Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-02-blue

Alt du trenger å vite for å forbedre kommunikasjonen

Bianca Simonsen foredrag

Bianca Simonsen

Bianca Simonsen er en etterspurt foredragsholder med en helt spesiell kompetanse innen kultur, kommunikasjon og relasjoner. Hun brenner for tydelighet med varme og tilbakemeldingskultur.

Forespør enkelt om pris og dato

5 ut av 5 stjerner

"Proff foredragsholder som gnistret som et fyrverkeri. Hun er en kilde til inspirasjon og energi bare ved sin tilstedeværelse. På evalueringen fikk hun bla høy skår på «Jeg synes det var lett å forstå innholdet» og «Jeg synes forelesningen var lærerik». Hun fikk også høyt skår på spørsmål om ungdommene kunne tenke seg et lignende opplegg neste år. Vi kan på det varmeste anbefale Bianca Vestvik som foredragsholder for ungdom. Vi vurderer faktisk å leie henne inn til voksengruppa neste år!"

Grethe Egeberg Stoa, avdeling Hedmark - Norsk fosterhjemsforening Vis alle referanser

Et foredrag med Bianca Simonsen gir deg:

 • En svært inspirerende foredragsholder med energi og driv.
 • Viktige budskap formidlet på forståelig måte og med humor.
 • Konkrete verktøy som er enkle å ta i bruk.
Uforpliktende forespørsel på Bianca Simonsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Bianca

Lecture icon

Foredrag

Courses icon

Kurs

Video icon

Video

References icon

Referanser

Interviews icon

Artikler

Bianca Simonsen blir omtalt som et fyrverkeri på scenen. Med forrykende engasjement og entusiasme forener hun teori, praksis, anerkjent forskning og egne erfaringer i sine forelesninger.

Bianca Simonsen brenner for å gi bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker inspirasjon, verktøy og kunnskap som gir mer livsglede og handlekraft på arbeidsplassen.

Et foredrag med Bianca Simonsen gir deg:

 • En svært inspirerende foredragsholder med energi og driv.
 • Viktige budskap formidlet på forståelig måte og med humor.
 • Konkrete verktøy som er enkle å ta i bruk.

Som prisvinnende kurs og foredragsholder har Bianca i over 13 år spesialisert seg på å snakke til og med mennesker innenfor helse, oppvekst og omsorg sektoren, fagområder hun selv er brennende opptatt av. Hun legger spesielt vekt på at deltagerne skal sitte igjen med konkrete verktøy, i tillegg til ny inspirasjon og relasjonelt mot.

Det faktum at hun sammen med ektemannen Espen O. Simonsen også er bestselgende forfatter, de siste 8 årene har etablert seg med den populære podkasten «Snakk Om» med nå over 2 millioner nedlastninger, og i 2023 ble benyttet som ekspert i programmet «Gift ved første blikk» på TVNorge, vitner om hennes evne til å berøre og inspirere et bredt publikum på ulike flater.

Til daglig jobber Bianca i selskapet «Gjør en forskjell AS» som hun selv er deleier i. En undervisningsbedrift som de siste 10 årene blant annet har hatt over 4 500 par på ulike typer kommunikasjonskurs, levert banebrytende arrangementer for ungdom og unge voksne, etablert og driftet et av landet første mentale treningssentre, og jobbet langsiktig med lederutvikling, robusthet og selvledelse i Norsk næringsliv. 

Robusthet er også overskriften når Bianca regelmessig jobber som innleid instruktør i Forsvaret, der bidrar hun i undervisning og trening av tjenestegjørende personell i hvordan de skal mestre krevende og farlige situasjoner. Dette i kombinasjon med erfaringer fra egen livskrise og hennes formelle utdannelse danner grunnlaget for den unike og imponerende bredden i hennes profesjonelle karriere. 

