Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Underholdende og lærerikt om viktigheten av HMS-arbeid

Odd Sevland

Odd Sevland

En annerledes og inspirerende foredragsholder innen HR og HMS, som selv har opplevd å bli utsatt for en arbeidsulykke.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

"Odd Sevland gjorde en glimrende jobb for oss på Avinors HMS-dag. Han fikk oss til å se på personsikkerhet med nye øyne. Han bruker sterke virkemidler, men en slik sak fortjener det."

Ole Jørgen Holt Hanssen, HMS-sjef - Avinor AS Vis alle referanser

Et foredrag med Odd Sevland gir deg:

 • Bli bevisst på hvordan du skaper kvalitet og positiv vekst.
 • Sikre veien til suksess i alle ledd av bedriften.
 • Formidler med fokus på humor og budskap som er forståelig og enkelt å etterleve.
Uforpliktende forespørsel på Odd Sevland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Odd

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

References icon

Referanser

Forespør enkelt om pris og dato

Odd Sevland ble alvorlig skadet i 1996. Skaden førte til en erkjennelse – han var en del av en arbeidskultur som tillot farlig adferd på tross av selskapets retningslinjer. Nå holder han foredrag om å fremme forståelsen av en god adferd og kvalitetssikring av produkt, arbeidsplass og ikke minst helse.

Et foredrag med Odd Sevland gir deg:

 • Bli bevisst på hvordan du skaper kvalitet og positiv vekst.
 • Sikre veien til suksess i alle ledd av bedriften.
 • Formidler med fokus på humor og budskap som er forståelig og enkelt å etterleve.

Bedrifter som lykkes med en bred sikring av kvaliteten på produktene de leverer blir sjeldent overrasket over vekst. Forutsigbarhet og etterlevelse dyrker kreativitet, som igjen vil kunne skape den gode idé. Disse ideene blir ekstremt gode når mange også liker dem. Som bedrift vil man bli omtalt som innovative, da blir man ettertraktet, noe vi alle ønsker.

Odd har i en årrekke jobbet med de mentale verktøyene som må etableres for å sikre kvalitet i hele organisasjonen. Om alt er viktig, så er ingenting viktig. Organisasjonsledelsen må etterspørre de viktige tingene. Belønne ønsket adferd, være til stede hvor jobben blir gjort, kommunisere riktig med sine medarbeidere. Veien til suksess vil da bli kortere.

Odd har lang erfaring med kvalitetssikring, og hans erfaringer er dyrekjøpte. Fra midten av 90-tallet begynte mange bedrifter å investere tungt for å sikre at alt arbeid kunne utføres forskriftsmessig. Hva er så årsaken til at gode prosedyrer, verktøy og kvalitetssikring ikke er nok? Hvorfor så man liten endring på antall feilhandlinger, uønskede hendelser og ulykker? Med disse funn ble den menneskelige faktoren et sentralt tema.

Odd ble alvorlig skadet i 1996. Allerede i 1998 begynte han å reise rundt med erkjennelsen at det var han selv som var den bakenforliggende årsak. Men han ser også at han var en del av en arbeidskultur som tillot adferd på tross av selskapets retningslinjer. «Vi skubbet hverandre utfor stupet, og jeg datt først», sier Odd. Alle forutsetninger for uhell og skader var til stede. Dette er nærmest beretningen om en varslet ulykke. Odds presentasjon er kommunikasjonsveiledning og ledertrening som bygger på en selvopplevd historie. Han minner også om noe som er lett å glemme: Det er ikke bare den det gjelder som betaler prisen, men også de nærmeste.

Over 50 000 mennesker har opplevd et Odd Sevland foredrag om hvordan egen adferd var grunnen til at han ble livstruende brannskadet da han som instruktør skulle demonstrere hvor farlig det er å håndtere metanol i 1996. Foredraget er en underholdende standup-presentasjon hvor publikum vil kjenne seg igjen i mange av hans funderinger over hvorfor vi gjør det vi gjør. Og så er det dette med den ofte vanskelige øvelsen å tenke først, etterpå kan det som kjent være for sent. Foredraget passer til alle deler av organisasjonen for å fremme forståelsen av en god adferd og kvalitetssikring av produkt, arbeidsplass og ikke minst helse.

