Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Å forbedre hverdagen på din arbeidsplass har aldri vært så enkelt.

Ivar Haugstad

Ivar Haugstad

Sosialantropolog og spesialist på arbeidskultur.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på foredraget Ivar hadde for oss om arbeidsglede og motivasjon. Det var tydelig at Ivar hadde satt seg inn i bedriften vår, og hadde tilpasset foredraget deretter. Videre var han veldig morsom, og fikk oss også til å tenke. Det var rett og slett et veldig godt foredrag, av en veldig flink foredragsholder."

Førstekonsulent Else Lokna - Utlendingsnemda Vis alle referanser

Et foredrag med Ivar Haugstad gir deg:

 • En svært erfaren foredragsholder som har hjulpet bedrifter i årevis og engasjerer både store og små publikum.
 • Viktig og faglig budskap formidlet på en enkel og forståelig måte.
 • Tilpasset foredrag fylt med gode råd og verktøy som kan brukes med en gang.
Uforpliktende forespørsel på Ivar Haugstad

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Ivar Haugstad

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Books icon

Bøker

Ivar Haugstad holder inspirerende og tilpassede foredrag om utvikling, samarbeid, arbeidsglede og individets rolle i fellesskapet. Bli motivert og få håndfaste råd med en faglig forankring i antropologisk lære.

Et foredrag med Ivar Haugstad gir deg:

 • En svært erfaren foredragsholder som har hjulpet bedrifter i årevis og engasjerer både store og små publikum.
 • Viktig og faglig budskap formidlet på en enkel og forståelig måte.
 • Tilpasset foredrag fylt med gode råd og verktøy som kan brukes med en gang.

En sosialantropolog er ekspert på hvordan mennesker i ulike fellesskap samhandler.

Ivar Haugstads foredrag er derfor relevante for både små bedrifter, store organisasjoner, privat, offentlig, reiseliv, helsesektoren, utdanningsinstitusjoner, lokalsamfunn, frivilligheten osv.

I 2016 ga han ut boken «Kunsten å virke sammen på jobb. Perspektiv og praktiske verktøy», og i 2022 kom oppfølgeren «Kunsten å virke sammen på jobb 2.0».

Som antropolog har Ivar i en årrekke jaktet de aller beste praksiser knyttet til det å skape fellesskap og omgivelse der folk og virksomheter kan virke på sitt beste. Denne innsikten og medfølgende erfaringer deler Ivar raust av i sine foredrag, og han vil garantert både utfordre og inspirere.

Et foredrag med Ivar gir alltid nye perspektiv, praksisnære råd og konkrete verktøy. Slik sørger Ivar for at publikum får mulighet til å reflektere over egen rolle i fellesskapet, og videre hvordan bygge gode fellesskap hvor vi evner å få det beste ut av hverandre.

Foredragene hans serveres med en god porsjon glimt i øyet, relevant faglig forankring forklart på en folkelig måte og konkrete praksisnære tips og triks.

Ivar kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Ivar Haugstads foredrag holdes på norsk.

Vis foredrag med Ivar Haugstad
Ivar Haugstad foredrag

Kunsten å virke sammen inn i fremtiden

 • Et foredrag basert på den nye boken Kunsten å virke sammen på jobb 2.0, hvor dere får både perspektiv og praktiske verktøy knyttet til det å virke sammen.
 • «den nye normalen», grønt skifte, digitalisering, effektivisering, omstrukturering og videre. Alt dette er en gylden mulighet til å re-starte organisasjonskulturen og sette kurs for hvordan vi ønsker å ha det fremover.
 • Hvordan skape en tillitsbasert samhandlingskultur hvor man evner å løse nåtidens og fremtidens utfordringer og behov?
 • Hva blir viktig å huske på akkurat nå? Hvordan kan vi benytte denne muligheten til å skape en best mulig hverdag, hvor både individ og fellesskap kan virke på sitt beste?
Ivar Haugstad foredrag

Kunsten å virke sammen med "de andre"

 • Et foredrag med ekstra fokus på det å virke sammen på tvers, og hvorfor vi mennesker reagerer og handler som vi gjør i møte med «de andre»
 • Dette foredraget avliver også myten om at kulturer eller generasjoner kan møtes. Kulturer og generasjoner kan nemlig ikke møtes, det er mennesker med ulike preferanser, vaner, erfaringer og kunnskap som møtes.
 • Foredraget bidrar til praktiske verktøy og eksempler på hvordan virke sammen på tvers av ulikheter gjennom å ta individuelt ansvar som arbeidstaker og leder.
 • Passer spesielt for bedrifter og organisasjoner i utvikling, omstilling, sammenslåing, samhandling og samskaping.
Ivar Haugstad foredrag

Kunsten å skape et sted med tiltrekningskraft

 • Hvordan skape gode opplevelser og tiltrekningskraft gjennom fokus på handlingsrom og mangfold?
 • Hvordan sørge for gode opplevelser og tiltrekningskraft i lys av forholdet mellom identitet, profil og omdømme.
 • Foredraget er basert på en ti måneder studie av en av Norges eldste turistdestinasjoner, komparative perspektiv mellom Norge og New Zealand og et stort antall møter med virksomheter i både offentlig og privat sektor.
 • Passer spesielt god for reiseliv og lokalsamfunn i utvikling og omstilling med fokus på samarbeid, samhandling og samskaping.