Hun har en bachelorgrad i barnevern med videreutdanning i veiledning, og har undervist på høgskole-nivå i praksisrettede profesjonsutdanninger. Hun har selv vært forsterket fosterhjem i 8 år for til sammen 4 ungdommer, og fungert som familierådskoordinator for Bufetat i en årrekke. I tillegg har hun flere sertifiseringer blant annet innenfor relasjonell ledelse og kommunikasjonsferdigheter.

Biancas største styrke og drivkraft som foredragsholder er hennes energiske tilstedeværelse og driv. Hun våger å by på tydelighet, samtidig som hun er kjent for å bruke humor som et viktig virkemiddel. Med kunnskap, energi og smittende humør beriker og berører Bianca sine tilhørere både i et foredrag, workshops eller undervisning over flere dager.

Bianca kan også levere kurs innenfor samme tematikk som hun holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Bianca Simonsen foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Vis foredrag med Bianca Simonsen
Bianca Simonsen foredrag

Bianca holder foredrag om følgende tema:

 • Motivasjon skaper engasjement og handlekraft. Godfølelse på jobben, hjemme og ellers i livet
 • Selvtillit og selvfølelse, tro på egne ressurser og evner. Hvordan selvfølelse gir økt livskvalitet i eget og andres liv.
 • Hvordan mestre motgang og endring i seg selv og i møte med andre. Endring skaper ofte utrygghet.
 • Kvinner unike alene, sterkest sammen- hvordan brenne for noe uten å bli utbrent!
 • Takknemlig tilstede – foredraget som bygger på bøkene.
 • Kommunikasjon – en nyttig og inspirerende innføring for deg som jobber med mennesker, i alle aldere. Hvordan skape tillit!
 • Selvmord i nære relasjoner. Veien videre fra offer til ansvarlig handlekraftig.
 • Medmenneske eller fagperson? Den viktige selvrefleksjonen i møte med mennesker i hverdagen, i sorg og krise. Fokus på personlig kompetanse i helse og omsorgsyrker.
 • Hun skreddersyr gjerne etter ditt ønske, slik at du får akkurat det du ønsker!

 

Bianca Simonsen foredrag

Med hodet kaldt og hjerte foran

Gode fagfolk vokser med et smil om munnen!

 • Hva avgjør om du er en god fagperson? Og hvem blir andre i møte med nettopp deg? Tar du vare på deg selv? Hva trenger mennesker mest i vanskelige livssituasjoner? Varmegrader og/eller doktorgrader? Samt, hva trenger DU av handlekraft i en innholdsrik og til tider krevende hverdag?
 • Dette kurset legger til rette for kunnskap og enkle effektive verktøy innen kommunikative og relasjonelle ferdigheter. Kurset vil gi deg større relasjonelt mot, mer trygghet og større åpenhet i møte med mennesker i krise og sorg. Du vil i større grad kunne møte mennesker med hodet kaldt og hjerte foran. Dette kurset byr på den viktige evalueringen av egen fagpraksis og anerkjennelse for det viktige arbeidet du allerede gjør.
 • Kurset/foredraget er presentert i ulike perspektiver fra kursholderens egne opplevelser av å miste egen ektefelle. Hvordan møte fagpersoner og ulike systemer i en sårbar tid, samt kursholders årelange erfaring i møte med mennesker i krise og fagpersoner som møter dem -er noe av det som blir presentert.
 • Dette foredraget/kurset er hørt av flere tusen mennesker de siste årene og vil treffe deg som jobber på sykehus, institusjoner, kriseteam, barnevernstjenester, høgskoler, skoler og barnehager. Dette kurset byr på den viktige evalueringen av egen fagpraksis og anerkjennelse for det viktige arbeidet du allerede gjør.
 • Dette er foredraget/kurset er for deg som elsker jobben din, for deg som til tider synes det er utfordrende og for deg som trenger en skikkelig inspirerende boost for å ta fatt på nye oppgaver i det å gjøre en forskjell for barn og unge.
Bianca Simonsen foredrag

Kjærlighet og ærlighet i barnehøyde

Den viktigste ressursen er deg!

