Lasting innhold ...

Tlf. 911 16 989

Få profesjonell rådgivning av våre flinke konsulenter
profile-cover-generic-01-blue

Fyrverkeri av en foredragsholder om endring, innovasjon og læring

Tor Haugnes

Tor Haugnes

Historiker, bedriftsøkonom, blogger og foreleser som holder foredrag med fokus på endring, læring og innovasjon.

Forespør enkelt om pris og dato

4.75 ut av 5 stjerner

Utrolig bra foredrag. Samtlige tilhørere ga gode tilbakemeldinger. Relevant fagstoff som ble formidlet på en svært engasjerende måte. Foredragsholder satte seg godt inn i brief og traff godt. Vi kan anbefale Tor på det varmeste.

Cecilie Jentoft - Forsvarsbygg Vis alle referanser

Et foredrag med Tor Haugnes gir deg:

 • Aktuelle temaer formidlet med brennende engasjement og mye energi.
 • Kunnskapsrik formidler med stor innsikt og erfaring.
 • Få økt forståelse og verktøyene til å etterleve budskap om endring, innovasjon og entreprenørskap.
Uforpliktende forespørsel på Tor Haugnes

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
About icon

Om Tor

Lecture icon

Foredrag

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Forespør enkelt om pris og dato

Tor Haugnes er virkelig et fyrverkeri av en foredragsholder! Mottoet hans er at "forelesningen skal være dagens høydepunkt" og med det forsøker han å tilpasse formidlingsform og innhold til målgruppen.

Et foredrag med Tor Haugnes gir deg:

 • Aktuelle temaer formidlet med brennende engasjement og mye energi.
 • Kunnskapsrik formidler med stor innsikt og erfaring.
 • Få økt forståelse og verktøyene til å etterleve budskap om endring, innovasjon og entreprenørskap.

Tor Haugnes er utdannet historiker, bedriftsøkonom og ansvarlig for entreprenørskaps-studiet på Handelshøyskolen BI. Han foreleser også i emnene økonomisk historie, etikk, velferdsstat og samfunnsansvar. Tor har også ti års fartstid fra web-bransjen som prosjektleder og webredaktør.

At Tor er svært engasjert ble også flere oppmerksomme på i desember 2011, da en YouTube-video fra en av hans forelesninger ble spredd i sosiale medier. Videoen fikk enorm oppmerksomhet og Tor Haugnes fikk sin egen fangruppe på facebook.

Siden 1997 har han etter eget utsagn utviklet en utradisjonell, pedagogisk tilnærming hvor stikkordene er engasjement og provokasjon for å sette i gang en tankerekke hos mottakeren.

Book et inspirerende, spennende og ikke minst overraskende foredrag av en energisk og engasjert foredragsholder!

Tor Haugnes foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Foto: Maria Græsmann/Sommerfuglen Media.

Vis foredrag med Tor Haugnes

  Tor Haugnes foredrag

  Alt er i endring, What to do?

  • Erfaringsbasert foredrag om omstilling og endring, hva som skjer og hvordan agere for å håndtere endringer på jobben, men også i livet.
  • Foredraget tar for seg indre og ytre motivasjon til refleksjon rundt egen innstilling til endring.
  • Foredraget kan vinkles mot ledelse eller favne alle ansatte, en bransje eller spesifikk virksomhet.

   

  Tor Haugnes foredrag

  Innovasjon og entreprenørskap til besvær

  • Innføring i sentrale ord og begreper som gründer, distruptiv innovasjon, forretningsmodell, eksponentiell vekst og enhjørninger m.m. Presentasjon av noen verktøy for å forklare entreprenørskap og hva som skal til for å unngå dødens dal.
  • Tor underviser i og er ansvarlig for entreprenørskapsutdanningen på BI og har selv erfaring fra flere oppstarter, rådgiver og styremedlem. Foredraget kan tilpasses i lengde og til bransje/oppdragsgiver. Enten som enkel innføring eller workshop.

   

  Tor Haugnes foredrag

  Polvotteorien – Rikets (s)tilstand

  • Perspektivtrening i polvottlandet – er det for godt til å være sant?
  • Hvordan kom vi, nordmennene til toppen av verdens økonomiske kremkake?
  • I et av verdens beste land har vi paradoksalt nok et gigantisk mindreverdighetskompleks? Er vi endringssky og bedrevitende? Kun opptatt av det som rører seg i navleloet og lite forberedt på endring?
  • Tor stiller spørsmål ved nyere norsk historie og økonomisk utvikling men, også holdninger hos ulike generasjoner og til endring generelt. Foredraget kan tilpasses bransje/næring/virksomhet.
  • Hovedmålet er å skape undring og ettertanke. Foredragsstilen er energisk og lett provokativ. Egner seg ikke som dyrking av internkultur eller annen form for “sannhet”. Noe latter i salen kan forekomme.

   

  Tor Haugnes foredrag

  Formidlingsglede og praktisk pedagogikk

  • Et foredrag (eller en “workshop”) som tar for seg praktiske tips og triks for deg som underviser eller ønsker å lære mer om hvordan nå fram med et budskap, bevege folk, eller rett og slett skape motivasjon og undring.
  • Foreleser Tor Haugnes deler sine erfaringer om hva som virker i et klasserom, med 6 eller 600 elever – passer også for deg som ønsker å motivere eller inspirere.
  • Foredraget tilpasses oppdragsgiver og kan omhandle både formidlingsstil, deg selv og det du har tilgjengelig, teaterets virkemidler (stemmebruk, bevegelse, lyd og lys) struktur og interaksjonsbasert undervisning.
  • Tor kan også vise anvendt bruk av teknologi fra PowerPoint, læringsverktøyer (Itslearning, Fronter eller Blackboard), Facebook, LinkedIN, blogg og Twitter.
  • Tor har undervist på Handelshøyskolen BI siden 1999, i tillegg har han erfaring som Internett-rådgiver og webredaktør.