Ivar Haugstad kurs

Kurs

 • Ivar kan også levere kurs innenfor samme tematikk som han holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Ivar Haugstad - Fellesskap

Ivar Haugstad - Fellesskap

Ivar Haugstad - Kunsten å virke sammen, også i fremtiden

Ivar Haugstad - Kunsten å virke sammen, også i fremtiden

Vis foredrag med Ivar Haugstad

Referanser

"Veldig bra!!! Viktig innhold i morsom innpakning - en tankevekker for dei fleste. Vi sendte ut evalueringsskjema til deltakarane og der fekk du tre 7-ere på en skala frå 1-6."

Klara Bakke, Forvaltningssjef

OBOS

«Inspirerande, tankevekkande og kreativt med humoristisk vinkling. Fagelg engasjement blanda med studie og praksisforteljingar. Ivar får publikum til å tenkje over eigen praksis, men også korleis vi skal vere saman, korleis vi påverkar kvarandre og dei rundt oss. Dette var eit føredrag som verkeleg motiverte og skapa glede og engesjement. Her var det både latter og tårer.».

Synnøve Lundgård, Lærer

Utdanningsforbundet Fjaler

«Underholdende foredrag med flere viktige poenger. Spesielt la vi merke til hans bruk av skriftlige oppmuntringsmeldinger, og effekten av positive tilbakemeldinger.»

Kristian Treldal, Tannlege

Tannhelsetjenesten i Aust-Agder

"Vi er meget fornøyd med foredraget og vi som skole fikk gode tilbakemeldinger fra de andre skolene at dette var noe de virkelig likte. Tom Åge og Ivar var kjempeflinke til å balansere humor og alvor i foredraget. Vi fikk virkelig gode påminnere og noe å reflektere over både som enkeltindivider og som vi kunne ta med oss inn i ulike grupper / team / skoleklasser / bedrifter osv. Tipp topp. "

Kjersti Simpson-Larsen, Inspektør

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Da var vi kommet til 18. september og dagen etter foredrag med Ivar. Jeg føler at for oss på NIA starter vi på en ny tidsregning fra i dag, det er tidsregningen før og etter Ivar. Jeg tror alle møtte seg selv litt i døra i løpet av disse fire timene, på en fin og humoristisk måte. Ivars vinkling gjør at man ikke blir brydd eller føler seg støtt, men det blir rett og slett litt moro at «du finner deg selv» i noen av hans refleksjoner og karakteristikker. En foredragsholder som byr på seg selv og som har utømmelig med kunnskap om samspillet på norske arbeidsplasser. Det var rett og slett litt trist når de fire timene var over, det gikk alt for fort! Vi begynte allerede i går å fable om det var en mulighet for å få Ivar tilbake på en del 2. Vi får se om vi kan søke ut noen kroner til det etter hvert når vi har jobbet litt med de verktøyene han har gitt oss nå. Takk for en flott og engasjerende foredragsholder og god helg etter hvert!

NIA

"Inspirerende, engasjerende og vi kjente oss igjen!"

Audhild Myrvang, Hjelpepleier

Åsnes kommune

"Veldig god og traff blink hos alle deltakarane. Terningkast 6."

Liv Sundgot Johannsen, Rådgjevar

Kystverket

"Over all forventning. Foredragsholder klarte på en fin måte og inkludere våre konkrete erfaringer inn i sitt fordrag."

Turid Ottersen, Seksjonsleder

Statens vegvesen

Veldig bra opplegg. Inspirerende, kunnskapsrik og dyktig til å involvere salen/deltakerne.

Dag Arne Kristensen

Finansforbundet

Vi var veldig godt fornøyd med foredraget av Ivar Haugstad.

Wenche Murbræch

Flekkefjord Kommune

"Ivar var godt forberedt i forhold til vår gruppe. Foredraget balanserte godt mellom humor og alvor. Han skapte et positivt engasjement og ga oss nyttige verktøy vi tar med oss videre. Tilbakemeldingene fra gruppen var udelt positive. Vi vil nok ønske å få besøk av ham igjen."

Tone Bakkeli

Oppegård kommune

Ivar Haugstad anbefales - rett og slett!! Dyktig, kunnskapsrik, alvorlig, morsom og behagelig.

Eva Nyberg, Rådgiver

Skatteetaten

Inspirerende og tankevekkende. Godt fremført!

Torbjørn Krogstad, Leder

Porsgrunn Kommune

Helt topp, det traff virkelig. En av kommentarene fra en av mine medarbeidere, som forteller hvor bra det var, er at «det er fint at alle i hele organisasjonen fikk høre dette foredraget da samarbeid, samhold og forhold på arbeidsplassen angår alle, ikke bare ledelsen, som normalt får anledning til å høre på slikt».

Svein-Arild Karlsen Ivarrud

Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO)

"Satt stor pris på at foredraget ble vinklet på en slik måte at vårt budskap for konferansen ble understøttet for å nå vår målgruppe i arbeidet for raust og mer inkluderende Arbeidsliv. Vi er meget tilfreds."