 • Kjærlighet og ærlighet i barnehøyde er en gripbar og konkret innføring i krisepedagogikk. Hvordan kan vi skape muligheter og mestring i situasjoner som er utfordrende?
 • Hvordan legge til rette for tillit og trygghet i møte med barn og unge? Kurset/foredraget vil holde deg engasjert, og tilstedeværende for en dag fylt med ny kunnskap, gjenoppdagelsen av gammel kunnskap samt erfaringsutveksling. En dag litt utenom det vanlige.
 • Jobber du med barn og unge blir du stadig møtt med historier, opplevelser, bekymringer og mistanker om at barn og unge ikke har det bra. Hvordan DU møter disse utfordringene har stor betydning. Dette foredraget gir deg kunnskap, inspirasjon og anerkjennelse i dette viktige arbeidet.
 • Sentrale spørsmål som hvordan en samtale med barn og unge i sorg og krise kan foregå blir løftet opp og ulike perspektiver presentert.
 • De fleste av oss har mange ganger i møte med barn og unge vegret oss for å gå inn i vanskelige og tøffe samtaler, hvorfor? Konsekvensene av å vegre seg er store, størst for barna!  Derfor vil dette foredraget både berike og berøre.
Bianca Simonsen foredrag

Å gi det meningsløse, mening! 

 • En historie om å befinne seg ved verdens ende. Historien om å leve, ikke bare overleve.
 • Foredraget som alle kan kjenne seg igjen i, selv om historiene våre er ulike. Vi har alle kjent på følelsen av sorg, tap og kanskje søken etter ”meningen med livet?”
 • Dette er et rørende foredrag med en ekte historie, der Bianca ærlig forteller hvor rått og brutalt det var å bli alene, da hennes mann og pappaen til tvillingguttene deres tok sitt eget liv i 2006. Historien er også blitt kjent for det norske folk gjennom den bestselgende boken «Etter verdens ende- en historie om å velge livet» som er solgt i over 10.000 eksemplarer.
 •  Foredraget vil gjøre deg tryggere og bedre rustet til å møte mennesker som står i eller har opplevd kriser. Du vil sitte igjen med konkrete og enkle verktøy du kan ta med deg profesjonelt og privat.
 • Foredraget tar også for seg skam og tabu, og hvordan Bianca valgte å ta et oppgjør med dette i seg selv. Dette er historien om hvordan ingenting er forgjeves og hvordan kjærlighet til livet, seg selv og andre igjen kan føre til et meningsfylt liv.
 • Bianca er opptatt av hva tankene gjør med fokuset vårt og hvordan valg, eller fravær av valg, påvirker livene våre.  Dette er et foredrag som garantert vil få deg til å le, nikke gjenkjennende og bli berørt.
Bianca Simonsen foredrag

Takknemlig tilstede

 • Bianca Simonsen og Espen Simonsen fra firmaet Gjør en forskjell AS har de seneste årene holdt utallige foredrag for fagmiljøer, næringslivstopper og politikere, samt motivasjonsforedrag for det åpne publikum.
 • Samtidig har mange hundre norske par deltatt på deres kommunikasjonskurs, som de blant annet holder for ansatte i Forsvaret.
 • Paret er også kjent for det norske folk gjennom sine to bestselgende bøker som totalt er solgt i over 45 000 eksemplarer. Krise, kjærlighet, glede og sorg belyses gjennom valg, tilstedeværelse og takknemlighet.
 • Dette er et jordnært og folkelig foredrag om hverdagsmagi. En bevisstgjøring i de små men viktige valgene vi mennesker foretar oss daglig, både på jobb og privat.
 • Er du klar over den innvirkningen dine hverdagslige valg har på dine kollegaer, kunder, venner og din familie? For ikke å snakke om deg selv! Vet du egentlig hvor viktig nettopp du er? Og vet du hvor lite som skal til for at du skal ha det enda bedre?
 • Vi kan love deg at du vil bli både beriket og berørt. Med humor, refleksjon og enkle verktøy vil dette garantert være en dag til ettertanke.
 • Foredraget ble fullrost etter første fremføring og tilbakemeldingene var overveldende.
 • Les de sterke historiene om tap av ektefeller i ung alder
Bianca Simonsen foredrag

Å være tent uten å bli utbrent!

