Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Engasjert foredragsholder som berører og skaper entusiasme

Nina Nakling

Nina Nakling

Med humor, en stor dose selvironi og entusiasmegaranti gir hun deltakerne et skrått blikk på seg selv!

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Sjelden har vi følt oss så underholdt som under foredragene med Nina Nakling. Vi har 2 år på rad hatt henne på vår årskonferanse, dette var en braksuksess! Hennes «Tenk om det går!» motiverte stort og satte i gang et slagord i hele Norwex Norge, blant alle våre 650 konsulenter. Året etter fikk vi et skreddersydd foredrag, som var til stor motivasjon for våre deltagere. Evalueringsskjema utfylt av konsulenter i ettertid var fylt med: Konferansens høydepunkt: NINA NAKLING! Anbefales på det sterkeste!"

Ann-Jeanette B. Larsen, Kunde- og markedskoordinator, Norwex Norge AS Vis alle referanser

Et foredrag med Nina Nakling gir deg:

 • En fantastisk sprudlende formidler med mye positiv energi.
 • Kunnskap og fagstoff levert med humor og utrolig engasjement.
 • Inspirerende budskap som tar tak i deltakerne.
Uforpliktende forespørsel på Nina Nakling

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Nina

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Forespør enkelt om pris og dato

Med høy kompetanse innenfor pedagogikk, ledelse, kommunikasjon og veiledning, kobler Nina sitt engasjement med fag.

Et foredrag med Nina Nakling gir deg:

 • En fantastisk sprudlende formidler med mye positiv energi.
 • Kunnskap og fagstoff levert med humor og utrolig engasjement.
 • Inspirerende budskap som tar tak i deltakerne.

Med en vilje til å bevege, engasjere og skape refleksjon leverer Nina entusiasmegaranti. Nå har du også muligheten til å oppleve henne!

Med kunnskap og erfaring som fundament setter et Nina Nakling foredrag tankene i sving, og skaper entusiasme og refleksjon. En av Ninas styrker er nettopp evnen til å engasjere tilhørerne. Nina sier selv hun lever livet «uten filter», og elsker muligheten til å berøre og skape entusiasme hos andre. På scenen brukes humor som et viktig virkemiddel, og Nina er ikke redd for å by på seg selv med stor grad av ironi og skråblikk på livet.

I 2008 startet hun sitt eget firma – Nakling Entusiasme AS. Siden den gang har Nina etablert seg som en av landets mest etterspurte kurs- og foredragsholdere.

Nina er utdannet pedagog, med videreutdanning i endringsledelse, veiledning, coaching, pedagogisk utviklingsarbeid. Våren 2016 fullførte Nina en master i Utdanningsledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. For Nina er utdanning virkelig et privilegium og hun elsker å studere.

I januar 2020 lanserte Nina boken «Superkollega» sammen med foredragsholder Bård Brænde. Gjennom syv enkle prinsipper gir forfatterne deg verktøyet en superkollega tar i bruk for å skape verdens beste arbeidsplass.

Nina Naklings foredrag og kurs bærer preg av hennes tanker, et stort lager av energi, hennes engasjement for faget og ikke minst gleden over å få stå på scenen.

Nina Naklings foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Nina Nakling

  Nina Nakling foredrag

  «Tenk om det går!»

  Evnen til å møte utfordringer med mot, til å stå på og aldri gi opp er noe man er født med. Evnen til å gi opp derimot, den er tillært. Hva om vi fant tilbake til den medfødte evnen? Kvaliteten i en bedrift handler mest om hvem og hvordan de ansatte er. Arbeidslyst, mot, glede og entusiasme hos de ansatte er gode kilder til resultater. Foredraget tilpasses den enkelte kunden.

  • Dette er et foredrag som pirker litt i deltakerne
  • Noen ganger trenger man at andre setter ord på det som gjøres, og kanskje til og med det som kun tenkes
  • En deltaker sa: «Dette var et pekefinger-foredrag helt uten pekefinger!»
  • Med humor og en stor dose selvironi gir Nina deltakerne et skrått blikk på seg selv

   

  Nina Nakling foredrag

  Andre foredrag / kurs av Nina

  • Noen sår kan ikke plastres (om forebygging av mobbing)
  • Leder, hvem jeg? (lederutvikling)
  • Det var måten du sa det på (kommunikasjon)
  • Fagkurs for skole og barnehage

   

  Konferansier Nina Nakling

  Konferansier

  • Nina gjør også jobber som konferansier, både for store og mindre forsamlinger.
  • Hun har en egen evne til å binde slike dager sammen ved å knytte innholdet direkte til deltakernes hverdag, og på den måten skape en helt egen stemning for arrangementet.