Runar Hauge, Leder

NAV Arbeidslivssenter Buskerud

"Alle var spente på foredraget Ivar skulle holde, og han svarte til forventningene. Alle var kjempefornøyde med hans innhold og fremføring av foredraget han holdt for oss."

Stidieleder, Anne-Sofie Reinsborg Kaasa

NTL Fylkesutvalg Telemark

"Engasjerende, tankevekkende og morsomt!"

Sigrun Borgersen, Ass.rektor

Ås videregående skole

"Ivar var meget godt forberedt. Han viste stor interesse for oss under planleggingen da jeg snakket med ham i telefon et par ganger og i mailer. Han har en fin ro og god evne til å formidle budskapet. Vi fikk positive tilbakemeldinger fra de fleste av våre 90 deltakere angående hans presentasjonsform, kontakt med publikum og tema. Mange kjente seg igjen og snakket om det i etterkant. Anbefaler Ivar på det varmeste."

Avdelingsleder Dag Hveding

Asplan Viak Divisjon Samferdsel Infrastruktur

"Utrolig inspirerende og morsomt, men med et viktig budskap."

Org.kons Elise Ager

Studentparlamentet i Østfold

"Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på foredraget Ivar hadde for oss om arbeidsglede og motivasjon. Det var tydelig at Ivar hadde satt seg inn i bedriften vår, og hadde tilpasset foredraget deretter. Videre var han veldig morsom, og fikk oss også til å tenke. Det var rett og slett et veldig godt foredrag, av en veldig flink foredragsholder."

Førstekonsulent Else Lokna

Utlendingsnemda

"Han møtte velforberedt og var tidlig ute for å ta pulsen på skolen. Snakket med mange i forkant. Avdelingslederne fikk en lang telefonprat med han et par dager før han skulle komme. Samtlige avdelinger på skolen var fornøyd (RM, BA, SS, TO, SSP). Da har han truffet blink! :-) Dette ble et foredrag til personalet på Vestby videregående skole og ikke et generelt og løst foredrag som kunne passet alle. Dette var takket være hans interesse for research som forberedelse til foredraget. Vi ønsker å anbefale han videre til alle skolene i Akershus fylkeskommune og til ledersamlingene som arrangeres av AFK. Behagelig foreleser å høre på, positiv til tusen, masse humor, kjempegod på relasjonskompetanse!"

Mona Linneberg, Avdelingsleder

Vestby videregående skole

Gode tilbakemeldinger fra publikum, gjenkjennelige situasjoner, engasjerende.

Ann Kristin Henden

Kongsberg Gruppen

«Vi var 57 deltakere på konferansen og en unison tilbakemelding er at foredraget svarte til forventningene. Det var jordnært og tilpasset oss som organisasjon. Vi skal ta med oss de råd han ga og bli en enda bedre organisasjon på inkludering av både gamle og nye medlemmer. Det å gi ros er en viktig oppgave og vi så at den oppgaven ble tatt på alvor resten av denne helga.»

Runi Putten, Rådgiver

Norsk Folkehjelp

Ivar holdt et meget fengende foredrag som passet veldig godt for oss i den endringsprosessen vi står i. Våre ledere var meget fornøyde, og føler at Ivars innspill og råd vil være til stor nytte i jobben med å utvikle nye Kristiansand kommune. Spot on, engasjerende og meget gode formidlingsevner ble nevnt i evalueringen.

Odd Jarle Larsen, Rådgiver

Kristiansand kommune

Ivar traff målgruppen svært godt. Takk for engasjert besøk.

Tor Olav Brustveit

Aker Solutions

"Knallbra foredrag! Morsomt, originalt og unikt. En vitamininnsprøytning av de sjeldne. Alle som har mulighet burde unne seg et foredrag med Ivar Haugstad."

Randi Solheim, Økonomiansvarlig

RIO, Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon

«Foredraget virket å være av høy faglig kvalitet, og ble fremlagt på en veldig profesjonell måte.».

Nils Olav Dunsæd, Personalsjef

Hægebostad kommune

"Foredraget var veldig bra og Ivar var vel forberedt. Tema traff akkurat det vi var ute etter."

Bendt Rimer, Administrasjonssjef

NMBU-Veterinærhøgskolen

" En superdyktig, engasjert og motivert foredragsholder med en god formidlingsevne. En flott evne til å få alle med seg. :)"

Mette Kristin Røysane Engeset, Assisterende Styrer

Huseby Barnehage

Veldig fornøyd. En videreføring av det Ivar holdt for BSA i november 2020. Viktig med en rød tråd slik at det å jobbe med arbeidsmiljø, kultur og arbeidsglede henger sammen.

Mette Rist Hauge, Seksjonssjef

Bufetat

"Veldig bra, passe morsomt, passe mye alvor."

Ellen Bongard, Økonomisjef

Norsk Kennel Klub

"Inspirerende og praksisnært!"

Monica Skogbakken, Hovedtillitsvalgt

Utdanningsforbundet Oppegård

"Ivar har en fantastisk måte å formidle viktig momenter i det med å skape kultur i en bedrift. Det er troverdig og det var en "rød " tråd gjennom hele foredraget. Gir gode eksempler og bruker hverdagslige ting som vi kjenner oss igjen i. Etter foredraget har vi fått masse positive tilbakemeldinger fra deltagerne."