Gjør mer av det som gir deg glede!

 • Vi kvinner er eksperter i det å gi andre omsorg og oppmerksomhet først! Vi sier ja til andre og nei til oss selv! Strekker oss så langt at strikken og selvfølelsen sprekker. Kvinner påtar seg i større grad bekymringer, omsorgsrollen og yrkesaktivitet som innebærer sosialt følelsesmessig kontakt med andre.
 • Mange kvinner blir følelsesmessig utslitt, overbelastet, tappet for energi, trøtt og full av uro. Vi har glemt oss selv, og den viktige egenomsorgen. Det er ikke hva du gjør for andre som definerer deg som menneske, det er hvordan du tar vare på den viktigste personen i ditt liv: deg selv!
 • Sunn egoisme handler om å unne seg selv det beste, nettopp for å være sitt beste jeg for andre. Det er når vi tar vare på oss selv først, at vi har energi, handlekraft og noe ekstra å tilby andre. Egenomsorg, egenverd og verdighet i eget liv til å prioritere seg selv, være glad i seg selv og sette grenser!
 • Dette foredraget setter fokus på hverdagsglede, hverdagsmot og hvordan du enkelt kan ta bedre vare på deg selv og ha energien til å også ta vare på andre.  Du vil få enkle verktøy og inspirasjon til å ta fått på dette viktige arbeidet i å gjøre mer av det som får deg til å brenne for det som gir ditt liv mening, uten å bli utbrent!
Bianca Simonsen foredrag

Konferansier

 • Bianca stiller godt forberedt og tilpasser seg til publikum hun skal snakke til. Som konferansier har Bianca en unik og energisk tilstedeværelse i tillegg til mye humor og selvironi.
Bianca Simonsen kurs

Kurs

 • Bianca kan også levere kurs innenfor samme tematikk som hun holder foredrag om. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Bianca Simonsen - Et fyrverkeri på scenen

Bianca Simonsen - Et fyrverkeri på scenen

Vis foredrag med Bianca Simonsen

Referanser

"Utdanningsforbundet Kristiansund engasjerte Bianca Simonsen som foredragsholder i temaet «Psykisk helse, barn og unge». Med sin energi og store engasjement fanget Bianca tilhørernes oppmerksomhet fra første stund. Bianca traff oss både i mage og hjerte med fortellinger fra sitt eget liv og sin profesjon. Hun gav også tilhørerne verktøy som kan brukes i arbeidet med barn og unge som er i en vanskelig livssituasjon. Bianca har evnen til å balansere humor og alvor på en fin måte. Et fantastisk foredrag som fikk deltakerne til å reflektere. Anbefales."

Toril Hansegård, Lokallagsleder

Utdanningsforbundet Kristiansund

«Nordfjordkonferansen med 400 barnehagetilsette fekk høyre Bianca Simonsen snakke til oss om «Korleis du møter deg sjølv og andre..». Temaet for konferansen var «Kva er rolla di i barnehagen?» og Bianca rørte noko ved oss når ho snakka om kven du er i møte med andre og kven du lar andre bli i møte med deg. Ho delte av sine erfaringar i livet både på godt og vondt og formidlingsevna hennar er fantastisk, både med alvor og ikkje minst mykje humor. Bianca gav oss enkle verktøy for trygge og gode samtaler, inspirasjon og viste oss korleis vi kan blomstre i jobben vår. Ho gav oss mange fine og gode eksempel på korleis vi kan vere i relasjoner med andre mennesker, uansett små eller store. Vi kan absolutt anbefale Bianca!»