Nina Nakling - Tenk om det går!

Vis foredrag med Nina Nakling

Referanser

"Nina møtte et trøtt publikum, men klarte på kort tid å dra rommet opp. Flere av deltakerne mente dette var noe vi trengte hver morgen. Man kan lett falle i den tro at endel av disse tingene er banaliteter som hvilken som helst venn kunne ha delt på facebookveggen sin, men Nina har så mye kunnskap, fagtyngde og eksemplifisering at hun virkelig klarer å utfordre de litt forrutinntatte holdningene endel av oss har til motivatorer. Det er umulig å ikke være enig med henne, og jeg har hørt flere gjengi ting hun sa, eller vise til det i diskusjoner i ukene som har fulgt. Jeg skal selv bruke "Kunnskap, erfaring - og vilje til handling" i et foredrag i dag.Om noe som helst skulle ha vært annerledes - nei. Men Nina må gjerne også trekke inn noe av det hun formidler om kommunikasjon og tålmodighet i barneoppdragelse i disse foredragene, for det er direkte overførbart til alle."

Helene Hillestad, Redaksjonssjef

NRK

"Takk for et fantastisk foredrag - eller skal jeg heller si opptreden? Det var så utrolig bra, og jeg tror jeg lo fra du startet til du var ferdig. Rett og slett helt fantastisk! En mer sprudlende og lite selvhøytidelig dame skal man lete lenge etter. Jeg er glad vi valgte nettopp deg til vår konferanse. Takk til Anita som anbefale Nina."

Elin Grønlie Nilsen, Event Manager

Visma Services Norge AS

"Jeg har aldri hørt tematikken du belyste gjennom disse timene fremført på en mer overbevisende, entusiastisk og gnistrende måte. Du gav av deg selv på en måte jeg aldri har opplevd av en foredragsholder før. :) Jeg er så glad at vi på vår seksjon prioriterte dette for ledere, verneombud og tillitsvalgt. Du klarte elegant å fylle meg med energi, pågangsmot, tårer, latter, positivitet og ord til ettertanke denne dagen. Jeg tror neppe jeg var alene om det."

May Britt Negård, Seksjonsleder Teknisk og Taktisk Spaning

Politidistrikt Oslo

"Dette var superbra og midt i blinken for oss som er en produksjonsbedrift. Vi trenger påfyll som Nina ga i fullt monn. Morsomt fremført og gjenkjennelig. Budskapet om at det vi fokuserer mye på blir det mer av - både negative og positive ting. Latteren satt løst og det var den beste pekepinn på at hun hadde slått an. For denne forsamlingen kjøper ikke hva som helst. Motivasjonsforedrag javel - gjesp tenkte mange, men det ble fort glemt. Dette var mer enn ord om motivasjon, her ble vi motiverte og reflekterte og det ble en snakkis etterpå. Anbefaler Nina til alle type bedrifter for hun snakker om de ting vi alle opplever og gjenkjenner uansett bransje."

Eli Dybsjord, HMS Koordinator

Joh. Johannson Kaffe AS

"Foredraget var i henhold til forventningene og var godt tilpasset publikum og tema for dagen."

Erik Gustavson, Sjef FST

Forsvaret

"Et fyrverkeri av et foredrag, som både var inspirerende, underholdende og tankevekkende!"

Else-Kjersti Hveem

Novo Nordisk

Fantastisk fyrverkeri av en dame som leverte et glimrende foredrag til stående applaus fra 170 damer på Helgeland! Jordnær og ektefølt! Denne dama vil vi høre mer fra! :-)

Monica Hagen

Kunnskapsparken Helgeland AS

"Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra publikum, spesielt fra ungdommene og de er vanligvis sparsomme med positive tilbakemeldinger."

Lotta Våde - Sykepleier på OUS

Radiumhospitalet

"Energisk og humoristisk foredrag, som allikevel får til å formidle budskapet."