Lars Rune Johansen, Servicesjef Norge

Toyota Material Handling Norway

"Vi satt stor pris på at Ivar tilpasset et "standardforedrag" til temaet og målgruppa på konferansen."

Annikken Kjær Haraldsen, Rådgiver

KS

"Bydel Nordstrand var strålende fornøyd med foredraget til Ivar Haugstad: hvordan virke sammen på jobb". Han snakket for 530 ansatte på vår årlige Motivasjonskveld den 30.11.17. Foredraget var både spennende, morsomt og lærerikt. Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på dette og vurderer å leie han inn igjen på en ledersamling hos oss."

Renate Torvund, Spesialkonsult

Stab- HR, Bydel Nordstrand

"Helt strålende innhold og utførelse. Kjempefornøyd!"

Hanne Sundby, Daglig Leder

Fabelaktiv

"Foredraget traff 100% ift bestillingen."

Heidy Døsvik, NAV Leder

NAV Kristiansand

"En kurskveld med foredragsholder som belyste, berørte og beveget samtlige av oss med sitt engasjement, faglig dyktighet og humor."

Lisbeth Ekornrød Christensen, Styrer

Siljan kommune, Loppedåpan barnehage

"Foredragsholderne hadde en god form på seminaret - koblingen mellom teori og praksis. De presenterer gjenkjennelige situasjoner og roller i arbeidslivet, formidlet på en humoristisk. Slik blir arbeidsmiljøet slående og morsomt gjenkjennelig. Det løsner på spenninger som eventuelt ligger i organisasjonen. Slik er det lett Den lette tonen og humoren som de har, letter på stemningen og gjør noe med tilhørerne. Og,de presenterer gode og enkle verktøy."

Hege Haugland, rektor

Blindern videregående skole

"Ivar formidler på en profesjonell og humoristisk måte. Det er ingen perioder som publikum faller av. Han klarer å engasjere under hele foredraget."

Mariu Ulven Blekkerud, Personalsjef

Hapro Electronics AS

Faglig dyktighet kombinert med en levende, naturlig presentasjonsform = innertier. Han tilpasset foredraget til innspill som jeg kom med i samtalen med ham i forkant.

Pål N. Arnesen

YS Stat

"Ivar leverte et faglig, godt og engasjerende foredrag med glimt i øyet. Vi er svært bortskjemte når det kommer til faglig påfyll. Vi har gjennom de siste årene deltatt på mange samlinger med dyktige foredragsholdere. Ivar er en av de bedre. Både når det gjelder faglig innhold, integritet og formidlingsevne. Tre timer gikk som en vind! Vi storkoste oss!"

Camilla Sævareind, Seinorrådgiver

NAV Arbeidslivssenter Østfold

"Bestilling av oppdrag og det som ble presentert svarte til forventninger."

Jens-Otto Fredriksen, Ledelseskoordinator

Politiets IKT-tjenester

Underholdende og inspirerende foredrag observert og vurdert av opplæring-/oppmuntringstilsynet på OsloMet; Timen med Ivar gav oss nyttig innsikt i egne og andres reaksjonsmønstre, på en veldig morsom og ufarlig måte. Han gjorde temaet «kultur» konkret og håndterbart, og han gav oss noen gode verktøy som vi vil bruke i vårt arbeid med å videreutvikle arbeidsmiljøet. Konklusjon: Godkjent – vi er imponert. Vi kan med trygghet anbefale deg videre og ønsker deg tilbake ved annen anledning!

Mona Leinum

OsloMet

Ivar får alle til å tenke på sin rolle og betydning i organisasjonen, påvirkning på egen arbeidssituasjon og arbeidsmiljøet. Meget god formidlingsevne, får frem gode refleksjoner.

Geir Bjarne Sørensen, Kontorleder

BDO AS

Veldig bra og vellykket foredrag. Ivar formidler veldig bra, og får publikum med seg. Han har flere poenger som man kan ta med seg videre, som kan være viktige faktorer til å forbedre arbeidsmiljøet. Han får publikum både til å reflektere og til å få lyst til å prøve det ut i praksis. Han får full skår på evalueringen av deltagerne etter kurset. Vi bruker han gjerne igjen.

Oda Hoftun, HR-Rådgiver

Bø kommune

God forberedt og tilrettelagt/tilpasset vår bedrift. Veldig relevant foredrag og med gode eksempler og verktøy som vi vil kunne bruke fremover for å forberede vår allerede gode teamfølelse.

Tom Erik Vågen

Danske Bank

Foredraget var midt i blinken for oss. Vi er i ferd med å slå oss sammen med et annet fylke, og Ivars fokus på at det er mennesker som møtes, og ikke kulturer, var midt i blinken.

Magnus E. Kirsebom, Avdelingsleder

NAV Kontaktsenter Vestfold

Ivar er super til å formidle et viktig budskap om arbeidsglede som er viktig både for ledere og medarbeidere.Gjennom nærmere to timer så var deltakerne helt med og mange kunne godt tenkte seg ennå mer. Supert levert.

Erik Lunde, Daglig leder

LABforum SA

Meget bra. Han tilpasset også godt til tilhørerne og var godt forberedt.