Odd Sevland kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Odd Sevland foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Odd Sevland
Odd Sevland foredrag

Må det en ulykke til?

Sommeren 1996 ble Odd Sevland livstruende brannskadet når han som instruktør skulle demonstrere hvor farlig det er å håndtere metanol. På en gripende og underholdene måte deles erfaringer om hvorfor og hvordan vi i et arbeidsmiljø kan sette oss i slike ødeleggende situasjoner.

Innhold:

 • Adferdsfilosofi
 • Film: Oppgjørets Time (Hvem betaler prisen)
 • Sannhetsvitne. En sann, selvopplevd historie om hvor galt det kan gå når systematisk HMS arbeid ikke blir etterlevd.

Ubegrenset antall deltagere.

Odd Sevland foredrag

HMS og kvalitet, Lederskap/HMS, Kulturbygging

Her legges det vekt på lederen som rollemodell. En blanding av undervisning og inspirering som vil få hver enkelt deltaker til selv å vurdere egen avdelings arbeidsstil og personlig lederstil, for å fremme selskapets kulturbyggingsprogram.

Følgende hovedtema vil kurset dekke;

 • Arbeidsmiljøhistorikk
 • HMS og Kvalitet
 • Observasjonsteknikk og rapporteringsverktøy
 • Kjente adferdsteorier
 • Læring for kontinuerlig forbedring
 • Psykososialt arbeidsmiljø
 • Barriereforståelse
 • Lederskap
 • Risikobasert Lederskap

Tid 2 – 6 timer. 5-50 deltakere.

Odd Sevland foredrag

Teater Edutainment

 • Her brukes det skuespillere i undervisning hvor kursdeltakere aktivt gir råd til hvordan vi kan og skal løse en gitt situasjon.
 • Her blir det delt mye god og riktig erfaring av kursdeltakerne selv, noe som gjør at de får et sterkt eierskap til nødvendige HMS tiltak.
 • Undervisning, Gruppearbeid og skuespill
 • Tid 3 – 7 timer
 • 6-40 deltakere
 • Fasilitator og konferansetjenester Odd Sevland kan også ta ansvar for gjennomføring, planlegging og fasilitering av samlinger.
Odd Sevland kurs

Kurs

 • Odd Sevland kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Referanser

«Meget god tilbakemelding fra håndverkerne som var til stede under foredraget. Bevis på dette var en stille og tenkende forsamling som forlot salen etter seansen. Terningkast 6.»

Tommy Hagen, HMS-leder

Betonmast

"Har kommet meg hjem etter meningsfylte dager på farlig avfalls-konferanse, og har brukt litt tid på å reflektere over hva som gjorde inntrykk og hvorfor. Det var en opplevelse å sitte i salen å se hvordan du balansert hårfint mellom humor og alvor. Hvordan du brukte deg selv og din egen historie til å få oss til å kjenne igjen oss selv, til å erindre alle de gangene vi har tatt snarveier og dermed satt vårt eget eller andres liv i fare."

Ansatt

Haugen

"Tusen takk for et helt imponerende bra innlegg i dag!! Det var utrolig lærerikt og du satte ord på alt dette som skjer "mellom mennesker", det udefinerbare som fører til at man ikke alltid tar de beste avgjørelsene. Håper jeg er så heldig at jeg får høre på deg flere ganger."

Ansatt

ABB AS

"- En foredragsholder som evnet å holde engasjementet mitt oppe. Som klarte å la meg se det store bildet. Se de store sammenhengende, sammen med enkeltmennesket. Har anbefalt han som foredragsholder på min arbeidsplass. - Tvers gjennom ærlig foredragsholder, som bød på seg selv gjennom hele dagen. Han var veldig engasjert og brukte gode eksempler som jeg kan ta med i egne kurs. - Bruk av egne erfaringer for å få oss deltakere til å kjenne oss igjen i de forskjellige situasjonene og alvorligheten av å ikke følge spilleregler og forstå hvorfor. Totalt et godt sammensatt innhold hvor flere aspekter ble trukket frem og i forskjellige relasjoner i jobb, hjemme og andre. - Foredragholderens engasjement, innhold. Bra at han lot folk komme med innspill. Dette var en god dag!! - Tankevekker. Blir lettere å huske på vernetiltak etter en sånn påminnelse."