Lou Cathrin Norreen - Seniorrådgiver

Foreldreutvalget for barnehager (FUB)

"Det var et 3 timers fyrverkeri, med mye latter og humor – men med et veldig seriøst budskap hele veien. En enstemmighet fra de som var der – dette burde alle fått delta på!!!!"

Liv Synstad, HMS -leder

Oslo politidistrikt

"Tusen takk for nok et hjertelig, ærlig, lærerikt, inspirerende, samvittighetsoppvekkende og fundamentalt viktig foredrag! Etter 17 år i barnehagebransjen og deltakelse på et x antall foredrag, seminarer og kurs med ulike fagfolk, hvorav sju med/ av deg, kan jeg med hånden på hjertet si at du er den dyktigste av dem alle. Hold frem som du stevner!"

Ragnhild Finstad Eikås, pedagogisk leder

Barnehager i Oppegård kommune

"Sjelden har vi følt oss så underholdt som under foredragene med Nina Nakling. Vi har 2 år på rad hatt henne på vår årskonferanse, dette var en braksuksess! Hennes «Tenk om det går!» motiverte stort og satte i gang et slagord i hele Norwex Norge, blant alle våre 650 konsulenter. Året etter fikk vi et skreddersydd foredrag, som var til stor motivasjon for våre deltagere. Evalueringsskjema utfylt av konsulenter i ettertid var fylt med: Konferansens høydepunkt: NINA NAKLING! Anbefales på det sterkeste!"

Ann-Jeanette B. Larsen, Kunde- og markedskoordinator

Norwex Norge AS

"Nina er en faglig sterk foredragsholder som formidler budskapet med humor. Hun var godt samstemt med oss før og etter sitt innlegg. Hun deler av egne erfaringer, bruker hele seg og er raus i formidlingen. Flott at hun benytter få lysark som ikke stjeler oppmerksomheten fra budskapet. Vi anbefaler henne!!!"

Gunda Hamland, Avdenlingsdirektør

NAV Arbeidslivssenter Troms/IA-rådet i Troms

"Nina klarer å formidle et tøft tema med engasjement, faglighet, følsomhet, alvor og humor. Fikk strålende tilbakemeldinger fra ansatte, studenter og foreldre."

Helene Apeland, Styrer

GREP Grenland.no

"Kjempe dyktig foredragsholder som vi absolutt kommer til å bruke igjen! Nina Nakling er helt rå!"

Maria Dizaei

Bydel Frogner

Nina levde definitivt opp til forventningene. Masse gode kommentarer fra deltakerne i etterkant!

Klaus Hansen, CFO

SKOOLER AS

"Nina Nakling leverte eit fantastisk foredrag. Ho engasjerte deltakarane frå start til slutt med eit ekstraordinert engasjement og god innsikt og forståing for barnehagekvardagen, barns beste og utfordringane dei tilsette står i til dagen. Måten ho brukar seg sjølv på og dei gode eksempla gjer at det ho leverer treff kvar enkelt, ein kjenner seg igjen og kan difor lettare reflektere over eigen praksis. Foredraget var godt tilpassa deltakarar frå alle yrkesgruppene i barnehagen."

Eva Sefland, Barnehageansvarlig

Stryn skule- og kulturkontor, Stryn kommune

"Et fyrverkeri av et foredrag på alle måter. Traff alle og beste evaluering er at flere av deltakerne har planer om å bestille Nina til egne arrangement."

Pål N. Arnesen, Leder

YS Stat

"Foredraget var godt tilpasset målgruppen. Og det var en litt "traust" forsamling, kanskje ikke den enkleste å nå inn til. Men Nina klarte å nå igjennom."

Turid Wettre, Rådgiver

Hedmark Fylkeskommune

Perfekt foredrag og fremføring! Akkurat hva vi trengte til vår personalgruppe, :-)

Daglig Leder, Tomas Andresen

Høvleriet Barnehage AS

"Utrolig engasjert og kunnskapsrik foredragsholder. Griper publikumet med god blanding av humor, egne erfaringer, relevante påstander som skaper refleksjon og engasjement. En super kveld hvor man må se seg selv i speilet, og mye som kan bygges videre på i den enkelte barnehage."