Ivar Romundstad, Nestleder

Fagforbundet Akershus

Han engasjerte deltagerne, og vil være en vi refererer til fremover - vi er blitt på fornavn med Ivar!

Marit Brokke, Leder Produksjonsopp

Pasientreiser HF

Fin kombinasjon av humor og fag. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Fin lengde og bra tilpasset.

Marius Dahl

Sopra Steria

Ivar formidler ekstremt bra! 6/6 poeng i forhold til innhold. 6/6 poeng i formidling.

Petter Engebretsen, Salg og Markedssjef

iSYS Integrasjonssystemer AS

Ivar Haugstad var første foredragsholder på vår årlige lokale konferanse - "Fredcrikstadkonferansen". Starten og slutten er viktigst for at en slik konferanse som skal fungere som inspirasjon, faglig påfyll skape entusiasme i byen. Jeg sendte Ivar denne SMS'en etter en meget god presentasjon: "Hei. Tilbakemeldingene fra dagen var fantastiske. "Vi toppet det igjen". "Fantastisk godt sammensatt program" osv. Og du fikk en unisont positiv omtale. "Kunne faget og krydret det med standup. " "En utrolig formidlingsevne". "Viktig tema formidlet med humor, helt i tråd med tema". Du kan med god samvittighet sette deg ned med en pils, klappe bikkja og skryte av deg selv til dine. I dag har du gjort en grå novemberdag til en bra dag for oss i Fredrikstad. Tusen takk!

Kjell Arne Græsdal

Fredrikstad Næringsforening

Ivar gav oss en kickstart på vår avdelingssamling! Veldig bra!

Anne Jegthaug, Avdelingskoordinator

SINTEF Energi AS

Midt i blinken for oss :-)

Bengt Selfors, Daglig Leder

Fosenkraft Elektro AS

Ivar leverte et helt topp og perfekt tilpasset foredrag. Til stor inspirasjon både for ansatte og ledere.

Enhetsleder, Bjarte Austvik

Kommune

Midt i blinken. Perfekt foredrag til Kick Off til ny organisering :)

Lise Myrvollen

SpareBank 1 Hallingdal Valdres

Ivar var underholdende å høre på og engasjerte publikum. Han hadde gjort forarbeid i forhold til vår organisasjon og vinklet det mot arbeid i skolen. Han satte fingeren må mye viktig på en underholdende måte. Han er en dyktig formidler.

Lise Dukane

Froland ungdomsskole

Foredraget inneholdt viktige poeng og en dose humor som traff alle i publikum. Foredragsholder var meget flink til å fange publikum.

Marte Sivertsen

AIT

Innholdsrikt og morsomt foredrag med et viktig tema vi alle trenger å bli minnet på.

Hedda Grundt

Finansforbundet i Nordea

Ivar klarte å holde energien oppe gjennom 50 minutters foredrag digitalt. Han har i sitt foredrag en bra vinkling som traff mange. Det ble presentert letthet samtidig som det var forankret i hans fag - dette ga god kredibilitet. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra deltakere som synes dette var helt topp og veldig inspirerende. Et foredrag som inspirerer til å bli en bedre kollega - og et bedre menneske!

Astrid Liaaen

BMI

Svært bra. God forberedelse i diakte dialog med I. Haugstad. Han kom med tips og råd for både forberedelse, gjennomføring og etterarbeid vedr tema kultur som vi vil følge opp i egen virksomhet. Foredraget ble gjennomført digitalt og det fungerte svært godt.

Britt Elin Reiersen

Bufetat senter for administrasjon og utvikling

Fikk mange flotte tilbakemeldinger på både form og innhold. Veldig god formidler. Masse vi kan bruke i ettertid på jobben.

Astrid Inghilleri

NAV Larvik

Ivar holdt et engasjerende, viktig og humoristisk foredrag om hvordan vi skal lykkes sammen på jobb, når vi ikke er sammen fysisk. En flott avslutning på vårt digitale arrangement!

Cecilie Bratt

Statens-Vegvesen

Foredraget traff oss til riktig tid, og i forhold til situasjonen vi er i nå. Gav oss verktøy og et tankesett vi må være bevisst på. Mange tilbakemeldinger allerede fra fornøyde ansatte og ledere.

Erik Rasmussen

NAV Bergenhus

Veldig interessant og lærerikt foredrag!

Gina B Holsen

Helse Vest RHF

Veldig godt levert, punktlig og godt tilpasset vår organisasjon

Tonje Lorem

Lillestrøm kommune

Din jobbutførelse/framtreden er den 19.08.2021 observert og vurdert av Oppmuntringstilsynsassistent Tom A Furnes, støttet at øvrige tilstedeværende. Vi gir følgende kommentar; -Du inspirerer og inviterer deltakere til refleksjon og samhandling. Ivar er tilstede, sørger for god steming og bringer inn gode og konkrete verktøy. Ivar formidler på en engasjerende og morsom måte. -Her kjenner vi oss alle litt igjen og Ivar henter fram lysten til å fokusere på eget forbedringspotensial, for å på denne måte hente fram det beste i seg selv og andre. Konklusjon I høyeste grad godkjent - jeg er imponert.

Tom A. Furnes

Vitec Fixit Systemer ASVitec Fixit Systemer AS

Veldig engasjerende og inspirerende. En foredragsholder som aktiviserte deltakerne med stort hell.