   

  Tor Haugnes foredrag

  Lærer i bånn!

  • Et foredrag om lærergjerningen fram til nå og i framtiden.
  • Hvordan bli bærer av et faglig budskap? Forslag til alternative presentasjonsteknikker, aktivitetsøvelser og teknologi tilpasset lærergjerningen i dag og fremover, samt gjerne diskusjon om hva som virker når og hvorfor på din skole!
  • Tor er høyskolelektor på BI, har erfaring fra grunnskolen og brenner for lærergjerningen.
  • Foredraget tilpasset etter nærmere avtale, både grad av provokasjon, fokus og ønsket etterlatt inntrykk.

   

  Tor Haugnes foredrag

  Konferansier

  • Tor tar konferansieroppdrag både på norsk og engelsk.
Tor Haugnes - Creating Sparks!

Tor Haugnes - Creating Sparks!

Vis foredrag med Tor Haugnes

Referanser

«Spennende foredrag hvor foredragsholder utfordrer publikum til å tenke nytt. Svært inspirerende.»

Ørjan Tvedt, Prosjektleder

Statens vegvesen

Utrolig bra foredrag. Samtlige tilhørere ga gode tilbakemeldinger. Relevant fagstoff som ble formidlet på en svært engasjerende måte. Foredragsholder satte seg godt inn i brief og traff godt. Vi kan anbefale Tor på det varmeste.

Cecilie Jentoft

Forsvarsbygg

"Tor Haugnes holder salen i ånde. Er inspirerende, provoserende, morsom, med alvor og tyngde i sine innlegg."

Sofie Stenseng, Spesialrådgiver

Asker kommune

"Veldig innholdsrikt og profesjonelt, underholdende og engasjerende foredrag! Dette gav oss en flott avslutning på dagen! Terningkast 6."

Marie Helene Juliussen, Programansvarlig

Infotjenester AS

"Foredragsholder var godt forberedt og tok briefen meget godt."

Heidi Erøy Hansen, Kommunikasjonssjef

SpareBank1 Østfold Akershus

Det var tydelig at Tor hadde satt seg godt inn i temaet, og han holdt et foredrag som ga oss en ny innfallsvinkel. Det var veldig nyttig. Har fått mange kommentarer og innspill fra deltakere som var veldig fornøyd med foredraget, og som lærte mye.

Martin Nordhagen Holth, Markedskontakt

NAV Sørum
03.10.2019

Slik blir du en bedre formidler

Av Rigmor Sørensen

Tor Haugnes har vært foreleser i mange år, innen økonomisk historie, forretningsutvikling, etikk og samfunnsansvar. Det har gitt han trening i muntlig formidling og han har et ønske om å bli hørt, i hvert fall dele det han tror og tenker fungerer godt for han.

Tor sier at muntlig formidling handler om både struktur og improvisasjon. Planlegging og frijazz. At det kan trenes opp gjennom å gi det fokus.

«Du kommer godt i gang om du har noen som vil deg vel som gir deg tilbakemeldinger,» sier han. «Videre vil jeg anbefale at du setter deg mål om å bli en tryggere, bedre formidler – gjerne med en plan om hvordan. Dessuten må det være lystbetont. Gøy.»

Tor sier at et sentralt element er å ikke ta seg selv for høytidelig.

«Det du formidler må være genuint og ekte. Kan du innholdet har du større mulighet for å benytte flere verktøy fra teaterets virkemidler, stemmebruk, bevegelse og variasjon,» sier han.

Tor tenker på muntlig formidling hele tiden. Når han møter folk, når han hører radio og ser på TV. Han observerer kroppsspråk, ser etter «blindsoner», henger seg opp i «pauselyder» og andre rariteter og får ofte et ønske om å hjelpe folk…

Som formidler ønsker Tor å nå fram og bevege til endring. Han vil at den som hører på han får lyst til å utforske egne formidlingsteknikker.

«Ingen er like – og alle kan finne sin genuine stil for muntlig formidling,» sier han.

Selv mener han at en god foredragsholder er trygg, kunnskapsrik, lite selvhøytidelig, og mer opptatt av tilhøreren enn å snakke om seg selv. Men det kommer også an på anledningen.

«Noen ganger skal det bare informeres saklig, altså skal et praktisk budskap formidles, eller en dårlig nyhet,» sier han. «Jeg synes også slike ting er svært interessant. Noen lykkes bedre med dette – antagelig fordi de har øvd og fått tilbakemelding på at det oppleves som troverdig.»

Alt går ikke alltid etter planen selv for profesjonelle foredragsholdere. Tor minnes en flause fra da han holdt et flammende foredrag om høyere utdanning i den store salen i Folkets Hus i Oslo for noen år tilbake.

«Jeg hadde planlagt å hoppe ned fra scenen og gå rundt i salen mens jeg snakket, men ble så engasjert at jeg feilberegnet høyden og vrikket foten. Det gjorde skikkelig vondt og så antagelig veldig dumt ut!» forteller han.

Vis foredrag med Tor Haugnes
Uforpliktende forespørsel på Tor Haugnes

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Tor Haugnes

4.75 ut av 5 stjerner

Utrolig bra foredrag. Samtlige tilhørere ga gode tilbakemeldinger. Relevant fagstoff som ble formidlet på en svært engasjerende måte. Foredragsholder satte seg godt inn i brief og traff godt. Vi kan anbefale Tor på det varmeste.

Cecilie Jentoft - Forsvarsbygg Vis alle referanser

Foredragsemner med Tor Haugnes