Anita Kristin Olsen, Styrer

Hornindal barnehage

"Vi har brukt Bianca som foredragsholder og motivator til to dagskurs for veilederne til lærlingene våre i Trondheim kommune. Hvert kurs hadde over 100 veiledere! Samarbeidet har vært en fryd, og kombinasjonen av engasjement og kompetanse er vanskelig å finne maken til. Vi fikk utelukkende positive tilbakemeldinger fra veilederne våre, som ikke hadde noe problem med å ha samme foredragsholder hele dagen.. De opplevde henne som inspirerende, konkret og med en svært god formidlingsevne. Et solid påfyll både på det private og det profesjonelle plan!"

Tone Beate Trones og Monica Dahl Eide

Opplæringskontoret i Trondheim kommune

Innsikten, ærligheten, tydeligheten og humoren i foredraget ga seminaret en ekstra uvurderlig dimensjon. Anbefales sterkt!

Frank S. Thrana - Kommuneoverlege

Tønsberg kommune

"Historien som ble presentert gav Hovedutvalget for Helse og Velferd i skien en meget sterk opplevelse. Samtlige av hovedutvalgets medlemmer samt ordfører og varaordfører som også var tilstede kan ikke få fullrost Bianca Vestvik engasjement, tydelighet og eksepsjonelt gode evne til å formidle sitt budskap."

Hedda Foss Five - Ordfører

Skien Kommune

Bianca har en levende formidlingsform, hun er god til å dele egne erfaringer på en måte som gjør deg interessert og berørt. Hun går ikke over en grense som gjør at hun overskrider det private, som kan være ubehagelig i formidlingen av et så komplisert tema. Hun klaret å svare på bestillingen vi hadde til henne, da målgruppen for vårt arrangement er ledere, tillitsvalgte og verneombud og da må man kunne vinkle det ut fra deres ståsted.

Elin Hem

NAV arbeidslivssenter Vestfold

Bianca var konferansier på årets Womens Weekend med ca 400 deltagere. Jeg opplevde Bianca som en veldig god og pålitelig samarbeidspartner. Bianca stiller godt forberedt og ”tuner” seg inn på publikummet hun skal snakke til. Hun gir mye av seg selv, og evner å få publikum med seg, samtidig som hun får de til å føle seg vel og sett. Bianca har en unik og energisk tilstedeværelse og driv, samt mye humor og selvironi. Hun er opptatt av å gjennomføre arrangementet på en slik måte at vi som arrangører kan sende hjem gjestene med en god totalopplevelse. Deltagerne elsket henne, og jeg kan på det varmeste anbefale henne.

Anne Varden - Administrerende Direktør

Quality Spa & Resort Norefjell

"Det var et kjempebra foredrag bygget på både personlige erfariger og faglig tyngde. Har fått flotte tilbakemeldinger fra de som var tilstede (35). Kan trygt anbefales videre."

Helsesøster/koordinator Hanne Huseby

Home-Start Familiekontakten Norge

"Spennende, ærlig, humørfylt og levende."

Daglig Leder Arne Sørlie

Kirkens SOS Telemark

"Kursdagen ble veldig bra. Bianca er en flink kursholder. Allerede etter første økta var det noen som kom bort til meg og sa at de hadde felt noen tårer. Bianca berører folk. Alle var fornøyde etter at dagen var ferdig, flere uttalte at de kunne tenkt seg å høre på henne en hel uke. Det beste kurset de hadde vært på sa andre, det satte seg i hjertet."

Margit Botten

Halsa kommune

«Kjempeflott foredrag, har hørt Bianca tidligere og hun var absolutt like bra nå. Bianca har en fantastisk formidlingsevne. Har fått masse gode tilbakemeldinger fra deltagerne på temadagen etterpå. Så absolutt å anbefale. Morsomt å arrangere temadager for våre medlemmer når det blir sa bra, det var 42 fornøyde deltagere denne dagen!»