Line Jørgensen

Norsk Sykepleierforbund Viken

Supert foredrag som traff på det vi er opptatt av nå. Svært gode tilbakemeldinger fra våre ansatte.

Tove Lie

NAV Familie- og pensjonsytelser Bergen

Godt forberedt foredrag om relasjonsbygging i møte mellom ansatte for å skape bedre dynamikk og oppnå resultater sammen til det beste for organisasjonen og dens ansatte

Claes Næsheim

Fylkestannlegen Innlandet

God formidler, fine innfallsvinkler i fht tema og god/passe mix av alvor med litt humor.

Grethe Bråthen

Bane Nor SF

God miks av fakta og humor. "Likanes" kar og traff oss midt i blinken.

Karoline Boug

SSP Norge

Tema hos oss var selvledelse. Full match mellom oss som kunde og foredragsholder. Ivar hadde en utrolig formidlingsevne, som trollbandt oss alle. Bruk av fagkunnskapen han formidlet, blandet med masse god balansert humor var helt i norgestoppen. Han har en sterk positiv utstråling, er veldig kreativ og holdet et inspirerende kunnskapsrik foredrag.

Hege Michelsen

Innlandet Fylkeskommune

Ivar var topp! Lett å høre på, lett å like, fint og godt formidlet budskap.

Inger Lise Johnsen

Nordnorsk Pensjonistskole

Veldig bra. Midt i blinken for vårt tema. Mange bra poeng. Gir godt grunnlag for refleksjon. Mye humor :)

Anita Skagen

Halden Kommune

Det er tredje gangen jeg hørte Ivar, og andre gangen jeg selv har booket han. Med en god blanding av fagkunnskap, humor og formidlingsevne fanger han tilhørernes oppmerksomhet på en svært god måte! Det han formidler er ikke revolusjonerende, men det bidrar til selvrefleksjon og gode diskusjoner - og i løpet av et foredrag blir det en del aha-opplevelser. Ivar kan anbefales som både foredragsholder og fasilitator!

Tom Martin Hartviksen, Ansvarlig redaktør og administrerende direktø

Gudbrandsdølen Dagningen

Humoristisk, faglig interessant og svært relevant for oss!! Vi ønsker å benytte Ivar ganske snart igjen!

Kristin Ødegaard

Viken Fylkeskommune

Godt foredrag, som traff bra. Hadde kjennskap til Ivar fra før, så vi var rimelig trygge på at dette ble bra.

Rune Vold

Viken Fylkeskommune

Skapte stor begeistring og traff midt i blink med budskapet. Leveranse helt i tråd med bestilling

Ann Cathrin Guldberg

Viken Fylkeskommune

Ivar traff virkelig spikeren på hode for vår del. Humor, kombinert med viktig budskap om at vi alle tar en bevist eller ubevisst rolle i samspill med mennesker. Vil trygt anbefale han videre til alle som er på utkikk etter noen som skal kickstarte og inspirere til å fortsette jobben med god organisasjonskultur

Bodil Røkke

Farmasiforbundet

En meget engasjerende, interessant og morsom foredragsholder. Kan anbefales.

Atle B Monsen

Telemark Tingrett

Et inspirerende foredrag om miljø og samhandling på arbeidsplassen. God formidling av et viktig emne med en humoristisk vri. Ivar var veldig engasjert og godt forberedt. Vi gjennomførte både foredrag og gruppearbeid, anbefales! Det er en god boost for vårt videre arbeide med verdier og bedriftskultur.

Ragnhild Stjernstrøm

Indira AS

Veldig bra foredrag. Fikk mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne

Berit Grimsrud

Den Norske Jordmorforening

Det var to timer, men de gikk unna så kjapt siden det var så engasjerende og inspirerende foredrag. Veldig mange fine analogier som traff lederne våre veldig godt. Ivar har laget et godt opplegg med masse god humor som gjorde at latteren satt ganske løst i salen. Levde absolutt opp til forventningene. Lettfattelig, men tankevekkende innhold som også hadde gode konkrete eksempler og verktøy for videre arbeid. Likte spesielt godt biten om verdsettelse, lekenhet og nysgjerrighet, og fokuset på å bygge kultur og hvordan man kan gjøre det.

Arild Amundsen

Oslo Kommune - Bydel Stovner

I etterkant har vi kun fått positive tilbakemeldinger fra alle våre ansatte. Vi så også at noe hadde tatt i bruk «kjærlighetens fem språk» allerede dagen etter.

Monica Hågensen

Hjortsberg skole

Ivar gjorde en strålende figur på scenen med et ytterst relevant budskap!

Christina Niemi

Ramirent AS

tilbakemelding fra deltakerne var god, eksemplene var forståelig og gode påminnelser. Foredragsholderen hadde passe med PP og hadde god innlevelse i presentasjonen. Vedkommende brukte humor.

Hanne-Marit Brenden

Helse Nord HF

Tysnes kommune er særs nøgd med Haugstad sitt føredrag på vår stretegisamling i Rosendal. Han har ein god evne til å formidle bodskapet sitt effektivt, inspirerande og "to the point".