Ole Martin Steffensen, Daglig leder

Tempe Barnehage SA

Veldig bra innlegg av Nina Nakling.

Pia Willanger, Forhandler

Parat
25.01.2017

Intervju med Nina Nakling

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?

Det er ikke et enkelt svar på det, da jeg holder foredrag med ulikt innhold. Likevel vil jeg si at det viktigste for meg er at ethvert innhold skal tilpasses kunden det leveres for. Forberedelser er essensielt!
I foredraget «Tenk om det går» er mitt hovedbudskap at en bedrift, uansett hvilken sektor den måtte tilhøre, er helt avhengig av sine ansatte for å levere kvalitet. Hvem er så de ansatte? Vet de det selv? Hvordan påvirker du din arbeidsplass? Kanskje vi skulle tatt oss selv på en aldri så liten service, og sjekket vår «arbeidsmessige almenntilstand». Her er arbeidsglede, entusiasme og energi viktig innhold.

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?

Et foredrags innhold vil alltid farges av personen det leveres av, og på hvilken måte. Derfor skiller mine foredrag seg fra mange andre nettopp gjennom min personlighet. Kanskje litt voldsomt å påstå, men jeg har litt over gjennomsnittlig med energi og virkelig elsker å stå på scenen. Det tror jeg publikum både ser og liker. Jeg har også et voldsomt engasjement for fag, og ønsker å levere foredrag med en viss faglig tyngde uansett tema. Det betyr ikke at foredragene er tunge, men heller at innholdet er fundamentert i lang erfaring fra arbeid med mennesker, forskning og teori.

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag med deg?

Først og fremst ønsker jeg at de skal ha litt mer lyst til å gå på jobben enn de hadde før de kom. Jeg håper jeg kan skape refleksjon og en slags gjenoppdagelse av egen intelligens. Et foredrag er ikke etterutdanning, men heller en opplevelse som kan være med på å gi et løft enten i hverdagen, på jobben eller faglig. Dette er viktige mål for meg.
Når jeg leverer kurs, spesielt de som går over flere dager, ønsker jeg også at deltakerne skal kjenne på et faglig løft. Det blir viktig at de får tilførsel av ny kunnskap, som sammen med egen erfaring bidrar til videre refleksjon.
Som konferansier er det viktig for meg å binde elementene i arrangementet sammen på en god måte. Publikum må få en opplevelse av kontinuitet og sammenheng. De ulike bidragsyterne skal føle de blir tatt vare på, og på enden av dagen er det de, og ikke jeg, som skal ha publikums applaus.

Hvem henvender foredraget seg til?

Foredragene er rettet mot arbeidstakere nær sagt i alle sektorer. Jeg vil si at foredragene mine vil passe utmerket til dager hvor det er ønskelig med påfyll av energi og entusiasme, samt «vekke» de som skulle trenge det. Jeg har en direkte form, og har en levende formidlingsform. Dette skaper en god og åpen stemning, som gjør det lettere for deltakerne både å slappe av, men også føle seg deltakende. Derfor vil mine foredrag passe til både små og store forsamlinger.

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med 3 ord?

Tja, jeg pleier å si at jeg er en halvgal, helseriøs fagentusiast.

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?

Jeg elsker å få stå på scenen OG brenne for faget mitt samtidig! Det å kunne få formidle noe jeg tror på selv og noe jeg brenner for er en fantastisk følelse. Å kjenne koblingen mellom publikum og meg, skape dialog og bevege folk – det er magisk! Jobben som foredragsholder gir meg enormt med energi. Folk spør ofte om jeg blir sliten, men det gjør jeg ikke. Ikke av å stå på scenen. Å få lov til å legge igjen noen spor i andre mennesker, det å få være med å gi et lite løft gir meg mye.
Det er også svært viktig for meg å kunne få bidra med faglige løft, spesielt innen skole og barnehage. Det å «røske» litt opp i hverdagen, sette lyset mot fag og faglighet, uten å bli teoretisk og kjedelig – det er fantastisk moro!

Hva inspirerer / motiverer deg?