Evaulering av seminar

BHT

"Energisk og engasjerende. For oss opptrådte Sevland sammen med en ulykkesgransker hvor han appellerte til følelsene og ulykkesgranskeren appellerte til det rasjonelle. Dagen ble en suksess og tilbakemeldingene fra de cirka 40 personer som besvarte vår interne undersøkelse scoret Odd til tett opp under max i forhold til budskap, engasjement og formidlingsevne. Anbefales på det varmeste - Odd var opp og ned mellom latter og tårer i øyekroken hos mange deltakere i løpet av sitt foredrag. Denne tror jeg sitter og blir snakket om av deltakerne i lengre tid."

Kvalitetskoordinator, Lars Andreas Vavik

Salmar Farming AS

"Veldig bra gjennomført. Odd fikk frem budskapet på en flott måte og vi har et veldig godt inntrykk av han."

Markedssjef Sissel Øistad

Protan AS

Som alltid et godt, fengende, sterkt, morsomt foredrag som gir ettertanker og refleksjoner.

Tommy Hagen

Betonmast

"Odd Sevland gjorde en glimrende jobb for oss på Avinors HMS-dag. Han fikk oss til å se på personsikkerhet med nye øyne. Han bruker sterke virkemidler, men en slik sak fortjener det."

Ole Jørgen Holt Hanssen, HMS-sjef

Avinor AS

"Fantastisk formidlingsevne og brukte relevante eksempler for vår bransje."

Ing May Elin Frøyland

Eramet Norway, avd. Kvinesdal

Jeg hadde hørt Odd en gang tidligere og syntes det var veldig bra den gangen. Like bra nå som da! Inspirerende og til ettertanke, hans historie og hans måte å formidle den på rører oss alle og setter vår egen oppførsel i perspektiv på flere plan enn kun HMS.

Anita Helene Hall

Norsk Bergindustri

Odd leverte et foredrag om et svært alvorlig tema men med glimt i øyet og stor underholdningsverdi. Han oppnådde en god kontakt med tilhøreren og fikk alle til å lytte aktivt. Jeg er sikker på at vi alle tok med oss mange tanker fra dette som vil skape grunnlag for selvrefleksjon. Odd brukte eksempler fra situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i for å tydeliggjøre sitt viktige budskap. Han avsluttet foredraget på en måte som både "vekket" oss og berørte oss sterkt. Tusen takk til Odd for din åpenhet, ditt engasjement og for å dele din historie med oss. I tillegg ga du oss mye latter og humor.

Baard Hermansen

KIS SØR AS

Odd leverte! Strålende engasjert, masse humor, byr på seg selv og selger et svært viktig budskap og tema med en enorm innlevelse. Han traff oss der vi skulle treffes. Foredrag virkelig til ettertanke.

Trond Berget-Ausland

STØ Entreprenør

Veldig fornøyd. Gode bulletpoints og traff på emnet

Knut Vespestad

Solvang ASA

Som sist meget godt mottatt av de aller fleste. Meget engasjerende foredrag om sikkerhetskultur, god miks av humor og alvor. Positivt at det er basert på egen opplevelse.

Hroar Holm Carlsen

Elkem Bjølvefossen

Et fyrverkeri av et foredrag som virkelig engasjerte våre lærlinger.

Sigurd Ytterstad

AF Gruppen
Uforpliktende forespørsel på Odd Sevland

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Odd Sevland
Odd Sevland

4.75 ut av 5 stjerner

"Odd Sevland gjorde en glimrende jobb for oss på Avinors HMS-dag. Han fikk oss til å se på personsikkerhet med nye øyne. Han bruker sterke virkemidler, men en slik sak fortjener det."

Ole Jørgen Holt Hanssen, HMS-sjef - Avinor AS Vis alle referanser

Foredragsemner med Odd Sevland