Tommy-René Stordal

Tysnes kommune

Foredraget var inspirerende og bra. Foredragsholder brukte både kunnskap og humor i formidlingen av budskapet og publikum var veldig fornøyd!

Marion Berg

Færder kommune, Oppvekst

Det var en god balanse mellom kunnskapsbasert og godlynt humoristisk formidling. Lett og ledig, men samtidig dybde i innholdet.

Torill Neset

Gjerstad Kommune

Relevant, matnyttig og noe vi kan ta med oss hjem og bygge videre på.

Audun Brenne

Statkraft Varme AS

Veldig engasjerende, fikk med seg alle, mye latter men også en del ting å tenke gjennom. Det ble en god blanding som falt veldig i smak av alle ansatte.

Birgit Thronæs

Frogner skole

Svært godt gjennomført

Jan Harald Moen

Tønsberg Røde Kors

Ivar formidler budskapet på en folkelig og humoristisk måte. Han setter fokus på noen enkle ting som lederne lett kan ta med seg inn i sin arbeidshverdag.

Heidi Lervåg

Gran kommune

Høyst relevant innhold for vårt tema som ble formidlet på en utmerket måte! Kunsten å virke sammen. God dialog med Ivar før foredraget og tips til hvordan følge opp etterpå.

Steinar Sveum

N.K.S Grefsenlia AS

Veldig bra. Levde opp til forventningene.

Grethe Caroline Angler Johansen

SØRFOLD KOMMUNE

Et foredrag som leverte mye innsikt, både om egen og andres adferd på jobb, og hvordan vi påvirkes av hverandres personligheter og væremåter. Ivar var kjempeflink til å formidle og alle som deltok var veldig fornøyde. Masse latter underveis også :) En positivt ladet foredragsvariant om hvordan du kan jobbe med deg selv og organisasjonen for å få til god samhandling uten bruk av pekefinger og med lave skuldre hele veien. Anbefalt!

Anne Husbyn

Norsk Folkemuseum

Foredraget traff spot on både hva gjelder innhold og form.

Marte Pettersen

NAV Klageinstans Midt-Norge

Ivar gjorde en strålende jobb med å engasjere i 2 timer uten pause. Fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra de som var tilstede.

Anja Syversen-Hjellestad

Thon Hotels AS

Foredragene Ivar Haugstad holdt for oss på våres to samlinger er det beste vi har hørt av foredrag før, ubeskrivelig bra. Ivar var med på løfte våres to crew samlinger til den beste crew samlingen vi kunne ha hatt, dette er virkelig noe han kan. Han har klart å forandre noens holdninger, vi har allerede fått inn flere observasjoner som går på det Ivar snakket om.

Espen Fischer

KCA Deutag Drilling MODU

Supert foredrag! Morsom, gode poenger, faglig relevant, varm og god kontakt med publikum.

Magli Lysholm

Oslo Kommune Utdanningsetaten

Traff spikeren på hodet.

Jan-Erik Larsen

Smøla Næringsforening

Kjempefin forestilling av Ivar. Godt fornøyde møtedeltakere. Tusen takk!

Kristin Blytt Davidsen

Ramsvik Drift AS

Vi har to ganger hatt gleden av å benytte Ivar Haugstad som foredragsholder på våre samarbeidskonferanser mellom tillitsvalgte og ledere. Foredragene er meget inspirerende og nyttig for alle virksomheter. Vi får gjennomgående gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne.

Jan Erik Glad

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark

Veldig godt fornøyd. Dyktig, relevant og behagelig fremføring.

Bente Skjetne

Arbeidstilsynet
02.09.2019

Hvordan få folk til å virke sammen

Av Rigmor Sørensen

Ivar Haugstad er sosialantropolog og en del av det nasjonale oppmuntringstilsynet. Han er en foredragsholder som setter fokus på fellesskapet. At Ivar ble foredragsholder var på mange måter en tilfeldighet. Som sosialantropolog har han spesialisert seg på organisasjonskulturer. Han elsker å jobbe i prosess med organisasjoner, gjøre kulturelle befaringer og følge de over tid. Ivar sier det er veldig få mennesker som egentlig vet hva antropologer driver med og hva de har å tilføye. Selv skjønte han nokså raskt at for å komme i posisjon så måtte han ut å møte kundene og spre budskapet sitt. Ivar har nå holdt foredrag i over åtte år.

 

Viktigheten av et godt fellesskap

I Ivars øyne handler et godt fellesskap om å skape en omgivelse og et fellesskap der både individ og fellesskap kan virke på sitt beste.

“Det handler om å skape en omgivelse der individene kan virke på sitt beste, der fellesskapet kan virke på sitt beste, og der fellesskapet kan virke på sitt beste sammen med andre fellesskap,” sier han. “Endring, utvikling, forbedring, reformer, samskaping osv. handler alltid om at vi skal gå fra nå til ny.”

Ivar forklarer at det betyr at vi stadig skal gjøre ting litt annerledes. Altså bryte med vaner, og da må vi sørge for å skape sterke og trygge individer i sterke og trygge fellesskap. Han sier at dersom vi kjenner på usikkerhet og utrygghet så lener vi oss bare på vanene, for det kjennes trygt. Og da får vi ikke utvikling.