Astrid Isene, Tillitsvalgt

Fagforbundet Buskerud

"Tusen takk for et veldig sterkt og hjertenært kurs. Fantastisk god formidlingsevne<3 "Med hodet kaldt og hjertet foran" med Bianca, satt både latter og tårer løst! Gjengen min er så takknemlig for alt du ga oss. :) Tusen takk!! <3 klem frå oss i Trollbarnehagane."

Anett Mari Tarberg, Styrer

Trollbarnehagane

" Rå formidlerevne, med masse energi, varme, humor og klokskap!! Flere kommenterte at foredraget hadde gjort en forskjell i deres liv, og alle sa det var en sterk opplevelse å høre på Bianca, - både inspirasjon og til ettertanke!"

Christin Rosef, Kreftkoordinator

Kreft-/palliativt team Nesodden kommune

"Foredraget var nært og engasjerende. Morsomt og tatt på kornet. Det svarte til våre forventninger."

Britt Hege Engeset, Virksomhetsleder

Sarpsborg kommune

Bianca leverte meget bra og var både imøtekommende, raus og bød på seg selv fra start til slutt. Vi satte spesielt pris på at hun på eget initiativ tok seg tid til å håndhilse på alle tilhørerne. Dette var veldig positivt for gjestene våre og for oss på Lampeland Hotell - "Det lille personlige hotellet". Bianca hadde mye energi på scenen og god formidlingsevne. Underveis i foredraget var det både humor og alvor, alle og enhver kunne kjenne seg igjen i det som ble formidlet.

Vivian Steen, Salgs- og markedsansvarlig

Lampeland Hotell AS

"Med hodet kaldt og hjertet foran – Bianca Simonsen leverte til gull! Av de 30 foredragsholderne som sto på scenen de to dagene arrangementet varte, så fikk Bianca den høyeste scoren totalt på evalueringen i etterkant. På en skala fra 1-6 endte hun opp med 5,82! Takk Bianca for den visdom, humor, varme og ettertanke som du gav oss i ditt foredrag."

Kari Vold Jensen, Prosjektleder Barnehage 2018

Barnehage 2018

Hadde lest om henne på nett i forkant. Så viste noe om henne. Hun svarte til forventningene våre.Bianca har en fantastisk formidlingsevne. Hun er bare helt rå samtidig som hun er et varmt menneske i møte med andre.

Inkeri Pasula Lyder, Administrerende leder

Finnmark fylkeskommune

Gode tilbakemeldinger. Passet (som ønsket) for alle ansatte, både behandlere og ansatte med administrative og driftsrelaterte oppgaver.

Siri Kjelberg

Origosenteret, Kirkens Bymisjon

Utrolig bra foredrag, Bianca leverer til det fulle, som alltid!

Daglig Leder, Heather Ahlers

Solvangen Barnehage SA

Brystkreftforeningen Vestfold var så heldig å få Bianca Simonsen som foredragsholder på vårt medlemsmøte i april. Covid-19 førte til at vi måtte gjennomføre møtet digitalt, alle sittende hjemme for å vise omsorg ved å holde avstand. Temaet for foredraget var «Når livet blir tøft må du bli tøffere». Temaet kunne ikke passet bedre for oss akkurat denne kvelden. Med et klokt og tankevekkende innhold fikk vi alle gode verktøy vi kunne ta med videre. Dette var en veldig positiv opplevelse. Skikkelig boost! Takknemlighet – oppsummerer kvelden med Bianca.