Jeg blir veldig inspirert av mennesker som kan jobben sin, uansett hvor de måtte jobbe. Mennesker som går inn i jobben med integritet, energi og mot, det digger jeg! I møtet med slike mennesker lar jeg meg fascinere av deres engasjement og oppriktige glede over jobben. Nettopp det å gjøre noe du er glad i, og være glad i det du gjør – det inspirerer meg.
Mennesker som har gått, kanskje mistet retning underveis og funnet nye veier å gå, våget å reise seg i møte med motgang – det er mennesker jeg motiveres av. Og det trenger slett ikke være mennesker som har vært igjennom store kriser, men kanskje heller mennesker som har møtt den motgangen vi alle møter, og funnet nye veier. Det kan handle om noe så «enkelt» som å bytte jobb i voksen alder.

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?

Først vil jeg vite mest mulig om kunden det skal leveres for. Hvem er de, hvor mange er de, hva jobber de med, hovedarbeidsoppgaver, hva er utfordringene deres? Så vil jeg vite mest mulig om arrangementet / dagen jeg skal bidra på. Det er viktig å vite om det skal være et foredrag på et møte, et jubileum, et kickoff eller en personaldag med faglig innhold osv.
Jeg har som mål alltid å vite hva kunden ønsker deres ansatte skal sitte igjen med når jeg er ferdig. Av og til ender vi da med et annet innhold enn de kanskje opprinnelig ønsket, fordi det var noe annet som skulle komme ut i andre enden. Det er viktig for meg at både de og jeg forstår hva ønsket for innhold i foredraget er. Kommunikasjon med kunden er svært viktig i mine forberedelser.

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om den medfødte evnen til å møte utfordringer?

Det henger sammen med min utdanning og arbeidserfaring innen pedagogikkfaget, og barnehagen. Gjennom over 20 år jobbende i og med barnehager har jeg kjent på at dette må være en evne vi alle er født med. Bare se på barnet. Det bittelille barnet møter verden med en imponerende utholdenhet. Det er nesten ikke grenser for hvor mye et barn skal lære seg de første to leveårene. Og det aller meste av dette er svært avansert og byr på store utfordringer for barnet. Men, gir barnet seg? Nei, barnet reiser seg igjen og igjen, helt til barnet mestrer utfordringen det står ovenfor. Bare se på et barn som lærer seg å gå. Det tar tid! Og barnet faller ufattelig mange ganger. Men å gi seg er aldri noe alternativ. Jeg tenker at dette er en evne vi kan hente opp igjen i våre voksne liv også.

Kan du kort si noe om hva som karakteriserer mennesker som evner å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme?

Jeg mener alle mennesker har mulighet til å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme. Men, noen finner det lettere en andre. For meg handler det om hvilket fokus du velger. Hvor velger du å rette blikket ditt, følelsene dine? Vi har alle litt mindre morsomme stunder, men hvor lenge velger du å bli der? Hvordan forholder du deg til disse stundene? Her tror jeg forskjellen ligger.
Pågangsmot og entusiasme er dermed noe jeg tror vi kan trene opp. Det vil ikke alltid være enkelt, men slik er det vel med trening også. Det er slett ikke alltid hverken enkelt eller morsomt, men vi gjør det likevel. Fordi de er bra for oss. Slik tror jeg det kan være med pågangsmot og entusiasme også. Og så tror jeg det er med pågangsmot og entusiasme som med kjærlighet, jo mer man gir, jo mer får man også. Dermed vil jeg kanskje si at de som evner å møte utfordringer med pågangsmot og entusiasme kjennetegnes av at de velger det og trener på å gjøre det. Igjen og igjen, helt til det blir en naturlig måte å reagere på.

Vis foredrag med Nina Nakling
Uforpliktende forespørsel på Nina Nakling

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Nina Nakling

4.75 ut av 5 stjerner

"Sjelden har vi følt oss så underholdt som under foredragene med Nina Nakling. Vi har 2 år på rad hatt henne på vår årskonferanse, dette var en braksuksess! Hennes «Tenk om det går!» motiverte stort og satte i gang et slagord i hele Norwex Norge, blant alle våre 650 konsulenter. Året etter fikk vi et skreddersydd foredrag, som var til stor motivasjon for våre deltagere. Evalueringsskjema utfylt av konsulenter i ettertid var fylt med: Konferansens høydepunkt: NINA NAKLING! Anbefales på det sterkeste!"

Ann-Jeanette B. Larsen, Kunde- og markedskoordinator, Norwex Norge AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Nina Nakling