På jobb ser Ivar ofte at gode tanker og intensjoner renner ut i sanden.

”Du vil ikke tro hvor mange flotte strategidokumenter og handlingsplaner jeg leser i løpet av et år når jeg forbereder meg til oppdrag, og der står det utrolig mye fint,” sier han. ”Men hva skjer egentlig i praksis?”

Ivar forteller at det eksempelvis i en helt vanlig handlingsplan for arbeidsmiljø kan stå følgende:
Mål: «Vi skal være åpne og inkluderende med hverandre»
Hvem: «Alle»
Når: «Alltid».

”Skjer det noe da? – Nei! Det skjer ikke en dritt,” sier han. ”Vi er helt avhengige av at noen går foran, tar litt ekstra ansvar, skaper påminnere i hverdagen og bidrar til å løfte dette frem i bevisstheten i det daglige.”

Ivar ønsker å belyse to ting. Han forteller at den ene feilen som ofte begås er at ingen tar ansvaret. Det andre er at det ikke skapes nok rom til at folk kan ta det ansvaret. Han sier at det veldig ofte handler om trygghet og tillit.

 

Å virke sammen i hverdagen

I 2016 ga Ivar ut boken «Kunsten å virke sammen på jobb. Perspektiv og praktiske verktøy». Han sier boken er et resultat av hva han selv har kalt sporadisk autisme. Ivar forteller at han av og til får litt oppheng på ulik tematikk og klarer ikke å slippe det før han «får det ut». Resultatet ble etter hvert en del frittstående tekster. Senere kom idéen om å sy tekstene sammen, samtidig som at han ønsket å presse seg selv litt videre.

”Når jeg da i tillegg fikk et par tupp bak fra samboeren min Katrine, og noen gode kollegaer så var prosessen i gang,” sier Ivar. ”Det var viktig for meg å skrive en bok som var folkelig, forståelig og som folk faktisk kan bruke. Ikke bare lese.”

Et av Ivars viktigste budskap er at vi må tørre å komme under huden på hverandre. Han sier vi må bli kjent i form av å vite hva som er viktig for hverandre.

”Skal jeg få deg som kollega til å virke på ditt beste, og skal jeg kunne være en god kollega for deg må jeg vite hva som er viktig for deg,” sier Ivar. ”Derfor byr jeg på en rekke konkrete verktøy og perspektiver på hvordan vi i praksis kan skape en grunnleggende tro på at vi vil hverandre vel.”

Sosialantropologen forteller at den grunnleggende troen på at vi vil hverandre vel er selve fundamentet til å møte fremtiden sammen, og løse ting på en nye og bedre måte. I tillegg flagger han høyt dette med viktigheten av påminnere.

”Vi må minne oss selv og de rundt oss på det vi ønsker å ha fokus på. Slik kan vi bygge kultur,” sier han. ”Folk trenger ikke flere flotte svevende begreper, de trenger praksisnær forståelse og konkrete verktøy som de enkelt kan ta i bruk. I hverdagen.”

Temaene Ivar snakker om i foredragene sine gjør seg gjeldende i hans eget liv på mange måter.

”Eksempelvis vet jeg at jeg har masse å gå på selv.. Jeg må stadig vekk gi meg selv påminnere og øve meg”, forteller han. ”Eksempelvis på hjemmebane.. Går stadig i fella og feiler. I jobbsammenheng også.. Jeg øver og prøver jeg hele tiden.”

Ivar jobber veldig tett sammen med foredragsholderne Tom Åge Myhren, Anja Hammerseng-Edin og Marius Sørlie.

”Det å benytte egne verktøy på egen arbeidshverdag er noe vi er veldig bevisst på og føler er nyttig,” sier han. ”Hvordan kan jeg få mine kollegaer til å virke på sitt beste? Hva er viktig for de i dag? Hvordan kan jeg bidra til det? Når har de sine beste dager på jobb? Hva ønsker de å bli bedre på nå? Slike spørsmål bruker jeg for å kunne virke sammen med de så godt som mulig.”

Vis foredrag med Ivar Haugstad

Kunsten å virke sammen på jobb 2.0

En praksisnær bok om det å skape en kultur og arbeidshverdag der både individ og fellesskap kan virke på sitt beste. Tankevekkende perspektiv og praksisnære verktøy bidrar til at du blir bedre kjent med deg selv, egen virksomhet og arbeidshverdag.

Boken er skrevet for arbeidslivet, men overføringsverdien til frivillighet, lag og foreninger er stor. Hvert kapittel avsluttes med relevante refleksjonsspørsmål som både kan brukes til egenrefleksjon og til samtaletema i fellesskapet.

Les mer her
Uforpliktende forespørsel på Ivar Haugstad

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Ivar Haugstad
Ivar Haugstad

5 ut av 5 stjerner

"Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på foredraget Ivar hadde for oss om arbeidsglede og motivasjon. Det var tydelig at Ivar hadde satt seg inn i bedriften vår, og hadde tilpasset foredraget deretter. Videre var han veldig morsom, og fikk oss også til å tenke. Det var rett og slett et veldig godt foredrag, av en veldig flink foredragsholder."

Førstekonsulent Else Lokna - Utlendingsnemda Vis alle referanser

Foredragsemner med Ivar Haugstad