Astrid Langeby Kolbekk, Leder Brystkreftforeningen Vestfold

Brystkreftforeningen Vestfold

Bianca holdt foredrag hos oss under Høyfjell og Høye Hæler. Sjelden har jeg møtt på en dame med mer guts og vilje til å dele sine erfaringer. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til et slik foredrag under helg som skulle være gøy, men samtidig inspirerende – som Biancas foredrag er. Jeg kunne ikke tatt mer feil – foredraget fikk salen til å smile, gråte, le og gapskratte og tilbakemeldingene vi fikk i etterkant var utelukkende positive. Jeg anbefaler Bianca på sterkeste og kommer definitivt til å booke henne igjen!!!

Monica Bjørhovde - Kreativ leder/Arrangementssjef

Highland Lodge

Proff foredragsholder som gnistret som et fyrverkeri. Hun er en kilde til inspirasjon og energi bare ved sin tilstedeværelse. På evalueringen fikk hun bla høy skår på «Jeg synes det var lett å forstå innholdet» og «Jeg synes forelesningen var lærerik». Hun fikk også høyt skår på spørsmål om ungdommene kunne tenke seg et lignende opplegg neste år. Vi kan på det varmeste anbefale Bianca Vestvik som foredragsholder for ungdom. Vi vurderer faktisk å leie henne inn til voksengruppa neste år!

Grethe Egeberg Stoa, avdeling Hedmark

Norsk fosterhjemsforening

Et engasjerende foredrag ! Det gjør sterkt inntrykk på oss å høre en pårørende snakke så ærlig om det å miste sin ektefelle i selvmord. Vi på Kirkens SOS hører mange lignende historier på telefon, med det er sterkt å høre en pårørende fortelle sin historie «face to face»! Foredraget lærte oss at vi alle kan komme i en slik situasjon. Du klarte å fortelle din selvopplevde og alvorlige historie på en profesjonell, åpen og ikke minst humoristisk måte! Historien viste oss et levende, ressurssterkt menneske som hadde funnet sin vei for å komme videre.

Arne Sørlie - Daglig leder

Kirkens SOS Vestfold
07.04.2017

Hvem lar du andre bli i møte med deg?

Hva er hovedbudskapet i dine foredrag?
Hovedbudskapet i alle mine foredrag er som en tre retters middag. Forretten har ingredienser som gir en smak av at vi mennesker tåler, får til og kan mer enn vi tror. Hovedretten inneholder ofte den litt utfordrende men spennende smaken «Hvem lar du andre bli i møte med deg?», med hovedingredienser som kommunikasjon og relasjonskompetanse. Desserten er en sursøt variant med smaken av sunn egoisme, og viktigheten av å ta vare på seg selv som den viktigeste ressursen.

Hva skiller ditt foredrag fra andre om samme tema?
Det som skiller meg fra andre er jo rett og slett at ingen er som meg! Vi som er foredragsholdere er alle historiefortellere, og stemmen, kraften, engasjementet og energien gjør oss alle unike. Jeg elsker jobben min, det skiller meg fra mange andre!

Hva ønsker du at publikum skal sitte igjen med etter å ha hørt et foredrag av deg?
Hører du et foredrag med meg, ønsker jeg at du går ut og er mer modig! At du gjør mitt mantra til ditt i de små og viktige hverdagslige valgene! Helt praktisk vil du da velge å «Unne deg selv det beste, slik at du kan være ditt beste jeg for andre!»

Hvem henvender foredraget seg til?
Mine foredrag henvender seg til alle mennesker som tror på at kunnskap og åpenhet gir muligheter for nye valg!

Kan du beskrive deg selv som foredragsholder med tre ord?
Det er lett: energisk, modig og ekte!

Hva får du personlig ut av å være foredragsholder?
Det er mange personlige goder ved det å være foredragsholder. Først og fremst alle relasjonene jeg har fått gjennom jobben. Alle menneskemøtene, og det å få oppleve bedrifter/organisasjoner som investerer- og tar vare på de ansatte ved å gi dem gode opplevelser i felleskap. Som de både kan ta med seg tilbake på jobben, men også privat.  Dessuten blir jeg også mer modig privat av jobben som foredragsholder!

