Høyst relevant og Bente har jo en massiv erfaring som alle burde få noe ut av. Tilbakemeldingen fra egne rekker var utelukkende positiv. ( selv om noen ramlet litt av på Blockchain). Bente oppfyllte mine mål med foredraget fullt ut."

Terje Horn Evensen, HR Direktør - Widerøe Ground Handling AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Bente Sollid Storehaug