Hva inspirer og/eller motiverer deg?
Den som inspirere og motiverer meg er å møte folk som er seg selv og ser muligheter der andre ser begrensinger. Det gjør meg utrolig inspirert og takknemlig!

Hvordan forbereder du deg til et foredrag?
Forberedelser er ekstremt viktig for meg. Athenas har lang erfaring i det å knytte meg som foredragsholder til rett type kunde og arrangement. Det gjør det enkelt for meg å vite hvem jeg skal snakke til. Det å ha avklart forventninger og ha gjort meg tydelige tanker om hva de skal sitte igjen med når jeg går av scenen bruker jeg mye tid på. Jeg passer på å være uthvilt og tilstede mentalt når jeg går på scenen. Det er viktig at de møter den beste utgaven av meg – det er det som er å være forberedt for meg!

Hva er bakgrunnen for at du holder foredrag om kjærlighet og ærlighet i barnehøyde?
Jeg er brennende opptatt av å gi voksne mer handlekraft i møte med barn og unge. Opptatt av at vi i mye større grad må vaksinere og forbedre ungene våre på livet! At vi må våge å snakke sant om hva livet består av på godt og vondt. Vi tror at vi gir ungene våre de beste forutsetninger for å tåle livet ved å skåne dem og pakke dem inn i bomull.

Ofte ligger frykten i det å si noe feil, eller å skremme dem. Unger tåler mer enn det vi tror, og barns fantasi er verre enn virkeligheten. Dessuten handler det mye om å gi de som jobber med unger og ungdom gode, enkle verktøy som de kan bruke i hverdagen. Jeg gir fagpersonen det de trenger i møte med barn og unge i vanskelige livssituasjoner. Jeg har selv i mange år jobbet tett på barn og unge, og er utdannet barnevernspedagog. Men min største referanseramme på temaet er at jeg selv valgte å være modig med mine egne barn og fosterbarn da pappaen deres døde. Det handler om kommunikative ferdigheter, øvelse og troen på at alt er mulig.

Kan du kort si noe om hvordan vi kan gi det meningsløse mening?
Å gi det tilsynelatende meningsløse mening betyr for meg å innse at vi ikke kan styre alt som skjer oss, men at vi kan velge hva det skal gjøre eller bety for oss. Vi er selv ansvarlig for å fylle livet med mening, selv om livet virkelig kan være noen nummer for stort.

Har du noen spennende prosjekter om dagen, eller jobber du med et nytt foredrag?
Det skjer stadig spennende ting i mitt liv, kanskje fordi jeg ofte bare kaster meg ut i det. Akkurat nå jobber jeg med et nytt signaturforedrag som handler om hvordan vi bør styrke og gi ungene våre den robustheten som livet krever. Hvordan sette grenser for seg selv og ta bedre vare på seg selv og selvfølelsen. Ikke minst hvordan våge være seg selv mer!

Vis foredrag med Bianca Simonsen
Uforpliktende forespørsel på Bianca Simonsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989
Bianca Simonsen
Bianca Simonsen

5 ut av 5 stjerner

"Proff foredragsholder som gnistret som et fyrverkeri. Hun er en kilde til inspirasjon og energi bare ved sin tilstedeværelse. På evalueringen fikk hun bla høy skår på «Jeg synes det var lett å forstå innholdet» og «Jeg synes forelesningen var lærerik». Hun fikk også høyt skår på spørsmål om ungdommene kunne tenke seg et lignende opplegg neste år. Vi kan på det varmeste anbefale Bianca Vestvik som foredragsholder for ungdom. Vi vurderer faktisk å leie henne inn til voksengruppa neste år!"

Grethe Egeberg Stoa, avdeling Hedmark - Norsk fosterhjemsforening Vis alle referanser

Foredragsemner med Bianca Simonsen